Leonel'in sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor, kendisini çok severim çok sayarım gerçekten çok özel bir oyuncudur
geçirdiği sakatlıklar onu çok yıprattı artık eskisi kadar yükseğe çıkamıyor , tabi yaş 35 oldu . Marshall gibi diz sakatlıkları çok geçiren oyuncular için yaşlanma süresi daha hızlı olabiliyor , seneye bizimle olmayacak büyük ihtimalle
ama Marshall yerini doldurmak çok zor birkere söyleyim kesinlikle Fonteles'ten çok daha iyi oyuncu kıyas bile kabul etmez.
Marshall oyunun her yönünde olan bir isim tek kötü yönü servis. ( bu sene çok iyi servis atıyor olmasına rağmen )
manşet savunma blok konularında çok özel bir isim, onun yerini doldurmak cidden çok zor olacak
geçenlerde Anka paylaşmıştı Divis rus vatandaşı olmuş , avucumuzu yalarız o konuda , İvan Zaytsev i istiyor ama Zaytsev smaçörden ziyade çapraz oynamak isteyen bir oyuncu ( manşeti fena değil çapraz olmasına rağmen 2 senedir Macerata takımında manşete de giriyor ama ) o yüzden o da çok mantıklı durmuyor.
türkiye de alabikleceğimiz en iyi libero Arkas'taki hasan gibi duruyor onu bile alsak Fonteles in yanına transfer edeceğimiz smaçör oyuncunun mutlaka ve mutlaka çok iyi manşet alması gerekiyor , Kurek,Ngapeth gibi isimler çok etkili olur hücumda ama fonteles ile bizi şampiyonlar liginde yerler hemde çiğ çiğ yerler.
Simon veya dominant bir orta oyuncu alabilirsek fonteles yanına ( İvan'ın takımda kaldığını düşünüyorum ) manşet savunma blok dengesi iyi olan bir oyuncu şart çok süper hücum etmesede olur.
gönül ister osmany veya Matej alınsın ( matej de lig genelinde kötü manşet alıyor ama final 4 larda muhteşem oynuyor bu durumu çözemedim )
mevcut bütçeleri de düşündüğümüz zaman bizim smçör için 300 400 bin euro aralığında bir isim alacağımızı düşünüyorum
bütçe kısmını biraz zorlayabilirsek bize en güzel olacak üst seviye isim olarak benim
1nci tericim : Facundo Conte..:
kendisi zaten Arjantin milli takım oyuncusu , 25 yaşında. yalan söylemiyim bu sene Belchatow performansı ne şekilde nasıl bilmiyorum ama bize gelirse oyunun her anlamında çok katkısı olabilecektır diye düşünüyorum Fonteles -Conte ikisili ile blok servis manşet vs anlamında iyi bir ikili oluşturabiliriz
2nci tercihim : Leal Hidalgo :
kendisi 2 senedir Brezilya da oynuyor. fundemental anlamında iyi bir isim. Sİmon olursa Leal tercihim olur benim adıma. iyi oyuncudur oyunun her anlamında katkı verir. Brezilya tecrübesinin ona çok şey kattığını düşünüyorum , aslında Simon ile beraber Piacenza transfer olmuştu ama bir takım sorunlar sebebiyle gerçekleşmedi o transfer .
3 ve 4ncü tercihler olarak Polonya pazarına yönelebiliriz , hocanın Zaksa dan eski oyuncusu Michal Ruciak veya bir diğer Polonya milli oyuncu Michal Kubiak , çok aşırı sizelı oyuncu değiller ama fundemental olarak çok iyi manşet savunma anlamında iyi olan , çok iyi servis atan oyuncular. öyle marshall gibi uçan kaçana vurmazlar ama takım için faydalı olabilirler. Polonya dan dışarı çıkıp çıkmama konusunda fikirleri ne olur bilemiyorum ama Castellani polonya da çok sevilen bir hoca her iki oyuncuda hem lig hemde milli takımdan öğrencisi ,
Şampiyonlar liginde hedef büyük ise mutlaka ve mutlaka 4 tane çok iyi yabancı şart. İvan 35/36 yaşında olacak seneye onun bazı lig maçlarında oynatmayız hem genç Metin'i hazırlamış oluruz hem İvan'ı dinlendirmiş oluruz hemde 4 yabancı oyuncuyu ligde rotasyona sokmuş oluruz.
Castellani'ye sonsuz güvenim var tabiki ama gönül Simon'u bu forma altında görmek istiyor. bu takım Castellani varken Şampiyonlar liginde mutlaka bi final 4 görecektir. seneye mi olur ondan sonra ki sene mi olur orasını bilemiyorum