efesin aldığı yerlileri başkası alıp oynatsa ne olur oynatmasa ne olur. Bizim elimizden aldılar falan diyorsanız koçun hiçbirini tercih edeceğini düşünmüyorum bu yumuşak halleriyle. Ligin hali felaket zaten fb ve efesi bir takımın eleyebilmesi çok zor . bize transfer konusuna gelirsek ben olabilecek 2 adam yazdım zaten transfer yapılmasın diyen falan yok ama şu ligden bize gelip koçun oynatıp katkı alabileceği 10 tane adam çıkmaz keşke çıksa ama milli takımın hali ortada . Tolga yiğit berkan dışında isim aklıma gelmiyor benim belki bir de berk uğurlu olabilir ama onu da koç almaz tekrar.
Toparlayacak olursak seneye de biz ve efes ten başka çok iddialı olacak bir takım olacağını zannetmiyorum. Elimizde melih ahmet bobby biberovic duruma göre egehan ve ergi olacak. Buradan sinan ve barış yerine 2 tane genç alınabilir eğer çok uçuk bonservis istemezse tofaş ve banvit . Obradovic in ilk yıllarında da izzet serhat can altıntığ falan toplamıştık bir şey yapamadılar. Haybeye para vermektense kendi elimizdeki oynatmak daha mantıklı.
Bir önceki mesajdaki, ''Transfere gerek yok.'' cümlesi üzerine yazdım. Transfer falan yapılmasın diyen yoksa itiraz neye onu pek anlamadım. Ligde oynayan 10 tane yerliyi alalım diye de bir şey demedim. Lakin koçun kullanabileceği yerliler var bunu söylüyorum. Euroleague'de takım sayısı artacak, 2 takım daha eklenecek ve bu da fikstüre 4 maç daha eklenmesi demek. Daha zorlu ve daha yıpratıcı bir sezon olacağını öngörmek zor olmasa gerek.
Barış'ın yerine Berkan, Sinan'ın yerine Yiğit ve ekstradan bir yerli daha alsak 3 yerli eder. Çok abartılı bir sayı değil yani gidenleri hesaba katarsak. Kaldı ki, benim 3-4 deme nedenim de bu. Egehan'ı severim, forumdaki geçmiş mesajlarım duruyor. Ancak bu saate kadar olmadıysa, daha da olacağını sanmıyorum. Ben bir ışık göremiyorum artık, gören varsa tartışırız. Ergi'ye güvenip yerli rotasyonu mu planlanır allah aşkına? Koçun da onu düşünerek bir planlama yapacağını sanmıyorum.
Efes'in aldığı yerlileri başkası alsa ne olura gelince; Sertaç Galatasaray'da, Buğrahan Telekom'da, Metecan Beşiktaş'ta olsa belki bu takımlar yine şampiyonluk kazanamazlardı ama kaliteleri de şu ankinden bir tık daha iyi olurdu. Bu da ligin seyir zevkine katkı yapardı. Burada Fenerbahçe'yi konuştuğumuz için o kısma çok fazla girmiyorum. Ama bu tip oyuncu dönüşümlerine tek taraftan bakarsak zaten varmak istediğim noktada buluşmamız zor hale gelir.
Obradovic'in ilk yılındaki Fenerbahçe basketbol kültürüyle, süreç içinde yaşanan devrim ve kazanılan kimlik arasında dağlar kadar fark var. O zaman kadroya dahil edilenler başarısız oldu diye ne gerek var diyeceksek, Sekulic ve Jackson gibi adamları da almıştık. O zaman yabancı da almayalım. Böyle mantık olmaz. Ki zaten rakibimiz doğrudan Anadolu Efes konumunda olduğu için kadroda daha verimli kullanabileceğimiz yerli takviyeleri (özellikle BSL açısından) önem taşıyor.
Yanlış anlaşılmayı gidermek için not düşeyim;
Bu konuda çok yazdım, en azından beni tanıyanlar fikrimi iyi bilirler. Ben yabancı sınırlamasına karşı bir adamım. Bu sistemin hiçbir getirisi yok bence. Ancak adamlar böyle bir kural koymuş, bundan %90 şikayetçi herkes ama kimse çıkıp TBF'ye posta koyamıyor. Allah'ı var şimdi Ergin Ataman her fırsatta açık açık sallıyor. Obradovic de zaten fikrini söylemişti. Kalanlar karnından konuşuyor. Yani mevcut sistem bu, bunu gözönüne alarak o havuzdan alınacak en iyileri almak her şartta avantajdır. Zira bu federasyonun yarın tutup daha saçma bir sistem getirmeyeceğinin garantisi yok.