Nba draftının en kötü 1 numaralı seçimlerinden birisi olarak mı anılmak istiyor yoksa 1,5 yıl yavroligin içinden geçtikten sonra(bir nevi rehabilitasyon süreci yaşayıp) nba'e geri dönüp bir şeyleri kanıtlamak mı?
Kararı kendisi verecek.
En kötülerinden birisi mi, en kötüsü mü? Sence kim rakip olabilir?
1. Kwame Brown
2. Greg Oden
Ben sevmediğim için Bargani'yi de oraya koyuyorum ama o yine de senelerce belli bir seviyede oynadı. Hatta bir dönem Toronto'nun yıldızı bile kabul ediliyordu. O dönemde yaygın olan "Avrupa'dan yeni bir Nowitzki bulma" umudu sebebiyle mazur görüyorum ilk sıradan seçenleri. Kötü bir seçim olsa da objektif bakınca ilk sıradan seçilenlerin en büyük hayal kırıklığı olmaya çok uzak.
Oden'a gelince... Şimdilerde bizim (Warriors'ın) koçluğunu yapan Steve Kerr onu ESPN'de yorumculuk zamanları "yeni bir Bill Russel" diye takdim etmiş, "10 senede bir gelecek oyuncu" demişti. Daha kolejdeki ilk ve tek sezonunda final oynadılar. Hiç unutmam, Mete Aktaş yorumlamıştı o finali. Yatıp kalkıp Oden'ın NBA'e katacağı değerden bahsediyordu. Karşıda All Horford, Joakim Noah gibi isimlerden oluşan kolej tarihinin belki en güçlü Üniversite takımı Florida vardı. Oden hem ilk sıradan, hem de daha beteri Kevin Durant'in önünde seçildi. Eğer Durant'in önünde seçilmeseydi, ilk sıradan seçilmesini kimse yadırgamazdı. Ama ilk sezonunu daha sezon başlamadan yaşadığı sakatlıkla tek maç oynamadan geçirdi. İkinci sene daha ilk ya da ikinci maçta yeniden sakatlanıp bir kaç ay daha oynayamadı. Sonra yeniden... Sonra yeniden... Diyeceğim, Oden'a da şu durumda en kötü seçim diyemeyiz. Eğer ardında Durant olmasaydı zaten kimse bir şey diyemezdi.
Geriye bir Kwame Brown kalıyor. Maradona nasıl en kötü teknik adam ve Pele en kötü futbol yorumcusu ise, Jordan'ı en kötü genel menajer yapan seçim... Onun da bir faydası oldu. Bu skandal seçimle Washington'ı zarara uğratan Jordan genel menajerlikten istifa edip, üç sezon aradan sonra 38 yaşında yeniden basketbol oynama kararı aldı ve iki sezon daha bize zaman zaman eski günlerinden ufak kesitler izletti.
Bence açık ara en kötü ilk sıra seçimidir Bennet.