Mactan eve yeni girdim.Oncelikle salonda inanılmaz bosluklar var.Elon Musk Uzay Tribununde bosluklar vardı.Baya fazla hadi onu anladık kimileri uzaydan mac seyretmekten zevk almayabilir.
Kombineli yerlerde bile cok fazla bosluklar vardı.En guzel yerler sahanın en yakınındasın 200 lu yerler Dunya para verip kombine almıssın macta yoksun.Baba gelmeyeceksen bileti almanın mantıgı nedir?Klube katıkıdan baska...
Mac basladı.İyi basladık 18 12 oldu.Sonra takım her zamanki gibi yine yeni yeniden dalgalı oyun geldi.Evde izlerken Sloukas ile birlikte en siddetli elestirdigim Thompson ile Vesely dısında defansta kimseyi begenemedim.Yerini kaybeden mi dersin,rakibi kacıran mı dersin,uyuyan mı dersin.Cok kolay feyk yiyorlar.Yedigimiz 24. sayıda bence cok gereksiz uclu sıkıstırma sonucu bombos smac yedik.Bu mac boyunca en az 5-6 pozisyon oldu.Ayrıca o kadar itiraza tek bir teknik faul cıkmadı koca biz dep. olsak banko cıkardı.Mac genelinde benim her zaman begendigim Guduric de gayet iyiydi.
Anadolu GFB vardı yaklasık 50-100 kisilik bir grup bu arkadaslar daha once pota arkası yeryuzunde idi.Simdi Elon Musk Uzay tribunune almıslar.THY gibi bilmem kac feetten destek olmaya calıstılar ve Allah var hic susmadılar.Yanımda bir baba ve 7 yasındaki kızı onumde de bir baba ve 4 tane en kucugu 4 en buyugu 12 olmak uzere cok sevimli kızları vardı.Ben yuhladıkca kızlar nasıl ama nasıl yuhluyordu.Elimde imkan olsa o saha icindeki Beyzadeleri Elon Musk tribunune alır o babalar ve kızlarını 200 nolu tribunlere alırdım.
İlk yarı sonu ve 2. yarıda 3-4 pozisyon 2-3 defa bitirememesine ragmen Thompson mac boyunca savunmada,ribauntta,hucum ribauntunda,el gostermede en iyi oyuncuydu.İlk yarıda Slukas hepimizi cıldırttı.Bizim tribunde tepki gostermeyen tek bir Allahın kulu yoktu.Tek beklentimiz 2. yarı oyuna girmemesiydi.Sinan da fena is cıkarmamıstı.
Ama 2. yarı ne olduysa yine Prens Sloukas oyuna girdi ve yine batırmaya devam ettı.İlk yarı oynayan Sinan,Datome,Dixon 2. yarıda yine ne hikmetse unutuldu.Ya Obradovicin kafasında bizim gormedigimiz senaryolar var ya da genis kadroyu kullanamıyor ya da kullanmak istemiyor.Dixon sakatsa sakattır degilse degildir.Bunun ortası olmaz.Wana da boga gibi guc var ama kullanmıyor.
Hakemler berbattı ya artniyetlilerdi ya da cok kotu gunundelerdi.Ne yazık ki evimizde resmen dogranıyoruz.Ama bizim seyirciye de bu mustehak demek ki 2. yarı Allah var yuhlamalar,ıslıklar butun tribunler inanılmaz coskuluydu.Bu seyirci proflinin degisecegine inanmıyorum.Boyle anlık reaksiyonlar olacaktır ama genelde yine coskusuz,kombinesi oldugu halde gelmeyen , tezahurat yapmak isteyen taraftarı ekonomik nedenlerle Uzay Tribunune Mahkum eden yonetim varken duzelmez.TV de izledigim ve cok etkilendigim Hayward ın sakatlanmasının cok daha agırını salonda canlı gordum.Ben kafasının ustune dusup boyununun kırıldıgını sandım ve inanılmaz kahroldum Nanalı pozisyonunda , 53 50 den sonjra neden teknik faul verdi hakem triosu anlamadım.O kadar kotulerdi ki aynı hucmda show up larda en az 3 faul varken bize calmayan hakemler rakibe dokundugun an basit fauller calıyordu.Hic evsahibi avantajımız yok.İste bu hakemler ve nanali nin pozisyonu seyircileri kendine getirdi.Hakemler duzgun olup mac rahat olsa sinema kıvamında olurdu muhtemelen resmen nefret ettigim CSKA tribunlerine donuyoruz.Melli yi bir turlu takıma adapte edemedik.Ne zaman ederiz bilmiyorum.Eksiklerim,yanlsılarım olabilir.Nacizane gorebildiklerim bunlar...
Unutmadan Nanali sakatlanmısken Bobua tribunlerle tartısmaya girince seyirci de costu.Nocioni tarifesini mac bitene kadar ve cıkarken bile uyguladılar Bobuaya...