Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2668922 defa)

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1080 : 17 Mart 2019, 00:26:26 »
Dün maç bitiminde Obra direkt Hanga'nın ayağına gitti, uzun uzun konuştu ve çok ilgilendi onunla. Hayır yâni 3 numaramız da dolu ama aklıma acabâ diye de geldi:)

Hanga'yı da çok severim, gâyet elit savunmacıdır. Bizim sisteme kolayca adapte olur, atletizm de katar takıma ama Kalinic-Datome ikilisinden biri ayrılırsa gelebilir ancak.

Obra'nın aklındaki oyunculardan birisi bence ve gelecek ne gösterir bilinmez:)

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1081 : 17 Mart 2019, 09:10:04 »
Arkadaslar;

haddime olmayarak bir konuya dikkat cekmek istiyorum. Bu takima Obradovic geldiginden bu yana kolay gecilen oyuncular, iyi savunmaci olmayan oyuncular transferi konusu var.

Bence bizim takimda birebir savunmasi iyi olan hicbir oyuncu olmadi. En fazla Udoh, Kalinic (bir nebze) ve Nunnaly vardi iyi savunmaci denebilecek. Ama hep en az yiyen takimlardandik. Hatta bire biri en kotu oyunculardan biri Datome dir. Ama konunun bu oladigi acik cunku takim yapisinda Datome savunmada cok isler yapiyor.

Obranin sisteminde cok iyi savunmacidan cok;
-kaymalari hizli yapan oyuncu,
-birden fazla pozisyon oynayabilen oyuncu
-bireysel oynamayan oyuncu
-yardimlasmalarda iyi olan oyuncu ve
-ters eslesmede rakibini dogru alan oyuncu var.

Bkz Melih Mahmutoglu, Obra oncesi ve sonrasi nasil degisti pozisyon alirken. Tomic le kaldigi iki pozisyon vardi, tam dogru yerdeydi. Tomic e o boyla aldirmamasi imkansiz di ama zor yerde aldirdi ve akilli faul yapti.

Bizim bu birebirde gecilmeyen supermen arayisini, yada tek tabanca kovboylari kenara birakmamiz lazim.

Bu arada Antic konusu gecmisken, bence bench teki en buyuk ekleme onun gibi profesyonel bir abinin takima katilmasi super katki olurdu. Ama hatirlatmak isterim, bu oyuncular mac icinde cok sure alamayan (yaslarindan oturu) ama iyi maaslar alan oyunculardir genelde (ki Antic in aldigi paraya bile neler soylenmisti bu forumda).

NBA de de durum boyle. Bu oyuncular antremanda yada genclerle yapilan calismalarda genclere ornek olan ve onlarin gelismesinde faydali olan oyuncular. Keza Omer Onan, Mirsat da bu konuda cok fayda saglamisti takima....

mevcut yabanci sinirlamalari tartisilirken, maddi sorunlar ortadayken bu profile uygun yabanci transferinin olacagini sanmiyorum. Turkler de de oyle bir isim olmadigindan, iceriden cikarmamiz lazim.... Bu nedenle Datome disinda da o role aday yok bence. Umarim uzun sureli bir kontratla finali bizde yapar, hem entellektuel seviyesi hem profesyonelligi ile tam bir ornek oyuncu.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2019, 09:17:13 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1082 : 17 Mart 2019, 12:25:54 »
Tekrar ediyorum: Bazı oyuncuların final-four'daki zihin yapısını görmeden kilit hamle yapılmaz. Tabii bir de NBA'e gitme durumunda... Bu sebeple şimdiden ne desek boş...

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1083 : 18 Mart 2019, 09:16:03 »
Bence Nicolo Melli takıma abilik yapabilecek karakterde bir oyuncu.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1084 : 18 Mart 2019, 09:39:36 »
Bence Nicolo Melli takıma abilik yapabilecek karakterde bir oyuncu.

NBA kapıda bekliyor, seneye... :(
*Houston Rockets genel menajeri Daryl Morey maçtaymış.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1085 : 18 Mart 2019, 09:59:44 »
Real Madrid'e yakın kaynaklar seneye Micic ile Real'in anlaşmak üzere olduğunu yazmış. Basketbolda kulüplere yakın kaynaklardan çıkan transfer haberlerinin çok nadir yanlış çıktığını düşünürsek çok yüksek ihtimal diyebiliriz. Campazzo Miccic rotasyonu hem savunmada hem hücumda oldukça faydalı bir ikili olur. Lull de seneye iki numaraya kaydırırılır. Real adıan iyi transfer diyebiliriz. Micic 94 doğumlu ve her sene üzerine koyuyor. Nba ihtimali de zayıf, bu açıdan güzel bir ekleme.

Bizim seneye guard bölgesinde neler yapacağımızı merak ediyorum. Eskiden çok sıcak bakmasam da Teodosic'i kabul edebilirim. Kafasını verip sisteme bir şekilde uydurulduğunda kalitesiyle fark yaratacak bir oyuncu. Avrupada fark yaratan oyuncu sayısı azaldı, Higgins olmayacaksa Teo ikinci tercihim olur.

Melli'nin gidişine açıkcası pek ihtimal vermiyordum ama Morey buralara geldiğine göre niyetleri var. Melli'nin hiç nba'lik yapısı yok ama uyacağını düşünüyorlar demek ki. Melli giderse de yerine kimi koyarız bilmiyorum. Geçen sene 4 numarada hareketlilik vardı ama bu yıl pek boşa çıkan adam da yok. D. Williams gibi oyuncuları da biz almayız diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #1086 : 18 Mart 2019, 12:31:48 »
Seneye birkaç tane daha kolay geçilen dış oyuncu transferi yapalım. Hoşuma gidiyor böylesi.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1087 : 18 Mart 2019, 12:37:52 »
Seneye birkaç tane daha kolay geçilen dış oyuncu transferi yapalım. Hoşuma gidiyor böylesi.

:) aynen
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1088 : 18 Mart 2019, 15:21:03 »
Benim transferdeki kıstasım iyi şutör olması. Böyle güzel işleyen sistemde şutu olmayan adam çok bozuyor takımı. Kalinic'in şutlarının girdiği zamanla girmediği zamanları bir kıyaslayın. Müthiş bir fark oluyor takımda. Savunması kötü adamı "zopaynan" vasat hale getirebiliyoruz ama kazmalığın çaresi yok maalesef ki.

Bu arada bize Micic de uyardı aslında. Sloukas'ı iyi tamamlardı, potansiyel de var.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2019, 15:21:46 Gönderen: Cemalex »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1089 : 18 Mart 2019, 16:50:26 »
Real Madrid'e yakın kaynaklar seneye Micic ile Real'in anlaşmak üzere olduğunu yazmış. Basketbolda kulüplere yakın kaynaklardan çıkan transfer haberlerinin çok nadir yanlış çıktığını düşünürsek çok yüksek ihtimal diyebiliriz. Campazzo Miccic rotasyonu hem savunmada hem hücumda oldukça faydalı bir ikili olur. Lull de seneye iki numaraya kaydırırılır. Real adıan iyi transfer diyebiliriz. Micic 94 doğumlu ve her sene üzerine koyuyor. Nba ihtimali de zayıf, bu açıdan güzel bir ekleme.

Bizim seneye guard bölgesinde neler yapacağımızı merak ediyorum. Eskiden çok sıcak bakmasam da Teodosic'i kabul edebilirim. Kafasını verip sisteme bir şekilde uydurulduğunda kalitesiyle fark yaratacak bir oyuncu. Avrupada fark yaratan oyuncu sayısı azaldı, Higgins olmayacaksa Teo ikinci tercihim olur.

Melli'nin gidişine açıkcası pek ihtimal vermiyordum ama Morey buralara geldiğine göre niyetleri var. Melli'nin hiç nba'lik yapısı yok ama uyacağını düşünüyorlar demek ki. Melli giderse de yerine kimi koyarız bilmiyorum. Geçen sene 4 numarada hareketlilik vardı ama bu yıl pek boşa çıkan adam da yok. D. Williams gibi oyuncuları da biz almayız diye düşünüyorum.

Haber doğruysa eğer, Milos için çok sulanır Efes... Bizden fazla da verirler.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı dikmusavnov

• Üye
« Yanıtla #1090 : 19 Mart 2019, 11:55:21 »
bugün de de colo ispanya'yı istiyor, real madrid ilgileniyor haberi çıktı. cska'da teo ile iletişime geçmiş bu duyumdan sonra. real madrid de colo'yu alırsa micic bize olabilir mi?

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #1091 : 19 Mart 2019, 15:58:41 »
De colo'dan sonra Sloukas haberleri çıktı Real için.%1 bile ihtimal vermiyorum Sloukas'ın Real'e gitmesine.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1092 : 19 Mart 2019, 16:15:44 »
Kudurmuş bu Real Madrid. Llull-Campazzo-Causeur varken Teo-De Colo-Sloukas kalibresinde bir takviye yapmak bütçe anlamında çılgınlık.

Ben Micic'i çok beğeniyorum Dunston ile birlikte. Buna karşılık Efes'ten bir oyuncunun bize gelmesi kolay gelmiyor bana. Ayrıca Sloukas'ın Real Madrid'e gideceğini de hiç düşünmüyorum. Hattâ Real'in De Colo hamlesinin de bütçe açısından zor olduğuna eminim. CSKA neden uzun versin ki buna? Real Micic ya da Teo hamlesi yapar en fazla. Hayvan gibi kısa rotasyonu olur ellerinde artık. Micic'i kaybeden Efes de Teo'ya sağlam para verir artık.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1093 : 19 Mart 2019, 17:04:43 »
bugün de de colo ispanya'yı istiyor, real madrid ilgileniyor haberi çıktı. cska'da teo ile iletişime geçmiş bu duyumdan sonra. real madrid de colo'yu alırsa micic bize olabilir mi?

Teo'nun Cska'daki muadili Ser-Rod. O Reale gitse olabilir derim ama Ser-Rod + Tedosoci mantıksız. Cska da De Colo'yu bırakmaz. İlle de Real diye tutturur mu bilemem. Bizim de devreye girmemiz lazım, Sinan Green ve Tyler'ın maaşları toplamını kaliteli bir kısaya gömebiliriz.

Hatta Melli giderse uygun maliyetli faydalı bir rol oyuncusu olan 4 numara alıp guarda sağlam para ayırabiliriz.
« Son Düzenleme: 19 Mart 2019, 17:05:41 Gönderen: Cemalex »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1094 : 19 Mart 2019, 21:20:54 »
Seneden seneye giriyorum bu başlığa ama muhabbet hiç değişmiyor. Hep aynı adamları konuşmaktan mı bıkmıyor musunuz arkadaşlar? Forumun en garip topic i.