Ali Koç'un genel olarak konuşmalarına çoğu kişinin itirazı olamaz zaten. Özellikle ekonomik konularda söylediği her şeyde haklı. Ancak şu gerçeği de unutmamak lazım, eğer Aziz Yıldırım son döneminde araya 1 şampiyonluk sıkıştırsaydı görevde kalmaya devam ederdi. Çünkü taraftarın %90'ı diğer işlerle ilgilenmez. Taraftar haklı olarak transfer ister, başarı ister, şampiyonluk ister. Şampiyonluk gelmediği sürece yaptığın diğer doğrular hiçbir şey ifade etmez. Bu doğrudur demiyorum ama bu böyledir.
Benim yıllardır anlamadığım bir konu var;
Biz, kulüp olarak vergilerimizi ödediğimizi söylüyoruz ve bununla da övünüyoruz, eyvallah. Ama bu ülkenin eşşeği biz miyiz? Diğer kulüpler hiçbir ödeme yapmıyor ve vergi affıyla yırtıyor yıllardır. O zaman biz niye ödüyoruz? Madem bu işler böyle yürüyor, biz de ödemeyelim nasıl olsa bir af çıkacak.
Bizim borcumuz diğerlerine göre bir tık fazlaydı, buna da lafım yok ama hemen hemen her kulüp büyük borç yükü altında. Arada bu kadar panik yapan, ortalığı yangın yerine çeviren ve bunu her konuşmada hissettiren niye biz oluyoruz?
Ali Koç'un, bazı konularda haklı da olsa, Aziz Yıldırım olayından sıyrılması lazım. Bu konuyu fena halde takıntı yapmaya başladı. Bir dönem Aziz Yıldırım'a söylenen muhalefet edilmesine dayanamıyor mevzusu, döner dolaşır Ali Koç'u bulur. Başkanın iyi niyetinden, yaptığı fedakarlıklardan zerre şüphem yok ama kendisi de ciddi anlamda eleştiriye kapalı. Yaptıklarını sorgulatmama konusunda Aziz Yıldırım'dan bir farkı yok.
Çözemediğim bir başka konu ise Ahmet Nur Çebi'yle olan ilişkisi. ANÇ, fırsatını bulduğu her an Fenerbahçe'yi hedef alan her işin altından çıkarken, biz bu kulübe ne diye bu kadar hassas davranıyoruz? Maşallah her şeyde bir iyi niyet göstermişiz. Bunun karşılığını alabiliyor muyuz? En basitinden futbol gibi bir branşta Dorukhan üzerinden jest yapmışız ama basketbolda Şehmus konusunda bize her türlü zorluğu çıkartıyorlar. Bu mudur iyi niyet ilişkisi, tek taraflı mı olacak bu hep böyle?
Dün yaptığı açıklamalardan çıkan bir başka sonuç ise Avrupa'da ne halimiz varsa görelim, Türkiye'de başarı gelsin yeter üzerine oldu. Umarım o başarı gelir yoksa başkanı çok iyi günler beklemeyebilir. Ben her iki kulvarda da başarıya ulaşabilecek transferlerin çoktan yapılmasını beklerdim ama sağlık olsun.