Baba ciddi bir sakatlık değil ama bu
Ennis kırılması gibi birşey olsa dediğinde kesinlikle haklısın o psikoloji illa kötü olur
Ama her sporcu başına gelebilecek bir menisküs operasyonu en azından psikolojik anlamda çok etkilemez diye düşünüyorum
İki boyutlu olarak konuyu düşünüyorum. Duygusal tarafı ve takım içerisindeki alternatifi anlamında; Direkt isimler vererek anlamlandırmaya çalışayım.
Evet doğru, çok ağır ve sert sakatlıklar gördük. F4 öncesi Maccabi maçında Bjelica nın sakatlığı da öyle aman aman değildi ama takımı bence kötü etkilemişti. F4 de önce Madride sonra da CSKA ya boyun eğmiştik. Bu örnek elbette tam da kıyas görür bir örnek değil ama benzer yanları, takımın en önemli isimlerinin yaşadığı sakatlıklar olması. Bir örnek de Madrid te Llull un sakatlığı sonrası Madridin reaksiyonu... Doncic iyi iş çıkarmıştı. Bu sene, Tavarese bir şey olsa, Ayon hazır kıta.
Tekrar bize gelecek olursak; Bu durumlarda Melih in biraz kaçındığını düşünüyorum. Somut bir veri üzerinden değil tamamen gözlemle söylüyorum, karakteri gereği belki de duygusal biri Melih... Bir parantezle; Anthony Randolph da duygusal bir adam, böyle durumlarda etkilenebileceğini düşünüyorum. Ayrıca Lauvergne ün taş gibi olduğunu gördük, Tyler ın durumunda nazi subayı gibiydi. Vesely nin alternatifi olarak, üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır, inanıyorum. Merak ettiğim tek kişi kaldı, Green! Tabiki duygusal reaksiyon olarak...

Ayrıca, milyonlarca EURO yatırımla kurulan takımların, psikolojik sorun yaşayan adamlara terapist bulamayacağı bir dönem değil şu an yaşadığımız. Profesyonellik olgusuna paralel olarak, bu adamlara da mentörlük eden, terapi uygulayan profesyoneller de bolca mevcut.
Her ne kadar bir şey olmaz deseniz de, ben bu maçta Green ve Melihi izleyeceğim, bu anlamda. En azından bu maç özelinde kendime bu vazifeyi edindim. Yoksa, Bayern i yenemeyecek değiliz. O kadar da değil

Selamlar...