Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 287842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 67-62 Panathinaikos / Euroleague 18. Maç
« Yanıtla #1500 : 18 Ocak 2018, 02:15:07 »
Hücumda kötü bir günümüzde olsak da 3. periyot hariç savunmada müthiş bir maç çıkardık. Keşke hücumda Melli'yi pas istasyonu olarak daha çok kullansak. Hücumun sıkıştığı anlarda kilit açıcı olabilir (Vesely'e yaptığı asist gibi).

Thompson Real maçı öncesi dibi görmüştü. Dipten zirveye çıkıyor yavaş yavaş. Bugün de çok iyiydi.

Wanamaker, formsuz olması bir kenara kafasında da tam olarak ne yapmak istediğini bilmiyor bence. Parkede rahat hissetmiyor kendini bu belli. Koçun ona biçtiği rolü tam algılayamamış olabilir ki öyleyse zamanla düzelebilecek bir şey bu.

Tribünler de çok kötü. Küçük bir kesim dışında herkes oturmuş tiyatro izliyor ve bu durum haftalar ilerledikçe daha kötü bir hal alıyor, en azından ben ekrandan öyle hissediyorum. Geçen sene tribün bu kadar kötü değildi. En azından ciddi maçlarda belli bir tehdit edebilirliği vardı salonun. Bu sene tamamen kaybolmuş durumda. :(
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 02:16:29 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1501 : 18 Ocak 2018, 04:14:58 »
Şu anki sorunumuz kesinlikle pota altı değil. Vesely geçen sezonki Udoh gibi oynuyor savunmada. Kısa karşısında Udoh kadar iyi kalıyor, bloklarıyla da rakip kısalara karşı tehdit yaratıyor. Avrupada hangi kısa olursa olsun karşısında Vesely kalınca benim içim çok rahat ediyor o anlarda. Artık savunma liderimiz oldu Vesely. JT de geçen sezonki Vesely konumuna evrildi hemen hemen, üstelik ribaundları da temiz bir şekilde topluyor, geçen sezonki Vesely'nin önünde bu yönden. Kendisinden tamamen ümidi kestiğimiz günden sonra beklediğimiz sıçramayı yaptı. Switch sorununu da halledecek çalışa çalışa ve sezonu iyi bir yerde noktalayacak gibi duruyor. Melliyse hücumda çok gözükmese de gerek ribautlardaki harika performansı, gerekse de savunmadaki katkısıyla geçen sezonki Antic'ten fazla katkı veriyor. Biraz şut çalışsa ve yüzdesini yükseltip ceza atışlarında biraz daha yüksek yüzde tuttursa çok rahatlayacağız. Ahmet de geçen sezonun çok üstünde ve ne zaman dakika alsa farkını hissettiriyor, hiç saçmalamıyor. Daha Kalinic gelecek ve 4 numaradan süre çalacak atletizmiyle.

Bizim esas sorunumuz Wanamaker'dan hiç katkı alamamak. Hücumdaki liderimiz olsun diye bu takıma geldi, son topları kullansın ve karar anlarında ağırlığını koysun diye aldık. Bogdan'a göre daha güçlü olan fiziğini kullansın istedik vs vs ama bunların hiçbirini yapmayıp resmen kaçak dövüşüyor parkede. Wana etki etmeyince Sloukas oyun karakterinin dışına çıkıp Bogdan gibi oynamaya kalkıyor ve saçmalıyor. Işi toparlamak Bobby'ye kalıyor resmen.

Wana şu ana kadar tek başına maç almadığı gibi, şut ritmini de kaybetmiş durumda. Adam Daçkada takır takır oynuyordu, şimdi potaya bakmaya korkar hâlâ geldi. Ben şahsen çok güveniyordum ona ama şu ana kadar hayal kırıklığı malesef. Allahtan 1 senelik sözleşmemiz.

Datome bu maçta hücumda yoktu ama 7 ribaunt aldı ve aynı zamanda yardımlara çok iyi gitti. Datome'ye tek kelime etmemeliyiz, savunmadaki gayreti geçen senenin üstünde.

Guduric'i Bogdan'ın geldiği ilk seneyle kıyaslarsak 1 tık altında devam ediyor ama saha görüşü iyi, şutları temiz. Bazen hata yapıyor ama olacak bunlar. Bogdan'ın 3.senesiyle kıyasladığımız gün geldiğinde yine onu bir tık aşağıda göreceğiz ama NBA'e gitme derdi olmayan son derece iyi bir 2 numaraya sahip olacağız.

Ne yapıp edip şu Wana'yı devreye sormamız gerekli. Bogdan kadar yapamasa da sorumluluk almalı ve kilitlenen hücumu çözecek anahtar olmalı.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1502 : 18 Ocak 2018, 08:26:23 »
Her oyuncunun kötü olduğu geceler vardır. Dün Wana'nın kötü olduğu bir gece değildi. Dün Wana'nın oynamak için istek duymadığı bir geceydi. Bir Obradovic takımında oynamak istemeyecek cesarete sahip olan bir oyuncunun barınması pek mümkün olmaz...

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1503 : 18 Ocak 2018, 09:07:10 »
2li averajı almamız güzeldi. Mücadelemize de laf söyleyemem ama oyun olarak dalgalı bir performans sergilemeye devam ediyoruz. 2 kısa sakat oyuncumuz varken Datome ve Wanna bu kadar kötü olmamalı. Rotasyon iyice daralıyor.
Baskonia maçı da Pana maçı da maç sonundaki bir kaç detay ile kazanıldı. Gerçi artık kazanmak önemli. Kötü de oynasan kazanman gereken bir dönemdesin. Bu seneki takımımızın saha avantajı rakipteyken ilk 4 sıradaki takımları elemesi biraz zor geliyor bana. O nedenle ilk 4'te yer almak çok önemli.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1504 : 18 Ocak 2018, 09:23:53 »
Thompson derken Wana gozden kacti... onunda sikintisi tahminen pisikolojik....

-Takimda aldigi rolu begenmeme olabilir
-sure ile sikintisi olabilir...
-Aile sikintilari olabilir ...

ama sorun ne olursa olsun cozulmesi sart.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1505 : 18 Ocak 2018, 09:32:32 »
Wanameker eşi buradaydı 3 hafta önce Amerikaya geri döndü zaten wanameker da 2 euroleague maçını kötü oynadı
Aklı son geceki sevişmelerinde kalmış olabilir

Çevrimdışı burcayyilmaz

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #1506 : 18 Ocak 2018, 09:39:48 »
2018'de henüz yenilgi görmedik, umarım böyle devam eder.
Seyirci konusuna gelince diğer günlere oranla bu maçta daha iyi olduğuna canlı olarak şahit oldum, ekrandan izleyenleri sakin gibi görünüp şaşırtıyor olabilir ancak gerçekte öyle değil.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1507 : 18 Ocak 2018, 10:13:30 »
En son söyleyeceğimi başta söyleyeyim; Nasıl ki Jason adaptasyon sürecindeyken, üstüne bir de formsuzluğu eklenince taraftar gözünde antipatik oldu, şimdide Wannamaker formsuz... Nasıl ki Jason şimdilerde süt liman, herkesin gönlünü hoş tutuyor, inşallah sakatlık olmadan mayısı görebilirsek, Final Four da en çok alkışlayacağımız oyuncularımızdan biri olacak Wannamaker...

Koçun onlarca hatta yüzlerce setinin olduğunu burada epeyce kez dillendirdik. Bir de şu açıdan düşünelim; Tüm setlerin her oyuncuyu içerdiğini ya da her oyuncuya birebir uyduğunu söylemek mümkün olabilir mi? Bazı setler Wannamaker için zorlayıcı olabilir, her zamanki alışkanlıklarından sıyrılması, konfor alanından çıkması ve kabullenmesi gerekebilir.

Bir de şu var; Koçun basketbol felsefesi bambaşka! Belki buradaki bazı basketbol üstatları anlıyordur ve bıyık altı gülüyordur! ZOC oyuncusunu öyle bir ayarlıyor ki (nasıl yapıyorsa işte), 3-4 hafta sonrasını düşünüyorken, bizler ya da çoğumuz oyuncuyu izlerken formsuz bu adam diyoruz.

Fenerbahçede oynayan her oyuncu özeldir. En az bir işi çok iyi yapıyordur ki, takımımızda oynasın diye alınıyor. Ama başımızdaki koçu en azından şu noktadan anlamalıyız; Koç oyuncunun gelişimini ister, onun kendi özelliklerinin de üstünde başka özellikler kazanmasını sağlar. Vesely ye bir bakın nereden nerelere geldi. Transfer olduğu ilk günlerde, "kazma sapı" yakıştırmasını çok net hatırlıyorum.  Adamın, serbest atışı düzeldi, orta mesafesi var artık. Üstüne nasıl bir takım oyuncusu olduğunu söylememe bile gerek yok.

Wannamaker sadece 1 yılda bizde ne kadar gelişebilecekse, işte o kadar gelişecektir. Bizim ona asıl ihtiyacımız olduğu sezonun son iki maçında, maksimumunu verecektir. Yoksa her gün bizdeki işini çok iyi yapanlardan birileri çıkar maçı alır, bize getirir...
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1508 : 18 Ocak 2018, 10:35:17 »
En son söyleyeceğ...

@friendchip

Sonucta Obra sagolsun, oyuncuya bagli bir takim degiliz belki ama; herkesden katki aldigimizda Avrupa Seviyesinin ustunde oluyoruz... Ve bir basket sever olarak bana bu cok keyif veriyor. Ve hep bunu gormek istiyoruz.

kimse duzelemez, gitsin, berbat herif falan havasinda degil.

Hepimiz insaniz ve bu oyuncular da insan. Ve bir sikintisi var. Cozulebilirse kafasi rahatlar hem o hem biz rahat ederiz.
Ha yok cozulemezse de 2. sinif amerikan filmi mucizesi cikmaz o isten.

-ailesinden uzak olmak etkiliyordur
-NBA den bir turlu teklif gelmiyor diye kafaya takmistir
-Ailevi problemleri vardir ....
-Asik oldugu kiz vermiyordur ...

Vs oglu vs ... hepsi etkiler. Su an gozuken de adam etkilenmis durumda, ve bu tespiti yapiyor insanlar...

umarim cabuk duzelir, cunki bence son duzlukte (hatta elemelerden bile once) ihtiyacimiz olabilir iyi durumda bir wanamaker a.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 10:36:58 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1509 : 18 Ocak 2018, 10:54:48 »
@friendchip

Sonucta Obra sagolsun, oyuncuya bagli bir takim degiliz belki ama; herkesden katki aldigimizda Avrupa Seviyesinin ustunde oluyoruz... Ve bir basket sever olarak bana bu cok keyif veriyor. Ve hep bunu gormek istiyoruz.

kimse duzelemez, gitsin, berbat herif falan havasinda degil.

Hepimiz insaniz ve bu oyuncular da insan. Ve bir sikintisi var. Cozulebilirse kafasi rahatlar hem o hem biz rahat ederiz.
Ha yok cozulemezse de 2. sinif amerikan filmi mucizesi cikmaz o isten.

-ailesinden uzak olmak etkiliyordur
-NBA den bir turlu teklif gelmiyor diye kafaya takmistir
-Ailevi problemleri vardir ....
-Asik oldugu kiz vermiyordur ...

Vs oglu vs ... hepsi etkiler. Su an gozuken de adam etkilenmis durumda, ve bu tespiti yapiyor insanlar...

umarim cabuk duzelir, cunki bence son duzlukte (hatta elemelerden bile once) ihtiyacimiz olabilir iyi durumda bir wanamaker a.

son madde güzelmiş :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Valencia deplasmanının topiğini ben açmıştım. Gece Başar mesaj atıp rica etmiş. Allah mahcup etmesin diyerek bunu da açalım.

İç sahadan daha iyi bir tribün olacağını umuyorum. Bütün engellemelere rağmen...

Bein Sports 3 yayınlayacak.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2018, 22:33:25 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı Intermed

• Üye
İçimden bir ses bu sefer yenileceğiz diyor.  Yenilsekte reise tam destek , sonsuz destek.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1512 : 18 Ocak 2018, 11:01:30 »
Yeni formatta 5 maç üst üste kazanmışlığımız yok. İki maç haftalarında 2de 2 yapmışlığımız da yok.

5 maç üst üsteyi bilmiyorum ama sanırım ilk 2 maç hafatsında Zalgiris ve Gs yi yenmiştik. Bogdan ve Kalinic sakatlanmıştı Zalgiris maçında.
İlk maç kendi sahamızda, ikinci maç ise deplasmandaydı. Bir daha böle kombinasyonlu çift maç haftası olm-dumu bilmiyorum. Gene ilk maç kendi sahamızda, ikinci maç deplasmanda ama İstanbulda.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1513 : 18 Ocak 2018, 11:05:30 »
5 maç üst üsteyi bilmiyorum ama sanırım ilk 2 maç hafatsında Zalgiris ve Gs yi yenmiştik. Bogdan ve Kalinic sakatlanmıştı Zalgiris maçında.
İlk maç kendi sahamızda, ikinci maç ise deplasmandaydı. Bir daha böle kombinasyonlu çift maç haftası olm-dumu bilmiyorum. Gene ilk maç kendi sahamızda, ikinci maç deplasmanda ama İstanbulda.

Evet o hafta yapmışız :) ama 5 maç yok. umarım bu sefer olur.

libertafb

• Ziyaretçi
Niyetlerini daha dünden belli ettiler. Bize karsi hep bir yerleri kalkiyor ibnelerin.
Üslubumdan dolayi abilerden, arkadaslardan aff diliyorum ama bunlara yine en hafif tabirle yaklasmaya calistim.