Her noktaa aşırı mübağla var. Higgins gibi Honeycutt da senelerce Rusya'da oynadı. Higgins için dediğin fazla takmıyor demek ki lafı birz havada kalıyor. Dışı seni içi beni yakıyor demek ki.
İçki konusunda gelince abartmayı da aşmış olay. Yahu İstanbul'da içki içilemeyen kaç tane lüks mekan var. Her yer bar, lüks mekanlarda ki bu adamların gideceği yerler buralar hiç birinde alkol kısıtlaması vs bir şey yok. Domuz eti yemek istersen ben bile sana mekan söylerim Higgins mi bulamayacak. Kaldı ki domzu eti zaten aranılacak bir et değil. Ucuz ve kolay olduğu için tercih ediliyor. Özellikle sporcular çok kısıtlı tüketiyor. Pahalılığa gelince Moskova dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi. Türkiye'de evet alkol pahalı ama dövizin değeri yüksek. Burada ödeyeceğin 3000 tl hesap 450-500 euroya denk geliyor. Döviz bazında bakınca İstanbul avrupanın en ucuz metropolü.
Bomba konusunda Rusya'da olmadı mı bombalama eylemleri, çeçenler ayrı ışid ayrı eylemler yapıyor. Bunun yanında abd ile Rusya dünyanın en çok çekişen iki ülkesi. Yakın döneme kadar bir numaralı düşmandılar. Rusya hayvan gibi soğuk. Amerika içinde bile havası soğuk diye bazı şehirlerdeki nba takımlarını reddeden oyuncular oluyor bir de Rusya açısından bak olaya. Yılda kaç gün sıcaklık eksilerde. Amerikanın yarısında sıcaklık 10 derecenin altına inmiyorken herifler karda buzda yaşamaya başlıyor.
Birebir para konusunda belki yarışamayız ama biz 2 milyon Cka 2,5 milyon verse Higgins gelmez de diyemeyiz. Ruhsuz bir salon, paradan başka bir albenisi olmayan bir takım, hayvan gibi soğuk yerde yaşamak yerine her yerde taraftarı olan, salonu oyunculara en çok hitp eden salonlardan birisi olan, parası olan için dünyanın en yaşanılacak şehirlerinden birisi olan İstanbulu bas baya tercih edebilir.
Abi, anlaşamıyoruz seninle.
Bunlar benim düşüncelerim değil.
2014 den beri, Filipinli, Hindistanlı, Romen, Macar, Rus, İngiliz, İrlandalı, İskoç, Amerikalı, Koreli, Hollandalı, Norveçli onlarca kişiyle çalıştım. Senin "aşırı mübalağa" yada "abartmayı da aşmış" dediğin sorularla muhatap oldum. Daha düne kadar İngiliz'in, Amerika'nın sömürgesi Filipinli, Hindistanlı gelip gevrek gevrek sırıtarak "sizde twiter ı bloklamışlar doğrumu" diye soruyordu. İstanbul aktarmalı uçmak güvenli mi diye soran bile oldu.
Konu dışına fazla da çıkmak istemiyorum ama param olsa Türkiyede herhangi bir yeri seçermiydim emin değilim yaşamak için.