Hayatta bu kadar rahat yenileceğimizi tahmin etmezdim. Bu mağlubiyet geçmişteki Baskonia, Maccabi gibi fark yediğimiz maçlara benzemez. Zira Real ve Cska ile yaptğımız maçlar epik maçlardır, hangi önem derecesinde olursa olsun hedef maçlardır.
Yakışmadı bu mağlubiyet. Şu oyunla, ligin en az sayı yiyen takımı olarak 100 yemek hiç yakışmadı.
Bundan haftalar önce bu seneki takımla ilgili bir çekincem olduğunu ve gidişatın bu kadar mükemmel olmasına rağmen huzursuz olduğumu söylemiştim. Bu maç o çekincelerimi biraz daha artırdı.
İlhan hocam, alınmazsan sana gamlı baykuş benzetmesi yapacağım. Her daim olumsuz bir şey bulabiliyorsun. Khimki ye deplasmandas yenilince "Real, Cska gibi takımlara yenilsek anlarım" dedin, Reale yenildik bu sefer başka bir olumsuzluk buldun. Geçen sene de kötü zamanımızda deplasmanda yenmiştik onları. Basketbolda olabilir böyle sonuçlar, sen gününde olmazsın rakip olur 30 sayı fark yersin, 100 yersin...
Kimse memnun değil 100 yemekten ama ben birçok arkadaşın yazdığı gibi Tavares e çare bulamadık 2 senedir vs gibi olumsuz düşüncelerde değilim. Bu iş biraz da (hatta belkide "biraz" dan fazla) taktik işi. Eminim Obradovic in kafasında çözümü vardır ama bu çözümü bugün ortaya çıkartmaktansa zamanının gelmesini bekliyordur.
Bir çok arkadaş burada problemi analiz ediyor, çözümler öneriyor.. Gerek yok bence, eminim teknik kadro bizden daha fazla düşünüyordur bu konuları. Bırakalım onlar işlerini yapsın, bizde maçları seyredelim.