Gönderen Konu: ŞAMPİYON FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 150917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
15 dakikada rahatça 24 sayı fark yaratmıştık ama sezonun sorunu olan oyun içi istiktarsızlık yüzünden 5 sayı farkla bitti maç, böyle olmamalıydı. Takım 14-38'den sonra kontak kapattı resmen, 2. yarı tamamen 'nasıl olsa buradan kaybetmeyiz' havasında oynandı.

Çevrimdışı ata771

• Üye
Bu takımda wanamaker ve guduricin top yönlendirmeye katkı sağlamaları gerekiyor özellikle brad oyundayken çok statikleşiyor hücum. Eğer nba yapmak istiyorsa karar verme ve pick and roll becerilerini geliştirmesi lazım. Umarım obra geliştirir bu özelliklerini

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Fenerbahçe-Beşiktaş / Güncel Seriler   
Futbol:17-5 
Erkek Basketbol:17-1   
Kadın Basketbol:18-4   
Erkek Voleybol:8-3   
Kadın Voleybol:27-0
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2017, 17:31:11 Gönderen: kenz »

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Thompson'un oyunda olduğu 24 dakikada +20 yaptık.Melli'nin oyunda olduğu 29 dakikada -4 yaptık.

Çevrimdışı ata771

• Üye
Thompson için çalınan ilk 2 faul yanlış. Hakemler iyice mimledi adamı .çok ellerini kullanıyor temasları çok belirgin yapabiliyor bazen ama biraz haksızlık da yapılıyor bence

Çevrimdışı Intermed

• Üye
Maçı izleyemedim ama jason'ın istatistikleri ve sahada kalmayı başarması sevindirici. İnşallah performansını arttırır.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bu sezon yaşadığımız sıkıntının temeli, uzun rotasyonunun darlığından ziyade, oyun kuruculardan istediğimiz katkıyı alamamaktır. Tek umudumuz, Dixon'ın ipleri eline alacağı günlerin gelmesi ve karar anlarında son topu eline alması...

Uzun rotasyonunun darlığından kaynaklı sıkıntıyı en şiddetli hissettiğimiz maç Maccabi deplasmanıydı. Ama Sloukas ve Wanamaker'ın y...k kafalı halleri sebebiyle kaybettiğimiz ritmlerin, son periyot skandallarının haddi hesabı yok. Koçu esas kaygılandıran durumun uzun rotasyonundan çok gard pozisyonu olduğunu zannediyorum.

Haydi Dixon diyelim.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
Bu sezon yaşadığımız sıkıntının temeli, uzun rotasyonunun darlığından ziyade, oyun kuruculardan istediğimiz katkıyı alamamaktır. Tek umudumuz, Dixon'ın ipleri eline alacağı günlerin gelmesi ve karar anlarında son topu eline alması...

Uzun rotasyonunun darlığından kaynaklı sıkıntıyı en şiddetli hissettiğimiz maç Maccabi deplasmanıydı. Ama Sloukas ve Wanamaker'ın y...k kafalı halleri sebebiyle kaybettiğimiz ritmlerin, son periyot skandallarının haddi hesabı yok. Koçu esas kaygılandıran durumun uzun rotasyonundan çok gard pozisyonu olduğunu zannediyorum.

Haydi Dixon diyelim.
Bu yoruma aynen katılıyorum. Maalesef kısalar saçmalayınca uzunların tüm defoları ortaya çıkıyor, karar anlarındaki saçmalıklar da maç kaybedip kazanma noktasında gelince fatura uzunlara çıkıyor. Elbette bir dakikada 3 faul almanın izahını yapmak değil amacım
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
kısaların saçmalaması kadar geçen sezo bogdanovic ile forvetten oyun kurarken bu sezon o lüksümüz maalesef yok...bütün baskı kısaların üstüne geliyor...o yüzden Guduric'in bir an önce katkı vermesi şart

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Haydi Dixon diyelim de Obra ona süre vermiyor nedense ve bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Real maçında 4, beşiktaş maçında 9 dk süre verdi.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Kısalarımız son haftalarda maalesef kötü performans sergiliyor.Wanamaker-Sloukas-Guduric.Bu üç oyuncu oyunun hem savunma hem hücum yönünde iyi olan oyuncular ama son haftalarda ne savunma ne hücumda iyk performans gösteremiyorlar.Thompson'ın Udoh kadar caydırıcı olmaması sıkıntı yaşamamıza sebep oluyor.Thompson Real Madrid maçı ve Beşiktaş maçında kıpırdaaya başladı,umarım savunmada biraz daha sertlik gösterir.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Thompson 2 maçtır en azından hücumda umut vaadediyor. Yalnız hala çok basit faul alıyor. Bunu düzeltebilir mi göreceğiz.

Maçı çok erken çözdükten sonra Beşiktaş geri gelmek için çok çabaladı hatta uyguladıkları gereksiz sertliğe hakemlerin de biraz müsaade ettiğini düşünüyorum. Ancak son 40 saniyeye kada fark 10 sayının altına hiç inmedi. Bu maç özelinde iki takım için de önemli bir psikolojik eşikti. Farkı tek hanelere çekmek için adımı onlar mı atamadı yoksa atmalarına biz mi izin vermedik bilmiyorum. Belki de ikisi birdendir.

Takımın asıl probleminin guardlar olduğuna ben de katılıyorum. Farklı özellikte 2 oyun kurucumuz var ancak ikisinin de karar mekanizması sıkıntılı. Sloukas'ın iyi olduğu gün biz de iyiyiz çünkü takımda pick&roll oynayabilecek tek oyun kurucu o ve Dixon döndüğünde dahi o soruna çare olmaz. Cska maçındaki Guduric'e ihtiyacımız var bizim. Çünkü çift guard oynamadığımız dönemlerde forvetten ikili oyun oynayarak hücumu çeşitlendirebilecek tek kısamız o. Kritik adam Guduric bence.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2018, 17:24:40 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Haydi Dixon diyelim de Obra ona süre vermiyor nedense ve bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Real maçında 4, beşiktaş maçında 9 dk süre verdi.

Dixon'ın fiziksel olarak hala hazır olmadığı söyleniyor. 34 yaşındaki bir oyuncu için uzun süreli bir sakatlıktan hazır olarak dönmek zordur. Belki de koç bu yüzden (en azından bir süre daha) fazla yüklenmek istemiyordur.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2018, 17:27:55 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Dixon'ın fiziksel olarak hala hazır olmadığı söyleniyor. 34 yaşındaki bir oyuncu için uzun süreli bir sakatlıktan hazır olarak dönmek zordur. Belki de koç bu yüzden (en azından bir süre daha) fazla yüklenmek istemiyordur.

Hoca bu sene Wanna'ya daha çok güveniyor ve sürekli ona veriyor sorumluluğu. Dixon'ın hazır olmadığına inanmıyorum. Döneli 1 ayı geçti. Belki daha fazla. Real maçında 4 dakikada 2de 2 üçlük attı ve ikinci yarı hiç oyuna girmedi. Bunun hazır olmamakla alakası yok bence. Beşiktaş maçında bile 9 dakika oynadı. Dixon dönecek daha diyip durduk adam döndü kenarda oturup duruyor.
Obra süre vermiyor Dixon'a. Nedenini bilmiyorum. Tek nedeni dediğim gibi Wanna'ya inanıyor ve setleri dahi hep onun üzerine çiziyor. O da Daçka'da oynadığı dönemler gibi son topların tamamında batırdı. Buna Cska maçının Melli o son tipini yapmadan önce salladığı saçma üçlük dahil. Hala batırıyor ve obra da hala ona veriyor ipleri.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Arkadaslar gerçekten sizce sorun hücum mu?

3 sezondur aynı tipte guardlar ile oynuyoruz. Hiç bir zaman çok iyi savunma yapan bir dış oyuncu gurubumuz olmadı, hepsi birebirde geçilen guardlar... Ama son iki sezondur geçen ya blok yiyor yada kokudan abuk subuk atış yapıyordu... Geçen sene pana ve Real maçlarında lull ve calathes in oyununun Nasıl bozulduğunu hatırlayın... Adamlar pisikolojik olarak yıkılıyordu önce, yenemeyeceklerini kabulleniyorlardı.

İşte o korkunun eksikliği bu senenin en büyük farkı... Yoksa hücum olarak geçen seneden bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....