Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 285430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Maçtan önce 20 demiştim ama yetmemiş olacak ki Wanamaker itina ile amk maçın. Epeydir böyle ağır sıçış izlememiştim, bir sezonluk tatmin oldum.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Sağlık olsun, olur böyle kazalar. Bu takım İlk 4'te bitirip, play-off'larda gerekeni yapar. Tek maçlı Final Four her ihitimale açık.

Çevrimdışı ata771

• Üye
Maçı kontrol edecek zeka ve isteğe sahip bir tane lider adamın olmadan zor buradan maç çalmak çok büyük sıkıntı bizim kısaların papatya falı gibi halleri büyük maçlarda özellikle

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Genel anlamda sorunun Olympiakos'a farklı yenilmek olduğunu düşünmüyorum. Bu tür şeyler her takımın başına gelebilir, her insanın başından kötü dönemler geçmesi gibi. Final foura kaldığımız ilk sene Panathinaikos'a, iki yıl önce  Strasbourg gibi euroleague'in en kötü takımlarından birine, geçen yıl da Baskonia'ya bu şekilde kaybetmiştik. Sanırım bu tür platformlarda bu akşam buraya yazılan çizilenlerden pek farklı yorumlar yapılmamıştır. Sıraladığım maçlar dibe vuruşu işaret etmiş ve sonrasında yükseliş başlamıştı. Temel mesele gerçek anlamda oyunu yönlendirebilen oyun kurucumuzun olmaması. Sanırım geçtiğimiz iki yılda Bogdanovic'in varlığı bu eksiğin farkına varmamızı engelledi. Oyuncular özelinde de mevzuyu Sloukas, Wanamaker vesaire olarak görmemek lazım diye düşünüyorum. Takım olarak berbattık; Dixon biraz da Ahmet direnmeye çalıştı. Bu saat itibariyle mevcut oyunculardan şikayet etmekle, iç saha maçlarında yaptıkları hatalara homurtu korosu ile karşılık vermekle ya da transfer beklentisi ile  bir noktaya varılamayacağını düşünüyorum. Yapılacak tek şey mevcut kadroya sonuna kadar destek olmaktır. Wanamaker mı kötü Wanamaker diye bağırmak ya da Sloukas mı kötü Sloukas diye bağırmak lazım. Oyun kurucularımızın hali hazırdaki durumlarıyla bu sene  şampiyonluk zor hatta hayal olarak gözüküyor. Fakat daha dört beş sene öncesine kadar değil şampiyonluk, final foura kalmak bir hayal değil miydi? İyi seyirci işte bu durumlarda kendini gösterebilmeli. Takımına destek olmalı. Bu kadroyu diriltebilecek adam ya da B C ya da D planlarıyla şapkadan tavşan çıkarabilecek yegane koç da bizde. Belki nerelerden buraya gelindiğini göstermesi bakımından motivasyon olur aşağıdaki linkteki video:

https://www.youtube.com/watch?v=TOasyaKeZLg

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
İlhan hocam tam olarak duygularımı, düşüncelerimi yazmış. Hakikaten anlayamıyorum bu sene bizi. Banvite karşı bile 8 sayı öne geçtiğimiz bir maçı 60 larda kalarak, son topu kullanamadan kaybedebiliyoruz, Cska yı deplasmanda yenebiliyoruz.
Açıkçası bugüne kadar ki oyunumuzla, eleriz diyebileceğim bir takım yok euroleague de. Her takımı eleyebiliriz ama her takıma da elenebiliriz.

Umudumu canlı tutan tek konu, bu takımın son 2 senedir hep en doru zamanda form tutmuş olması. Geçen senede son 6 maçta sadece Brose yi yenmiş, sahamızda Baskonia, Maccabi, deplasmanda da Efes ve Real kaybedip son maçta Barcelonayı, uzatmalarda 3 sayıyla yenebilmiştik. O zamanda bir önceki senenin gerisinde olduğumuzu söylüyorduk.

Cemalex

• Ziyaretçi
Ynt: Olympiakos 95-70 Fenerbahçe Doğuş - Euroleague 21.Maç
« Yanıtla #1760 : 02 Şubat 2018, 09:30:28 »
Bu sezonki ağır mağlubiyet kotamızı nihayet doldurduk. Bayadır endişeleniyordum hala ağır yenilgi almadık, sezon sonunda gelmese bari diyordum. Sorun yok baştan aşağı komple kötüydük ve bu maça özel bir durumdu. Obra ayarı verir kulakları çeker normale döneriz.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1761 : 02 Şubat 2018, 10:42:32 »
bundan sonraki fikstür ya devlet başa ya kuzgun leşe misali..ya batarız ya çıkarız..eğer şampiyon olacaksak karakter koymalıyız..tek güvencem Kalina ile Babi'nin dönmesi artık..Nunnaly de girerse devreye eh diyelim

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #1762 : 02 Şubat 2018, 11:11:10 »
2. çeyrekte oyunu çevirdikten sonra böyle bir 2. yarı beklemiyordum. Berbat bir maçtı. Çok konuşulacak bir şey yok ama tüm ihaleyi Wanamaker ve Sloukas'a yıkmak da doğru değil. Dixon dışında herkes kötüydü çünkü. Tabi ana rakiplerimizden birine ikili averaj dışında böyle bir özgüven sağlamak kötü oldu. Şimdilik asıl hedef iç sahada hata yapmamak olmalı, ona hiç lüksümüz kalmadı.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1763 : 02 Şubat 2018, 11:27:51 »
Euroleague in en iyi iki savunma takımının kapışmasında;

* 70 sayı atmak çok da kötü değil. (Birkaç hafta önce Pana yı 67-62 yendik)
* Asıl sorun 95 sayı yemek, kendi benliğini inkar etmektir.

Rakibin yüksek yüzdeli atmasına aldırmıyorum, biz savunamadık ki şutlarını, adamların zaten belliydi yüksek konsantrasyon ile oynayacakları. Asıl biz odaklanarak oynamadık.
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

libertafb

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1764 : 02 Şubat 2018, 12:00:31 »
Maglubiyet'den daha fazla beni bazi oyuncularin vücud dili endiselendiriyor. McLean bile 3 sayi isabeti buldu. Saka gibi
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2018, 12:05:59 Gönderen: libertafb »

Çevrimdışı sepettopu

• Üye
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #1765 : 02 Şubat 2018, 12:54:12 »
Bu yenilgi şampiyonluk için büyük fırsat eğer taraftar olarak takımı bağrımıza basıp sahiplenirsek. Şu an tam destek zamanı arkadaşlar.

Çevrimdışı HenryTurner

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1766 : 02 Şubat 2018, 13:53:50 »
Boby-datome-kaliniç-melli-vesely. Bence bizi taşıyacak asıl 5 bu olmalı.tabi rakibe göre değişebilir ama en güvendiğim inandığım 5 bu.wanamaker ın umursamaz tavıraları deli ediyor.sanki ufak takıma gelmiş dünya starı edasında yada bana öyle geliyor.

Çevrimdışı colossus35

• Üye
  • Yer: ankara
« Yanıtla #1767 : 02 Şubat 2018, 14:21:19 »
Dünkü maç bir kazaydı, Bobby hariç kimse oynamak istemiyordu. Kaliniç'in biraz daha zamana ihtiyacı var. Bence bu seneki kadro kesinlikle geçen senenin gerisinde ama esas problem lider vasıflı eleman ihtiyacımız var. sahadaki hiç kimse de gerçek bir lider ruhu yok, gelde Bogi'yi arama şimdi.

Wanna açısından ben zaten transfer döneminden beri kılım elemena, o yüzden ne yorum yapsam objektiflikten uzak olacak; yine de biraz kusayım içimi...
Wanna kadar onlarca guard varken neden bu herifin ağız kokusunu çektik bu kadar anlamadım. Üst düzey desen üst düzey değil, lider desen lider değil, oyun görüşü desen vasat, öldürücü bir şutu yok, bayıltan bir savunması yok bir tek penetreleri iyi ona da kolay kolay kimse izin vermiyor, ne skime bu kadar kastık anlamadım.
Sağlığına tam kavuşmuş Bobby'nin tek taşağı, Wanna'nın yüreğinden ağır basar..

Diyeceksiniz ki haftanın MVP'si oldu, bir saat günde iki defa doğru gösterir derim...
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2018, 14:22:34 Gönderen: colossus35 »

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
« Yanıtla #1768 : 02 Şubat 2018, 15:04:57 »
Geçen senede vitesi 5 atıp 3e alıyorduk yine aynısını yapıyoruz normal sezonda böyle bir yapımız var herkes play-off'u bekliyor sanıyormusunuz play-off'da böyle oynayacağımızı dün biraz oynasaydık yürüye yürüye yenerdik ama oynamadık nedeni benim için önemli değil bir diğer konuda Lider  vasıflı oyuncu yok diyoruz ona karar vermek için çok erken olduğunu düşünüyorum takım Nasıl oynaması gerektiğini biliyor fakat yeterince oynuyor bazen yetiyor bazen yetmiyor oli intikam maçı görüyor öyle odaklanıyor biz sıradan bir Eurolig maçı görüyoruz dünkü maç eğer play off maçı olsaydı oli hiç bir türlü yenemezdi bu üçlük yüzdesine rağmen bütün takım sakatlanmamanın peşinde dip oynadık oli tavan oynadı bütün kartlarını açtılar spayı kendi haline bıraktık sıralamanın hiç bir önemi yok kim gelirse gelsin tamamen kapalı kutuyuz ve bu bizi ligin en tehlikeli takımı yapıyor sadece oynamıyoruz oyuncularında Koç'unda sıralama derdi yok
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2018, 15:09:28 Gönderen: lancelot »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1769 : 02 Şubat 2018, 15:50:58 »
Olimpiakos deplasmanda yürüye yürüye yenilecek takım mı? Tüm avrupadaki takımların karmasını yapsak Oli'yi deplasmada yürüye yürüye yenebilir mi?
İçimize GSW kaçtı da ben mi görmedim hiç?

Dünkü maç hiç mücadele etmedik, adamlar full konsatreydi, bizimkiler de 5te 5 yapmanın rahatlığı vardı. Yenilmeye gitmişiz ve güzel güzel yenildik geldik.
Obra tüm avrupada galibiyetlerin ve sıralamanın en çok öneminde olan koçtur. Lig maçları dahil her maça ayrı bir önem veriyor adam. 3 maçı kendi evimizde oynamak varken, yunanistana yada madride 3 maç gitmeyi ister mi aklı başında bir koç?

Bizim takım geçen seneki takım değil, geçen seneki takım gibi play offlar başlasın ezer geçeriz diyecek bir potansiyel belirtisi göstermiyorlar. Bogdan ve Udoh gibi sertlik derecesi ve önemi artan maçlarda performansını tavan yapan oyuncular yerine Guduric ve Jason gibi sertlik derecesi ve önemi artan maçlarda tam tersi sinmeye daha müsait isimler var takımda. Benim tek umudum Boby, Kalinic, Vesely, Nunnaly, Datome gibi eski oyuncuların play offlardaki artan konsantrasyon ve disiplinlerinin diğer oyunculara da sirayet etmesi.