Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 284493 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe 83-90 Olympiacos - Eurolegue 7.Maç
« Yanıtla #510 : 17 Kasım 2017, 12:41:38 »
Abi olay yenilgi değil. Yenilginin en büyük sorumlusu bana göre Obradovic çünkü. İki maçta Sloukasa sabrederek ilk maçta sinan guduric ahmet tarzı bir beşi de sahaya atıp 10 sayı öndeyken bütün ritmi rakibe vermişti. Obradovic isteseydi bu maçları alırdı zaten. Şuan derdi galibiyet felan değil. Ama Sloukas ve Jasonın koçun ısrarlarına rağmen dönüş vermemesi sıkıntı. Dönüş verecekler mi sorusuna geleceksek zor :/

Dostum olayın yenilgi olmaması konusunda hemfikiriz. Benim bu sene kombine almamın sebebi, (bana göre) Fenerbahçe tarihinin son 30 yıldaki en karakterli kadrosunu salonda yani yerinde alkışlayabilmek, onore edebilmekti. Son maç özelindeki geri dönüş bile yeterli benim için. Beğenirsiniz beğenmezsiniz Antiç, Sloukas ve Kalinic gibi oyuncular söz konusu kadronun belki de bireysel anlamda en yeteneksiz isimleriydi fakat önemli rol oyuncularıydı. Bu tür isimleri 39 dakika oynatma gıkları çıkmaz. Oynatacağın bir dakika içerisinde ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. 90'larından başından itibaren hasbel kader Avrupa basketbolunu takip etmeye çalışırım. Geçen seneler bana -kafama vura vura- basketbolda başarının takım kimyasına bağlı olduğunu öğretti. Takım kimyasında oyuncuların rollerini kabul etmeleri  yani rol oyuncuları saydığım isimlerin varlığı en az yıldız oyuncular kadar önemli. Sloukas örneğinden ilerliyoruz, çoğu zaman bana da olmayan saçlarımı yolduruyor; fakat kenardayken Dixon'ın attığı üçlüklerde yerinden fırlaması, yumruğunu kaldırması mola alındığında gelip ona sarılması sahadaki yaptıklarından daha önemli benim için. Vesely gibi bir süper egonun bile -ki Obra'nın elinde olmasa bu verimi alamayacağımızdan eminim- final maçından sonra gelip röportajda olan Udoh'un tepesine çıkması, yanlışlıkla attığı dirsekten sonra Antic'in Kalinic'e sarılması, Datome'nin tel tel döküldüğü dönemlerde bir top uğruna kendini yerden yere atması bu kadroyu bütün defolarına rağmen değerli kılıyor benim için. Bilmiyorum takip ettiniz mi? Sloukas kazanılan final four finalinden sonra Yunan bayrağı açmadığı için Yunanistan medyasında ciddi eleştiri aldı. Çocuğun verdiği cevap; benim bayrak açmam durumunda verilebilecek herhangi küçük bir tepki bile kutlamalara gölge düşürebilirdi, onun için bayrak açmadım minvalinde bir şeydi. Tüm defolarına rağmen Slokas özelinde ve tüm kadro genelinde iyi niyetlerinden en ufak bir şüphem yok. Bu sene değil şampiyon olmaları, final foura kalamamaları hatta ilk 8 e girememeleri bile umrumda değil. Mümkün olduğunca o salonda olmaya çalışıp döktükleri teri alkışlayacağım.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 83-90 Olympiacos - Eurolegue 7.Maç
« Yanıtla #511 : 17 Kasım 2017, 13:21:11 »
Obra da bir insan. Elbet hataları olacak, elbet inandığı oyuncular hayal kırıklığı yaşatacak dönem dönem, hatta formsuz da olabilir hoca ama onu sorgulamak, onu büyük büyük eleştirmek hiç kimsenin haddine değil. Aklından neler geçiyor bilemeyiz çünkü 3-4 maç sonrasını bile şimdiden düşünerek hareket eden bir insandan bahsediyoruz. Şampiyonluğun ne olduğunu tattıysak bu hoca sayesinde.

Takım kötüye giderse şubatta en doğru neşteri vurur gerekirse.

Olympiakos maçını hoca yüzünden kaybetmedik direkt olarak. Yok bu maç hocaya yazacaksa da varsın feda olsun bu maç ona sonuna kadar.

Ama hayır kardeşim. Bu maç benim için seyirciye yazdı, başka kimseye değil. Hoca formsuz da olsa, Sloukas çok kötü de oynasa bu maç seyirciye yazdı.

Geçen seneki seyirci uzatmada olsaydı bu maça resmen müdahale ederdi ve kazandırırdı. Dünkü Anadolu Efes seyircisi bile daha çok etki etti maça. Utansın dünkü sinema seyircisi.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: CSKA - Fenerbahçe Doğuş - Euroleague 8.Maç
« Yanıtla #512 : 17 Kasım 2017, 13:42:33 »
ümitsiz olacak ne var onu anlamıyorum..her takımın kötü günü olur.. hocanın da olur oyuncunun da...çok acayip bir ruh halimiz var... bütün rakipler bizi yenmek için yanıp tutuşurken, takıma güvensizlik ilginç

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #513 : 17 Kasım 2017, 13:46:49 »
Kostas Sloukas yıldız olur,kazanırız.

Çevrimdışı Murat

• Üye
« Yanıtla #514 : 17 Kasım 2017, 13:54:22 »
ümitsiz olacak ne var onu anlamıyorum..her takımın kötü günü olur.. hocanın da olur oyuncunun da...çok acayip bir ruh halimiz var... bütün rakipler bizi yenmek için yanıp tutuşurken, takıma güvensizlik ilginç

Aynen katılıyorum. Geçen seneyi yaşadıktan sonra bu takım 8. Olsa dahi F4 yapar hissi var bende. Hayırlısı bu akşam alırız inşallah

Çevrimiçi ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #515 : 17 Kasım 2017, 14:52:46 »
Bobby'ye ne oldu , en son bir kaç dakika oynadı ,yavaş yavaş ısınıyor dedik.Sonra gene kayboldu.Ben takip edememiş olabilirim.Var mı bilgi verebilecek bir arkadaşımız?

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #516 : 17 Kasım 2017, 15:00:40 »
iyi ama fizik eksikleri var..onu bekliyor hoca

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #517 : 17 Kasım 2017, 15:53:15 »
Yenilsek de -ki gayet mümkün- ümitsizliğe kapılacak ne var ortada ben anlayamıyorum. Son üç yılın play off dönemini 9-0 la geçip üç yıl üst üste final four yapan, iki yıl üst üste final oynayan son Avrupa Şampiyonunun taraftarısınız. Sanırım başarı oranı arttıkça tahammül oranı azalıyor. Dört yıl öncesinde olduğunuzu farz edin...

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #518 : 17 Kasım 2017, 16:42:11 »
Geçen sezon Darüşşafaka'ya kaybettikten sonra gidip uzatmada mahvetmiştik bunları. Tabi o günün yıldızı Dixon belki yok ama tam reaksiyon gösterme maçı oldu yine.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #519 : 17 Kasım 2017, 16:45:47 »
Adam iyileşti 2 hafta once. Oynayarak alışır. Kadroya bile giremiyor. Egehanin yerine kenarda otursa fena mı? Bu maclar görece sene bası henüz diye düşünülebilir ama cska hariç bir cok takım birbirine girdiği icin bana göre son derece önemli maclar. 5 dk bile oynasa boby kadroda olmalıydı. Hocayı da anlamıyorum bazen.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #520 : 17 Kasım 2017, 17:34:37 »
Adam iyileşti 2 hafta once. Oynayarak alışır. Kadroya bile giremiyor. Egehanin yerine kenarda otursa fena mı? Bu maclar görece sene bası henüz diye düşünülebilir ama cska hariç bir cok takım birbirine girdiği icin bana göre son derece önemli maclar. 5 dk bile oynasa boby kadroda olmalıydı. Hocayı da anlamıyorum bazen.

Bu konuda haklısın

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #521 : 17 Kasım 2017, 17:59:26 »
Güvenim sonsuz ama ben hocayı şampiyon olduk olalı anlamıyorum ki zaten transfer edilenler oyuncu tercihleri falan bi tuhaf sanki. He F4 yapıcam sonunda onu biliyorum ama ne biliyim bugüne kadar geçen sürede tuhaflıklar var.. Ayrıca Oly maçını rahat alırız dedim kaybettik, bu maçta da 82-74 falan yeniliriz

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #522 : 17 Kasım 2017, 18:39:48 »
Bu maç özelinde favori olduğumuzu söyleyemem. Ama birkaç ay sonra CSKA'nın dumanını attıracağımıza inancım tam.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #523 : 17 Kasım 2017, 18:46:04 »
Gectigimiz uc sezonda da, bu donemde yazilanlarin bire bir ayni olmasini enteresan bulan bir tek ben miyim?  @Umut?

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #524 : 17 Kasım 2017, 19:05:05 »
Gectigimiz uc sezonda da, bu donemde yazilanlarin bire bir ayni olmasini enteresan bulan bir tek ben miyim?  @Umut?

Hemfikirim