Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 285433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
Ynt: Olympiakos 95-70 Fenerbahçe Doğuş - Euroleague 21.Maç
« Yanıtla #1770 : 02 Şubat 2018, 16:11:50 »
Cidden geçen sene play off'lar başlasın ezer geçeriz diye düşünüyor muyduk? Ben çok şüpheliyim o konuda. Merak ettiğim birşey var, şu an hangi takım bizden daha iyi ya da hangi takımın taraftarı olmayı yeğlerdiniz bu EL sıralamasında. Bak biz yapamıyoruz ama adamlar çatır çatır yapıyor dediğiniz bir takım var mı? Eğer yoksa bizim takımın üstüne çok fazla geliyoruz gibi.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1771 : 02 Şubat 2018, 16:54:54 »
Cidden geçen sene play off'lar başlasın ezer geçeriz diye düşünüyor muyduk? Ben çok şüpheliyim o konuda. Merak ettiğim birşey var, şu an hangi takım bizden daha iyi ya da hangi takımın taraftarı olmayı yeğlerdiniz bu EL sıralamasında. Bak biz yapamıyoruz ama adamlar çatır çatır yapıyor dediğiniz bir takım var mı? Eğer yoksa bizim takımın üstüne çok fazla geliyoruz gibi.

Hocam bu kısım çok alakasız olmuş. Bizim Fenerbahçeli olmamızın sıralamalarla ilgisi yok.

Destek olalım tabiki ama bu, takımın şu anda kötü oynadığı, yada beklenen seviyenin çok altında olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Vesely dahil kimse bana güven vermiyor şu anda. Nunnally den sonra pası alırken atacak diyebildiğim kimse yok malesef. Potansiyelimizi bildiğimiz için umudumuzu yitirmedik ama henüz parlak bir durum da yok.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1772 : 02 Şubat 2018, 18:07:11 »
Boby-datome-kaliniç-melli-vesely. Bence bizi taşıyacak asıl 5 bu olmalı.tabi rakibe göre değişebilir ama en güvendiğim inandığım 5 bu.wanamaker ın umursamaz tavıraları deli ediyor.sanki ufak takıma gelmiş dünya starı edasında yada bana öyle geliyor.
abi kağıt üstünde katılmakla beraber bu 5'te topu yere vuracak oyuncu yok..baskıda patlar

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1773 : 02 Şubat 2018, 21:41:18 »
Gecen sene ben de dahil Play Off da % 90 ının Play Off da ucarız diye dusundugunu hic sanmıyorum.Acıkcası cok beklenti ustu oldu.Saha avantajını vermememiz gerekiyordu.Bu sene de vermememiz gerekiyor.
Onun icin genis kadro kurduk.Ama koc nedense kullanmak istemiyor.İyi ya da kotu ama Sloukas,Wana o kadar kotu macları oldu fakat Sinan aylarca yuzune bakılmadı mesela...

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #1774 : 02 Şubat 2018, 22:06:24 »
Hocam bu kısım çok alakasız olmuş. Bizim Fenerbahçeli olmamızın sıralamalarla ilgisi yok.

Destek olalım tabiki ama bu, takımın şu anda kötü oynadığı, yada beklenen seviyenin çok altında olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Vesely dahil kimse bana güven vermiyor şu anda. Nunnally den sonra pası alırken atacak diyebildiğim kimse yok malesef. Potansiyelimizi bildiğimiz için umudumuzu yitirmedik ama henüz parlak bir durum da yok.

o kısımın öyle anlaşılması tamamen benim yanlış ifade edişimden kaynaklandı. Benim demek istediğim Fenerbahçenin sıralamadaki hangi takım gibi oynamasını isterdiniz tarzında bir şeydi.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1775 : 02 Şubat 2018, 22:45:53 »
Wanamaker'ın performansını ve hatalarını eleştirelim ama mizacı ve vücut dili üzerinden vurmak saçma. Bu adamın hali ve tavırları öteden beri böyleydi zaten.

Çevrimdışı Aykutpmkc

• Üye
  • Yer: Kars-Karabük
    • aykutpmkc
« Yanıtla #1776 : 02 Şubat 2018, 23:36:21 »
Wanamaker'ın performansını ve hatalarını eleştirelim ama mizacı ve vücut dili üzerinden vurmak saçma. Bu adamın hali ve tavırları öteden beri böyleydi zaten.
Mizacından öte vücut dili mücadelesi şahsen beni umursamaz kanaatine götürüyor. Özellikle bizim savunmamızın en önemli alameti farikalarından olan adam değişme savunmasında hiç bir şekilde mücadele etmiyor uzunla kaldığında. Sadece formaliteden eşlik ediyor yanındaki adama ki çok eleştirdiğimiz sloukas bile fizik olarak wananın gerisinde olmasına rağmen mücadeleden kaçmıyor gerekirse faul yapıp pozisyonu kesiyor. Şahsen vurdumduymazlıktan kastım bu; yüzü gülmüyor vs den ziyade.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1777 : 03 Şubat 2018, 00:16:53 »
Mizacından öte vücut dili mücadelesi şahsen beni umursamaz kanaatine götürüyor. Özellikle bizim savunmamızın en önemli alameti farikalarından olan adam değişme savunmasında hiç bir şekilde mücadele etmiyor uzunla kaldığında. Sadece formaliteden eşlik ediyor yanındaki adama ki çok eleştirdiğimiz sloukas bile fizik olarak wananın gerisinde olmasına rağmen mücadeleden kaçmıyor gerekirse faul yapıp pozisyonu kesiyor. Şahsen vurdumduymazlıktan kastım bu; yüzü gülmüyor vs den ziyade.

Haklısın, bu da zaten dediğin gibi olayın performans kısmı. O cüsseyle Avrupa'da eşleşip savunamayacağı guard yok, ki bunu zaman zaman oldukça iyi de yapıyor.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1778 : 03 Şubat 2018, 00:19:21 »

Ben düşünüyordum, geçen yılki takım mental anlamda son dört senenin en iyi kadrosuydu. Bu seneki kadro kalite anlamında son dört yılın en iyi kadrosu olmakla birlikte mental olarak en zayıf takımı. Fakat bu sene ilk dört dışında kalacağımızı düşünmüyorum. Final foura kalınır bir şekilde ki dört sene üst üste final four yapmak çok önemli, şampiyon olunamasa da...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1779 : 03 Şubat 2018, 00:29:22 »
Avrupa'nın en iyi on altı takımı içerisinde hala üçüncü sıradayız ki haftaya iki olma ihtimalimiz de var. Alışkanlık üzere Nisan-Mayıs öncesinde dibi görmek gerekiyordu ki Banvit ve bu maç bağlamında fazlasıyla yaşandı bu, Obradovic'in kemerleri sıkması yolunda önemli bir fırsat. Takımın en büyük eksikliği oyun kurucu pozisyonunda yaşanıyor. Bu sorunun üstesinden gelmeden final fouru görme imkânımız var ama o seviyede baş ağrıtacaktır. Öte yandan söz konusu mevkide oynayan oyuncularımızın birinin beş final four oynayıp üç şampiyonluk kazanmış, diğerinin de iki final oynayıp birini kazanmış olduğunu düşünürsek umutlanmamak için hiçbir neden yok. Mental anlamda hazır olursak bu güçlüğü de aşabiliriz. Seyirci olarak her üç oyuncuya da sahip çıkmamız gerekiyor. O gitsin bu kenarda otursun zihniyetiyle takıma köstek olmaktan başka bir şey yapmayız...
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2018, 00:30:06 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1780 : 03 Şubat 2018, 01:58:43 »
Ağır bir yenilgi aldık ama bazen böyle yenilgilerde hayır vardır. Üzüldük, kızdık, sinirlendik ama berrak kafayla düşünmek gerekli.

Bu yenilgi sonrası kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koymak gerekli.

Kısa vadede; önümüzde zorlanmadan kazanabileceğimiz 2 tane maç var. Bu 2 maçı alacak şekilde ayağa kalkmamız gerekli.

Orta vadede; 2.sırayı almamız gerekiyor. Bu bizi zorlanmadan F4'e taşıyacak yol. Khimki, Maccabi ya da Baskonia gelir gibi duruyor 2.olursak. 3. ya da 4. olursak Pao-Zalgiris ikilisinden birisi gelecek ki kolay bir seri olmaz.

Uzun vadede; Sloukas ile sözleşmemiz 2+1 olduğu için Obra yola devam edecektir 1 sene daha. Wana ile 1 senelik sözleşmemiz olduğu için bence yolları ayırırız. Direkt katkı yapacak değerli bir 1,5 numara almalıyız, takıma liderlik edecek bir oyuncu. Avrupadaki oyuncu havuzu De Colo ve Shved'ten ibaret ve alma şansımız yok. Bu yüzden NBA'den kalburüstü birini bulmalıyız. Wana dışında JT ile de yollar ayrılırsa ben yine de Ekpe diyorum ve ''dönerse başarılı olmaz'' sözüne katılmıyorum.

CSKA şampiyonluğu alacak gibi dursa da belli olmaz bu işler. Onlara ters geliyoruz ve finale uzanırsak hiç de belli olmaz valla. Yeter ki Yunan takımlarından uzak duralım.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2018, 02:00:23 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1781 : 03 Şubat 2018, 11:34:50 »
Bence Zalgiris Baskoni'dan da Maccabi'den de daha kolay olur bizim için.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #1782 : 03 Şubat 2018, 15:53:23 »
Bence Zalgiris Baskoni'dan da Maccabi'den de daha kolay olur bizim için.

Ben de aynı fikirdeyim ama Baskonia ve Maccabi biraz zor gibi, Khimki'nin de fazla problem çıkarabileceğini düşünmüyorum.

CSKA-Maccabi
Fenerbahçe-Zalgiris
Pao-Khimki
Real-Olympiakos

şeklinde olursa final yolu çok açık olur.

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #1783 : 04 Şubat 2018, 07:28:10 »
Bu kadar kötü oynayıp farklı yenilmek ne kadar üzücü ve sinir bozucu olsa da obra reis başımızda olduğu sürece insan sezon sonu için ümidini yitirmiyor.
Bu sezon f4 yapmayı başarırsak , 4 sene üst üste f4 de olmuş olacağız ki bence bu çok büyük bir olay.
F4 e kalamazsak , son 3 sezon da reisin ve takımın bize yaşattıklarına hürmeten yine de ayakta alkışlayıp ,sonuna kadar destek olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #1784 : 04 Şubat 2018, 11:23:35 »
Sadece bu maci dikkate alarak hicbir sey icin kesin yargiya varmamak lazim. Kupanin en buyuk favorisiyiz.