Papaloukas = Jason Kidd.
Jasikevicus = Steve Nash.
Diamantidis = Chauncey Billups.
Spanoulis = Stephen Curry.
Avrupa versiyonu / NBA versiyonu.
Eşittir işareti "değer" ve "kalite" anlamında değil; kendi sularında temsil ettikleri yer anlamındadır.
Özellikle sayın tecessus'ün bu konuya dair söyleyecekleri olduğunu biliyorum. Bombanın pimini çektim. 
Madem pim çekildi, patlasın gitsin

Papaloukas = Jason KiddBu yakıştırmaya katılıyorum. Her ne kadar Jason Kidd'in all-around yetenekleri Diamantidis'e benzese de, oyun kurma, saha görüşü, pas ve dribling yetenekleri, ve oyuna etki ediş tarzı ile katıldığım bir benzetme
Jasikevicus = Steve NashBu benzetmeye üzülerek pek katılamacağımı söyleyeceğim

Steve Nash'in Dallas yılları olsa bir miktar katılabilirim ama Phoneix'li yılları bana daha çok Sergio Rodriguez'i çağrıştırıyor (daha doğrusu Rodrguez Nash'i çağrıştıyor)
Açık konuşmak gerekirse Sarunas pek sevdiğim bir oyuncu değildir ve onun avrupa da böyle önemli bir şampiyon olması avrupa basketbolünün bence zayıf noktasıdır.
Şut yüzdeleri ve skor üretme opsiyonları Curry'i çağrıştırsa da; oyun tarzı ve oyuna etkileri Derrick Rose'u daha çok çağrıştırıyor.
Yani, devamlı topun hakimiyetinde olmasını istemesi ve kendine has özelliği ile öncelikle skor üretme isteği. Sarunas hızlı şuta kalkışı ile; Rose hızlı ilk adım sonrası içeri dalarak.
Tabi Rose henüz şampiyon olamadı
Diamantidis = Chauncey Billups.Yine üzülürek katılamayacağım bir benzetme. Savunma özellikleri benzer ama Billups bende niyeyse Spanoulis'i daha çok çağrıştırıyor. Diamantidis daha oyunu kontrol etmeye odaklı.
Diamantidis, all-around yetenekleri gelişmiş, oyunu kontrol eden, basit oynayan, gerektiğinde büyük şutları atan biri.
Direk benzetebildiğim bir oyuncu yok ama biraz Jason Kidd ve daha çok Andre Miller'i çağrıştırıyor, hatta biraz Stockton. Ama Diamantidis'in kendi sularındaki etkisi, Miller'den çok daha fazla.
aslında Diamantidis'de birkaç oyuncudan parça var
Spanoulis = Stephen Curry.Yine katılamayacağım bir benzetme. Hakan abi sanırım, ikisinin de 1 numara görünüp, 2 numara stili ve şutuna güvenen tarz ile oyuna etki ettiklerini düşünüp bu yakıştırmayı yapmış.
Bana göre top hakimiyeti ve oyuna etkisi anlamında Spanoulis Billups'ı çağrıştıyor. Büyük şutları atıyorlar, şampiyon da olsalar kendilerinden daha iyi oyuncuların var olduğu düşünülüyor. Belki eskilerden bir miktar isiah thomas diyebilirdim ama kendi sularında bile Spanoulis Isiah gibi olamaz
Sergio Rodriguez = Steve Nash
Hem oyun yetenekleri ve hem görüntü olarak Jason Williams'ı andırsa da, oyun karakteri bana Phoneix'deki Steve Nash'i çağrıştıyor.
Jason William sadece şov odaklı idi; Nash de Rodriguez de zor hareketleri kolay yaparak takımlarını yönetiyorlar.