Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 178134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cemalex

• Ziyaretçi
Ynt: Anadolu Efes 67-65 Fenerbahçe Beko - BSL 18.Maç
« Yanıtla #660 : 06 Mart 2019, 15:32:01 »
Ben açıkçası attığım mesajda kendimi net ifade ettiğimi düşünüyordum lakin edememişim sanırım. Tekrara da girmek istemiyorum ama tekrara düşmek zorunda kalıyorum.

Berkan'ı benim çok istediğim falan yok. Obradovic'in beğendiği ve gelişimini takdir ettiği bir oyuncu olduğunu biliyorum. Kendisinin ismi de epeydir bizimle anılır halde. Ki Egehan'ın yerine onu alalım demedim, alacaksak zaten Barış'ın yerine yazdım.

Egehan daha çok yazdığım isimler arasında Yiğit'le eşleşebilecek bir oyuncu. Yiğit mi, Egehan mı dersek sanırım çoğunluk ve koçun da tercihi Yiğit olur. Kaldı ki, bilerek ya da bilmeyerek bazı cümlelerimi es geçiyorsunuz. Egehan'la ilgili şu forumda en olumlu mesajları atan ve ona çok güvenen bir adam olarak, bu saatten sonra beklentileri yüksek tutmamak lazım, olmayacak diyorsam, az çok benim de bildiğim ya da duyduğum şeyler olabilir. Her şeyi de açık açık ifade edemiyoruz burada. Sonuçta burayı ziyaretçi olarak okuyup, bir şeyler kapma ya da başka şeyler peşinde olan kişiler de var. Ama Egehan'ın beklentileri çok karşılayamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Egehan belki daha küçük çaplı bir takımda, büyük bir etki yaratacak hale gelebilir. Bu saatten sonra olmaz lafı da Fenerbahçe için geçerli. Fenerbahçe'nin hedefleri ve beklentileri doğrultusunda konuşuyoruz sonuçta.

19 yaşındaki çocuğu küçümsediğim falan da yok. Ben kendi adıma, burayı özellikle belirtiyorum, şahsi olarak düşüncem Ergi'nin beklentilerin çok altında kalacağı yönünde. Ha umarım ben yanılırım, çocuk alır başını gider, yüzümüzü kara çıkarttı derim. Bundan da gocunacak bir adam değilim.

Yine ısrarla ve inatla gözden kaçırılan bir başka durum ise mevcut yabancı kuralıdır. O kadar not düşmeme rağmen sanki takıma yerlileri dolduralım, yabancılar olmasın, herkesi alalım dermişim gibi cevap verilmesi de garip. Bu federasyon yarın çıkar, 5'ten 4'e de çeker bu kuralı. Konuşulmayan şeyler mi sanıyorsunuz bu mevzuları. Hangimizin gücü yetecek o zaman bu kuralı değiştirmeye tekrar. Nereden ve nasıl güç aldığı belli bir federasyon var ortada. Şu mesajdan da bir mesaj alınır umarım. Ülke iklimi belli, bazı şeyleri ancak bu kadar açık yazabiliyoruz.

Egehan - Berkan kıyasını şu sebepten yaptım. Egehan 22 yaşında ve bu saatten sonra yine senin tabirinle " bizim için " olmaz durumdaysa Berkan da 22 yaşında ve seviyesi Egehan'dan daha üstte değil ve yine " bizim için " olmayacak bir oyuncu. Hatta Egehan'ın potansiyeli Berkan'ı top diye oynar. Pozisyonlarının farklı olması da önemli değil burada kalite ve performans vermekten bahsediyorsak Egehan olmuyorsa Berkan da olmaz.

Yabancı kontenjanının değişmesi konusuna gelecek olursak 5 yabancıdan 4 yabancıya düşeceğini hiç zannetmiyorum. 4+1 olabilir ki zaten çoğu zaman sahada bir yerli bulunuyor fazla farketmez. Piyasadaki yerli havuzu belli. Şu anda bize gelip fark yaratacak hiç bir yerli oyuncu yok. Bobby Melih ve Ahmet ligin en iyi yerli oyuncuları. Tarık da tartışmasız en potansiyelli olanı. Elimizde böyle 4 tane önemli yerli varken Egehan Ergi gibi 1-2 gençle birlikte zaten hali hazırda en iyi yerli rotasyonu bizde olmuş oluyor. Ayrıca yabancı kontenjanındaki değişim ekstrem bir durumdur, hayatınızı ekstrem durumlara  göre programlayamazsınız, olursa ona göre pozisyon alırsınız, gerekirse transfer yaparsınız. Ya olursa diye hamle yapmak mantıklı gelmiyor çünkü her hamlenin maddi karşılığı var. o Parayı daha kaliteli yabancı alımına harcamayı tercih ederim, zaten son 3-4 yılda bir hep bunu yaptık.  Kaldı ki ortada aman asla kaçırmayalım denilecek potansiyelde bir yerli oyuncu da yok. Şimdi almazsak pişman oluruz diyeceğimiz yerli oyuncu var mı???

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #661 : 06 Mart 2019, 15:36:31 »
Ben acaba Sırpça falan mı yazıyorum ya da cidden ben yazamıyor muyum, samimi soruyorum? Berkan'la ilgili attığım mesajlar orada duruyor, hala nasıl bir sidik yarıştırma isteği ise benim Berkan'ı göklere çıkarttığımı iddia edercesine cevap alıyorum anlamıyorum.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #662 : 06 Mart 2019, 15:54:48 »
Ben acaba Sırpça falan mı yazıyorum ya da cidden ben yazamıyor muyum, samimi soruyorum? Berkan'la ilgili attığım mesajlar orada duruyor, hala nasıl bir sidik yarıştırma isteği ise benim Berkan'ı göklere çıkarttığımı iddia edercesine cevap alıyorum anlamıyorum.

Sadece anlatmak istediğine odaklanıp yazdıklarımı anlamaya çaba göstermediğin için oluyor olabilir mi acaba?

Ortaya bir kalite standartı koyuyorsan bunu alınması düşünülen oyunculara da uygulaman gerekir. Koyduğun standart 22 yaşındaki bir oyuncuya " bu saatten sonra olmaz " şeklinde olunca illa ki kendi cümlelerinle Berkan ile Yiğit ile kıyaslaman gerekmiyor. Yiğit Rıdvan Berkan de Egehan yaşındalar ve Egehan'dan üstün bir tarafı bana göre yok. Yani bu saate kadar onlardan da bir şey olmamış oluyor. Ben de buna cevap veriyorum zaten. Eldekinden daha mı iyiler yaş ve potansiyel itibariyle. AyrıcaBerkan'ı göklere çıkarıyorsun gibi bir söylemim de olmadı.

Neyse anlamaya çalışmayacaksın zaten daha fazla anlatmama gerek yok.

Not: Tabi takım içinden Egehan ile ilgili bir gözden çıkarma bir umut kesme durumu varsa veya özel bir sebebi varsa bunu hariç tutmak gerekiyor.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2019, 16:01:33 Gönderen: Cemalex »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #663 : 06 Mart 2019, 16:00:22 »
Saygımı korumak için elimden geleni yapayım diyorum ama olmuyor.

Egehan'ın potansiyeli Berkan'ı top diye oynar.

Şunu diyen biri ne beni anlasın ne de ben onu anlayayım zaten. Selametle.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #664 : 06 Mart 2019, 16:05:11 »
Saygımı korumak için elimden geleni yapayım diyorum ama olmuyor.

Şunu diyen biri ne beni anlasın ne de ben onu anlayayım zaten. Selametle.

Bunda takılacak ne var. Muhabbetine yazıyoruz, Forum içinde genel olarak Tanzimat dönemi beyefendileri gibi edebi yazmıyoruz ki zaten. Saygıyı bozmayı gerektirecek bir durum da yok. Saygısızlık etmedim saygısızlık da görmedim. Konuya bu kadar takılmanı da anlamadım.

Selametle

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #665 : 06 Mart 2019, 16:12:15 »
efes in barca macı sonrası telekom'a kaybedecegini dusunuyorum..
yada son 2-3 hafta el maclarında; bjk ve antep deplamana gidecekler..

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji | BSL 19.Maç
« Yanıtla #666 : 08 Mart 2019, 04:16:08 »
Pazar, 13.00
68 maçlık BSL iç saha galibiyet serimiz var.
BSL+EL olarak bakarsak da sahamızda 32 resmi maçtır kazanıyoruz.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji | BSL 19.Maç
« Yanıtla #667 : 08 Mart 2019, 13:41:15 »
Jan oynamaz sakatlığüı varmış 1 jhaftadır antrenman yapamamış
Joffrey ne durumda bilemiyorum ama iyileşti ise o oynar diye düşünüyorum

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #668 : 08 Mart 2019, 14:37:48 »
İlker üçer 40+ programında bahçeşir maçı joffrey için zor  barcelona maçına hazır olabilir demişti. bahçeşirin öyle aman aman bir uzun rotasyonu yok melli idare edebilir . melli nin de üzerine çok yük bindi 1 aydır falan biraz dinlendirmek iyi gelebilir ama imkan yok maalesef

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #669 : 10 Mart 2019, 12:03:59 »
Lauvergne dışında Datome ve Green yok.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #670 : 10 Mart 2019, 14:30:58 »
Sloukas  kazandırdı maçı.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #671 : 10 Mart 2019, 14:38:42 »
Geldiği günden bu yana hep savundum yüzümü kara çıkarmadı Kostas,Avrupa'da şu an pozisyonunun en değerli oyuncularından birisi tartışmasız.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #672 : 10 Mart 2019, 14:48:22 »
Sloukas neden "general" olduğunu özellikle son periyot gösterdi. Hani Guduric'de iyi maç çıkarmasa, maçın adamı anketine yalnızca onun adını yazmak yeterli olacak da...

Şöyle özetlenebilir: Guduric getirdi, Sloukas bitirdi.

Fakat son periyot yaptıkları tam bir basketbol resitaliydi. Hayranlık uyandırıcı... Bir zamanlar Steve Nash gibi, Chris Paul gibi esasta asistçi ve organizatör gardların, son çare olarak bütün dizgini ele alıp, maça skor olarak da hükmettiklerini, penetrelerle, şutlarla rakibe yumruk üstüne yumruk indirdiklerini gördükçe, "bizim de böyle, takıma ne lazımsa onu yapan bir point-gardımız olsa!" derdim.

Haydi Kostas... Devam... :)
« Son Düzenleme: 10 Mart 2019, 14:54:27 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #673 : 10 Mart 2019, 15:06:28 »
Son 6 dakikasına geride girdiğimiz maçı 22-2'lik seri ile kazandık.

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #674 : 11 Mart 2019, 10:51:51 »
Normalde pazar günlerini dışarıda geçiririm. Maçın erken saatte olması yüzünden maç başını izleyip öyle çıkayım diye plan yapmıştım. Ama son çeyreğe kadar başa baş giden maç yüzünden tamamını izlemek durumunda kaldım. :)

Her ne kadar maçın oyuncusu oyumu Sloukas'a versem de Guduriç'in kritik anlardaki katkısı da atlanmamalı.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.