Hem Wanamaker hem de Jason çok pozitif görüntü sergiliyorlar, ikisi de hem teknik ekip hem de takım arkadaşları tarafından sevilen oyuncular ileride daha da sevileceklerdir. Wanamaker az çok herkes biliyor neler yapacak
Ama Jason beklenti üzeri bir katkı verecektir
Bizim takımın rehabilitasyon özelliği var. NBA'de kimsenin yüzüne bakmadığı Udoh buraya geldiğinde ben de dahil olmak üzere çoğumuz burun kıvırdık nerden çıktı bu diye ama dibe vurmak üzere olan Udoh öyle bir noktaya yükseldi ki Euroleague efsanesi olarak NBA'e geri döndü.
Keza Vesely, o da şu an Avrupanın en elit 2-3 pivotundan biri durumuna geldi.
Çin Liginden geldi diye Jason için tereddüt yaşansa da bu adam NBAde ribaunt canavarı olarak anılmış zamanında. Burada rehabilite olacaktır.
Geçen gün bizim kanala konuk oldu Jason. Adam ciddi sosyal sorumluluk projeleri içerisinde. Bu yaz Amerikada çocuklara iş ahlakı, profesyonellik, beden ve ruh sağlığı üzerine eğitimler vermiş. Kırtasiye malzemelerine kadar kendi elleriyle hazırlamış Jason. Yani adam karıyla kızla gece hayatımın keyfine bakayım derdinde değil, ciddi sorumluluk sahibi ve müthiş bir profesyonel. Böyle adamların başarısız olmasına imkan yok.
Jason'ı dinlerken aklıma Dirk Kuyt geldi. O da eşiyle birlikte sosyal sorumluluk projeleri içerisindeydi. Adam bizden sonra Feyenoordu 18 yıl aradan sonra şampiyon yapıp 37 yaşında futbolu bıraktı. Çok yetenekli değildi ama gerek saha içi gerekse saha dışında inanılmaz faydalıydı.
İşte Jason da benzeri bir karakter. Nasıl bir takıma geldiğinin farkında, nasıl bir coach ile çalışacağını iyi biliyor. Neticede ribaunt doğuştan gelen bir yetenek, asla körelmez. Alacağı süreye göre Euroleague ribaunt kralı olma ihtimali bile var. Ayrıca mobil bir uzun olması, düzgün bir orta mesafe şutu olması, en az %35 ile 3'lük atabilmesi diğer avantajları. Bu konularda Udoh'un önünde.
Savunmasını da çalışarak geliştirecektir çünkü iş ahlâkı gerçekten çok iyi. Udoh kadar olmasa da gönülden savunma yapacaktır.
Jason'a 2-3 ay adaptasyon süresi tanımamız yeterli. Özellikle yılbaşından sonra ağırlığını koyacaktır. Ben bu adamı çok beğendim, içime çok sindi Jason. Takıma kazandıranlara şimdiden tebrikler.
Tek bir soru işaretimiz kaldı, o da Wana'nın bu müthiş takıma ne kadar sürede entegre olacağı. Topa yön verme ve takımı yönlendirme konusunda Sloukas ile en kısa sürede rolleri paylaşmaları gerekli. Obra o rolleri dağıtır zaten.
Valla geçen sene bile bu kadar heyecanlı değildim. Bir an önce sezon başlasa da Malaga'yı İspanyada ezerek startı versek diye bekliyorum. Her kula nasip olmaz böyle bir takım.