Umut ve Kemal (Bogdanovic sanırım Kemal değil mi ? ) dostlar,
Aykut Kocaman, bizim yaşlardaki her Fenerbahçe taraftarının kahramanlarındandır (ve Rıdvan gibi vefat da etmemiştir her ne kadar hocalığını eleştirsek de), futbolculuğu da, gönderilişi de (tıpkı Alex in bizden koparılışı gibi) aklımızdadır. Stumpf un üzerinden attığı gol de, 4-3 lük maçta sıfırdan kilidi açan golü de, 5-0 lık Rize maçındaki golleri de... souness ın bayrak diktiği maçtya attığı golü de... hepsi aklımızda, kalbimizdedir.
Bizimle hoca olarak da başarıları var tabiki, sike sike alınan şampiyonluk, uefa da yarı final gibi. TK yı yazmıyorum, küçümsediğimden değil, o sene lige karşılık bize verildiğine inandığım için). Ama bunların hiçbirisi benim gözümde kendisini iyi hoca, Fenerbahçenin hocası yapmaya yetmiyor. Çünkü futbol zihniyetini beğenmiyorum. Alex in gönderilmesini sindiremiyorum, Alex için 5 yılda kaç şampiyonluğ var demesini sindiremiyorum, yetenekli oyuncuları gönderip vasat oyuncularla takımı doldurmasını sindiremiyorum. Tarihimizin en kazık transferleri arasına bir çok isim katmıştır kendisi.
Lakin, geçen sene son maçlarda galibiyet alsaydık, Volkan yemeseydi vs diye savunacak olursak, bende derimki Mert, Trabzonda penaltıyı kurtarmasa 2011 de de şampiyon olamazdık, yani olaylara teker teker bakıp da kendimize yontmayalım herşeyi.
Yeni yönetime, Comoli ve Cocu ya gelirsekde, Aziz Yıldırım-Aykut Kocaman döneminden kalma enkazı kaldırmaya uğraştıkları için beklediğimiz transferleri yapamadılar, lige tarihmizin en kötü başlangıçlarından birini yaptık ama ben sezonu 10. da bitirsek sabredip devam edilmesi taraftarıyım. Önceki yönetimin zihniyeti ile 1 sene daha başarı kazanıp daha da borca gömülmektense, 1 sene daha kaybedip geleceği kurtarmayı tercih ederim. Cocu nun oynatmak istediği futbola inanıyorum, gençlere şans vereceğini ve onların gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum. Avrupada, basketbolda, futbolda ir ingiliz, alman, italyn, ispanyol, rus, yugoslav vs ekolü var ama Türk ekolü yok. Çünkü birşey yetiştirmiyoruz. Hoca bile yetiştiremiyoruz.. Ben şahsen sahada 11 yabancılı bir Fenerbahçe görmek istemiyorum (basket takımımız için de geçerli bu, oyun kurallarındaki farklılık gereği dönem dönem 5 yabancının sahada olması normal sayılabilir ama el maçlarında Türk oyuncuların toplamda 3-5 dakika almaları düşündürücü), Cocu nun özellikle de genöler konusunda bir fark yaratacağını düşünüyorum.
Belki görmüşsünüzdür, Aykut un felsefesi ile dünyadaki anlayışın farkını gösteren bir twit serisini kopyaladım aşağıya. Bu açıdan bakınca eldeki kadronun ne kadar yetersiz olduğunu daha da net bir şekilde görebiliriz.
https://twitter.com/10Nummara/status/1036996545273647105