Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 284744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: CSKA - Fenerbahçe Doğuş - Euroleague 8.Maç
« Yanıtla #660 : 17 Kasım 2017, 23:01:54 »
Dostum bugüne kadar acaba mı  diyordum ama bugün kanaat getirdim bu Sloukas aleyhtarlığı sanırım biraz da nasyonalist yaklaşım ile ilgili. Çocuk ikinci yarı ilk yarının aksine çok iyi oynadı hala Sloukas da Sloukas. Yaptığı iyi işlere gözlerini kapatıyorlar. Tek tek hatalara odaklanacaksak Melli'nin acemice faulü ne olacak, Wanamaker'ın son pozisyonu saçma sapan oynaması ne olacak, Vesely'nin sportmenlik dışı faulü ne olacak ! Belirlemişler bir günah keçisi Kostas da Kostas. Yazıktır ya ! Haftaya Sloukas tişörtü giyinip gidicem maça...
Dün veya bugün yazdım. Sloukas çıkıp Cska maçında harika oynayabilir ama sonra 2 maç gene yatacaktır. Sonra gene 1 maç oynar sonra gene yatar. Bu istikrarsızlığa devam ettiği sürece de eleştirilecek. Bunda garip olan ne ? Ayrıca bir guard asistleriyle değerlendirilmemeli.
Mesela normal süre sonları sloukas önce ikili oyunla çok güzel veselye olley up oynadı , sonraki hücumda oyunu iyi oynamadı, 7 sn gibi bir oyun kurmak veya içeriyi zorlamak için de vakit varken el üstü bir şut gönderdi. Oyun içinde çok dalgalanma yaşıyor.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: CSKA 93-95 Fenerbahçe Doğuş - Euroleague 8.Maç
« Yanıtla #661 : 17 Kasım 2017, 23:23:34 »
Mesela normal süre sonları sloukas önce ikili oyunla çok güzel veselye olley up oynadı , sonraki hücumda oyunu iyi oynamadı, 7 sn gibi bir oyun kurmak veya içeriyi zorlamak için de vakit varken el üstü bir şut gönderdi. Oyun içinde çok dalgalanma yaşıyor.
katılıyorum brose maçında da triple double a yakın istatistiği vardı 2gün önceki kötü hali de ortada. Tribünde özkan ile dikkatimizi çekti oli maçında kendi bitirebileceği turnikeler de genelde asist kovaladı , ne zaman topu elinde tuttu el üstü şutunu kaldırıp attı. Oli maçında tüm hucümlar ona kaldı bugün ise wanamaker ile paylaştılar kritik anları ve 2.yarı daha iyi gözüktü. Tamamlayıcı yan rolde olmalı görüşündeyim
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #662 : 17 Kasım 2017, 23:45:59 »
Bu maç seneler sonra bile Melli ile hatırlanacağı için maçın adamı Melli'dir. Belki Vesely kariyerinin en iyi maçını çıkardı ama bu maç Melli ile hatırlanacak.
"Melli" diyeceğini biliyordum, o şıkkı sırf senin için koydum :)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #663 : 17 Kasım 2017, 23:52:42 »
Dün veya bugün yazdım. Sloukas çıkıp Cska maçında harika oynayabilir ama sonra 2 maç gene yatacaktır. Sonra gene 1 maç oynar sonra gene yatar. Bu istikrarsızlığa devam ettiği sürece de eleştirilecek. Bunda garip olan ne ? Ayrıca bir guard asistleriyle değerlendirilmemeli.

Dostum bu yazdıklarında garip olan bir şey yok. Bel altı vurmayan, gerekçeli eleştirilere eyvallah. Fakat evvelki akşam buralarda gitsin Olympiakos benchine otursun gibilerinden doğrudan milliyetine gönderme yapan bel altı yorumlar vardı. Benim eleştirim bu tür yorumlara. Hala takımın bir bütün olarak görülmesinden yanayım. Bu akşam Wanamaker da yanlış tercihler yaptı, fakat ben onun takımı sabote ettiğini veya CSKA'ya çalıştığını düşünmüyorum. Sadece hata yaptığını düşünüyorum.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #664 : 18 Kasım 2017, 00:02:28 »
Seyir açısından muhteşem bir maçtı. F4 ayarında adeta bir savaş oldu sahada. Bitişi açısından da bu seneki son saniyelerdeki maç kazanma şanssızlığımızı kırmış olduk. Çok da güzel oldu. 30 sayı ile kazansak bu kadar sevinmezdim.

Sahada olağanüstü bir mücadele vardı. Oli maçından en büyük farkı kaybetsek bile mücadele ederek kaybetmiş olacaktık. O nedenle bu mücadeleyi gördükten sonra tek kelime etmezdim. Vesely inanılmazdı. Melli ise unutulmaz bir tip yaptı.

Bir çok açıdan umarım geri dönüş maçımız olur bu. Bu adamlarla yaptığımız tüm maçlar klasikler arasına giriyor.

Çevrimdışı Aykutpmkc

• Üye
  • Yer: Kars-Karabük
    • aykutpmkc
« Yanıtla #665 : 18 Kasım 2017, 00:05:41 »
Kazanma biçimimiz verdiğimiz reaksiyonlar gerçekten çok güzel maç oldu. Yalnız bu sene hakemler cephesinde yeterli saygıyı görmüyoruz. Bu akşam iyice ayyuka çıktı. Ve şampiyon olarak bu durumdayız şampiyon olmasak nasıl olacaktı acaba?

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #666 : 18 Kasım 2017, 00:08:52 »
Dostum bu yazdıklarında garip olan bir şey yok. Bel altı vurmayan, gerekçeli eleştirilere eyvallah. Fakat evvelki akşam buralarda gitsin Olympiakos benchine otursun gibilerinden doğrudan milliyetine gönderme yapan bel altı yorumlar vardı. Benim eleştirim bu tür yorumlara. Hala takımın bir bütün olarak görülmesinden yanayım. Bu akşam Wanamaker da yanlış tercihler yaptı, fakat ben onun takımı sabote ettiğini veya CSKA'ya çalıştığını düşünmüyorum. Sadece hata yaptığını düşünüyorum.
Birbirimizi anladıysak sıkıntı yok :)

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #667 : 18 Kasım 2017, 00:12:39 »
Normalde kaybederiz diye düşündüğüm bir maçtı.
Ama o farkı yakaladıktan sonra yakalanmak , geriye düşmek , tekrar ayağa kalkıp kazanacağız derken  tekrar kaybetme noktasına gelmek , acayip bir maçtı.
Kaybetseydik bayağı kötü olacaktı.
Melli'nin mucize dokunuşu ile ayağa sıçradım.
Bu galibiyet çok önemliydi.Takımın biraz zamana ihtiyacı var.Sabırsızlık baskıyı artırıyor.Bu galibiyet bu bakımdan iyi gelecek.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #668 : 18 Kasım 2017, 00:29:09 »
İster takım yeni olsun ister eski takım devam etsin (geçen sene eski takım devam ediyor olsa da yeni EL şablonunun ilk yılı olması sebebiyle çok da fark yoktu yeni takım mantığından) bizim için bu dönemdeki bu tarz maçlar ince ayar maçları. Koç tabii ki kazanmak ister ama kayıplardan da bir o kadar getiri elde ediyordur. O bakımdan ne kaybedilen Olympiakos maçı ne de kazanılan CSKA maçı şu dönemde çok da fark yaratmaz nicelik açısından.

Maç JT'in seviye kazanma maçı oldu. Birçok açıdan ciddi olarak toparlanmış göründü. "Bir Udoh değil" nidaları arasında neredeyse Udoh kadar blok yapıp çok da ciddi bir hücum silahı olmaya doğru gidiyor. Tabii ki doğası gereği Udoh kadar savunmacı değil ancak bana göre her daim aslolan niyet ve istektir ki bu da kendisinde mevcut.

Yalnız uzun yıllardır bu derece fahiş bir hakem hatası görmemiştim, onu da ekleyeyim.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #669 : 18 Kasım 2017, 00:40:31 »
İster takım yeni olsun ister eski takım devam etsin (geçen sene eski takım devam ediyor olsa da yeni EL şablonunun ilk yılı olması sebebiyle çok da fark yoktu yeni takım mantığından) bizim için bu dönemdeki bu tarz maçlar ince ayar maçları. Koç tabii ki kazanmak ister ama kayıplardan da bir o kadar getiri elde ediyordur. O bakımdan ne kaybedilen Olympiakos maçı ne de kazanılan CSKA maçı şu dönemde çok da fark yaratmaz nicelik açısından.

Maç JT'in seviye kazanma maçı oldu. Birçok açıdan ciddi olarak toparlanmış göründü. "Bir Udoh değil" nidaları arasında neredeyse Udoh kadar blok yapıp çok da ciddi bir hücum silahı olmaya doğru gidiyor. Tabii ki doğası gereği Udoh kadar savunmacı değil ancak bana göre her daim aslolan niyet ve istektir ki bu da kendisinde mevcut.

Yalnız uzun yıllardır bu derece fahiş bir hakem hatası görmemiştim, onu da ekleyeyim.
Abi onun kadar savunmacı değil ama temastan kaçmıyor,sertlik koymaya çalışıyor fakat şu ellerine kollarına bir hakim olabilse güze olacak.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #670 : 18 Kasım 2017, 01:03:14 »
Şimdi izledim de resmen nba standartlarında bir maç olmuş. Şu adamlara koymak futbolda Galatasaray'a koymaya benzemeye başladı bizim için. Büyük keyif.

2 gün önce Oly'ye çok da iyi oynamadan üzücü bir şekilde kaybediyorsun ve Avrupanın en pahalı kadrosuna karşı deplasmana gidip müthiş oynayıp kazanıyorsun. Takımın psikolojisindeki bu makro sıçrayış Obra'nın eseridir.

Adamlar kötü gününde falan değildi, onlar da kazanmak için mabadını yırtmış.

Skor 75'lerdeyken bizim inanılmaz savunmamız ve onların da inanılmaz hareketli hücumu vardı ki resmen nba maçıydı. Bu maçı tarafsız gözlerle izleyen basketbolseverler resmen doymuştur basketbola.

Gurur duymamız lâzım.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #671 : 18 Kasım 2017, 01:11:23 »
Bu arada kural değişti mi bilmiyorum fakat bir değişiklik yoksa son topta Wanamaker 5 saniye kuralını çiğnemiş. Çok şükür gözden kaçmış. Rodriguez'in basket faulunü veren  fark etseydi bunu haydi haydi çalardı. Eğer kuralda değişiklik yoksa Wanamaker uyarılmalı bu kural mevzusunda.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 83-90 Olympiacos - Eurolegue 7.Maç
« Yanıtla #672 : 18 Kasım 2017, 01:13:48 »
Allah ıslah etsin demek istiyorum bazı insanlar için ama olmayacak duaya amin demek olacak o da...

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #673 : 18 Kasım 2017, 01:14:35 »
O kural top ilk alındığında geçerli mi ki?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #674 : 18 Kasım 2017, 01:22:33 »
Bu arada kural değişti mi bilmiyorum fakat bir değişiklik yoksa son topta Wanamaker 5 saniye kuralını çiğnemiş. Çok şükür gözden kaçmış. Rodriguez'in basket faulunü veren  fark etseydi bunu haydi haydi çalardı. Eğer kuralda değişiklik yoksa Wanamaker uyarılmalı bu kural mevzusunda.
:) baba eskide kalmışsın aramıza gel