Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204539 defa)

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes | Final Four
« Yanıtla #1725 : 17 Mayıs 2019, 22:33:32 »
Sloukas,Guduric,Green,Ennis,Barıs Hersek,Lovergne net yollar ayrılmalı, ayrılacagı kesinken ve hazır Ali Koc oradayken De Colo mutlaka alınmalı...
Ayrıca bu takıma adam gibi pivot da lazım...

Bugun su oyun oynanmamalıydı.Olmadı.

Sloukas ve Guduric'i bırakmak hatâ olur. Alacaksın De Colo'yu ve vereceksin ona liderliği, Sloukas ve Guduric liderlik stresi olmadan tamamlayıcı rolde olacak.

Vefâ gösterisine gerek yok, Ennis ile yollar ayrılmalı, De Colo'ya parayı bastırmalı.

Çevrimdışı fingolfin

• Üye
  • Yer: Dubai
    • imremert
« Yanıtla #1726 : 17 Mayıs 2019, 22:33:48 »
Hepsinin cani saolsun...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1727 : 17 Mayıs 2019, 22:34:57 »
Udoh ayrıldığı sene Tavares Avrupa'ya dönmüştü, o sene Udoh'u kaybettik ve yerine Tavares'i veya düzgün bir çember koruyucu transfer etmememiz kupa veya kupalara mâl oldu.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama Udoh'un bize geri döneceği yönünde söylentiler var, umarım doğrudur zira onun pota altındaki dominantlığını mumla arıyoruz...

kuzmic sakatlanınca sezon içinde aldı Real onu. Sezon öncesi daha boşa çıkmamıştı.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1728 : 17 Mayıs 2019, 22:41:53 »
Beklediğim bir sonraki öneri: Obradovic ile yollar ayrılsın...

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1729 : 17 Mayıs 2019, 22:47:59 »
Siz ne istiyorsunuz?Kadro aynen devam mı etsin?

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1730 : 17 Mayıs 2019, 22:57:49 »

Değil bu forumda, 30 Milyon taraftar içinde şu cümleyi kullanacak 1 kişi bile yok. Bu öneriyi çok beklersin.

Usta ben seni bâzen şaşırarak okuyorum. Ne zaman önemli bir maçı kaybetsek;

''canları sağ olsun''
''bize yaşattıkları yeter'' vs vs diyorsun. Öyle bir yazıyorsun ki neredeyse yenilgiye sevindiğini düşünecek oluyorum.

Usta elbette eksik parçalarımız var ve bunları konuşmak, oyuncu düşünmek çok normal. Ayrıca Ennis, Lovern ile yolların ayrılması gerektiği de çok normal.

Sana kalsa bunlar hiç konuşulmasın ve takıma tek eleştiri getirilmesin. Daha iyisini istemek ve bunun üzerine fikir alışverişi yapmayı, takımı baltalamak sanıyorsun sanırım. Kim der ''Obradovic gitsin'' diye?

Çevrimdışı Murat_Bulut

• Üye
  • Yer: ELAZIĞ
« Yanıtla #1731 : 17 Mayıs 2019, 23:08:25 »
Kaybettiğimize çok şaşırmadım,açıkcası bu kupayı kazanacıgımızı da düşünmüyordum.Sebebi kadro kalitemiz şuan geçen yıldan daha alt seviyelerdeydi.Transfer edilen oyuncular şanssız sakatlıklar yaşadı üstüne bir de eldeki oyuncular da sakatlık sorunu yaşayınca kaçınılmaz son belliydi zaten.

Şimdi önümüzdeki senenin planını yapmak gerekiyor.Hocaya güvenimiz tam muhakkak gerekeni yapacaktır lakin şahsi düşüncem seneye elit 1 yada 2 kısa ekleyemezsek takıma yine sonu hüsran olur her halukarda Final Four yaparız ama kupayı almak çok ama çok zor olacaktır.

Şampıyon oldugumuzda Bogdan sistemden hariç olarak gerektiğinde takımı sırtlıyordu zor anlarda topu elinde verecegımız gercek bi superstar gibi oynuyordu.Nitekim Bogdan olmasa o enfes Pao serisini de gecemezdik bence takım olarak ıyıydık ama Bogdan yere düştüğümüz anda bizi ayaga kaldırıp Pao ya son yumrugu indirdi. Yolun sonu da şampıyonlukla bitti zaten.

Velhasıl ben kesinlikle Sloukas ın bizim yada koçun hayal ettiği gerçek lider olduğunu düşünmüyorum.4 yıldır o sevıyeye cıkamadı ve cıkamayacak da normal sezonda yapılanların hıcbır onemi yok bence asıl oynaması gereken yer final four ama 4 yıldır hicbir macta vasatım dahi üstüne cıkamadı.
Seneye Teo,De Colo ve Higgins gibi oyuncular bosta olacak bunlardan birini veya ikisini alırsak muazzam olur ama alamazsak her ne kadar Zeljko gibi bi kocumuz olsa da şampıyonluk cok dusuk ihtimal olacaktır.
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1732 : 17 Mayıs 2019, 23:10:27 »
Değil bu forumda, 30 Milyon taraftar içinde şu cümleyi kullanacak 1 kişi bile yok. Bu öneriyi çok beklersin.

Usta ben seni bâzen şaşırarak okuyorum. Ne zaman önemli bir maçı kaybetsek;

''canları sağ olsun''
''bize yaşattıkları yeter'' vs vs diyorsun. Öyle bir yazıyorsun ki neredeyse yenilgiye sevindiğini düşünecek oluyorum.

Usta elbette eksik parçalarımız var ve bunları konuşmak, oyuncu düşünmek çok normal. Ayrıca Ennis, Lovern ile yolların ayrılması gerektiği de çok normal.

Sana kalsa bunlar hiç konuşulmasın ve takıma tek eleştiri getirilmesin. Daha iyisini istemek ve bunun üzerine fikir alışverişi yapmayı, takımı baltalamak sanıyorsun sanırım. Kim der ''Obradovic gitsin'' diye?

Canları sağ olsun cümlesi sizi neden şaşırtıyor ben de onu anlamadım. Canları sağolsun dediğim yapı 5 sene üst üste final four, 3 sene üst üste final oynadı ve 1 Avrupa Şampiyonluğu kazandı. 2016 finali Javor 2018 finali Lamonica müdahaleleri olmasa 3 şampiyonluk konuşabilirdik şu an. Hadi siz onu 2 şampiyonluk diyin. 1988 yılından beri yapılan final fourlara Barcelona 14 kez katılmış 2 kere şampiyon olabilmiş, Maccabi 10 kez kalmış 3 kere şampiyon olabilmiş, Real Madrid 9 defa kalmış 3 kez şampiyon olabilmiş, CSKA 14 defa katılmış 3 kez şampiyon olabilmiş, Olympiakos 10 kez kalmış 3 defa şampiyon olabilmiş. Bu şartlar dahilinde 5 kez üst üste final foura kalan, 3 yıl üst üste final oynayan, 1 kez (bana göre en az 2 kez) Avrupa şampiyonu olan takıma canları sağ olsun derim ben. Üstelik sene başında ana rotasyonda planladığın 5 oyuncusu ciddi sakatlık geçirmiş ise. Milletin beğenmediği 25 galibiyeti aldığımız takımlar daha düne kadar içeride dışarıda sopa ata ata yeniyordu bizleri.  Bir başka ifade ile canları sağolsun diyerek Fenerbahçe basketbol takımının içinde bulunduğu güzel günlerin tadını çıkarıyorum diyebilirim...

Çevrimdışı Murat

• Üye
« Yanıtla #1733 : 17 Mayıs 2019, 23:22:11 »
Kadınlarda  Galatasaraya kaybettiğimiz Euroleague finali kadar olmasada bu maçta hayal kırıklığı oldu. Ama yine de canları sağolsun...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #1734 : 17 Mayıs 2019, 23:23:01 »
Erdal Soner'e katılmakla birlikte Ertan abi yazdıkların üzerine şunu söylemek istedim;

5 Final Four, ki bunların 3'ünde final oynuyorsun ve 1 şampiyonluk. Zeljko Obradovic'e sorsak, geçmişte zaten benzer açıklamaları var, bunu başarı olarak adlandırmaz. Sonuçta en başta koçun hedefi kupayı almak.

Final Four'un gediklisi olmak çok büyük başarıdır bu ayrı konu. Bizim geldiğimiz nokta ve seviyemiz, geliş şekli olarak bambaşka bir hikaye. Bunun zaten hakkını vermeyen biri çıkacağını sanmıyorum.

Sakatlıklar, bizim yaşadığımız düşüş ve Efes'in form durumu yine farklı pencerede tartışmamız gereken bir konu. İnsanların, eleştiri getirdikleri konu kimseye haksızlık yapma amacı taşımıyor. Herkes daha iyi nasıl oluruzun derdindedir eminim.

Eleştireden de zarar geleceğini düşünmüyorum. Ülke olarak en büyük sıkıntımız tartışamamak ve eleştirememek üzerine kuruluyken, burada da aynı düşünce yapısıyla hareket etmek bizi çok sağlıklı bir noktaya götürmez.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1735 : 17 Mayıs 2019, 23:41:07 »
Normal sezonu lider bitiren takımlar 3'tür finali göremiyorlar:
2017:Real, bize elendi. Biz şampiyon olduk.
2018:CSKA, Real'e elendi.Real şampiyon oldu.
2019:Biz, Efes'e elendik. ? ? ?
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2019, 23:41:18 Gönderen: kenz »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1736 : 17 Mayıs 2019, 23:47:02 »
İlk anki adrenalinle yazmakla aradan belli bir süre geçtikten sonra yazmanın çok da fazla bir fark yaratmadığı bir maç. Analize falan girmeye hiç gerek yok. Zaten basketbolu analiz yapabilecek düzeyde olduğumu yada burada bunu yapabilecek çok fazla kişi olduğunu da düşünmüyorum.

Bugün biz efese yenilmedik. kelimenin tam anlamıyla ezildik. eze eze kedini fareyle oynadığı gibi oynadılar bizle. Aylar önce hani o tarihi galibiyet serisini yakaladığımız ve herkesin ayaklarının gözyüzüne çıktığı dönemlerde belirtmiştim. Bu takım bunca galibiyete rağmen bana güven vermiyor, aldıkları bu galibiyetler suni ve patlayacaklar demiştim. Hani şimdinin kaba tabiriyle balon olduklarını daha hafif kelimelerle ifade etmiştim. Bunu Cem'e telefonda da uzun uzun söyledim.

Yıllar önce bu camianın gözbebeği bayan basketboldu. Bunu kimse inkar edemez. hani o 16da 16 yapıp finalde gsye kaybettikleri euroleague maçı sonrası herkes bir anda soğudu ve takip etmez oldu o takımı. ligde şampiyonluklar almaya devam ettiler ama o maç asla unutulmadı ve şampiyonluk kutlaması ve sevinci bile anlık ve suni oldu.

benim için erkek basketbol da uzun bir süre böyle olacak. Takip etmem, izlemem, ligde şampiyon olsalar bile ki saha avantajını verdikten sonra olabileceklerini sanmıyorum sevinirim ama geçer gider. Tarihi rekorlar kırdıktan sonra bir euroleague yarı finalinde Ergin'in takımından 20 sayı fark yiyen bir takım benim için yok hükmündedir. Savunulacak hiçbirşeyleri yoktur. Biz efesten en son ne zaman böyle bir fark yemişiz. Nerede savaşmak, pes etmemek, son damlamıza kadar mücadele etmek. Harika hazırlanmışlar tebrik ederim hepsini. Kusura bakmayın ama canları falan sağolmasın. Geçmişle yaşayanları da kendi halleri ile başbaşa bırakıyorum.

Larkin'e bok atanlar, Teo'yu istemeyenlere de şu maç selam olmuştur.

Not: Sene başı cska şampiyon olacak bu sene demiştim. İstatistikler bu sene sıranın onlarda olduğunu söylüyordu çünkü. Finale de çıktılar. Umarım olurlar.

Şu maç tipik Fenerbahçe genetiğinin bir sonucu ve bu orospu gen Obrayı da etkilemeye başladı ne yazıkki. Benden uzun bir süreliğine bu kadar. Basketbolla ilgili bişiy konuşmak da vakit ayırmak da istemiyorum.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2019, 00:12:30 Gönderen: iloturo »

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1737 : 17 Mayıs 2019, 23:52:45 »
5 sene üst üste Final Four, 3 sene üst üste final, 1 şampiyonluk...Ben ziyadesiyle tatminkarım bu tablodan.

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #1738 : 18 Mayıs 2019, 00:12:32 »
Şu efsane takımın yıllar sonra sadece 1 şampiyonlukla anılacak olması üzüyor beni en çok.Dixon,Datome,Kalinic vs. en azından iki kupaları olmalıydı belki gelecekte gelecektir.Şundan 10 sene geriye gitsek 5 sene üst üste f4 hayal bile edemezdik.burda bi çok kişi nankörlükle suçlayabilir ama  insanın 5’te 1 şampiyonluğa canı çok sıkılıyor özellikle buraları en iyi bilen koç bizdeyken en azından 2 tane almalıydık da diyorum 5 sene f4 te olmak ne kadar büyük başarı ise 5’te 1’de kendi içinde başarısızlıktır.
 Şimdi Cska Madrid maçına bakıyosun Cska kısaları Higgins,SerRod,De Colo 3’üde senin tüm kısalarından iyi Real Madrid’e bakıyosun geçen seneki finale damga vuran Causeur takımın 9. Oyuncusu.Eğer bu bütçelere çıkıyorsan her şeyin eksiksiz olması için küçük bütçe eksikliklerini de gidermen gerekiyor yoksa bi anlamı olmamaya başladı.Udoh’tan sonra başarılı bir transferimizi de hatırlayamıyorum Melli zaten risksiz bi hamleydi gerisi hep fos çıktı Gherardini’nin ABD’den getirdiği her oyuncu kötü çıktı ya da sakatlık yaşadı.Artık şu kısa oyuncu için paraya kıyılsın,risk alınıp Larkin benzeri bi kısa mı alırsın ABD’den yoksa Teodosic,Shved mi yaparlar bilmiyorum ama şu adama 4 4’lük bi kadro verin ya aptal saptal uzun almasın gherardinide artık.
 Son olarak Vesely 5 senede bir tane iyi f4 maçı olmaz mı bi insanın ya hele bugün adam elini uzatmaya bile tenezzül etmiyor.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2019, 00:14:24 Gönderen: south »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1739 : 18 Mayıs 2019, 00:23:16 »
Erdal Soner'e katılmakla birlikte Ertan abi yazdıkların üzerine şunu söylemek istedim;

5 Final Four, ki bunların 3'ünde final oynuyorsun ve 1 şampiyonluk. Zeljko Obradovic'e sorsak, geçmişte zaten benzer açıklamaları var, bunu başarı olarak adlandırmaz. Sonuçta en başta koçun hedefi kupayı almak.

Final Four'un gediklisi olmak çok büyük başarıdır bu ayrı konu. Bizim geldiğimiz nokta ve seviyemiz, geliş şekli olarak bambaşka bir hikaye. Bunun zaten hakkını vermeyen biri çıkacağını sanmıyorum.

Sakatlıklar, bizim yaşadığımız düşüş ve Efes'in form durumu yine farklı pencerede tartışmamız gereken bir konu. İnsanların, eleştiri getirdikleri konu kimseye haksızlık yapma amacı taşımıyor. Herkes daha iyi nasıl oluruzun derdindedir eminim.

Eleştireden de zarar geleceğini düşünmüyorum. Ülke olarak en büyük sıkıntımız tartışamamak ve eleştirememek üzerine kuruluyken, burada da aynı düşünce yapısıyla hareket etmek bizi çok sağlıklı bir noktaya götürmez.

Dostum öncelikle şöyle bir algı oluştu sanırım, onu düzelteyim. Ben acıdan zevk alan bir insan değilim. Bugün de ziyadesiyle canım acıdı, hala da başım ağrıyor. Ama ortada son beş yıl bağlamında muhteşem bir performans göstermiş ve bu yıl özelinde ana rotasyondan 5 oyuncusunu sakatlıklara kurban vermiş karakterli bir kadro var iken canları sağ olsun cümlesinden başka bir şey diyemiyorum. Bilenler bilir efsane Stefanel kadrosu Koraç kupasının Koraç olduğu dönemlerde 3 yıl üst üste final oynadı ama kupayı kazanamadı. Olmayınca olmuyor, hele sonucu tek bir maç belirliyor ise. Ne diyim, isteyen kessin biçsin. İnsanlara şu yorumu yapma bunu yapma gibi şeyler demek haddim değil.  Naçizane bu yapı benim nazarımda çok değerlidir. İsteyen sövsün, küfür etsin hatta maçlarını da izlemesin, herkesin kişisel kararıdır, saygı duyuyorum. Saygılarımla...