Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3090 : 26 Aralık 2017, 12:36:09 »
Bence Zalgiris f8 adayıydı zaten kadroyu güçlendirince daha ciddi aday oldular. Bizim takım için belirleyici olan kendi performansımız olacaktır. Zaten biz kendi oyunumuzu oynarsak ve sağlıklı olursak her takımı yenebiliriz avrupada. Daha öncede belirtmiştim, bu takımın en büyük handikapı Veselye çok bağlı olması.Allah korusun ona bir şey olursa ya da olmadık bir zamanda formu düşerse bizim için işler sarpa sarar. Yüksek profilli olmayan efektif bir uzun ilaç olur bence. Bu bütçeye, bu kadroya, bu koça son şampiyona bu uzun rotasyonu yetersiz.

Ben Vesely'ye bağlı oldugumuza katılmıyorum. Geçen senede vesely vardı ama ekpeye bağlıydık deniyordu. Böyle değil aslında, Obra zamanı geldiginde herkesden katkı alıp farklı alternatifleri de uygulayabiliyor. Uzun rotasyonunda Thompson çok verimsiz , kalina sakat, vesely de sakatlanırsa zaten adam kalmıyor. Ahmet ve melli kalıyor. Kimse sakat değilken rotasyon gayet yeterli bana göre ( thompsona rağmen )

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3091 : 26 Aralık 2017, 12:46:17 »
takım her yonuyle bence yeterli...

sorun kalina'nın sakatlıgında...yoksa thompson formsuz olmus olmamıs cok etkilemez takımı...

kalina 1 ay sonra dondugunde ve thompson cok degil 10 dk adam gibi katkı verdiginde zaten bu sureleri kime verecegim derdine dusriz iyice...

datome ve kalina'nın 4 numaradab sure aldıgını unutmayalım macların bazı bolumlerınde.zaten kısa rotasyonu sısık halde...

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #3092 : 26 Aralık 2017, 12:49:13 »
sloukas-dixon-wanamaker-sinan
nunnally-guduric-melih-sinan-egehan-wanamaker
datome-nunnally-guduric-kalinic-egehan
melli-kalinic-datome-barıs-thompson
vesely-thompson-ahmet-melli

su dagılımda kadro problemi olmaz...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #3093 : 26 Aralık 2017, 13:46:51 »
Geçtiğimiz yıl Udoh-Vesely-Antic-Ahmet rotasyonunda genel olarak Ahmet ile Antic çok az süre alıyordu. Koç bir ara Antiçe hiç bakmıyordu bile. Bu yıl, geçtiğimiz yıla göre Ahmet daha fazla süre alıyor.

Buna göre, ağır bir sakatlık olmadığı sürece, formsuzluktan dolayı yeni transfer yapacağımızı düşünmüyorum. Koça göre Wannamaker sız hali bile tamamken, 1-2-3 pozisyonu için derin olan kadromuzun tek falsosu Jason' ın patlamış freni. Yine de bu yükle bile virajı döneceğimize inanıyorum.
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #3094 : 26 Aralık 2017, 14:25:58 »
Ben Vesely'ye bağlı oldugumuza katılmıyorum. Geçen senede vesely vardı ama ekpeye bağlıydık deniyordu. Böyle değil aslında, Obra zamanı geldiginde herkesden katkı alıp farklı alternatifleri de uygulayabiliyor. Uzun rotasyonunda Thompson çok verimsiz , kalina sakat, vesely de sakatlanırsa zaten adam kalmıyor. Ahmet ve melli kalıyor. Kimse sakat değilken rotasyon gayet yeterli bana göre ( thompsona rağmen )
kimse sakat değilken uzun rotasyonumuz gayet yeterli yorumuna katılmıyorum bende. Thomson 2 dk bile efektif süre alamaz haldeyken ve 2. pivotumuz Ahmet iken nasıl oluyorda veselye bağlı olamıyoruz anlamıyorum. ribound ve çember koruma istatistiklerimiz ortada. geçen sene veselynin sakatlığında Udoh harikalar yaratıyordu, bu sene aynı durum yaşanırsa halimizi düşünemiyorum. Yanılıyor olabilirim tabi ve herkesin fikrine saygı duyuyorum ancak vesely sahadayken ve değilken oyunumuz arasında ciddi fark görüyorum ben ve onun yokluğunda süre alacak adamımız da yok.
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3095 : 26 Aralık 2017, 14:29:27 »
Geçtiğimiz yıl Udoh-Vesely-Antic-Ahmet rotasyonunda genel olarak Ahmet ile Antic çok az süre alıyordu. Koç bir ara Antiçe hiç bakmıyordu bile. Bu yıl, geçtiğimiz yıla göre Ahmet daha fazla süre alıyor.

Buna göre, ağır bir sakatlık olmadığı sürece, formsuzluktan dolayı yeni transfer yapacağımızı düşünmüyorum. Koça göre Wannamaker sız hali bile tamamken, 1-2-3 pozisyonu için derin olan kadromuzun tek falsosu Jason' ın patlamış freni. Yine de bu yükle bile virajı döneceğimize inanıyorum.

Geçen yıl kadro darlığı sebebiyle ilk beşi en kuvvetli takım olmamıza rağmen saha avantajını kaybedip sezonu beşinci bitirmiştik. Bu sezon aynı hataya neden düşelim. Son düzlüğe tam kadro girmek gibi bir talihi bu sene yaşayacağımızın garantisi var mı? Şu kadroda Vesely'nin olası sakatlığı çok ciddi zarar verir. Neden sorunu görmezden gelmek gibi bir saçmalığı yapalım. 30 milyon bütçeli takım Vesely'nin sakatlığı ile tepetaklak olabilir. Böyle pamuk ipliğinde mi gidelim.

Hepi topu 4 uzunumuz var birisi toy Ahmet diğeri 5 dakika sahada kalamayan JT iken Melli ve Vesely'nin günden güne yıpranacağını öngörmek çok mu zor. Kaldı ki Vesely de faul konusunda kendini frenlemekte zorlanan bir oyuncu. Yazın dinlenmiş ve evlenmiş olması sebebiyle sezona bomba gibi girdi ama fiziksel veya psikolojik düşüşü bile takımı çok etkileyecek. Avrupa'nın en iyi uzununu kaybedip yerine hiç bir halta yaramayan birini aldık. Hatayı telafi etmek yerine görmezden mi gelip aptala mı yatalım.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #3096 : 26 Aralık 2017, 14:55:48 »
Geçen yıl kadro darlığı sebebiyle ilk beşi en kuvvetli takım olmamıza rağmen saha avantajını kaybedip sezonu beşinci bitirmiştik. Bu sezon aynı hataya neden düşelim. Son düzlüğe tam kadro girmek gibi bir talihi bu sene yaşayacağımızın garantisi var mı? Şu kadroda Vesely'nin olası sakatlığı çok ciddi zarar verir. Neden sorunu görmezden gelmek gibi bir saçmalığı yapalım. 30 milyon bütçeli takım Vesely'nin sakatlığı ile tepetaklak olabilir. Böyle pamuk ipliğinde mi gidelim.

Hepi topu 4 uzunumuz var birisi toy Ahmet diğeri 5 dakika sahada kalamayan JT iken Melli ve Vesely'nin günden güne yıpranacağını öngörmek çok mu zor. Kaldı ki Vesely de faul konusunda kendini frenlemekte zorlanan bir oyuncu. Yazın dinlenmiş ve evlenmiş olması sebebiyle sezona bomba gibi girdi ama fiziksel veya psikolojik düşüşü bile takımı çok etkileyecek. Avrupa'nın en iyi uzununu kaybedip yerine hiç bir halta yaramayan birini aldık. Hatayı telafi etmek yerine görmezden mi gelip aptala mı yatalım.

Bizim takımımız çok kombinasyonlu farklı 5' ler ile parkede olabilen, çok fonksiyonlu bir takım. Kalinic ve Datomeyi #4 te kullanabildiğimiz gibi, Melliyi #3 de kullanabilen bir takım. Bunu maçları az çok takip eden herkes görmüş olmalı.

Mayısa çok var, peşin hükümlü olmamakta fayda var. Bu takımın her bireyi eğirisiyle doğrusuyla saygıyı da övgüyü de hak ediyor. Ben yine de biraz sabır eyleyelim, biraz saygı duyalım, şubatı bekleyelim diyorum.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2017, 14:56:40 Gönderen: friendchip »

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #3097 : 26 Aralık 2017, 15:10:11 »
Bizim takımımız çok kombinasyonlu farklı 5' ler ile parkede olabilen, çok fonksiyonlu bir takım. Kalinic ve Datomeyi #4 te kullanabildiğimiz gibi, Melliyi #3 de kullanabilen bir takım. Bunu maçları az çok takip eden herkes görmüş olmalı.

Mayısa çok var, peşin hükümlü olmamakta fayda var. Bu takımın her bireyi eğirisiyle doğrusuyla saygıyı da övgüyü de hak ediyor. Ben yine de biraz sabır eyleyelim, biraz saygı duyalım, şubatı bekleyelim diyorum.
Saygı sevgi konusunda hemfikiriz, sayalım sevelim tabi. burda benim ızdırabım şu anda euroleaguede en iyi kadroya sahibiz, en iyi koç bizde , sponsorumuz sağlam, sadece katkı verebilen bir uzunla ( eğer bazı takımlar acayip transferlerle çok güçlenmezse) yine şampiyon olmamız için herşey müsait ve bu şansı tepme ihtimalimizdir. Çok bekledik böylesi günleri görmeyi, akarken doldurmak lazım yoksa bir bakmışız bu güzel günler yine tarih olmuş. yoksa formayı giydikten sonra biz onu sever ve sayarız, çünkü Fenerbahçeliyiz

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3098 : 26 Aralık 2017, 15:15:49 »
Ahmet maçların zorluk/kolaylık derecesine göre verim alabileceğimiz bir oyuncu. İç sahada Unicaja/Milano ayarında takımlara karşı 10s 10r yapabilir, işte o zaman  ''oh sorun çözüldü, Ahmet artık oldu'' dersek büyük hata yaparız. Maçlar zorlaştıkça tüm takımların sertliği ve konsantrasyonu artacak. Play-offlarda ve F4'te Vesely-Ahmet-JT-Melli olursa şu anki şartlarda yetmez kardeşim. JT'yi yok say zaten. Ahmet de bir yere kadar. Tüm yük Vesely'nin sırtında.

Bakın bu durumun rakipler de o kadar farkinda ki Vesely'nin üzerine oynaya oynaya bir hâl oldular. Bi yerde Vesely'yi kaybedersek işimiz çok zorlaşır.

Uzun rotasyonunun yetersizliğinin Obra da farkında ki Vesely'yi lig maçlarında dinlendirmeyi bile göze alamıyor. Mutlaka JT yerine direkt katkı alacağımız birisi şart. Vesely'nin sakatlanması falan, Allah korusun.

Bile bile lades demeyelim, birini getirelim.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2017, 15:17:17 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #3099 : 26 Aralık 2017, 15:34:38 »
kimse sakat değilken uzun rotasyonumuz gayet yeterli yorumuna katılmıyorum bende. Thomson 2 dk bile efektif süre alamaz haldeyken ve 2. pivotumuz Ahmet iken nasıl oluyorda veselye bağlı olamıyoruz anlamıyorum. ribound ve çember koruma istatistiklerimiz ortada. geçen sene veselynin sakatlığında Udoh harikalar yaratıyordu, bu sene aynı durum yaşanırsa halimizi düşünemiyorum. Yanılıyor olabilirim tabi ve herkesin fikrine saygı duyuyorum ancak vesely sahadayken ve değilken oyunumuz arasında ciddi fark görüyorum ben ve onun yokluğunda süre alacak adamımız da yok.

Bende yanılıyor olabilirim defalarca obra reis beni yanılttıgı için böyle yorum yapıyorum zaten.. Geçen sene nunnally'nin bu performansı verecegini kestiremedigimiz gibi ahmetin de hep toy olarak kalmayacagını düşünmemiz lazım..Başka örnek Kalinic bir anda final fourun mvpsi olacaktı nerdeyse.. Oyuncuların son hallerine bakıp hep böyle kalacagını düşünmek geçmiş seneleri boşa izlemişiz gibi hissettiriyor bana..

Geçen sene normal sezonda Vesely çok kötüydü diye hatırlıyorum gereksiz agresiflik yapıyordu cok fazla faul alıyordu o zamanda ekpe cok iyiydi, eger bir oyuncumuz mvp performansı veriyorsa aynı pozisyondaki rotasyon oyuncuları  sönük kalabiliyor.. Yapacagımız transfer vidmar gibi biri olursa ahmetten veya Thompsondan fazlasını veremeyecek.. Thompson şu anda 14 dk ortalama ile oynuyor son 2 maç baz alınırsa yorumlar doğru ama ben inişli cıkıslı bir grafik olarak görüyorum bunu..

Konuyu toparlamak gerekirse Thompsondan tamamen umudunu kaybettiyse reis rotasyona bir kişi eklemek gerekir zaten ama vesely sakatlanırsa yaşayacagımız sorunun çözümü olmaz, kendi içimizde farklı sekillerdede bunu çözebiliriz zaten.. Real Tavaresi aldı mesela bize gelseydi vesely sakatlandıgında çözüm olur muydu? VEsely nin sakatlıgını aynı kalitede birini alarak veya rotasyon sayısını artırark çözmek yerine takım içinde farklı varyasyonlarla da çözebilirsin.. Sezon ortası transfer risklerini de hesaba katarak yorum yapıyorum.. Bahsedilen Vesely'nin sezonu kapatmasıysa umarım öyle birşey olmaz :D

Çember koruma konusuna ekleme yapmak istiyorum su anda olimpiakos ile sezonun en az sayı takımıyız.. Çok yakın rakamlar, son maç geçtiler bizi sanırım :)

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #3100 : 26 Aralık 2017, 16:11:17 »
Bende yanılıyor olabilirim defalarca obra reis beni yanılttıgı için böyle yorum yapıyorum zaten.. Geçen sene nunnally'nin bu performansı verecegini kestiremedigimiz gibi ahmetin de hep toy olarak kalmayacagını düşünmemiz lazım..Başka örnek Kalinic bir anda final fourun mvpsi olacaktı nerdeyse.. Oyuncuların son hallerine bakıp hep böyle kalacagını düşünmek geçmiş seneleri boşa izlemişiz gibi hissettiriyor bana..

Geçen sene normal sezonda Vesely çok kötüydü diye hatırlıyorum gereksiz agresiflik yapıyordu cok fazla faul alıyordu o zamanda ekpe cok iyiydi, eger bir oyuncumuz mvp performansı veriyorsa aynı pozisyondaki rotasyon oyuncuları  sönük kalabiliyor.. Yapacagımız transfer vidmar gibi biri olursa ahmetten veya Thompsondan fazlasını veremeyecek.. Thompson şu anda 14 dk ortalama ile oynuyor son 2 maç baz alınırsa yorumlar doğru ama ben inişli cıkıslı bir grafik olarak görüyorum bunu..

Konuyu toparlamak gerekirse Thompsondan tamamen umudunu kaybettiyse reis rotasyona bir kişi eklemek gerekir zaten ama vesely sakatlanırsa yaşayacagımız sorunun çözümü olmaz, kendi içimizde farklı sekillerdede bunu çözebiliriz zaten.. Real Tavaresi aldı mesela bize gelseydi vesely sakatlandıgında çözüm olur muydu? VEsely nin sakatlıgını aynı kalitede birini alarak veya rotasyon sayısını artırark çözmek yerine takım içinde farklı varyasyonlarla da çözebilirsin.. Sezon ortası transfer risklerini de hesaba katarak yorum yapıyorum.. Bahsedilen Vesely'nin sezonu kapatmasıysa umarım öyle birşey olmaz :D

Çember koruma konusuna ekleme yapmak istiyorum su anda olimpiakos ile sezonun en az sayı takımıyız.. Çok yakın rakamlar, son maç geçtiler bizi sanırım :)

Acayip derecede katılıyorum size  :D

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #3101 : 26 Aralık 2017, 16:43:53 »
Acayip derecede katılıyorum size  :D

Şöyle bir okudum yorumları tekrar, vesely sakatlanırsa sorumlusu burası olacak :D

Son maçtaki yaşanan sakatlık durumu iyi diye biliyorum, umarım birşeyi yoktur..

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #3102 : 26 Aralık 2017, 16:53:13 »
Daha fazla ben de yorum yaparak mevzuyu uzatmak  istemiyorum. Görüşlere saygılıyım. inşallah sakatlık kaza bela bir şey olmaz diyorum sadece. Obra reisin bir bildiği vardır. Kul sıkışmadıkça hızır yetişmezmiş))  umarım sıkışmayız sıkışırsak da çözecek adam zaten başımızda mevcut.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #3103 : 26 Aralık 2017, 18:54:13 »
arkadaslar gecen sene ara transfer transfer diye diye agladik .... sonuc ortada.... bennet in muthis katkisi....

zizis gibi bir firsat transferi olursa laf yok .... ama yapmis olmak icin transfere gerek yok ... gelenlerden hayir gormedik..

zaten gelipte bu takima katki verebilecek yuzlerce oyuncu yok, alti ustu 3-5  oyuncu ... onlarinda kontrati var...

obranin kendi lafidir; her sorun transferle cozulmez
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #3104 : 26 Aralık 2017, 20:10:22 »
Zaten avrupadan alınabilecek bir uzun alternatifi yok nba den biri düşerse olur bence en fazla