Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2100 : 26 Temmuz 2017, 12:20:29 »
Big Three dışında Sloukas'tan iyi Avrupalı oyun kurucu var mı alabileceğimiz?

avrupada ust duzey guardları yazalım..

teo / ser-rod
tam pozisyonu olmasa da spa / llull

baska wanamaker sayarsın...larkin sayarsın (o da gitti)

rice-heurtel-a.jackson-j.theodore gibileri yazmaya degmez buralara...kendilerine oynuyorlar cunku..

calathes in ise baska bir suru defosu oldugunu gorduk..

o zaman hangi guard'i alacagız cidden bende merak ediyorum..

ok wanamaker'da gelsin isterim ama bence avrupa'da sloukas'tan kac tane daha iyi pg var merak ediyorum..

« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2017, 12:21:09 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • tolgagumus_
« Yanıtla #2101 : 26 Temmuz 2017, 12:40:07 »
Sloukas için söylenebilecek en büyük eksiklik yaptığı top kayıpları olabilir. Onları da jeneriklik pas vereyim derken yapıyor. Kritik anlarda oyunu yavaşlatması, tempoyu ayarlaması, saha görüşünün yüksek olması ve şut isabet yüzdesinin belli bir standarda sahip olması büyük artıları bana göre.  Ama en büyük avantajı ise yaşına göre çok ciddi bir EL tecrübesinin olması. 2016 F4'da Laboral maçını hatırlayın lütfen. Maçın en can alıcı anlarında sorumluluk alıp çok kritik sayılar bulup maçı uzatmaya taşımıştı.

Tüm bunları göz önüne alırsak Sloukas; hem Yunan ekolünden gelmesi, hem de sahip olduğu tecrübe ile Avrupa'nın elit oyun kurucularından biri. Ser-Rod, De Colo veya Llull gibi süper yıldız değil belki ama elit bir oyuncu. Sadece oyun içinde bazı anlarda kendisini dizginlemesi gerekiyor. Topu daha garantici yönlendirdiği sürece çok değerli bir oyuncu.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Yaşlı taşlı çocuk

• Üye
  • Yer: İzmit
« Yanıtla #2102 : 26 Temmuz 2017, 12:56:47 »
Sloukas ile ilgili problem şu bize geldiğinde onun sıçrama yapıp elit guard olmasını bekledik ama o 2 yıldır aynı seviyede kaldı. Hali hazırda yine iyi oyuncu ama kesinlikle şampiyon olacak takımın al bu takımı sen yönet oyuncusu değildir. Geçen yıl bogdan vardı ana oyuncu 1 numaralı kısa ama bu sene böyle bir oyuncumuz yok. Sloukas ona aday gösteriliyor bu yanlış. Kostas'a güvenerek bu yola çıkılmaz. Bogdan yokken neler çektiğimizi unutmuş olamazsınız daha 6 ay geçmedi. Grupta iyi bakan arkadaşlar var başımızda zoc var diye evet ben de aynı öyle bakıyorum ama o setleri o şutları üst seviyede zoc değil oyuncular oynuyor. Bu takımla bile şampiyon oluruz diyenler çok iyimser elimizdeki mevcut kadro f4 kalması bile çok zor. Geçen yıl udoh varken bile bogdansız nasıl ortalama bir takım olduğumuzu görmüştük. Ben hayal satmıyorum evet ortalamaydık içerde dışarda bomboş takımlara yenildik. Hiç top oynamadan o zaman zoc değilmiydi başımızda. Ama hocam bir kere dillendirmedi bunu oyuncularına saygısından. Ben hala wana bir uzunla favori olacağmızı düşünüyorum. eğer bu kısı rotasyonu ile udoh varken lige başlasak yine geçen yılın gerisinde olcağımızı düşünüyordum. Evet ekpe muazzam adam rekorlar kırdı ama olay dönüp dolaşıp bu oyunda kısalara geliyor ve biz burda geçen yılın gerisindeyiz. Umarım herşey istediğimiz gibi olur. Selamlar

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2103 : 26 Temmuz 2017, 13:14:10 »
bazı oyuncular vardır..ne kadar cok calısmıs olsa da kendini gelistirmis olsa da, uzerinden basketbolculuk akar derler ya..bence bogdan dogustan yetenekli basketbol icin....kendini basketbola adaması....fizigi, saha ici gorusu...
sonucta hersey taktik disiplin ve calısmak ama futbolcular da olur ya yetenekli derler futbol icin yaratılmıs derler...(bence alex mesela, zidane mesela...(okocha, sergen gibileri biraz ayrı tutuyorum..onlarda yetenek ama taktik disiplin az..calıskanlık daha az...kafasını futbola daha az veren tipler yada...)...
.....

Yilmaz hocam yetenek olup kafa olmayan oyuncu denildiginde Emir in ismini atlamani hic yakistiramadim :D
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #2104 : 26 Temmuz 2017, 14:43:40 »
HER TAKIM OYUN KURUCUSU KADAR KONUŞUR.
Sloukas'ın kalmasına kimsenin bişey dediği yok, yanında Bogdan varken sıkıntı olmuyordu ama şimdi yok ve yeri de o tarz bi oyuncuyla doldurulmadı.

Geçen sene buzdolabını Bogdan sırtlanıyordu Sloukas ta arkadan destek veriyordu kaldırıp, şimdi tam tersi oldu Sloukas sırtına alacak Sinan Guduric falan arkadan destek atacak ve altında kalmasından korkuyorum. Ki kalması kalmamasından daha muhtemel.
Sloukas takımın Teo Bogdan Llull'u falan olmaz olamaz Sloukas A.Jackson, Mantzaris falandır(Rol olarak)

Takımda tutulması çok doğrudur ve başarıdır çünkü A.Jackson Mantzaris tarzı roller için en kaliteli isim
Ama onu tutup hadi sen artık bu takımın lideri ol demek Sloukas'a da haksızlık olur.
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2017, 14:45:19 Gönderen: smith jr »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2105 : 26 Temmuz 2017, 15:01:14 »
Sloukas'ın kalmasına kimsenin bişey dediği yok, yanında Bogdan varken sıkıntı olmuyordu ama şimdi yok ve yeri de o tarz bi oyuncuyla doldurulmadı.

Geçen sene buzdolabını Bogdan sırtlanıyordu Sloukas ta arkadan destek veriyordu kaldırıp, şimdi tam tersi oldu Sloukas sırtına alacak Sinan Guduric falan arkadan destek atacak ve altında kalmasından korkuyorum. Ki kalması kalmamasından daha muhtemel.
Sloukas takımın Teo Bogdan Llull'u falan olmaz olamaz Sloukas A.Jackson, Mantzaris falandır(Rol olarak)

Takımda tutulması çok doğrudur ve başarıdır çünkü A.Jackson Mantzaris tarzı roller için en kaliteli isim
Ama onu tutup hadi sen artık bu takımın lideri ol demek Sloukas'a da haksızlık olur.

Yav Sloukas ile Bogdan'in ne alakasi var arkadaslar?  Zaten rol itibari ile birbirleriyle alakalari yok.  Bogdan, Sloukas'in oynadigi pozisyonda oynadiginda rezaletti.  F4'un final macini acin bakin.  Esas sikinti bence, Sloukas'in ilk senesinde verdigi olumlu sinyalleri gectigimiz sene bir ust noktaya tasiyamamasi.  O yuzden, rolu Bogdan gibi ekstradan sapkadan tavsan cikartan bir oyuncudan ziyade daha duz ve Avrupai oynayan bir guard olarak sinirli kalmali.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2106 : 26 Temmuz 2017, 15:07:10 »
Yilmaz hocam yetenek olup kafa olmayan oyuncu denildiginde Emir in ismini atlamani hic yakistiramadim :D

aha dogru...emir cok ust duzey yetenekli olmasa da, pozisyonuna gore o fizkle ve o yetenekle cok daha iyi yerlere gelevbilirdi...

calısmayınca mahmut, ne eylesin kel mahmut....cicis cicis takılırsan olacagı bu...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #2107 : 26 Temmuz 2017, 15:29:49 »
Yav Sloukas ile Bogdan'in ne alakasi var arkadaslar?  Zaten rol itibari ile birbirleriyle alakalari yok.  Bogdan, Sloukas'in oynadigi pozisyonda oynadiginda rezaletti.  F4'un final macini acin bakin.  Esas sikinti bence, Sloukas'in ilk senesinde verdigi olumlu sinyalleri gectigimiz sene bir ust noktaya tasiyamamasi.  O yuzden, rolu Bogdan gibi ekstradan sapkadan tavsan cikartan bir oyuncudan ziyade daha duz ve Avrupai oynayan bir guard olarak sinirli kalmali.

Besim gecen sene de aslinda iyi basladi ... sakatliktan sonra toparlanamadi.

Eski yazismalarimiza bakin, sezon basi "At, Avrat, Yunan Guard" deniyordu yine bu forumda. Adami yere gore sigdiramiyorduk. Ozaman da bana abarti geliyordu, simdi bazilarinin cok abarti yermesi de gereksiz geliyor.

Hatta hatirlatirim yine o donemde Obra bir mac sonrasi roportajinda Dixon ve Sloukas sahadayken rakiplere cok buyuk avantaj sagliyoruz demisti.

Ama sakatlik sonrasi bir turlu toparlayamadi ara ara iyi performans sergilese de sureklilik saglayamadi.
Benim icin eldeki bir kus daldaki 10 kustan iyidir. Sonucta ne yapabilecegini biliyoruz, hoca taniyor ve Dixon ile birbirlerini iyi tamaliyorlar. Ve maci 1 kisi kaybettirmedigi gibi bir oyuncu tek basina da kazanamiyor. Makinenin bir dislisi, elde tutmamiz mantikliydi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2108 : 26 Temmuz 2017, 15:33:22 »
Besim gecen sene de aslinda iyi basladi ... sakatliktan sonra toparlanamadi.

Eski yazismalarimiza bakin, sezon basi "At, Avrat, Yunan Guard" deniyordu yine bu forumda. Adami yere gore sigdiramiyorduk. Ozaman da bana abarti geliyordu, simdi bazilarinin cok abarti yermesi de gereksiz geliyor.

Hatta hatirlatirim yine o donemde Obra bir mac sonrasi roportajinda Dixon ve Sloukas sahadayken rakiplere cok buyuk avantaj sagliyoruz demisti.

Ama sakatlik sonrasi bir turlu toparlayamadi ara ara iyi performans sergilese de sureklilik saglayamadi.
Benim icin eldeki bir kus daldaki 10 kustan iyidir. Sonucta ne yapabilecegini biliyoruz, hoca taniyor ve Dixon ile birbirlerini iyi tamaliyorlar. Ve maci 1 kisi kaybettirmedigi gibi bir oyuncu tek basina da kazanamiyor. Makinenin bir dislisi, elde tutmamiz mantikliydi.

Dogru.  Ben ilk sene verdigi sinyallerden memnundum.  Bu sene acaba guzel bir kamp donemi ile daha iyi bir Sloukas gorebilir miyiz?

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #2109 : 26 Temmuz 2017, 15:41:32 »
Dogru.  Ben ilk sene verdigi sinyallerden memnundum.  Bu sene acaba guzel bir kamp donemi ile daha iyi bir Sloukas gorebilir miyiz?

Ben umutluyum kendi adima .... Gecen sene baslangictaki hirs ve performansla baslar ve 5-6 mac surdururse bence acilacaktir...

Bu konuda cok yazan cizen oldu, ama hep soylenen ayni. Adamin mental bir kirilganligi ve saglik takintisi var. Teknik taktik, yetenek sikintisi degil. Ya da is ahlaki ile ilgili sikintisi yok. Bu nedenle hersey nasil basladigina bagli.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2110 : 26 Temmuz 2017, 16:23:07 »
Borse'nin,Zalgiris'in guardlarını Sloukas'a tercih ederdim.Strelnieks olabilirdi.Causur olabilirdi,Westermann olabilirdi.Bence tabi...
Sonucta 2 yıldır isteneni bence veremeyen bir guard var.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2111 : 26 Temmuz 2017, 16:31:52 »
Ülkesinin takımından daha yüksek bir teklif almış Yunan bir oyuncu Fenerbahçemizi tercih ediyorsa benim için önce karakter olarak çok değerlidir. Avrupaya dönmemek için elimden geleni yapacağım diyip çekirdek parasına NBA'de havlu sallamayı tercih edenleri de gördük...

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2112 : 26 Temmuz 2017, 19:24:15 »

Kardeşim, şu eski ezberlerden kurtulalım artık. Günümüz basketbolunda pozisyon mefhumu rafa kalktı artık.

Gelelim Sloukas'a. Evet, bizde geçirdiği 2 sene başlarken "elit" bir gard olması bekleniyordu. Bu "elit" gibi etiketlere katılmasam da anlatılmak istenen belli. Ve bence geçen sene öyle oynuyordu başlangıçta. Sonra sakatlık bu çıkışı engelledi. Ancak kendisi belli seviyenin üzerinde hücum, organizasyon ve savunma katkısını her daim verdi ve verecek. Sakatlıksız bir sezon geçirsin de sonra tartışalım niteliklerini.

Bir de şu var: "elit" denilen gardların hemen hepsi aslında skorer kimliği öne çıkan oyuncular. Bizdeki nitelikleri gereği Bogdan da o sınıfa sokulabilir. Sloukas o tarz bir oyuncu değil özü itibariyle. Bu ayrımı da görmeliyiz.

Ve genel olarak yapılacak uzun takviyesiyle geçen seneden daha iyi durumda olacağız kağıt üzerinde. Guduric'in yapacağı çıkış ve Egehan'ın durumu elimizi daha da güçlendirebilir. Enseyi karartacak bir şey yok yani...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #2113 : 26 Temmuz 2017, 19:59:26 »
İsmail Şenol'dan inciler:

Fenerbahçe Doğuş'la ilgili son gelişmeleri beIN SPORTS haber bülteninde izlediniz. Kaçıranlar için özet geçmek gerekirse, 3 konu başlığı var
25 Temmuz'a kadar NBA opsiyonu bulunan Jan Vesely, Fenerbahçe Doğuş'ta kaldı. 2017-18 sezonunda da sarı-lacivertli formayı giyecek.
Brad Wanamaker, Denver Nuggets'ın hamle yapmasını bekliyor. Fenerbahçe Doğuş'un teklifi de hâlâ masada.
Fenerbahçe yönetimi, Zeljko Obradoviç'in raporu doğrultusunda, Wanamaker transferi gerçekleşmezse bir kısa daha transfer etmeme kararı aldı.
Uzun konusunda da liste kısaldı. Fenerbahçe NBA’den Amerikalı bir pivotla görüşme halinde. Olmazsa alternatifi de hazır.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #2114 : 26 Temmuz 2017, 21:00:04 »
Sloukas garip top kayıplarını azaltsa yeter...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk