Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2016-17 Sezonu)  (Okunma sayısı 78713 defa)

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2016-17 Sezonu)
« Yanıtla #90 : 30 Ağustos 2016, 08:26:59 »
Wiel eleştirilmiş. Tüm maçlarını izlemediğim için yanılıyor olabilirim ama benim izlediğim (sanırım Grasshoppers ile oynanan ilk maç) Wiel hiç te kötü bir oyuncu profili çizmedi. Aksine ayağına top yakışan, aldığı topları olumlu kullanan, futbol aklı ve yeteneği olan bir oyuncu olarak görüldü. En azından ben öyle gördüm.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #91 : 30 Ağustos 2016, 11:01:01 »
O yazdığınız efsanelerimizin yer aldığı kadroyu asla kimselere değişmem ama bu kadro da o kadar itin götüne sokulmamalı
Kalecimiz evet çok kötü Muslera en iyisi Tolga'nın Volkan'dan farkı yok.
Wiel Beck'ten Linnes'den Camiasız'dan ve Hatta Sabri'den çok çok daha iyi
Kjaer'den yada Skrtel'den iyi tek bir stoper söyleyemezsiniz
Sol bek evet kötü gerçekten ama Carole de pek Ateş ediyor denilemez Adriano ne olduğu belli değil ki bence ellerinde patlayacak
Topal Atiba'dan da Galatasaray'ın gündemindeki oyunculardan da daha iyi
Orta Saha için Ozan da Alper de büyük takım oyuncusu izlenimi vermiyorlar. Daha doğrusu sistem kurbanları ama Diğer iki takımda da 11 oynarlar yada zorlarlar sonuna kadar
Oğuzhan'ı ofansif orta saha olarak düşünürsek eğer Sneijder daha iyi ve bizim transfer edeceğimiz oyuncu çok önemli
Kanatlara bakıyoruz Lens Volkan ve alternatifler Stoch Chahechoue rakiplerde de Sayısal ve kalite açısından çok fark yok.
Forvet konusunda da madem kadro olarak değerlendiriyoruz hangi takım RvP'den daha kaliteli bir golcüye sahip??

Tamam eksikler var yanlış yapılan işler çok ama bu kadro Anadolu kulübü gibi maksimum 4. Olur falan demek futbol cahilliğidir. Evet bu takı oyle kötü yönetilir vs ki 8. De olabilir ama ancak 4. Olur falan bence talihsizce soylemler
İsimler üzerinden kıyaslamak yanlış olur. Eğer isimler üzerinden kıyaslama yapılacaksa geçen seneki kadronun (Nani RvP Diego Alves) en 10 puan farkla şampiyon olması gerekirdi. Ama ne oldu? Uefa dan 1 yıl men almış ve sezon boyu leş performans sergileyen gs, güle oynaya kupayı bizden alıp cezasını tamamladı.

Şunun farkına varılması gerekir ki bizim takımda oyun aklı olan futbolcu yok. Rvp diyorsunuz 1,5 senedir bu takımda, doğru düzgün antrenman yaptığı yok sürekli kendi özel kondiyoneriyle kafasına göre çalışıyor. Eğer Fenerbahçe'ye faydası olmayacaksa skmişim böyle kaliteyi.. Biz bu formayı giyen diğer iki Hollanda'lıyı da (Kuyt, P.v.Hooijdonk) gördük. Van persie bu haliyle kaliteli olsa neye fayda..

4. lük lafına gelince, bana futbol cahili demeden önce yazdığımı daha dikkatli okursanız konunun futbol cahilliğiyle değil de futbolcuların oyun aklı ve performansa dayalı olarak söylediğim ''eğer ki bu kadroda M.Topal ve Kjaer olmasın, FENERBAHÇE DEĞİLDE X KULÜBÜN FORMASINI GİYDİRİN bu kadro en fazla 4. olur. Fenerbahçe demiyorum, x kulüp diyorum...
FENERBAHÇE

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #92 : 30 Ağustos 2016, 13:16:34 »
Bence, yönetimdeki basiretsizlerin yaptıklarının acısını birbirimizden çıkarmayalım.

Herkesin hemfikir olduğu bir konudur sanırım son 4-5 yılda yaşadığımız kadro erozyonu. Bir dönemin en kötüleri ile başka bir dönemin en iyileri kıyaslanmıyor aslında. Alex, PVH, Anelka, Appiah, Aurelio, Tuncay, Luciano, aynı dönemde forma giydiler. Hatta hepsi birbiriyle olmasada Serhat, Roberto Carlos, Lugano, gibi isimlerde buna eklenebilir. Bu isimlerin üstüne şimdi kadroyu getirip kıyaslama yatmak bence büyük haksızlık değil.

Appiah-Aurelio
 Anelka - Alex - Tuncay
              PVH

gibi bir ön alandan şimdiki çöplüğe (evet abi, çöplük bence) dönmüş durumda takım.

Baroni bile olsa banko oynar bugünkü orta sahada dersem daha net anlaşılır herhalde durum. 2 senede sadece 7 maç oynamış Salih. Stoch ise geçen sene Bursada bile 3 maç oynayabilmiş. Emenikenin durumu, karakteri, futbol zekası ortada ve biz bu 3 adamın bizi kurtarmasını bekliyoruz. RVP nin kalitesi belli ama bir van hiojdonk yada kuyt çıkmadı malesef. Fernandao mu dersiniz yoksa Nobre mi ?

Volkan zaten senede 3 maç kurtarır, 30 maç yatar. Zamanında Serdar Kulbilge bile daha güven veriyordu. Kalitesi, daha doğrusu potansiyeli tartışılmaz ama arkasında manevi babası olduğu sürece takıma faydası olacağına inanmak iyimserlikden de öte olur bence.

Şu anki takımdan sadece Kjaer, Mehmet Topal, Alper Potuk bu formaya yakışıyor bence. Efsane deönemlerimizde olsa, Kjaer, Lucianonun yanında oynardı, ama diğer ikisi ne Aurelio ne de Appiah ı kesemezdi. Yada Kjaer, Edu yerine olabilirdi (ki Lugano ile uygun bir ikili mi olurlardı emin değilim) Topal da orta sahada yer bulabilirdi. Sizin aklınıza gelen başka isim var mı ?

İşte bizim şikayetimiz, isyanımız buna.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #93 : 30 Ağustos 2016, 14:00:04 »
İsimler üzerinden kıyaslamak yanlış olur. Eğer isimler üzerinden kıyaslama yapılacaksa geçen seneki kadronun (Nani RvP Diego Alves) en 10 puan farkla şampiyon olması gerekirdi. Ama ne oldu? Uefa dan 1 yıl men almış ve sezon boyu leş performans sergileyen gs, güle oynaya kupayı bizden alıp cezasını tamamladı.

Şunun farkına varılması gerekir ki bizim takımda oyun aklı olan futbolcu yok. Rvp diyorsunuz 1,5 senedir bu takımda, doğru düzgün antrenman yaptığı yok sürekli kendi özel kondiyoneriyle kafasına göre çalışıyor. Eğer Fenerbahçe'ye faydası olmayacaksa skmişim böyle kaliteyi.. Biz bu formayı giyen diğer iki Hollanda'lıyı da (Kuyt, P.v.Hooijdonk) gördük. Van persie bu haliyle kaliteli olsa neye fayda..

4. lük lafına gelince, bana futbol cahili demeden önce yazdığımı daha dikkatli okursanız konunun futbol cahilliğiyle değil de futbolcuların oyun aklı ve performansa dayalı olarak söylediğim ''eğer ki bu kadroda M.Topal ve Kjaer olmasın, FENERBAHÇE DEĞİLDE X KULÜBÜN FORMASINI GİYDİRİN bu kadro en fazla 4. olur. Fenerbahçe demiyorum, x kulüp diyorum...

Abim çok konuda zaten aynı fikirdeyiz ben de aksini söylemiyorum ama X te olsa takımın adı bu kadro ilk 4e girer Souza ve Neustadter koy o ikilinin yerine ilk 4e yine girer düzgün bir hocayla.. Oyun aklı beyin konusunda hem fikirim, futbolu bilerek oynayan 2-3 oyuncu var sadece ve RvP konusunda da hemfikiriz.. Arkasında çok durdum ama kusura bakmasın artık heyecanlandırmıyor bile maalesef..
Ama bak gecen seneki kadro da 10 puan farkla şampiyon olmalıydı kadroya göre oluyor ise dedin ya hani e zaten olurdu da biraz aklı başında bir hocayla birlikte. Bakıyoruz kale aynı stoper Skrtel>Alves , Wiel>Gökhan , Hasan Ali oynuyordu çoğu Zaman geçen yılda da.. E orta saha da aynı hatta Souza oynamıyor Alper oynayacak hepimiz Alper'i tercih ederiz.
Ofansif orta saha olarak ta kim gelirse gelsin > Diego
Nani kayıptır evet ama Lens te kaliteli ve bu lige daha uygun bir oyuncu e sol kanat ve forvet aynı..
Ben de diyorum ki Sosa'lı Gomez'li Beşiktaş ile kafa kafaya gidip hoca yüzünden şampiyonluğu kaybetmiş takımdan daha iyi bir takım var bu yıl sahada(Tek tek karşılaştırdığım gibi geçen seneki oyuncularla) ve daha aklı başında bir hoca var. Şampiyon neden olmayalım? Beşiktaş ise tersine bence geçen senenin gerisinde Gomez ve Sosa'nın yeri dolmayacak.
Sana yönetim yanlışlıkları ve yanlış kadro mühendisliği konusunda katılıyorum senelerce en çok katkı verenler gitti ve hep geriye gittik bu da Okay ama bu takım öyle bir şampiyon olur ki biraz asılsalar.. Bunu anlatmaya çalışıyorum işte sadece.

Şunu da es geçmemek lazım 3 Temmuz süreci olmasa en az +3 şampiyonluğumuz daha vardı ve gerçekten mali durumumuz da çok iyiydi. Akıllıca transferler yapılmış ve yapılmaya da devam edilecekti bunu göz ardı etmeyelim lütfen.. Ha tabi öyle yada böyle bu kumpası bize yaptılar ve  Yönetimin bırakması gerekirdi bu şekilde hala çırpınmak yerine

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #94 : 30 Ağustos 2016, 16:57:36 »
Hâlâ kanat peşinde gerizekalı yönetim. Bu rezil orta sahanın önüne Suarez bile bir şey yapamaz. 8.5 milyon euroluk bütçenin büyük kısmını 32 yaşındaki bir stopere vermek ancak betoncu aziz ve yalakalarının yapacağı bir şeydi. Yaratıcılığı neredeyse 0 olan, dikine oynama becerisi olmayan ön libero ordusu ile hiçbir şey olmaz.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #95 : 30 Ağustos 2016, 17:40:49 »
Hâlâ kanat peşinde gerizekalı yönetim. Bu rezil orta sahanın önüne Suarez bile bir şey yapamaz. 8.5 milyon euroluk bütçenin büyük kısmını 32 yaşındaki bir stopere vermek ancak betoncu aziz ve yalakalarının yapacağı bir şeydi. Yaratıcılığı neredeyse 0 olan, dikine oynama becerisi olmayan ön libero ordusu ile hiçbir şey olmaz.
Skrtel'e o paranın verilmesi büyük büyük hataydı. Kaliteli stoper evet ama meblağ çok yüksek. Nani'den gelen para ile çok kaliteli bir 10 numara alınıp Stoper kiralık olarak bakılmalıydı.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #96 : 31 Ağustos 2016, 00:42:13 »
FFP adil değildir, büyük takımlara dokunmaz, falan filan ayrı konular. Ama bu kazandığın kadar harca cezası bize futbol şubesinin ne kadar kötü yönetildiğini gösterdi. Bakın abartmıyorum, şu forumdan RASTGELE 3 kişiyi transferin (teknik kadro dahil) başına koysak, 2007 sonrası ancak bu kadar rezillik yaşanabilirdi.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #97 : 31 Ağustos 2016, 07:22:54 »
Kutay, rastgele değil, bilerek seçsen bile en iyisi/en kötüsü farketmez, sonuç aynı olurdu. Çünkü bizde öyle birşey yok, her işi tek kişi batırıyor..

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #98 : 31 Ağustos 2016, 12:12:52 »
Kutay, rastgele değil, bilerek seçsen bile en iyisi/en kötüsü farketmez, sonuç aynı olurdu. Çünkü bizde öyle birşey yok, her işi tek kişi batırıyor..
Katılıyorum, ama o tek kişinin yerine yönetmeyi kastetmiştim.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #99 : 31 Ağustos 2016, 19:48:06 »
En kaliteli kadro bizde fakat pozisyon olarak en dengesizi de bizde.. Eğer hoca üstün marifet gösterirse ipi göğüsleyebiliriz

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #100 : 01 Eylül 2016, 07:28:15 »
Abi nasıl en kaliteli kadro bizde ?

Bana sorarsan en kötü hücum hattı bizde. Rvp bitik, Fernandao bitik, emenike zaten seviyesi belli, Sow da ne yapar belli değil. Kanatlarda biraz Volkan var, Lens nasıl çıkar soru işareti, çok iyi olsa neyi ne kadar değiştirebilir ? Hücuma yönelilk orta saha zaten yok, beklerden biraz vander wiel.
GS de Eren, Podolski, Sneijder, bjk de bekler, oğuzhan, quaresma, olcay bilinenler, yeni forvetleri, talisca nasıl bilmiyorum.

Defans, savunma futbolu değil bizim karakterimiz, hiçbir zaman da olmadı Aykut gelene kadar ve mevcut takım mucize olmazsa hücum oynayamaz, kimle oynayacak ?

Çevrimdışı Turkmen

• Üye
  • Yer: Turkmenistan
« Yanıtla #101 : 01 Eylül 2016, 10:02:45 »
Abi nasıl en kaliteli kadro bizde ?

Bana sorarsan en kötü hücum hattı bizde. Rvp bitik, Fernandao bitik, emenike zaten seviyesi belli, Sow da ne yapar belli değil. Kanatlarda biraz Volkan var, Lens nasıl çıkar soru işareti, çok iyi olsa neyi ne kadar değiştirebilir ? Hücuma yönelilk orta saha zaten yok, beklerden biraz vander wiel.
GS de Eren, Podolski, Sneijder, bjk de bekler, oğuzhan, quaresma, olcay bilinenler, yeni forvetleri, talisca nasıl bilmiyorum.

Defans, savunma futbolu değil bizim karakterimiz, hiçbir zaman da olmadı Aykut gelene kadar ve mevcut takım mucize olmazsa hücum oynayamaz, kimle oynayacak ?

[/quote

Abi lutfen yapma Allahyny seversen. tamam bizimkilere kotu diyebilirsin ama Olcay Oguzhan nesi fazlaki bizimkilerden? Podolski de oyle bir var  uch yok, Sneider arada bir shut atiyor yani kisaca hich bir takimin fazlasi yok.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #102 : 01 Eylül 2016, 10:39:05 »
Oğuzhan dediğin çocuk bizde olsa direk şampiyon yapar, ha keza sneijder.

Sent from my SM-N920C

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #103 : 01 Eylül 2016, 11:03:10 »
Ofansif olarak baktığında hepsi bizim orta sahamızdaki oyunculardan daha etkili bu isimlerin. Podolski 1 var 3 yok ama geçen sene dünyanın golünü attı, bu sene bizim kanat oyuncularından hangisi o kadar gol atabilecek bakalım.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #104 : 01 Eylül 2016, 11:23:41 »
Ya sizle çoğu konuda aynı fikirdeyim ama bazen abartıyorsunuz gerçekten. Sadece Sow Eren'i Podolski'yi Aboubakar'ı falan katlar. Forvet hattımızın kalitesi hepsinden fazla keza kanatlar da Öyle. Olcay falan bizde olsa var ya 7 24 söveriz. Yine söylüyorum sadece Galatasaray'ın kalecisi , Beşiktaş'ın sol beki ve orta sahası , Galatasaray'ın ofansif orta sahası bizden iyi diğer her bölgede evet en kaliteli futbolcular bizde. Bunun için sabaha kadar tartışırım