Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 284328 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Brose Bamberg 57-80 Fenerbahçe Doğuş - Euroleague 6.Maç
« Yanıtla #360 : 11 Kasım 2017, 10:23:57 »
ben söylüyorum da insanlar bana kızıyor
ama yeni bir takım olmamıza rağmen geçen senenin bu dönemlerini düşündüğümüz zaman çok daha iyi ve hazır durumdayız
ben bu kadar iyi olacağımızı düşünmemiştim. 6 maç hepsini baz alarak konuşuyorum yani kaybettiğimiz Malaga ve Panatihakos maçları da buna dahildir.
bayağı bayağı iyi durumdayız
Ekpe gitmiş olmasına rağmen çok acayip bir savunma seviyemiz var. herkes savunmada taşın altına elini koyuyor inanılmaz bir mücadele ediyoruz , yardımlar muazzam
hele ki Kaliniç ve Dixon gibi 2 iyi savunmacımız olmamasına rağmen bu seviye çok acayip
hucüm konusunda belirli anları saymazsak çok güzel noktadayız
topu güzel paylaşıyoruz ve çok doğru hücum ediyoruz

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #361 : 11 Kasım 2017, 10:40:36 »
bu sene en çok zevk aldığım maçtı. tüm oyuncular katkı verdi, melih biraz şansızdı. melli tam bir takım oyuncusu, çok akıllı, daha önce de söylediğim gibi nunnaly nin yılı olacak bu sene, kostas harika, 6nın üzerinde asistle oyunuyor, top kayıpları dixon gelince azalacak, wanna alışmaya başladı,birebirde rahat geçiliyordu, hücumda da sabit kalıyordu,  ama yardım savunması ve hücümda hareket etmeye başladı,  datome ilk geldiği yıldan bile etkili, vesely de 2 yıl önceki gibi, hatta daha olgun, final fourdan kaldığı yerden devam ediyor, guduriç savunmayı bayağı ilerlettti, hücumda biraz savruk, daha yolu var, jason bence en iyi maçını çıkardı, ilk girdiği zaman felaketti, yerini ahmete bıraktı, ahmet te savunmada küçük bir resital sundu, ama son peryotta jason da savunmada, tek uzun olmasına rağmen muazzam durdu. hiç sırıtmadı, hele kısalar için hazırlanan asansör kapısı, onun için hazırlandı, bu onun ne kadar değerli bir orta mesafe atıcısı olduğunu gösteriyor. orta mesafe dışında her şeyini geliştirmesi gerekiyor, elbette kapasite var, zaman lazım,

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #362 : 11 Kasım 2017, 11:15:49 »
Dosta güven rakibe korku salan bir oyun oynadık. Euroligde her maça bir şekilde tutunmasıyla bilinen bir takımı deplasmanda surklase etmek kolay rastlanan bir şey değil. Rakibi 57 sayıda tuttuk 23 sayı fark attık. Üstelik Kalinic ve Dixon  yokken bunu yapıyoruz. Takım savunması, yardımlaşma harika  adam değişmeli savunma etkin, yardım sonrası bostaki adamı birisi mutlaka kapatıp işini zorlaştırıyor. Çok net ve güzel bir performans vardı bugün.

Oyuncu özelinde Vesely ve Datome çok formda , Wana takıma alıştı ve çok verimli oynuyor. Dackadaki gibi sürekli topu domine etmeden harika bir katkı veriyor. Savunmada da yardimlara gelme konusunda çok iyi bir noktaya geldi. Nunnaly'e burada deli saydirdim ben ama bu sene kesinlikle kendi rolünün yıldızı konumunda. Savunma yapıp hücumda boş şutu sokma konusunda çok elit bir seviyede. Sloukas topu bazen fazla tutup takımın akıcılığini bozuyor ama iyi oynadığında da adam akıyor resmen.

Thompson konusunda biraz sabırlı olmak lazım. Aşırı istek ve güçlü yapısı nedeniyle biraz sakarliklar yapıyor. Ancak oyuna ikinci girişinde verimli oynadı. Temiz orta mesafesine setler hazırlanır demiştim Reyiz şiir gibi set kurdu üzerinden. İçeriye dalanlara karşı Udoh etkinliği yok ama hepten kötü bir savunmacı değil.Bugun son çeyrekte ilk 8 dakikada 2 sayı yerken sahada Thompson vardı. Bunda onun da payı var. Udoh'tan farklı bir oyuncu gözüyle bakmak lazım.Udohun yerine Vesely var artık bizde Vesely yerine Melli geldi Thompson Antic dayımın yerine gelmiş oldu ki alışınca çok katkı verecek.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #363 : 11 Kasım 2017, 11:30:13 »
Sloukas asist sıralamasında 2., JT blok sıralamasında 4. Bunlar haricinde istatistik kategorsinde ciddi noktada oyuncumuz yok. Fakat Cem'in de yazdığı gibi en iyi savunma yapan (70'in altında yiyen tek takım), rakibe en az PIR yaptıran 2. takım, en iyi 2 ve 3 sayı yüzdesine sahip takım durumundayız.

Niye böyle oldu, anlamadım. Normalde Mart gibi oluyordu bu şekil durumlar.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #364 : 11 Kasım 2017, 12:44:44 »
Sloukas asist sıralamasında 2., JT blok sıralamasında 4. Bunlar haricinde istatistik kategorsinde ciddi noktada oyuncumuz yok. Fakat Cem'in de yazdığı gibi en iyi savunma yapan (70'in altında yiyen tek takım), rakibe en az PIR yaptıran 2. takım, en iyi 2 ve 3 sayı yüzdesine sahip takım durumundayız.

Niye böyle oldu, anlamadım. Normalde Mart gibi oluyordu bu şekil durumlar.
En çok blok yapan takımız
en çok asist yapan 2. takımız.

ALlah nazarlardan saklasın da çok erken form tuttuk gibi geliyor veya takımın çıtası daha da yukarıda .
yani daha ne yapacağız ki merak ediyorum
ve ilk 6 haftaya baktığımız zaman da görece zor maçlar zor deplasmanlarda maç yaptık .
çok da kek maçımız var diyemeyiz.
bakalım zamanla nasıl olacağız

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #365 : 11 Kasım 2017, 14:01:06 »
Erken form tutsak 6'da 6 olurdu..ayrıca form tutacak zaman olmadı ki malum Euro2017 yüzünden...Ama çok iyi takımız ve üstüne neredeyse ilk 5 değişti..İki tane de önemli eksiğimiz var hala ama çıtayı öyle yükselttik ki. ayrıca cska ve real gibi hakem desteğimiz de yok...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #366 : 11 Kasım 2017, 14:03:52 »
Şunun değişik bir versiyonunu başka bir takım için söylemişlerdi..
Dosta korku rakibe güven veren bir kadro dıye 8) 8)

Dosta güven rakibe korku salan bir oyun oynadık.

« Son Düzenleme: 11 Kasım 2017, 14:04:18 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı ELM

• Üye
  • Yer: Adana-Antalya
« Yanıtla #367 : 11 Kasım 2017, 15:42:50 »
Kostas'ın arkasindan çok konuşan biri olarak söylüyorum bazen çok saçmalasada Kostas'sız çok zorlanırız. Mümkün değil yani hücumda bu kadar üretemeyiz hele Dixon'da yokken iyi idare ediyor takımı. Wana ile birlikte oynarken Wana'da daha efektif oluyor hem.
~ Zeljko's Soldiers ~

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #368 : 11 Kasım 2017, 16:04:15 »

ALlah nazarlardan saklasın da çok erken form tuttuk gibi geliyor veya takımın çıtası daha da yukarıda .
ve ilk 6 haftaya baktığımız zaman da görece zor maçlar zor deplasmanlarda maç yaptık .

Valla abi CSKA deplasmanı esasen bir fikir verecektir bence. Çok ciddi bilenip çıkacaklar karşımıza.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #369 : 11 Kasım 2017, 23:43:52 »
Erken form tuttuğumuzu düşünmüyorum. Gecen sene hem dar kadroyduk hem Datome sakatlık Vesely de mental sebeplerle kalitelerinin yarısında değillerdi. Üstüne Boğdan sakatlandı Sloukas ara ara sakatlandı. Lig zaten zorlu, normal sezon içinde çok yıprandık. Hatırlarsanız geçen sezona da dörtte dört ile başlamıştık, sonra bu saydığım aksilikler gelince biraz dağıldık.Bu kadar aksilik bir araya gelince elden de birşey gelmiyor.

Bu yıl Vesely ve Datome kendine geldi ve kadro geniş tutuldu. Lig maçlarında yerli ağırlıklı kadro bizi ligin yıpratıcı etkisinden kurtarıyor.Nunnaly de kendi rolünün yıldızı haline gelince bu sezon geçen seneki Real ve CSKA gibi sezon içi dominant bir performans sergiliyoruz. En formda halimizde olduğumuzu düşünmüyorum. Bu takımın tavanı daha yüksek ve asıl rakipler için korkutucu olan da bu. Daha iki önemli oyuncuyu hiç oynatamadik ve eksikliğini geçen seneki sakatliklardaki gibi aramadık. Çok özel bir kadro var elimizde.
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2017, 23:48:18 Gönderen: Cemalex »

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #370 : 12 Kasım 2017, 11:34:55 »
Ben de erken form tuttuğumuzu düşünmüyorum. Sadece Vesely çok çok formda gözüküyor. Bence anlamamız gereken şey şu anda kadro ve coaching olarak bizim seviyemizde bir takım yok. Eğer büyük aksilikler olmazsa çok dominant bir sezon geçirebiliriz
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #371 : 12 Kasım 2017, 12:25:44 »
CSKA ve Real deplasmanlarını bir görelim de hele, sonra konuşuruz form durumunu.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #372 : 12 Kasım 2017, 12:31:48 »
Daha form tutmamis bence bir suru oyuncu var.

Melli ve Sinan gibi. Iyi oynuyorlar ama formda olduklarinda su ankinden bir gomlek ustteler bence oyun olarak.

birde sakatliktan donup form tutmasi gereken Bobby ve Kalinic i dusununce insanin istahi kabariyor. Beklentisi artiyor.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #373 : 13 Kasım 2017, 10:50:17 »
Ben de erken form tuttuğumuzu düşünmüyorum. Sadece Vesely çok çok formda gözüküyor. Bence anlamamız gereken şey şu anda kadro ve coaching olarak bizim seviyemizde bir takım yok. Eğer büyük aksilikler olmazsa çok dominant bir sezon geçirebiliriz
Bence form bile tutmadık daha...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #374 : 13 Kasım 2017, 10:53:07 »

Abi tam anlayamadım, "kek maçımız var diyemeyiz" derken kalan maçlar için mi bunu söylüyorsun ?
Çünkü oynadığımız maçlara bakarak daha kolay hangi takımla oynayabilirdik diye soruyorum kendime de.. Bence oldukça rahat bir fikstürden geçtik. 2 tane son saniye basketi yemesek 6/6 ile gidiyorduk. Hatta bırak son saniye basketini, son 1-2 dakikayı akıllı oynayabilseydik..