Gönderen Konu: Dünyanın En İyi Erkek Basketbolcusu Kim?  (Okunma sayısı 22950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: Dünyanın En İyi Erkek Basketbolcusu Kim?
« Yanıtla #15 : 29 Ocak 2014, 19:00:29 »
Dünya'nın en iyi sepettopu oyuncusu Kobe Bryant'tır. Onu bir kenara koyup sıralama ona göre yapılmalı.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
« Yanıtla #16 : 29 Ocak 2014, 19:21:20 »
Evet Kobe bir zamanların en iyisiydi ama onunda zamanı geçti.
Tıpkı MJ, Magic, L.Bird, Dr.J gibi...
...

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #17 : 29 Ocak 2014, 19:54:13 »
Haklısınız Kobe sakatlıklardan sakınabilirse minimum iki-üç yıl daha aktif oyuncu olarak devam edecek ama oynamasının MJ'nın Wizards macerasından bir farkı olacak mı?

Birde takımının başarılı olmasına mani olabilecek, aldığı devasa bir kontrat mevzusu var(salary mevzusunu benden çok daha iyi bilen Nba uzmanı arkadaşlar forumda mevcut).
Kobe yine sahaya çıkıp 30-40 sayıları geçeceği maçlar olacaktır ama zirveye oynayabilecek mi?
Ben bundan şüpheliyim.
...

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #18 : 29 Ocak 2014, 20:19:19 »
Sampiyonluk falan hikaye, eger amacı sampiyonluk olsaydı duncan nowitzki gibi kontratlar alırdı.
Hedefi Kareem'in rekoru geçmek bence o yüzden hala daha bu sene dönme derdinde.
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2014, 21:30:07 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #19 : 29 Ocak 2014, 20:54:09 »
Her ne kadar MJ gelmiş geçmiş en iyisidir diyene karşı çıkmasam da hep söylediğim şey bu seviyelerdeki oyuncuların karşılaştırılmasını gereksiz bulduğumdur. MJ, Kareem, Magic, Bird gibi oyuncular seviyeler üstü oyuncular. Değişen şartlarda Kobe de benim nazarımda onların yanındadır ama bu her zaman tartışılacaktır.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #20 : 29 Ocak 2014, 21:49:03 »
Bütün zamanlarla ilgili anketleri özellikle açmıyorum. Hafıza-i beşer nisyan ile malûldür atasözünü aklımdan çıkarmadığım için, eski zaman oyuncularının da oy kullanacak çoğunluk tarafından izlenmediğini düşündüğümden ve değişen basketbol mentalitesiyle oluşan değer farklılıklarını da göz önüne alarak bundan kaçınıyorum. Çünkü ortak bir kritere göre oy verilmeyecek. Dönemleri ve eski yıldızlarla bugünün yıldızlarını hakkaniyet ölçüsüyle mukayese edecek yeter sayıda seçmen çıkmayacak. Bir Blake Griffin eğer şu haliyle Charles Barkley'in veya Chris Paul hiç şampiyonluğu olmadan Isiah Thomas'ın önünde yer alırsa bu benim vicdanımı yaralar ve pişmanlık uyandırır. Maalesef popüler kültür değerleri çok çabuk tüketiyor ve sadece günü birlik bakıyor. Biliyorum ki, mesela aynısını Avrupa için açsam, büyük ihtimal Spanoulis, Drazen Petrovic'ten çok oy alacak. Böyle bir haksızlığa yol vermemek için bütün zamanların en iyisi anketinden kaçınıyorum. Böyle durumlarda sandığa saygı göstermem mümkün değil. Demokrasi, olgunlaşmış ve bireylik bilinci gelişmiş toplumlarda ciddiye alınır.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #21 : 29 Ocak 2014, 23:46:22 »
Bütün zamanlarla ilgili anketleri özellikle açmıyorum. Hafıza-i beşer nisyan ile malûldür atasözünü aklımdan çıkarmadığım için, eski zaman oyuncularının da oy kullanacak çoğunluk tarafından izlenmediğini düşündüğümden ve değişen basketbol mentalitesiyle oluşan değer farklılıklarını da göz önüne alarak bundan kaçınıyorum. Çünkü ortak bir kritere göre oy verilmeyecek. Dönemleri ve eski yıldızlarla bugünün yıldızlarını hakkaniyet ölçüsüyle mukayese edecek yeter sayıda seçmen çıkmayacak. Bir Blake Griffin eğer şu haliyle Charles Barkley'in veya Chris Paul hiç şampiyonluğu olmadan Isiah Thomas'ın önünde yer alırsa bu benim vicdanımı yaralar ve pişmanlık uyandırır. Maalesef popüler kültür değerleri çok çabuk tüketiyor ve sadece günü birlik bakıyor. Biliyorum ki, mesela aynısını Avrupa için açsam, büyük ihtimal Spanoulis, Drazen Petrovic'ten çok oy alacak. Böyle bir haksızlığa yol vermemek için bütün zamanların en iyisi anketinden kaçınıyorum. Böyle durumlarda sandığa saygı göstermem mümkün değil. Demokrasi, olgunlaşmış ve bireylik bilinci gelişmiş toplumlarda ciddiye alınır.

şimdi benim oyum çoban la aynı olamaz mı demek istiyorsun abi :D
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2014, 01:39:53 »
İsmi lazım değil, bundan 5 sene kadar evvel bir NBA formuna üye olmuştum. İlk forum maceramdı. Meğer üyelerin çoğu 15 yaş civarındaymış. Bu da sorun değil. Hatta sevimli bir şey. Amaaa... Her takıma özel anket açılıyordu. Arenas'ın hayatta olduğu zamanlar... "Wizards'ın en iyi savunmacısı kim" anketinde açık ara en çok oyu kim alsa iyi... Sıkı durun: Gilbert Arenas... O zaman o kadar şaşırmıştım ki... Gözümde bütün anketlerin kıymet-i harbiyesi bitmişti. Meğer genç çocuklarmış hepsi, yeni NBA izlemeye başlamışlar, takımın en ünlü oyuncusunu her şeyi en iyi yapan sanıyor, hatta belki de Wizards'da adını bildikleri tek oyuncu Arenas olduğu için... Düşün ki, aynı oylama Phoenix için olsa ve Kaan Kural Nash'in savunma zafiyetinden o kadar bahsetmese Nash en iyi savunmacı çıkacak. Güler misin, ağlar mısın; öyle vahim bir durum...

Bu sebeple hangi ortamda oylama yapacaksan oraya uygun soruları bulup çıkaracaksın ki, sandıktan çıkan sonuç vicdanları sızlatmasın... Öyleleri var ki, mesela kendisi 2007'de NBA izlemeye başlamış, NBA tarihini de kendisiyle başlatıyor. Jordan'ın ünü nedeniyle onu çiğneyemese de, diğer bütün isimler onun izlemeye başladığı ve canlı izlediklerinin altında ve gerisinde algısı... Popüler kültürün tüketim üzerine kurulu olması... Basketbol, sadece onun izlediği dönemden ibarettir ve yıldızlar sadece onun gördükleridir. İşte, beni rahatsız eden algı... Kastettiğim bu. 

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #23 : 30 Ocak 2014, 01:42:31 »
caron butler mıydı abi :F

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #24 : 30 Ocak 2014, 01:46:48 »
caron butler mıydı abi :F

Kim olduğu mühim değil ama Arenas dışında herkes ama herkes seçilebilirdi. Herkes olabilir ama asla Arenas olamaz. Yani durum o derece vahim...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #25 : 30 Ocak 2014, 01:56:11 »
Dünya'nın en iyi sepettopu oyuncusu Kobe Bryant'tır. Onu bir kenara koyup sıralama ona göre yapılmalı.

Kardeşim, bu oylamayı bütün bir kariyer toplamıyla ve geçmişte oynadıklarını, yaptıklarını, başardıklarını kriter alarak yapmıyoruz. Soru şu: 2014 senesinin Ocak ayındayız ve şu anda dünyada ve eğer başka gezegenlerde basketbol oynanıyorsa evrende durdurulması en imkansız, oyuna en fazla etki eden, kısacası en vazgeçilmez, en iyi basketbolcu kim?

Eğer NBA tarihi içerisinde hangisinin yeri daha büyük ve özeldir diye sorsam, Kobe halen LeBron'un iki adım, Durant'in beş adım önündedir. Bugün her ikisi de aynı anda basketbolu bıraksa Kobe'nin yeri daha yukarıda olacaktır. Hatta son 10 senenin en iyisini sorsam Kobe'nin en önemli rakibi Duncan olur, LeBron değil. Kaldı ki, aktif oyuncular için bütün bir kariyeri baz alarak anket yaparsak bence Duncan Kobe'den önce gelir, Kobe'de hemen onun ardında... LeBron'un kariyeri onlarla 2014 Ocak tarihi itibariyle yarışamaz. Yarıştırmak dahi yakışıksız olur. Durant'in adı bile anılmaz.

Ama biz dünü değil, bugünü, şu andayı soruyoruz. Mesela şu gün ve şu saatte sen bir takımın menajeri olsan, elinde Kevin Durant veya LeBron olsa, Lakers sana gelip "onu Kobe'yle takaslamak istiyoruz" dese, sen böyle bir takası kabul eder misin? Bugün eder misin?

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #26 : 30 Ocak 2014, 16:10:09 »
Abi ben biraz ortamı trolleyeyim dedim, mesele bundan ibaret. 8)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #27 : 21 Şubat 2014, 10:16:02 »
Bu gece oynanan maçta LeBron adeta Kevin Durant'e mesaj verdi: "Henüz benim seviyeme çıkabilmek için daha alman gereken biraz yol var delikanlı..."

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #28 : 21 Şubat 2014, 15:36:01 »
Ben de senin gibi düşünüyorum abi de,

Durant'i inanılmaz savundular yalnız.
Her pozisyonda 3lü yardım getirdiler. Diger oyuncuları risk ettiler
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2014, 15:48:12 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #29 : 21 Şubat 2014, 15:38:27 »
Hakan hocam, geçenlerde Lebron James "basketbolu bıraktığımda gelmiş geçmiş en iyi 4 oyuncudan biri olarak anılacağım" demişti.Haklı mıdır?