Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 285408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 89-90 Zalgiris Kaunas - Euroleague 12.Maç
« Yanıtla #1020 : 15 Aralık 2017, 07:24:36 »
Çok garip bir maç oldu. 2 ye 14 top kaybı ve 6 ya 1 blok, ile önemli savunma istatistiklerinde önde olduğumuz bir maçı kaybettik
Hakem vs demenin hiç anlamı yok. Bizim lehimize hatalı kararlar da oldu, yada Cska da o saçma basket faule rağmen yenmiştik mesela. Bu maçta elimizde olan bir maçtı. Zalgirisi tebrik etmek lazım, hiç disiplinleri bozmadan oynadıkar.
Seyirci için, hiç maça gidip desteklemediğimin kendimde eleştirme hakkı görmüyorum ama pek etkili olduklarını da söyleyemeyeceğim.
Koçun bazı kararlarını (mutlaka sebebi vardır) anlayamadım. Thompson oyundayken o kadar da kötü değildi, tekrar oyuna alınabilirdi mesela. Yada hiç Melih veya Bobby nin denemeyeceği bir oyun da değildi. Daha kriştik, zorlu maçlarda oynatmıştı bu isimleri..
Futbol takımımızın iyi günlerine dödük, Alex li, Zicolu, Daumlu dönemlerde, hep derbileri, büyü k, zor maçları kazanıp içeride saçma kayıplar yaşardık. Bu maç da öyle oldu, tıpkı Malaga maçı gibi. Neyseki play off falan var baskette ve oradaki maçların hepsi önemli..

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #1021 : 15 Aralık 2017, 08:08:08 »
Maçı izlerken sunu hissettim Vesely dışında bizde kimse maçı arzulamazken Zalgiris saras dahil maçı bizden fazla istedi ve enerji koydular ve kalite degil hakeden kazandı
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2017, 08:08:49 Gönderen: Civa »

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #1022 : 15 Aralık 2017, 08:29:29 »
* Televizyonda gözüken seyirci berbat. İşin kötüsü oyunu da bilmiyorlar ve oyuna hiç etki etmiyorlar. Niye lütfedip maça gittiklerini anlayamıyorum (basket oyunu ya da Fenerbahçe için değil basketçiler için salona giden bir kitle var, onları anlıyorum).
Bu maçı, kötü oyunumuza rağmen, Türkiye'nin diğer herhangi bir büyük şehrinde oynasak kazanırdık.
* Hocamın akıl oyunlarına akıl sır ermez. Ama geçmiş senelerden gelen deneyimimiz şu. Takımda iyice vidaları sıkmaya başlayacak, bahanesi de hazır. Artık otelde kamp mı olur bilemem. Ama Udoh'u Türkiye'den kaçıran idmanlar geliyor.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #1023 : 15 Aralık 2017, 08:49:52 »
macı sloukas'ın hucumu ile degil, wana'nın 2 kez pangosu perdey takılıp 3 luk yemekle verdik..

gelelim diger noktaya..hakemler resmen canımıza okuyor; bunu 2 yıldır soyluyorum...ama taraftar ne yazık ki hakemi baskı altına alacak sekilde davranmıyor salonda..baskonia-brorse taraftarı gibi olmalıyız...ayrıca yonetimın de su lobi isine el atması lazım..her amc -10 diferansımız var ic sahada...

pana dep maglubiyeti zaten normal..
malaga dep maglubiyetini dep baskonia'da.
oly iç saha maglubiyetini dep cska'da telafi ettik..
bu maglubiyeti dep maccabi'de telafi etmeliyiz..

ilk yarı 11-4 bitirmek normal...

yani pratik olarak evinde tum macları alıp, pana-baskonia-cska ve maccabi'yi kaybettik ilk yarıda deplasmanda deseler normal sonuc diyebiliriz...

umaırm maccabi'de kazanırız....

Çevrimdışı serbian

• Üye
  • #10 İbrahim Kutluay
« Yanıtla #1024 : 15 Aralık 2017, 08:51:45 »
Maç boyu Stephen Curry gibi oynayan bir Pangos var. 4 sayı öndesin ve faul hakkın var. Pangos'a bu süreçte 2 kere bomboş üçlük attırıyorsun. Bu hakikaten hiç yakışmadı bu kalibreye. Kostas mevzusuna gelince, son topları inatla kullanıyorsa kendi kararı değil Obradovic'in kararıdır ve bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Ama bu topları illa ki biri kullanacaksa, her ne kadar Pangos'un savunmasında ağır çuvallamış olsa da Brad'in kullanması gerektiği kanısındayım. Bobby'nin de rotasyona sokulmamasını çözemiyorum. Sezonun kritik dönemine diri girmesi için mi bu maçlarda tercih etmiyor koç, onu merak ediyorum açıkçası.
Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz!

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #1025 : 15 Aralık 2017, 09:34:17 »
Ulanovas olmayınca umutlanmıştım ama olmadı.  Bu  Axel Toupane her zaman mı böyle oynuyor, bize mi rast geldi bilmem ama canımızı yakan oyunculardan oldu.  Yine Milaknis ve Pangos her maç kolay kolay atamayacakları üçlükleri bize attılar. Kritik anlarda gelen bu üçlükler maçı koparmamıza engel olduğu gibi Zalgiris'i de sürekli maçın içerisinde tuttu ve onlara direnç verdi. Buna rağmen Sloukas'ın saçma tercihi olmasa maçı kazanma şansımız vardı ama maalesef olmadı.

Oyuncular ve teknik ekip hakkında pek konuşmam. Zira o konulara girmek haddimi aşmak olur. Lakin Thompson'u gördükçe Vesely adına üzülüyorum. Thompson savunma yapıyor, ekrandan spiker uyarıyor " Aman Thompson ellerine dikkat et !!" Neden? Çünkü güvenemiyor. O yaşa gelmiş, basketbolun en yüksek seviyede oynandığı ligde süre almış bir oyuncu için hala o endişeleri taşıyorsak işimiz var.

Yenilgi normal. Bu ve bundan ağır daha nice yenilgiler alacağız. Bu sporun doğasında var. Rahmetli Barış Manço şarkısında ne diyordu?
-Tenekeyi parlatsan çeyrek altın eder mi, altını toprağa gömsen değerini kaybeder mi?" diye. Bu takım altın, bir kaç yenilgi ile elbette değerini kaybetmez. Onun için canları sağ olsun. Ama günlük yaşayan insanlar olarak bu  tür yenilgilere de üzülüyoruz işte.

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2017, 09:35:49 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1026 : 15 Aralık 2017, 10:22:08 »
Kaybetmek kötü ama En azından oly de kaybedince çok sıkıntı olmadı yıl sonuna kadar kalan maçları alırsak ilk 2 de bitiririz ilk yarıyı gibi gönüyor. Zalgiris hayatının maçını oynadı hücum tarafında o da bize denk geldi. İç sahadaki maçlarda da deplasman savunmasını yapmak lazım daha gelişecek çok yer var

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #1027 : 15 Aralık 2017, 11:02:22 »
Zalgirisin hayatının maçını oynadığı yorumuna katılamayacağım ben. top kayıpları desen coştular, uzunları erken faul problemine girdi, pangos ve milaknis şut atar mı atar. hiç ortada Zalgirisle ilgili büyük bir sürpriz yoktu bence. Benim üzüldüğüm şey de bu biraz. ne olacağını biliyorduk, bildiğimiz şeylere tedbir alamadık. Birebirde hep geçildik, seyircimiz uyudu, guardlarımız kritik zamanda kritik hatalar yaptı vs vs. Velhasılı Zalgirise bağlı olmaksızın kötü bir akşam geçirdik. Koçumuz gerekli uyarı ve düzeltmeleri yapacaktır, neyseki Obra var ve bir mağlubiyetten sonra yapılan yanlışların düzeleceğini biliyoruz.
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
« Yanıtla #1028 : 15 Aralık 2017, 11:13:05 »
* Televizyonda gözüken seyirci berbat. İşin kötüsü oyunu da bilmiyorlar ve oyuna hiç etki etmiyorlar. Niye lütfedip maça gittiklerini anlayamıyorum (basket oyunu ya da Fenerbahçe için değil basketçiler için salona giden bir kitle var, onları anlıyorum).
Bu maçı, kötü oyunumuza rağmen, Türkiye'nin diğer herhangi bir büyük şehrinde oynasak kazanırdık.
* Hocamın akıl oyunlarına akıl sır ermez. Ama geçmiş senelerden gelen deneyimimiz şu. Takımda iyice vidaları sıkmaya başlayacak, bahanesi de hazır. Artık otelde kamp mı olur bilemem. Ama Udoh'u Türkiye'den kaçıran idmanlar geliyor.
yalnız o idmanlar olmadan şampiyon olamıyorsun biraz alaycı olmuş

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1029 : 15 Aralık 2017, 11:44:09 »
Son hucümda sloukas içeri girdikten sonra Datome sağ çaprazda bomboş kalmış, iki eli havada top istiyor, 5 metre yanında kimse yok, çıkarsa topu bomboş üçlük gelecek ama bizim beyimiz kahraman olmaya soyunduğu için pası vermedi.

Umarım Obra Dixon'a daha fazla Sipahi muamelesi çekmez de bir an önce oynatmaya başlar. En azından dixon böyle hücumlarda saçmalamıyordu.

• Üye
« Yanıtla #1030 : 15 Aralık 2017, 11:51:59 »
sloukas orada vesely'e dahi indirebilirdi topu...

ama mesele slouka sdegil..mesele 2 top kaybı yaptıgın macta eger 90 sayı yiyorsan savunmada...wana'nın 2 savunması mac sonu ve hakemlerin yanlıs dudukleri..

rotasyon sacmalıgına da katılmıyorum...

hoca tercihidri..ligde yerliler avrupa da yabancılar oynayacak belli...

ligde yerliler geregini yapıyor...avrupa'da ise dixon v ekalina tam iyilesince rotasyon 10 kisi oalcka ki; obra zaten daha fazlasını kullanan bir hoca degil..

su an problem thompson olayı...rotasyona ya dahil oalcak yada degistirecegiz...ılk yarı sonuna kadar 3 mac daha bakılır...

• Üye
« Yanıtla #1031 : 15 Aralık 2017, 11:54:35 »
bu mac gecen sene evimizde maccabi'ye kaybettigimiz macın birebir kopyası...

bundan da ders cıkarılacak...zaten o maccabi macından sonra bir daha mac vermedik...oyle bir tepki bekliyorum hocadan ve takımdan...

kızılyıldız ve real maclarını alacagız evimizde...sorun maccabi dep...hakemler etki etmez ise bu macı orada telafi edecegiz insallah...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1032 : 15 Aralık 2017, 11:56:06 »
Bu mağlubiyet Hocaya yazar.

Daha ilk dakikadan oynatmayacağı belli olan Sinan, Melih, Bobby ile Kalinic'ten biri yerine Ahmet'i kadroya almış olsaydı ve Thompson'a verdiği dakikaları ona verseydi kazanmıştık. Daha ne kadar Jason efendiye katlanacağız artık endişeyle izliyorum...

• Üye
« Yanıtla #1033 : 15 Aralık 2017, 11:58:15 »
Bu mağlubiyet Hocaya yazar.

Daha ilk dakikadan oynatmayacağı belli olan Sinan, Melih, Bobby ile Kalinic'ten biri yerine Ahmet'i kadroya almış olsaydı ve Thompson'a verdiği dakikaları ona verseydi kazanmıştık. Daha ne kadar Jason efendiye katlanacağız artık endişeyle izliyorum...

ahmet'in ayagı burkulmus abicim..ezbere konusmayı bıraksak artık....merak etme ayagı burkulmasa ahmet kadroda olur ve oynardı sinan veya melih yerine...

libertafb

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1034 : 15 Aralık 2017, 12:00:35 »
Evde oynayacagimiz maclari seyircisiz oynayalim. Bu nasil bir doymusluktur? Halkin takimi dedigimiz Fenerbahce zenginlerin kiclarini sagdan sola cevirdigi kulüp olmus. Bir baska takimin böyle rezil ve pasif seyirci kitlesi oldugunu düsünmüyorum.