İsmi lazım değil, bundan 5 sene kadar evvel bir NBA formuna üye olmuştum. İlk forum maceramdı. Meğer üyelerin çoğu 15 yaş civarındaymış. Bu da sorun değil. Hatta sevimli bir şey. Amaaa... Her takıma özel anket açılıyordu. Arenas'ın hayatta olduğu zamanlar... "Wizards'ın en iyi savunmacısı kim" anketinde açık ara en çok oyu kim alsa iyi... Sıkı durun: Gilbert Arenas... O zaman o kadar şaşırmıştım ki... Gözümde bütün anketlerin kıymet-i harbiyesi bitmişti. Meğer genç çocuklarmış hepsi, yeni NBA izlemeye başlamışlar, takımın en ünlü oyuncusunu her şeyi en iyi yapan sanıyor, hatta belki de Wizards'da adını bildikleri tek oyuncu Arenas olduğu için... Düşün ki, aynı oylama Phoenix için olsa ve Kaan Kural Nash'in savunma zafiyetinden o kadar bahsetmese Nash en iyi savunmacı çıkacak. Güler misin, ağlar mısın; öyle vahim bir durum...
Bu sebeple hangi ortamda oylama yapacaksan oraya uygun soruları bulup çıkaracaksın ki, sandıktan çıkan sonuç vicdanları sızlatmasın... Öyleleri var ki, mesela kendisi 2007'de NBA izlemeye başlamış, NBA tarihini de kendisiyle başlatıyor. Jordan'ın ünü nedeniyle onu çiğneyemese de, diğer bütün isimler onun izlemeye başladığı ve canlı izlediklerinin altında ve gerisinde algısı... Popüler kültürün tüketim üzerine kurulu olması... Basketbol, sadece onun izlediği dönemden ibarettir ve yıldızlar sadece onun gördükleridir. İşte, beni rahatsız eden algı... Kastettiğim bu.