Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204644 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı HenryTurner

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes | Final Four
« Yanıtla #1740 : 18 Mayıs 2019, 00:37:44 »
Bence maçı ve f4 ü 10 gün önce datome ve jefrey kesinlikle oynayamayacak, vesely ve kaliniç belki açıklamasının yapıldığı gün kaybettik.5 yıldır hiçbir f4 e bu kadar umutsuz katılmadık biz. Takımın havası ilk defa bu kadar umutsuz ve kötüydü. Acaba obra özellikle underdog olmamızı mı istiyor diye düşünmeden edemedim ama bu da tutmadı.efes hazır ve istekli idi. Hakettiler. Biz umutsuzduk. İlk defa sosyal medya olarak veya takım antremanları olarak psikolojik olarak bence hazır değildik. Yani umutsuz geldik buraya.hiçbir doğumgünü eskisi gibi değildi, takımın havası eskisi gibi değildi. Takımı takım yapan antiç gibi adamlar lazım bence.sayı da atmasa takımı ateşleyeck adam.doğum günü kutlamalarında veya sahaya çıkış tüneli videolarında green yabancı gibi, guduric soğuk biberovic vs zaten çömez. Melih barış datome antiç şakalaşmalarını taklit ediyor garip garip espriler. Bence takımın havası kimyası geçen seneler gibi değildi ve kaybettik. Realede cska yada kaybederdik şu halimizle.2 sneedir 5 numarada yüzümüz gülmedi.4 te melli sezon yorgunu. 3 te green hala screenleri yalandan yapıyor, datome olmayınca 3 tede patladık. Boby gününde değil kostas ta üst seviyeye çıkamayınca yenilmek kaçınılmaz oldu. Hayırlısı. Canları sağolsun. Bir doymuşluk hisside var bence taraftarda. Efes te açlık neyse bizde de doymuşluk o malesef.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #1741 : 18 Mayıs 2019, 00:58:15 »
Her ne kadar Obradovic gibi bir koça sahip olsakta oyuncu kaliteside çok önem arz ediyor.
Bknz: Şampiyon olduğumuz sene Bogdan Udoh

Guduric in 2 senede Sloukas'ın 4 senede en fazla olacağı bu.
Ama yetmiyor, daha fazlası lazım.
Tüm final performanslarını inceleyin, hak vereceksiniz.
Kesinlikle kötü demiyorum fakat bu seviyede yetersiz kalıyorlar.
Green bana göre kontenjan israfı. 100 kere 1000 kere Nunnally i tercih ederim.

Hep koçun şapkadan tavşan çıkarmasını bekliyoruz. Üzülüyorum çünkü o da üzülüyor.
Şöyle sazı eline alacak oyuncuya çok ihtiyacı var takımın Bogdan'dan sonra..

Acaba diyorum bugün
Sloukas Guduric yerine
Teodosic Delaney ikilisi olsa..
FENERBAHÇE

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
« Yanıtla #1742 : 18 Mayıs 2019, 01:08:58 »
kadroda degisiklige gitmeliyiz bence.
ben Sloukas in, Vesely nin, Guduric in , buralarda iyi mac cikarttiklarini görmedim.
hele Vesely 2 finalde nasil sacmaladigini unutamiyorum. aldigi teknik fauller, atamadigi serbest atislar

Çevrimdışı Yaşlı taşlı çocuk

• Üye
  • Yer: İzmit
« Yanıtla #1743 : 18 Mayıs 2019, 01:10:32 »
ceska efes maçı bizim kısa rotasyonumuz için kritik maç olacak. Cska kaybederse bir kısayı muhtemelen teo ile değiştircekler. Serrod-de colo birı ile ayrılacaklar. Eğer şampiyon olurlarsa muhtemel kadroyu koruyacaklar. Bizim dışımızda da bizim kadar teo’ya ihtiyacı olan takım yok. teo’nun da hedef takıma gelme açısından başka tercihi bence yok. He sağlık durumu nedir napar bilmiyorım ama burun kıvırcak durumda şu piyasa darlığında hiç değiliz. Belki delaney olabilir hayırlısı

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
« Yanıtla #1744 : 18 Mayıs 2019, 01:19:29 »
gözümüzün önünde ki Micic i almayi hic düsünmedik. ben bile bu spordan hic anlamayan biri olarak Micici yazmisim burada.
Tofas da oynarken almadin tamam, Zalgiris performansindan sonra niye düsünmüyorsun?

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #1745 : 18 Mayıs 2019, 01:34:20 »
Her ne kadar Obradovic gibi bir koça sahip olsakta oyuncu kaliteside çok önem arz ediyor.
Bknz: Şampiyon olduğumuz sene Bogdan Udoh

Guduric in 2 senede Sloukas'ın 4 senede en fazla olacağı bu.
Ama yetmiyor, daha fazlası lazım.
Tüm final performanslarını inceleyin, hak vereceksiniz.
Kesinlikle kötü demiyorum fakat bu seviyede yetersiz kalıyorlar.
Green bana göre kontenjan israfı. 100 kere 1000 kere Nunnally i tercih ederim.

Hep koçun şapkadan tavşan çıkarmasını bekliyoruz. Üzülüyorum çünkü o da üzülüyor.
Şöyle sazı eline alacak oyuncuya çok ihtiyacı var takımın Bogdan'dan sonra..

Acaba diyorum bugün
Sloukas Guduric yerine
Teodosic Delaney ikilisi olsa..

Nunaly toplam 4 F4 maçında 45 dk ya yakın süre almış ve 4 sayı atabilmis bizde oynarken acaba fazla mı duygusal tepkiler veriyoruz ?

Çevrimdışı fundamental

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1746 : 18 Mayıs 2019, 02:20:50 »
valla aslında nunnaly değil de, wanamaker'ın yokluğunu hissettik. tyler gelmişti ne güzel, her ne kadar bugün suçlayamayacağım oyunculardan olsa da green hamlesi sloukas'ın üzerine çok yük bindirdi.

yani üzülerek söylemek istiyorum, zisis'e daha çok güveniyordum ben sloukasla kıyaslarsak. tabi bu benim kişisel görüşüm. kimseyi germek istemem.

Çevrimdışı Tuğberk

• Üye
  • Yer: Berlin
« Yanıtla #1747 : 18 Mayıs 2019, 03:45:29 »
Su ligde performansinin pik noktasina en gec ulasan takim hep biziz. Sebebi kocun rüyasindaki basketbolun cok talepkar olmasi. 12 oyuncudan 6-7 sinin bireysel  performansinin maksimuma ulasmasiyla form yakalanmiyor bizde. Oyuncular sahadaki arkadaslarinin, hangi zamanda hangi yerde bulunacaklarini, bulunduklarinda da nasil davranacaklarini sanki birbirlerinden ayri bireyler degilmislercesine icsellestirdiklerinde tepeye cikiyoruz. Ve her transfer, onlar takima entegre olana kadar bizim uyumumuzdan yiyor. Bir kisi spacingi bozdugunda tüm savunma ya da hücum düsebiliyor. Santimetrelik detaylardan bahsediyoruz. Bir pas kanali acik kaldiginda savunmanin kümülatif aksiyonlari bosa cikiyor. Düsünün, forma yüzü görmeyen Baris Hersek kac senedir takimda. Tek sebebi antrenman oyuncusu olmasi. Baris yerine onun muadili oyuncuyu koymak; geleni sifirdan egitmek ve sisteme entegre etmek anlami tasiyor. Bir parca degisiminin maliyeti bizde inanilmaz derece yüksek. Böyle bir kompleks yapinin icerisinde Ennis'i tam entegre ediyorken kaybediyorsunuz, Lavörn ha keza artik takimin bir parcasi olmusken buhar oluyor, Green diye birini getiriyorsunuz sezon ortasinda ki kendisi takimla tümüyle ayri telden caliyor. Sistemin islemesi icin hayati olan vesely gidiyor. Arada Melli kayboluyor. Vesely tam geri geldi derken bir daha gidiyor ve giderken Datome ve Kalinic'i de beraberinde götürüyor. Bu kadar kaosu bizim yerimizde baska bir takim yasasa neler olurdu emin degilim.

2000'li yillari domine ederken Shaq'in bir röportajinda söyledigi enteresan bir söz vardi. "Ben herkesten fazla dirsek yiyorum. Cüssem büyük oldugu icin o darbeler baska oyunculara yapilanlara kiyasla daha kücükmüs gibi görünüyor. Insanlar büyük oldugum icin hicbirsey hissetmedigimi, canimin yanmadigini düsünüyor ama yaniyor". Büyük oldugunuz icin cogu acitan seyi tolere edebiliyor olmaniz o seylerin can aciticiligina halel getirmiyor. Revirden hallice bir takimsiniz. Bu halinizle bir iki mac degil 10 dan fazla mac oynamissiniz. Ligi lider bitirmis, zalgirisi yenip gelmissiniz. Karsinizdaki takimin kurulus amaci ise size panzehir olmak. Simdi olmuyor böyle sanki bu takim yedigi ilk dirsekte düsmüs gibi muamele etmek. Pismis tavugun basina gelmeyen bizim basimize geldi, bir an icin geri adim atmadi bu adamlar.

Ergin hayatimda gördügüm en karaktersiz, ham ve cig adam olabilir. Ama bize son darbeyi vurup hakki olan bir galibiyet aldi diye ona olan nefretimi bizim yigitlere yöneltmem. Ne yani Ergin'e böyle kaybedecegimize önceki turlarda elenmeyi mi yegleyecektik?

"omnes vulnerant ultima necat" : Hepsi yaralar, sonuncusu öldürür.

Sonuncusu öldürdü iste. Hepsi bu.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1748 : 18 Mayıs 2019, 04:13:39 »
Mac iyi oyuncularla kazanılır.Bizim takımda 1,2,5 hep sıkıntılı oldu.Sıkıntısız olan 3,4 idi.Bu macta Datome de yoktu.
Ergin bu hayatı boyle gecti.Adamın lugatında savunma diye birsey yok, butun birseysel ve 3 luk atabilen adamları topluyor.Girdiginde kazanıyor.3. ceyrek Anderson orta sahadan atıyor 55 62 oluyor.O ana kadar Larkin 5/4 Anderson 4/3 ucluk atmıs yine Micic de atıyor paso biz ise cember dovuyoruz.Tamam Datome eksikligini hissettik.Ama bu kadar da olmamalıydı.Larkin delip geciyor,Micic delip geciyor cozum uretemiyoruz.Haydi sutumuz girmiyor ribaunt alamıyoruz.Adamlar atıyor girmezse ribauntu alıp tekrar atıyor.

Mac iyi oyuncularla kazanılır.Teo,Serrod,De Colo diyoruz butcemiz yetmez deniyor.Ama Thompson,Lovergne,Ennis,Guduric veriyoruz paraları ve karsılıgını alamıyoruz.Zalgiris Davies,Walkup,Grigonis buluyor biz bulamıyoruz.Takımda senelerdir baskın bir 5 yok.Adamlar Teo,Serrod,De Colo oynuyor biz oynayamıyoruz.Takımda bariz yıldız eksikligi var.Guduric yetmiyor,Sloukas yetmiyor,Bobby yetmiyor,Lovergne yetmiyor, adamlardaki Hunter bile belli atletizmde ve kalitede bir uzun bizde yok.

Haydi yıldız tercih etmiyoruz,almıyoruz,alamıyoruz,parayı baska oyunculara gomuyoruz Antep'de Higgins var goremiyoruz,Zalgiris de Micic var tercih etmiyoruz,adam Larkini alıyor biz Ennisi tercih ediyoruz.Adam De Colo ile oynuyor biz Guduric ile oynuyoruz.Olmuyor yetmiyor, yazık degil mi su takıma 25-5 ile Normal Sezonun Sampiyonu ol , ama Yarı Finalde 20 sayı fark ye ve o kadar mac bosa gitsin,emegine yazık olsun.Tamam 5 defa F4 yaptık ama sadece 1 sampiyonlugumuz var.Belki de Ergin ilk senesinde Kupa alacak.

Sutor,kaliteli,yıldız ayrıca kaliteli genc isimler alalım.Ennis,Sloukas,Guduric olacagına Teo,De Colo olsun.Bobby gecen sene Zalgiris macını aldı tamam guzel ama Bobby 36,Sinan 36,Hersek i zaten sahada goren yok.Yerli de de sıkıntılıyız.
Real'in kotu kadrosu mu var?Gayet genis kadrosu var.Ama neden yenildi.Basit cunku Doncic gitti.Adam gider ayak son celmeyi bize taktı.Cunku Llull artık eski Llull degil, Campazzo da ne kadar iyi sezon gecirse de yetmiyor.

Su macı alsaydık Ergin'e kaybetmeseydik ligi 3 0 kaybetsek bu kadar koymazdı.Ama biz mucadele beklerken 20 yedik.Lig demisken ligi de mahvettik.Bir Banvit yenilgisi ile butun sezonun emegi bosa gitti.Saha avantajını verdik hem de son hafta...

Koklu degisim lazım, Teo,De Colo gibi isimler lazım, Davies gibi isimler lazım, Baskonia kac tane oyuncu buldu Arjantin den,NBA den biz ise yapamadık.
Vesely,Datome,Kalinic dısındaki yabancıların degismesini istiyorum.Sinan,Hersek yerine de duzgun,yerliler alalım.

Çevrimiçi Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1749 : 18 Mayıs 2019, 04:59:50 »
Takıma ve hocaya kızgınlığım geçmedi ama oyuncu kıyımına şiddetle karşıyım, çözüm aslâ bu değil.

Avrupada oyuncu havuzunun durumu belli, az denemeyecek kadar bile yok. Sloukas'ı gönderseniz safkan 1 numara kimi alacaksınız? Yok öyle bir oyuncu. NBA'den de Satoransky'yi, Dragic'i getiremeyeceğine göre Sloukas 1 numarada olmaya devam etmeli. Bizim yapmamız gereken 1,5 numaraya yıldız bulmak. Bogdanvâri birisini bulup Sloukas ve Guduric'i rahatlatmalıyız. Teo mu olur, De Colo mu olur, Delaney mi olur bilmiyorum ama 1,5 numaraya yıldız şart.

Vesely için kötü söz kullanılmasını hiç anlamıyorum. Yâ hu daha iyi kim var Avrupada? Vesely Avrupanın şu an en iyi uzunudur. Kısa karşısında iyi kalır,  takıma atletizm katar, saha görüşü çok iyidir. Vesely ile bugün yolları ayırsak yarın Real ile CSKA akbaba gibi atlar, delirdiniz mi Vesely'ye tek lâf edilir mi hiç.

Bize lâzım olan uzun çok iyi ribauntçu, çok iyi çember savunup bloklarıyla korkutan, çok iyi uzun savunması olan birisi, yâni Ekpe Udoh ya da benzeri birisi. Böyle bir uzun hem Vesely'yi hem de Melli'yi öyle bir rahatlatır ki.

1,5 numaraya büyük bir yıldız, pota altına da Ekpe gibi birisi olmadıkça f4'e kadar geliriz ve bu seviyede yine çarpılırız. Ennis, Green, Lovern ile olacak iş değil bu.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1750 : 18 Mayıs 2019, 05:23:34 »
Takıma ve hocaya kızgınlığım geçmedi ama oyuncu kıyımına şiddetle karşıyım, çözüm aslâ bu değil.

Avrupada oyuncu havuzunun durumu belli, az denemeyecek kadar bile yok. Sloukas'ı gönderseniz safkan 1 numara kimi alacaksınız? Yok öyle bir oyuncu. NBA'den de Satoransky'yi, Dragic'i getiremeyeceğine göre Sloukas 1 numarada olmaya devam etmeli. Bizim yapmamız gereken 1,5 numaraya yıldız bulmak. Bogdanvâri birisini bulup Sloukas ve Guduric'i rahatlatmalıyız. Teo mu olur, De Colo mu olur, Delaney mi olur bilmiyorum ama 1,5 numaraya yıldız şart.

Vesely için kötü söz kullanılmasını hiç anlamıyorum. Yâ hu daha iyi kim var Avrupada? Vesely Avrupanın şu an en iyi uzunudur. Kısa karşısında iyi kalır,  takıma atletizm katar, saha görüşü çok iyidir. Vesely ile bugün yolları ayırsak yarın Real ile CSKA akbaba gibi atlar, delirdiniz mi Vesely'ye tek lâf edilir mi hiç.

Bize lâzım olan uzun çok iyi ribauntçu, çok iyi çember savunup bloklarıyla korkutan, çok iyi uzun savunması olan birisi, yâni Ekpe Udoh ya da benzeri birisi. Böyle bir uzun hem Vesely'yi hem de Melli'yi öyle bir rahatlatır ki.

1,5 numaraya büyük bir yıldız, pota altına da Ekpe gibi birisi olmadıkça f4'e kadar geliriz ve bu seviyede yine çarpılırız. Ennis, Green, Lovern ile olacak iş değil bu.
Vesely gitsin diyen var mı?
Ayrıca bilmem ama Melli de NBA gidebilir.Giderse sasırmam.Onun yerine de biri lazım...

Herkes benzer konusuyor aslında kalburustu kısa ve pivot sart...

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #1751 : 18 Mayıs 2019, 08:18:56 »
Ne çok yenilmemizi bekleyen taraftarımız varmış.Kaybedince hemen şube küçülsün diye sallayan nankör futbol yancısı tipler ve gazeteci kılıklı boş adamlar.Kaybetmekten çok bunlar can sıkıyor.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1752 : 18 Mayıs 2019, 08:53:18 »

Haydi yıldız tercih etmiyoruz,almıyoruz,alamıyoruz,parayı baska oyunculara gomuyoruz Antep'de Higgins var goremiyoruz,Zalgiris de Micic var tercih etmiyoruz,adam Larkini alıyor biz Ennisi tercih ediyoruz.Adam De Colo ile oynuyor biz Guduric ile oynuyoruz.Olmuyor yetmiyor, yazık degil mi su takıma 25-5 ile Normal Sezonun Sampiyonu ol , ama Yarı Finalde 20 sayı fark ye ve o kadar mac bosa gitsin,emegine yazık olsun.Tamam 5 defa F4 yaptık ama sadece 1 sampiyonlugumuz var.Belki de Ergin ilk senesinde Kupa alacak.

Koklu degisim lazım, Teo,De Colo gibi isimler lazım, Davies gibi isimler lazım, Baskonia kac tane oyuncu buldu Arjantin den,NBA den biz ise yapamadık.
Vesely,Datome,Kalinic dısındaki yabancıların degismesini istiyorum.Sinan,Hersek yerine de duzgun,yerliler alalım.

25-5 normal sezon performansının boşa gittiğini düşünmüyorum hocam. Daha önce de yazdım Maccabi, Barcelona, Milano, Panathinaikos ve Olympiakos gibi takımları içerde dışarıda yenmek küçümsenecek bir performans değil. Bunlar euroleague in köklü kabadayıları, 6-7 yıl öncesine kadar içeride dışarıda sopa ata ata yenerlerdi bizi. 50-19 gibi ilk yarı sonuçlarını hatırlıyorum ben. Oralardan buralara geldik. Sezon başında ana rotasyonda planladığın 5 oyuncun ciddi sakatlıklar geçirmiş. Buna rağmen final four oynamışsın. Tek maç elendik işte, olan biten bu. Buraya hangi noktalardan geldiğimizi unutmayalım.

Değişim her zaman şart fakat köklü değişim felaketimiz olur diye düşünüyorum. Hele de nba in Avrupa da iyi oyuncu bırakmadığı bu dönemde. Takım kimyasının en önemli olduğu takım sporu basketbol. Real Madrid bize kaybettiği play off serisi ve yarı final maçından sonra ana çatıyı bozdu mu? HAYIR! Ana çatıya nokta atışı eklemeler yaptı. Şampiyon oldu ama dün akşam yine kaybetti. Bize gerekli olan 2 veya 3 nokta atışı transfer...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1753 : 18 Mayıs 2019, 10:05:20 »
Herkes nasıl atamadığımızdan bahsediyor ama asıl tutamadığımız için yenildiğimizi görebilen pek az...

Larkin ve Micic'den 55 sayı mı yedik ?

Durum göründüğünden çok daha vahim arkadaşlar...

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1754 : 18 Mayıs 2019, 10:38:52 »
Dün akşam takıma dair iyi olan tek şey oyuncuların üzerindeki sweetlerdi. Umarım alınabilecek bir fiyatla satışa çıkar. Gerçekten mükemmel bir sweet.