Gönderen Konu: Dünyanın En İyi Erkek Basketbolcusu Kim?  (Okunma sayısı 22955 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Ynt: Dünyanın En İyi Erkek Basketbolcusu Kim?
« Yanıtla #30 : 21 Şubat 2014, 15:46:13 »
Kişisel fikrim,
Şampiyonluk sayısını 5-6lara cıkarabilirse

MJ ve Lebron diye konusulur. Lakin Lebron'un hep bir 'ama'sı olacak gibime geliyor
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #31 : 21 Şubat 2014, 16:30:02 »
Hakan hocam, geçenlerde Lebron James "basketbolu bıraktığımda gelmiş geçmiş en iyi 4 oyuncudan biri olarak anılacağım" demişti.Haklı mıdır?

Yani gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak da bitirebilir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ama bana sorarsanız mental olarak bu kadar kırılgan bir oyuncunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncular listesinde ilk dört içinde yer alması mümkün değil.

Benim gelmiş geçmiş en iyi listem şudur. Kareem'in lige girdiği tarih olan 1969'u modern basketbolun miladı kabul edip yazdığım listedir. Ama premodern devirlerden de Russel ve Wilt'i alırım listeme. Oscar Robertson benim için sıkıntılı konudur. O dursun bir köşede.

1) Michael Jordan
2) Kareem Abdül-Jabbar
3) Magic Johnson
4) Larry Bird
5) Shaqullie O'Neal
6) Tim Duncan
7) Bill Russel
8- Wilt Chamberlain
9) Isiah Thomas
10) Hakeem Olajuwon.

Bu benim kişisel listemdir. Dolayısıyla matematiksel bir kesinliği yoktur. Bu tür listeler kişiden kişiye değişir. İnsanların basketbola bakışı, büyük oyuncudan beklentileri vs. Hepsi etkiler. Duygusal olur anlayacağınız.

11. ismi yazmak zorunda kalırsam bu LeBron James'ten evvel Kobe Bryant'tır.

LeBron kariyerinin sonunda kendisini büyük bir çoğunluğa ilk dört içinde yazdırabilir. Neden olmasın? Ama dediğim gibi ben sanmam. En azından benim ilk dördümü değiştirmesi çok zor olacak. Shaq bile o kadar fan'ı olduğum halde değiştiremedi.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2014, 16:30:22 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #32 : 21 Şubat 2014, 17:33:27 »
Lebron'un ilk 4'ü şu şekilde:
1-Jordan
2-Bird
3-Magic
4-Robertson

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #33 : 21 Şubat 2014, 17:53:05 »
Bill Russell kendisine geçen gün ağır bir şekilde cevap verdi.

İlk 3'e her türlü katılırım da Jabbar'ı ilk 4 almamak benim kendi basketbol düşünceme göre yakışmaz.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #34 : 21 Şubat 2014, 19:01:06 »
İlk 3'e her türlü katılırım da Jabbar'ı ilk 4 almamak benim kendi basketbol düşünceme göre yakışmaz.

Buna hem ıslak, hem kuru, her türlü imzamı atarım.

LeBron bence Jabbar'ı atlayarak cahilliğini belli etti. Bilmiyor. Eline menajerinin tutuşdurduğu metini okumuş belli ki.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #35 : 22 Şubat 2014, 04:12:03 »
Hayatta en sevmedigim basketbol oyuncusudur ama bu listedeki isimlere bakinca, Kobe Bryant'in ne eksigi var diye sormadan gecemedim.  Sorarken, yuregim kan agladi ya, neyse :)

Zaten ilk dörtten sonrası için ısrarcı değilim. İlk 4 için herkesle tartışırım ama özelllikle 5'ten sonrası sizin sorduğunuz soruyu kesinlikle hak ediyor.

5. sıraya gelince... Shaq mı, Kobe mi dersen Shaq derim. Sonuçta Shaq hiç bir zaman Kobe'nin yedeği olmadı ama Kobe senelerce Shaq'ın ardında ikinci adamdı. İlk üç şampiyonlukta hep Shaq'ın gölgesindeydi. 2000, 2001 ve 2002 şampiyonluklarını Shaq sürklase etti. Dolayısıyla şimdi çıkıp Kobe'yi Shaq'ın önüne koyamam.

Anlayacağınız ilk 5 sonrası için bende siz gibi düşünüyorum? Kobe'nin onlardan eksiği yok. Onu 6. sıraya da yazabilirdim. Hatta bunu düşündüm. Duygusal davrandım. :D

Ama tekrar ediyorum. Benim için, kendi içimde "tartışılmaz" olan ilk dördüdür.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #36 : 22 Şubat 2014, 07:54:28 »
Bill Russell kendisine geçen gün ağır bir şekilde cevap verdi.

ibretlik ;

LeBron'a Tarihi Ayar

Efsane oyuncu Bill Russell geçtiğimiz günlerde All Star için özel röportaj veren LeBron James'e tokat gibi bir cevap verdi.

All-Star haftasonunda ESPN'le röportaj yapan LeBron James en iyi 4 oyuncu listesine Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson ve Oscar Robertson'u koyduktan sonra Bill Russell'dan "Mount Rushmore" yorumu geldi.

İşte Bill Russell'ın ders niteliğindeki cevabı ;

"Beni Mount Rushmore kadrona almadığın için sana çok teşekkür ediyorum. Bunu yaptığına gerçekten sevindim. Basketbol bir takım oyunudur, bu bir bireysel başarı ya da bireysel onur değildir. Kariyerimde arka arkaya lise, eyalet şampiyonlukları yaşadım, arka arkaya kolejimle ulusal şampiyonluklar yaşadım. NBA'de çaylak yılımda şampiyon olarak başladım, son yılımı da şampiyon olarak bitirdim. Üstelik baş ve son arasına 9 tane daha şampiyonluk sığdırdım takımımla. Evet, bireysel bir başarı değil, ben sadece yardım ettim. Fakat LeBron benim gözümde çürümüş bir taş."

Bu sözler belki MVP patentli LeBron'ı kızdırabilir ama Bill Russell onun gelişimini ve oyun görüşünü değiştirmek amaçlı yaptığını konuşmasından sonra ekledi.

* Mount Rushmore: bir süper star'n en iyi 4 oyuncu listesine deniyor.

http://www.derinnba.com/index.php/nba/haberler/item/2772-lebrona-tarihi-ayar

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #37 : 25 Şubat 2014, 11:18:10 »
İsmi lazım değil, bundan 5 sene kadar evvel bir NBA formuna üye olmuştum. İlk forum maceramdı. Meğer üyelerin çoğu 15 yaş civarındaymış. Bu da sorun değil. Hatta sevimli bir şey. Amaaa... Her takıma özel anket açılıyordu. Arenas'ın hayatta olduğu zamanlar... "Wizards'ın en iyi savunmacısı kim" anketinde açık ara en çok oyu kim alsa iyi... Sıkı durun: Gilbert Arenas... O zaman o kadar şaşırmıştım ki... Gözümde bütün anketlerin kıymet-i harbiyesi bitmişti. Meğer genç çocuklarmış hepsi, yeni NBA izlemeye başlamışlar, takımın en ünlü oyuncusunu her şeyi en iyi yapan sanıyor, hatta belki de Wizards'da adını bildikleri tek oyuncu Arenas olduğu için... Düşün ki, aynı oylama Phoenix için olsa ve Kaan Kural Nash'in savunma zafiyetinden o kadar bahsetmese Nash en iyi savunmacı çıkacak. Güler misin, ağlar mısın; öyle vahim bir durum...

Bu sebeple hangi ortamda oylama yapacaksan oraya uygun soruları bulup çıkaracaksın ki, sandıktan çıkan sonuç vicdanları sızlatmasın... Öyleleri var ki, mesela kendisi 2007'de NBA izlemeye başlamış, NBA tarihini de kendisiyle başlatıyor. Jordan'ın ünü nedeniyle onu çiğneyemese de, diğer bütün isimler onun izlemeye başladığı ve canlı izlediklerinin altında ve gerisinde algısı... Popüler kültürün tüketim üzerine kurulu olması... Basketbol, sadece onun izlediği dönemden ibarettir ve yıldızlar sadece onun gördükleridir. İşte, beni rahatsız eden algı... Kastettiğim bu.

Ekşi sözlükte Jordan vs Kobe gibi (başlık ismi tam doğru olmayabilir) gibi bir konu vardı ve oraya bir yeni yetme genç aynen şunu yazmıştı:
Jordan yıldızların olmadığı dönemde tek yıldız olarak sivrilmiş ve o yüzden bu kadar değer görmüş; Kobe ise nba tarihinin en büyük yıldızlarının olduğu zamanda en büyük yıldız olmuş, bu yüzden daha iyi

O gün itibari ile internet forumlarından uzak duruyorum :) (Burası gibi değerli dostlarımızın forumları hariç)
Fenerbahçe

Çevrimdışı tecessus

• Üye
« Yanıtla #38 : 25 Şubat 2014, 11:22:00 »
Kardeşim, bu oylamayı bütün bir kariyer toplamıyla ve geçmişte oynadıklarını, yaptıklarını, başardıklarını kriter alarak yapmıyoruz. Soru şu: 2014 senesinin Ocak ayındayız ve şu anda dünyada ve eğer başka gezegenlerde basketbol oynanıyorsa evrende durdurulması en imkansız, oyuna en fazla etki eden, kısacası en vazgeçilmez, en iyi basketbolcu kim?

Eğer NBA tarihi içerisinde hangisinin yeri daha büyük ve özeldir diye sorsam, Kobe halen LeBron'un iki adım, Durant'in beş adım önündedir. Bugün her ikisi de aynı anda basketbolu bıraksa Kobe'nin yeri daha yukarıda olacaktır. Hatta son 10 senenin en iyisini sorsam Kobe'nin en önemli rakibi Duncan olur, LeBron değil. Kaldı ki, aktif oyuncular için bütün bir kariyeri baz alarak anket yaparsak bence Duncan Kobe'den önce gelir, Kobe'de hemen onun ardında... LeBron'un kariyeri onlarla 2014 Ocak tarihi itibariyle yarışamaz. Yarıştırmak dahi yakışıksız olur. Durant'in adı bile anılmaz.

Ama biz dünü değil, bugünü, şu andayı soruyoruz. Mesela şu gün ve şu saatte sen bir takımın menajeri olsan, elinde Kevin Durant veya LeBron olsa, Lakers sana gelip "onu Kobe'yle takaslamak istiyoruz" dese, sen böyle bir takası kabul eder misin? Bugün eder misin?

Abi ağzına sağlık, uygun bir zamanda bu konuyu dile getirecektim. Duncan bana göre de Kobe'nin önünde. Ve büyük yıldızlar içinde hakkı en çok yenen, en underrated oyuncu
Fenerbahçe

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 25 Şubat 2014, 11:31:47 »
Hakan Yaman beni sevmiyor sevse beni birazcık dinlese ondan istediğim şeyi yapar :(

şaka bir yana özellikle basketbol ve özellikle NBA i ondan dinlemek okumak büyük zevk , uzun yazıyor hatta yazmaya başlıyor verdiği örnekler ile dallanıyor budaklanıyor yazısı uzadıkca 8) uzuyor ama ben okurken 1 gram bil sıkılmıyorum

evet bazen adam kayırıyor , hatta sevmediği adama da taktı mı takıyor ama güzel yazıyor ......

Fenerbasket forumunun bana kazandırdığı bir çok dosttan ,abiden birisi hattan en değerlilerinden birisi...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #40 : 25 Şubat 2014, 11:54:31 »
Cem, böyle ulu orta mahcup ediyorsun.  :-[

Eksik olma, kalp kalbe karşıymış.

Ana sayfamız bir açılsın hele; orada NBA efsanelerine ve tarihe geçen NBA maçlarına dair bir yazı dizisi başlatırız.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 25 Şubat 2014, 12:05:30 »
Cem, böyle ulu orta mahcup ediyorsun.  :-[

Eksik olma, kalp kalbe karşıymış.

Ana sayfamız bir açılsın hele; orada NBA efsanelerine ve tarihe geçen NBA maçlarına dair bir yazı dizisi başlatırız.

ne hissediyorsak söyledik abi , eleştiri de yaparım biliyorsun :) nazımızı çeken dostları eleştirme hadsizliğinde bazen bulunuyorum işte 8)

ana sayfa olacak abi , Kemal Erdem istanbula geldi yerleşti kafasını toparlasın derin işleri bıraksın ondan sonra o işi halledecek inşallah.

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #42 : 26 Şubat 2014, 02:23:41 »
LeBron'un, tamamen sübjektif bir konu olan NBA'in gelmiş geçmiş en iyileri konusunda yorum yapması çok abartıldı gerçekten. NBA'de gelmiş geçmiş çok büyük sporcular var ve herkesin olduğu gibi LeBron'un da favorileri var. İsminin LeBron James olması dışında, herkesin kendi fikirleriyle yaptığı listelerden hiçbir farkı yok bu listenin. Bunun dışında kariyerin bittiğinde orda olacak mısın sorusuna verdiği "evet" cevabı da son 5 senin 4'ünde sezon MVP'si olan, iki senedir NBA şampiyonluğunu kazanırken finallerin MVP'si olmayı başaran bir oyuncu için yani bir nevi hanedanlık kuran bir oyuncu için gayet normal diye düşünüyorum.

Anket sorusunun cevabı da kesinlikle ve kesinlikle LeBron James'dir.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #43 : 26 Şubat 2014, 03:14:06 »
Türkiye'de bugüne kadar yazılmamış olan bir 5287 vardı, biz yazdık, işte Türkiye'nin durumu bu ;

1. James'in kariyerine alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar no-post ile cezalandırılır. James'i temsil eden heykel, büst ve abideleri tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar no-post cezası verilir.

Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

2. Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.

Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

3. Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı DerinNba Modlarınca re'sen takibat yapılır.

4. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

5. Bu Kanunu Derin Üyeler yürütür.

bu kanun beni ipe götürür ..
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2014, 03:17:57 Gönderen: Chauncey Billups »

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #44 : 26 Şubat 2014, 16:18:56 »
Iste bir iddiada bulunurken, bunun gibi objektif olgulardan hareket ederek analiz yapmak onemli.  Gayet kisa ve oz bicimde, argumanini teyit edilebilir olgularla desteklemis.  Son 5 senenin 4'unde sezon MVP'si olup, sampiyonluklar kazanan bir oyuncunun bu iddiada bulunmasi gayet normaldir. 

İddia da bulunması normal ona bir şey diyemem. Ama bana göre hak etmiyor.

Çünkü;

O liste de bulunan yada girmeye aday kişilerin hangisi şampiyonluk kazanmak neden başka  bir süper starın takımına gitti?

Bakın neden başka süper starlarla oynadı demiyorum. Tarih te yukarıda saydığımız yada saymadığımız bir çok büyük oyuncu yanlarında süper starlarla oynadı ancak başka bir süper starın takımının yanına gitmediler.

Magic, Jordan yada Bird hiç biri şampiyonluk için başka bir takımın yıldızının yanına gitmedi. Yıldızlar ona geldi.

Bu bence LeBron kariyerinin her zaman en büyük eksisi olacak.

İkinci bir nokta;

Katılırsınız yada katılmazsanız ama NBA tarihinin en vasat ve en az süper starlarının bulunduğu bir dönemden geçiyoruz.

James 4 MVP ödülünü de şampiyonluklarını da hak ederek kazandı ama neredeyse rakibi yoktu. James'ın yükseldiği yıllarda Kobe en iyi zamanlarını geri de bıraktı. O çok övülen 2003 tayfasında en iyi 4 oyuncudan ikisi LeBron la aynı takımda yer aldıkları için zaten şanslarını kaybetti. Carmelo desen yetenekleri bana göre LeBron'dan da iyi bir oyuncu ancak mental olarak süper star yada efsane seviyesine bir türlü gelemiyor.

Onun dışında 2003 draftından sonrasına bakıyorsun iyi oyuncular hep var. Ama hiç biri onun seviyesine çıkamadı. Rose sakatlıklara yem oldu. Durant desen daha bu sene kendisi bu seviyeye soktu. (Daha öncesinde bu seviye ye yakındı ancak kendini bu sene kanıtladı süper star olarak. Efsane olabilmesi için ise tabiiki playofflarda görmemiz gerek)

Onun dışında Curry'ı bir kenara bakıyorum şuan süper yıldız denilen bir çok oyuncu kendini kanıtlamamış yetenekli oyuncu sürüsü.

Allah aşkına koskaca NBA'ın en pivotu kim dendiğinde 5 yıldır Howard denmek zorunda kalıyordu.

LeBron bir 80-90'larda oynasa bir Bad Boys'u görse, bir Magic ile bir Bird ile mücadele etse, Hakeem, Mourning, Shaq, Jabbar, Erving gibi inanılmaz pivotlarla karşı karşıya kalsa, bunları yapabilecek miydi? Malone-Stockton-Barkley i bile görmedi. Jordan'ı hiç katmıyorum bile..

Kidd, Garnett, Nash, Duncan gibi oyuncuların ise yaşı gereği düşüş zamanlarında karşıya karşıya geldi. 2001'de tek başına NBA finali yapan bir Iverson'ın en iyi zamanları yada T-MAC ile Carter'ın en iyi zamanlarında bile yoktu.

LeBron çok çok iyi bir oyuncu ama kesinlikle çok şanslı da bir oyuncu NBA'ın en kofti zamanında en iyi zamanlarını yaşıyor. 

Aslında bakarsanız bu onun kişisel gelişimi için de çok kötü bir nokta..

Jordan'ı Jordan yapan rakipleriydi.

Toparlarsak James gerçekten özel bir oyuncu ama benim kendi görüşüm kariyeri bittiğinde bile ilk 4'de yer alması mümkün değil. En azından kendi listemde.

« Son Düzenleme: 26 Şubat 2014, 16:19:51 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.