Beklentilerin aksine rahat bir seri olacağını düşünüyorum. Tofaş'ın, Ülker Arena'da maç kazanma ihtimaliyle, Barış Hersek'in finallerin MVP'si olma ihtimali aynı.
Sağlıklı bir Jan Vesely'le seri çok net 3-0 biterdi ama en kötü 3-1'le geçeriz. Zira Vesely'i durdurabilecek herhangi bir savunma mekanizmaları yok. Yine de bana göre serinin kilidi Marko Guduric olur. Bu noktada Hakan abiyi selamlıyorum. Final Four nedeniyle çok tepki çektiğinin farkındayım ama Tofaş'a en çok arıza çıkartacak isim Guduric olur. Ona savunmada karşılık verebilecek bir oyuncuları mevcut değil rotasyonda. Ki her serinin dinamikleri farklı olsa da, Beşiktaş serisinde Robin Benzing'in bitiremediği birçok şutu Nicolo Melli çok rahat bitirir. Melli'ye gelecek ekstra her savunma önemli de şut performansını yukarı çeken Nikola Kalinic'e yarar.
Tofaş kadrosunda genel olarak salonu gerecek bir oyuncu yok. Obradovic kinini her yerde kusan Barış Ermiş dışında. Onu da Sarı Tribün'ün öncü isimlerinden Cem Ağrak'a havale ediyoruz. Ki kendisi İspanya sokaklarında harcadığı enerjiyi keşke tribünde harcasaydı ama yine de sevdiğimiz bir abimizdir, kıyamıyoruz..
Bu arada daha önce çok yazdım ama yine tekrar edeyim. Tofaş'taki Mert Konuk'u da hafızalarınıza iyi kazıyın. Bu çocuk ilerde Türk basketbolunun en az 10 yıllık şutör ihtiyacını karşılar. Gönül ister ki Fenerbahçe forması altında bu ihtiyacı karşılasın. Orhun Ene biraz risk alabilen, radikal bir koç olsaydı çok net patlama sezonunu yaşardı. Partizan'da yetişseydi yeni Bogdan Bogdanovic diye dillere dolanırdı. Bu da iki ülke arasındaki gençlere değer verme anlayışının sonucu işte. Seneye bu sayfalarda çok daha fazla konuşuruz bu çocuğu.
Son olarak sizleri bu güzel şarkıyla başbaşa bırakıyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=7EvEclSVwYo