Gönderen Konu: 2019 FIBA Dünya Kupası  (Okunma sayısı 78307 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Ynt: 2019 FIBA Dünya Kupası
« Yanıtla #270 : 09 Eylül 2019, 20:28:42 »
Ben de isterdim o isimlerin, takımların olmasını ama ispanya fransa sırbistan, litvanya vs nasıl katılmayı başardıysa onlar da katılabilseydi.
2.tur formatını ben de sevmedim. Ilk maçlar sonunda zaten çoğu takım elendi. 2 birinci 2 ikincinin olduğu tüm takımların birbiri ile oynayacağı gruplar olabilirdi.

Son 16 olmalı.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #271 : 09 Eylül 2019, 21:10:14 »
Son şutu sokamayınca Yeni Zelenda'ya 102-101 mağlup olarak kapattık turnuvayı.

Bir de sadece benim mi dikkatimi çekti bilmiyorum ama maçın başında biz 4-2 öndeyken Yeni Zelanda'nın basketine üçlük verildi. Tekrarında ayak çizgide gibi gördüm ben ama hakemler tekrar izleme gereği duymadı.
Aynen, ben de öyle gördüm.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #272 : 09 Eylül 2019, 21:43:00 »
Ben de isterdim o isimlerin, takımların olmasını ama ispanya fransa sırbistan, litvanya vs nasıl katılmayı başardıysa onlar da katılabilseydi.
2.tur formatını ben de sevmedim. Ilk maçlar sonunda zaten çoğu takım elendi. 2 birinci 2 ikincinin olduğu tüm takımların birbiri ile oynayacağı gruplar olabilirdi.

2.turun ilk maçlarında grup birincileri diğer grupların ikincileriyle oynadı, çoğunda da birinci olan takımlar kazandı, bu nedenle son maçlar sıralama dışında pek anlam ifade etmedi, önce birincileri birbirleriyle oynatsaydılar bile bir şekilde daha cazip olabilirdi.

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #273 : 10 Eylül 2019, 00:22:42 »
İnşallah Fransa şu ABD'yi devirir ve ABD bir şekilde olimpiyat elemeleri oynamak zorunda kalır.
Turnuvada şu ana kadar birkaç maç dışında keyifli maç yok,ayrıca şu ana kadar hiç bir ABD maçı gram zevk vermiyor.
Her basketbol severin sezon öncesi, uluslarası  turnuvalarda bir numaralı zevki olan 'rüya takım'  ABD,şu anda yalnızca '1' oyuncusu dışında ortalama ve vasat oyunculardan kurulu,bir Avrupa takımı havasına bürünmüş halde.A.B.D gelmeyen yıldızlar konusunda ciddi yatırımlara gitmeli,örneğin aday kadroya çağırılıp ve önemli bir sebebi olmayıp gelmeyen oyuncuları Olimpiyat kadrolarına çağırmayarak yapabilirler.
Madem bu kadar genç kadroyla geliyorsun ve bu yönde çalışıyorsun,fakat neden Derrick White? Rastgele her pozisyonda içeri drive etmeye çalışan,sahada kafası kesilmiş tavuk gibi gezinen oyuncu grubundaki herhangi bir oyuncuyu kesemeyecek kadar kötü bir oyuncu mu De'Aaron Fox?
Mason Plumlee yerine M.Bagley III,Andre Drummond gibi oyuncularla pota altında atletizmlerini yaratıp,istedikleri oyunu oynayabilirdi.Gerçi bu teknik ekip ise ayrı bir tartışma konusu.Popoviç gibi ABD milli takımının özüne ayrık bir isim ve her ne kadar GSW kariyerine büyük saygı duysam da bu kadar genç ve genelde iyi sistem takımlarından gelen bu isimleri nasıl kullanacağı tartışmallı bir isim olan Steve Kerr.
Bred Stevens bu kadronun başında olması sizce daha mantıklı değil miydi?
Ayrıca benim dikkatimi çeken en net şey ise takımdaki çoğu oyuncunun iyi sistem takımlarında parlamış oyunculardan oluşmuş olmaları.(Kemba istisna ve bu takımın açık ara en iyi oyuncusu) Donovan Mitchell gibi Utah'ın oturmuş düzeninde kendi yeteneklerini daha çabuk gösteren,Turner,Brown,Tatum ve Middleton(Buldenhozer sonrası) gibi oyuncular hep iyi düzen takımlarının parlayan oyuncuları.A.B.D milli takımı bunun aksine daha çok bireysel yetenekleriyle ön plana çıkan oyuncu grubuyla oynadığında kendi oyunlarını yansıtan bir takım ve bence bu da muhtemelen POpoviç sebebiyle olmuş olabilir(Gerçi kendisi son 30 yılın en iyi PF'siyle 20 yılını geçirdi :D)
Burada sanki ABD dominasyonu istiyormuşum havası oluşmuş olabilir,ancak benim isteğim sadece sezon öncesi gerçek bir basketbol şovu izlemek...
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2019, 00:25:13 Gönderen: badboys »
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #274 : 10 Eylül 2019, 00:57:35 »
İtalyanın geri döndüğü maç müthişti.Bu turnuvada kanımca gayet iyi basketbol oynadılar.İspanyaya son anlarda şansız şekilde yitirmeseler son 8 olabilirdi.Melli arandı tabi.

İtalya-Portorıco.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2019, 00:58:21 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #275 : 10 Eylül 2019, 07:56:54 »
Bu arada Yeni Zelandanın milli törenden sonra yaptığı Haka dansına yasak gelmeli.Ben farklı kültürleri severim,ama burası folklör festivali değil.Siz hiç Japonların çinlilerin yada Amerikanın yerel dans ettiklerini gördünüz mü.Düşünsene whisksy in the jark eşliğinde Amerikalılar kowboy dansı yapıyor.,Yada bizimkiler kılıç kalkan oynuyor yada efe oyunu yada laz trakya motifleri.

Herşeyin bir yeri var.Beni rahatsız ediyor bu durum.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2019, 08:00:19 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #276 : 10 Eylül 2019, 14:45:05 »
Arjantin- Sırbistan seviye olarak turnuvada ki en iyi maçlardan biri oluyor.  Baya zevkli maç.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #277 : 10 Eylül 2019, 14:53:16 »
Çok atıldı.Obra döverdi oyuncuları.Eğer savunmada sertleşmezse Sırplar 5-8 olayına düşer.

Neden milli takıma Obrayı getirmez sırplar ilginç.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #278 : 10 Eylül 2019, 15:03:54 »
2002 Indianapolis'teki finalde tarihin en büyük hakem skandallarından birisi yaşanmıştı. Şampiyonluk bir ülkenin elinden alınıp, diğer ülkeye nasıl verilir sorusunun derslik örneği idi. Arjantin'in hakkı olan şampiyonluk, Sırp lobisinin egemenliğindeki FIBA tarafından resmen Yugoslavya'ya hediye edilmişti. İnşallah bu maç Arjantin'in intikam maçı olur. Tabii söz konusu FIBA olunca, galipler her zaman sahadaki performansa göre belli olmuyor. (Euroleague'in tam da 2001 senesinde FIBA'dan ayrılışını bir kere daha alkışlıyorum.)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #279 : 10 Eylül 2019, 15:22:51 »
Çok atıldı.Obra döverdi oyuncuları.Eğer savunmada sertleşmezse Sırplar 5-8 olayına düşer.

Neden milli takıma Obrayı getirmez sırplar ilginç.
hocam istemiyor milli takımı çalıştırmak
zaten istemesinler Fenerbahçe ile beraberken sadece buraya konsatre olacağım diye açıklaması var.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
« Yanıtla #280 : 10 Eylül 2019, 15:29:05 »
3. Periyot savunmalar zirveye cikti. Gruplarda zayif rakiplerle oynamak sirbistana iyi gelmemis ispanya + arjantin  ile duvara toslamis gibi oldular. Tabi bu sirplarin savunmasini da yukari cekti.

Olasi bir Yari final ABD eslesmesinde Sirplara yarar bu durum. Arjantin zaten her zaman sert bir takim onlar icin degisen olmaz.  :)

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #281 : 10 Eylül 2019, 15:33:30 »
Arjantin inanılmaz savaşıyor gerçekten. Sırbistan yeterince kasmıyor, Djordjevic'e hesap sorması lâzım Sırbistan federasyonunun. Başlarında Obradovic olsaydı bambaşka bir Sırbistan izlerdik, bu kadar büyük yıldızlar Arjantinli oyuncular gibi savaşmıyor aslâ.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #282 : 10 Eylül 2019, 15:35:07 »
Gidiyor maç.Bu arada Buenos Aıres çoçuğu Campazzo bizim emekli olan Birselden bile kısa.Bu boyla basketçi olmuş inanılmaz.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
« Yanıtla #283 : 10 Eylül 2019, 15:42:06 »
Güle güle dordevic diyebiliyor muyuz ?

Maç bitmedi erken konusmak gibi olmasin tabi de net arjantin haketti suana kadar oynadiklari basketbolla

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #284 : 10 Eylül 2019, 15:42:58 »
Ya Murat Kosova saçmalıyor.Tamam o efsane takımları yok ama Arjantinli sporcuların çoğu İspanyada oynuyor.Eurolegue tecrübesi var Deck Campazzo Vıldoza etc.