Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 300646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2595 : 12 Ağustos 2017, 05:05:54 »
i wish i dont know it...
i wish i didnt know it demeyim de.

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı babafingoFENER

• Üye
« Yanıtla #2596 : 12 Ağustos 2017, 09:34:05 »
i wish i dont know it...
i wish i didnt know it demeyim de.

önce jason thompson olayını sonra da wana ya okc ilgisini olabileceğini neden sonuç ilişkisi içinde çok güzel bir şekilde ifade ettiniz..böyle kaliteli yorumları okuyabildiğim için size şimdiden teşekkür ederim..olayın diğer boyutuna gelirsek de umarım wanamaker en sonunda bize kalır:)

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2597 : 12 Ağustos 2017, 11:11:15 »
Normal sezonda 5. olmanın da planlanmıs bir olay oldugunu dusunmuyorum.İsteseydik 1. de olamazdık bence 2 guardın var biri senede 10-15 mac var digeri daha cok sut atıyor.Takımın lideri budur dedigin bir oyuncu yok.Bogdan geliyor bırakın topu da ben getiririm diyor.Antic den cok kısıtlı verim alıyorsun,NBA den alınan uzundan hicbir verim alamıyorsun.Bu sartlarda 1. olamazdık.
Hedef 4. olup saha avantajıydı ama onu da yapamadık.Sonra su anda hepimizin cok rahat konustugu ama eslesmeler oldugunda en azından %50 mizin cok buyuk korkular yasadıgı ve antrenorlerin de buyuk kısmının Pana turu alır dedigi bir eslesmeye gectik.O mac baslayana kadar cogu taraftarın sene basında 5. olsak yeter diye dusundugunu sanmıyorum.
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2017, 11:11:40 Gönderen: hmetin »

Çevrimdışı Bakudipek

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2598 : 12 Ağustos 2017, 13:02:48 »
Günlerdir müthiş keyifle okuyorum yazdıklarınızı. Açıkçası böyle kora kor bilgi dolu atismalara girebilecek bi taraftar kitlemizin olmasından gurur duydum. Büyük Patron kızmasın ama Penny Taylor'un da demoralize olmadan herkese kafa tutabilmesini de imrenerek izledim. Nerdeyse Onun yaşındayken, Kevin Rankin kız arkadaşını tanıştırmak istemişti de utancımdan konuşamamıştım :)

Her neyse ilk elin günahı olmaz diyerek müsaadenizle gözlemci sıfatıyla aranıza girmek istiyorum.

Hepiniz aynı şeyi savunuyorsunuz aslında beyler :)))

Genç arkadaşlar, Tecrübeli abileriniz de Wannamaker'ın faydalı olacağından şüphe duymuyorlar. Ama artık gerçekten de Obra Reisin sayesinde Avrupa'da markayız ve adam NBA için nerdeyse bedava kontrata imza atmaya hazır. Onun için kuyrugumuzu biraz da dik tutmamız lazim.

Devrelerim,  gençler de haklı. Reis le Gherardini herşeyi kontrol edebilseydi, Bennet i daha sezon bile bitmeden geri göndermek durumunda olmazdık. Eminim ki Geherardini onu bu sene ki bütün transferlerden daha iyi tanıyordu. Sonuçta insanla uğraşıyorsunuz ve aşı ne kadar iyi olursa olsun,  her zaman tutacağının bi garantisi yok.

Yekten yanlış üslupla girdiysem affola. Bu kadar nitelikli katılımcıların arasına girerken heyecanimdandir mazur görün.
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2017, 13:09:21 Gönderen: Bakudipek »

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #2599 : 12 Ağustos 2017, 13:37:09 »
Bana göre geçen seneki temel sorun rotasyonun dar olmasıydı, bu oyuncuların performansını düşürdü, sakatlıklara yol açtı. Bizde bu sebeple özellikle son bölümde normal sezona fazla asılmadık  ve top 8 e cok daha saglıklı ve formda girdik. Gücümüzü gösderdik.. O kötü bu kötü, şu lider değil demek cok bos bir yorum oluyor.. Kalinic'in bu kadar cıkıs yapacagını normal sezonda düşünüyor muyduk?  Kalinic bize birçok eleştirinin ezbere yapıldıgını ispatlıyor aslında..

Kendi oyuncularımızı kötülemeden kısa rotasyonunda biraz kalite eksildigini bende düşünüyorum ancak rotasyonun genişlemiş olması da bazı oyuncuların performansını artıracaktır.. Dixon mesela normal sezonda cok yoruldu, ondan önceki sezon cska finalinde lider bir görüntü veriyordu.. Bogdan ve Vesely cok kötüydü berlinde..

Herneyse diyecegim o ki, rotasyonu hem kısalarda hem uzunlarda genişlettik bu da bize normal sezon için avantaj sağlayacaktır..

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2600 : 12 Ağustos 2017, 16:53:36 »
Günlerdir müthiş keyifle okuyorum yazdıklarınızı. Açıkçası böyle kora kor bilgi dolu atismalara girebilecek bi taraftar kitlemizin olmasından gurur duydum. Büyük Patron kızmasın ama Penny Taylor'un da demoralize olmadan herkese kafa tutabilmesini de imrenerek izledim. Nerdeyse Onun yaşındayken, Kevin Rankin kız arkadaşını tanıştırmak istemişti de utancımdan konuşamamıştım :)

Her neyse ilk elin günahı olmaz diyerek müsaadenizle gözlemci sıfatıyla aranıza girmek istiyorum.

Hepiniz aynı şeyi savunuyorsunuz aslında beyler :)))

Genç arkadaşlar, Tecrübeli abileriniz de Wannamaker'ın faydalı olacağından şüphe duymuyorlar. Ama artık gerçekten de Obra Reisin sayesinde Avrupa'da markayız ve adam NBA için nerdeyse bedava kontrata imza atmaya hazır. Onun için kuyrugumuzu biraz da dik tutmamız lazim.

Devrelerim,  gençler de haklı. Reis le Gherardini herşeyi kontrol edebilseydi, Bennet i daha sezon bile bitmeden geri göndermek durumunda olmazdık. Eminim ki Geherardini onu bu sene ki bütün transferlerden daha iyi tanıyordu. Sonuçta insanla uğraşıyorsunuz ve aşı ne kadar iyi olursa olsun,  her zaman tutacağının bi garantisi yok.

Yekten yanlış üslupla girdiysem affola. Bu kadar nitelikli katılımcıların arasına girerken heyecanimdandir mazur görün.
Hoşgeldiniz...

Bakmayın siz olana bitene, bizimki muhteşem sezon sonrası işsizlikten çoğu zaman.

Esas kavgalar sene içi yenilgiler sonrası gerçekleştirilecektir, bilgilerinize. :)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
« Yanıtla #2601 : 13 Ağustos 2017, 03:09:12 »
Yanlis anlamayin ama Kalinic ornegi yanlis değil mi? Hepimiz onun oyunun çöpçülük yönünde katki verdiğini verecegini ve veriyor olduğunu kabul ediyoruz. Hücumda da sirti dönük oynadiginda da dışarıya paslar verip kilidi zaman zaman açabildiğini.
Kalinice elestiriler genel olarak hücum tarafindaydi ve pana serisiyle birlikte %60la üçlük atti, daha once bu soylense buna inanabilir miydiniz hayir. Dünyada %60la üçlük atan insan bile yoktur. Ama nasil olduysa yapti. Bunu kendisi dahil olmak üzere obra bile tahmin edemezdi.

Ondan dolayi bunun dogru ornek oldugunu pek düşünmüyorum. Attigi uclukler dışında hepsi beklendik şeylerdi.  Önceki eleştiriler ezber değil ondan dolayı, hatta daha öncesinde Kalinici savunan insanlar bile bunu tahmin edemezdi.

Seneye 3 lukleri yuzde kacla atacağını merak ediyorum. Eski haline dönecek mi. Cunku oldukca kotu bir mekanigi var. Hatırlarsak geçen sene ve bu senenin büyük bölümünde oldukça kötü yüzdeyle şut kullandı(%24 ki Sf-Pf oynuyor).

Umarım onu stabil hale getirebilir. %35-38 ler onun için gayet iyi bir rakam .
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2017, 05:47:22 Gönderen: Penny Taylor »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #2602 : 13 Ağustos 2017, 11:03:27 »
 Çöpçülük yönü ne demek ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #2603 : 13 Ağustos 2017, 13:16:37 »
Çöpçülük yönü ne demek ?

Sent from my iPad using Tapatalk
Pis işleri yapmak gibi anladım ben... Ribauntları zorlamak, itiş kakış, yardım savunması vs

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
« Yanıtla #2604 : 13 Ağustos 2017, 13:39:46 »
Pis işleri yapmak gibi anladım ben... Ribauntları zorlamak, itiş kakış, yardım savunması vs

Sent from my LG-H960 using Tapatalk
Aynen öyle.
Bu arada Sırbistan Yunanistana 30 sayı fark atarken Bogdan 14 s 9 as ile oynamış
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2017, 13:40:35 Gönderen: Penny Taylor »

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #2605 : 13 Ağustos 2017, 14:15:35 »
Yanlis anlamayin ama Kalinic ornegi yanlis değil mi? Hepimiz onun oyunun çöpçülük yönünde katki verdiğini verecegini ve veriyor olduğunu kabul ediyoruz. Hücumda da sirti dönük oynadiginda da dışarıya paslar verip kilidi zaman zaman açabildiğini.
Kalinice elestiriler genel olarak hücum tarafindaydi ve pana serisiyle birlikte %60la üçlük atti, daha once bu soylense buna inanabilir miydiniz hayir. Dünyada %60la üçlük atan insan bile yoktur. Ama nasil olduysa yapti. Bunu kendisi dahil olmak üzere obra bile tahmin edemezdi.

Ondan dolayi bunun dogru ornek oldugunu pek düşünmüyorum. Attigi uclukler dışında hepsi beklendik şeylerdi.  Önceki eleştiriler ezber değil ondan dolayı, hatta daha öncesinde Kalinici savunan insanlar bile bunu tahmin edemezdi.

Seneye 3 lukleri yuzde kacla atacağını merak ediyorum. Eski haline dönecek mi. Cunku oldukca kotu bir mekanigi var. Hatırlarsak geçen sene ve bu senenin büyük bölümünde oldukça kötü yüzdeyle şut kullandı(%24 ki Sf-Pf oynuyor).

İstikrarlı olarak sezon boyu %60 ile üçlük atmak baya baya imkansiz bir olay kabul. Ancak bir oyuncu sezonun en zor bölümlerinde çıkıp %60 ile üçlük atıyorsa hem mental olarak çok iyi hazırlanmış hem de çok çalışmış demektir. Ve f4 gibi organizasyonlar da böyle oyuncular fark yaratıyor.

Mental dayanıklılık ve tecrübe F4 gibi bir organizasyon yetenekten bir tık daha öne çıkıyor diye düşünüyorum. İşte kalinic de tam oraların oyuncusu evet belki F4 da %60 ile üçlük atmayabilir varsın başkası üçlükleri sıralasın.. Ancak kalinic mutlaka fark yaratacaktır. Savunulması en zor adamı kilitler, ribaundlari domine eder, dediğin gibi sırtı dönük oynar bos adamı bulur  belki bu yıl oyununa bilmediğiniz bir şey ekler, ama yapar bir seyler katkı sağlar. İki sezondur kalinic ile playyoff+ F4 dönemi yaşıyoruz adam ben buraların oyuncusuyum diye bağırıyor..

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #2606 : 13 Ağustos 2017, 14:21:21 »

Obra tahmin edemediyse şansa başardık biz bu başarıyı demek oluyor.. Bence özellikle Obra bu tarz süprizler hazırlıyor. Oyuncunun bireysel özelliklerinden ziyade rakibin beklemediği şeylere hazırlandıgımız için fark yaratıyoruz. Geçen seneki sloukasın performansına bakıp  bu seneki performansını elde etmek ezberdir.. Çunku sloukas yetenek olarak birçok şeyi iyi yapabildigini gösteriyor ancak istikrar sağlayamıyor.. Sana göre şut dinamigi kötü birine en kritik zamanda %60 ile attırabiliyorsak, yetenekli birinden neler elde edecegimizi beklemek ve görmek gerekir..

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #2607 : 13 Ağustos 2017, 14:41:19 »
şut dinamigi kötü birine %60 ile şut attırmak kısmını biraz açmak istiyorum; kalinic'i herhangi bir takıma koysak böyle bir anda böyle bir yüzde yakalaması zor. Hucum yetenekleri kısıtlı biri oldugunu hepimiz görüyoruz ancak takım inanılmaz bir düzenle işlerse o şutların yüzdesi artabilir, bu da motivasyon ve hazırlanmayla olur.. Kalinic'e bu sutları attıran obranın takım üzerindeki hakimiyetidir.. Gün gelir sloukas ve dixondan beklemedigimiz performanslar alabiliriz.. Dixon cska finalinde lider gibiydi, o sezon playıfflara kadar datome ve vesely cok iyiydi, bu sezon playofflarda bogdan cok iyiydi ve final foura ekpe ve kalina damgasını vurdu.. Bunlar şansla açıklanamaz..

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
« Yanıtla #2608 : 13 Ağustos 2017, 14:50:04 »
Obra tahmin edemediyse şansa başardık biz bu başarıyı demek oluyor.. Bence özellikle Obra bu tarz süprizler hazırlıyor. Oyuncunun bireysel özelliklerinden ziyade rakibin beklemediği şeylere hazırlandıgımız için fark yaratıyoruz. Geçen seneki sloukasın performansına bakıp  bu seneki performansını elde etmek ezberdir.. Çunku sloukas yetenek olarak birçok şeyi iyi yapabildigini gösteriyor ancak istikrar sağlayamıyor.. Sana göre şut dinamigi kötü birine en kritik zamanda %60 ile attırabiliyorsak, yetenekli birinden neler elde edecegimizi beklemek ve görmek gerekir..
Yanlış anlaşıldım sanırım.
Kalinicin ki beklenmediğin ötesinde bir şeydi. %20le üçlük atan birinin %60 la üçlük atmasını inanılmaz kelimesi bile yetersiz( Elbette kullandığı çoğu şut boş şuttu ama önceden o boş şutları sokamayan birinin birden sokmaya başlamasını normalleştirmeye indirmek bu kadar basit değil. Takımımızda el üstü  atan da yok hemen hemen. Hepsi sahaya yerleşim ve boş şutlar)

Ya da şöyle diyelim. Kalinicten aynı hücum performansını bir daha görebilme ihtimalimiz kaç?
Şansa başarılı olmak diye bir şey yoktur. Şampiyonluk 4 yıllık çalışmanın ürünüydü, Obradovic için basketbol hayat olduğu için kazandık. Benim demek istediğim o değil.

« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2017, 14:54:37 Gönderen: Penny Taylor »

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #2609 : 13 Ağustos 2017, 14:53:15 »
Yanlış anlaşıldım sanırım.
Kalinicin ki beklenmediğin ötesinde bir şeydi. %20le üçlük atan birinin %60 la üçlük atmasını inanılmaz kelimesi bile yetersiz

Ya da şöyle diyelim. Kalinicten aynı hücum performansını bir daha görebilme ihtimalimiz kaç?
Şansa başarılı olmak diye bir şey yoktur. Şampiyonluk 4 yıllık çalışmanın ürünüydü, Obradovic için basketbol hayat olduğu için kazandık. Benim demek istediğim o değil.

Çoğu ceza şutu idi ama o seviyede bir oyuncu için çokta anormal değil. Eger rakip seni önemsiz görürse cezayı kesersin.. Kendi şutunu yaratarak bunu yapsa dedigin gibi inanılmaz olurdu..