Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2685939 defa)

0 Üye ve 39 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #585 : 05 Ağustos 2018, 08:54:07 »
Arkadaslar bir baska arkadas yazmisti ve gercekten sunu anlamak lazim;

"Amerikalilar icin iki sey var NBA, ve digerleri", NBA olmadiktan sonra hangi lig ve takim olmasi keyife kader....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #586 : 05 Ağustos 2018, 10:06:39 »
Hadi diğer isimleri anlarım ama Larkin için de yapmayın Allah aşkına ? Bu adam gidip Efes ile imzalamadı mı ? Efes bu herife bizim verdiğimizden ne kadar daha fazla vermiş olabilir ? Larkin bizde oynamak ve 1-2 sezon sonra aldığını katlamak adına 200-300 bin az kazanmayı kabul etmez miydi ? Herif Efes ile imzaladı yahu...

Tam olarak 1.8 milyon dolar civarı bir para verdiler.

Efes'ten haz etmeyebiliriz, burada çoğu kişinin duyguları benzer. Ancak para konusunda sıkıntı yaşayacak bir durumda değiller. Ki bizim istediğimiz bir oyuncuyu aldılar diye o oyuncuya kötü ya da ikinci sınıf muamelesi yapmak da gereksiz kaçıyor biraz. Larkin mi, Ennis mi deseler ben şahsen sabaha kadar Larkin derim. Bu Ennis'in kötü oyuncu olduğu anlamına da gelmiyor. Belki sezon içinde Larkin'den daha faydalı da olabilir.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #587 : 05 Ağustos 2018, 12:26:25 »
Tam olarak 1.8 milyon dolar civarı bir para verdiler.

Efes'ten haz etmeyebiliriz, burada çoğu kişinin duyguları benzer. Ancak para konusunda sıkıntı yaşayacak bir durumda değiller. Ki bizim istediğimiz bir oyuncuyu aldılar diye o oyuncuya kötü ya da ikinci sınıf muamelesi yapmak da gereksiz kaçıyor biraz. Larkin mi, Ennis mi deseler ben şahsen sabaha kadar Larkin derim. Bu Ennis'in kötü oyuncu olduğu anlamına da gelmiyor. Belki sezon içinde Larkin'den daha faydalı da olabilir.

Mevzu Ennis'in ne kadar iyi olduğu değil, bunu hiçbirimiz bilemiyoruz.

Benim iddiam sadece bu transfer sezonunda bazı oyunculara teklif götürmüş olsak da ihtiraslı bir şekilde peşlerinden gitmediğimizdir. Şahsi fikrim Hoca geçen seneki Wanamaker faciasından sonra bu sezon bir oyuncunun bizde oynama isteğini de tarttı.

Ben gerek Delaney gerek Larkin vakalarında böyle olduğunu düşünüyorum. Teklif yaptık, bence en iyi teklife yakın da bir teklif yaptık. Fakat "take it or leave it" tadında hızlı bir cevap bekledik ve üstelemedik. Zira biz Ennis ile imzaladığımızda Delaney ve Larkin boştaydı.

1,5 milyona Fenerbahçe de oynamak yerine (daha az önerdiğimizi sanmıyorum) 1,8 milyona Efes'te oynayacak oyuncuda zeka problemi vardır. Çünkü bu sene 1,5 alıp 2 sezon sonra 2,5'luk oyuncu olma şansın var. Efes'ten sonrası ise serbest düşüş olabilir. Bunlar benim hiçbir duyuma dayanmayan şahsi tahminlerimdir...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #588 : 05 Ağustos 2018, 12:44:24 »
Aksine mevzu tam da Ennis'in kapalı kutu olması..

Ennis eğer herkesin gönül rahatlığıyla, ''Tam bizlik oyuncu...'' diyeceği biri olsaydı bugün ne Larkin, ne Delaney konuşuyor olurduk. Ne çıkacağını bilemediğimiz için dönüp dolaşıp başka isimleri tartışıyoruz.

Kendimi bildim bileli NBA izlerim. Kendini bildi bileli NBA izleyen Hakan abiyi de bilirim. Benim de, gördüğüm kadarıyla Hakan abinin de tereddütleri var. Burada adamı ne yalandan göklere çıkartmanın anlamı var, ne de yerin dibine sokmanın. Obradovic en büyük güvence. Ama koçun da elinde illa olacak diye bir kural yok. Olanı kadar, olmayanı da var. Oyuncunun potansiyeliyle alakalı.

Larkin ve Delaney'nin ise oluru belliydi. Belki de Obradovic'in elinde daha iyisi de olabilirdi. Şahsen Larkin'i tercih etmemdeki neden de bu. Çok net koçun elinde seviye atlayabilirdi. Ama mali olarak yetmiyor demek ki bazı şeyler. Dengeyi bozmak istemiyor olabilirler.

Rakibe giden her oyuncu için zeka sınıflandırılması yapmaya gerek görmüyorum. Babamızın oğlu değil adam, kim daha fazla verirse oraya gitmek kişisel tercihidir.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #589 : 05 Ağustos 2018, 13:36:17 »
Böyle bir mantık yok. Her insan hata yapabilir, Thompson transferine onay veren de Obradovic'ti. Hatalı transferler de yaptı, hatalı sezon başlangıçları da yaptı. 2014-2015 sezonuna oyun kurucusuz Gou ve Hickman ile başladık. O zaman pek çok kişi oyun kurucusuz sezona başlayarak hata yapıldığını anlatmıştı. Devre arasında çok ciddi bir fırsat ortaya çıktı ve Zisis gibi çok kaliteli olmasa da oyun kurucu özellikleri olan bir oyuncu ile F4'a kadar yükseldik. Zisis sayesinde o zamana dek berbat olan Hickman da düzelmeye başlamıştı. ( sonra aşil gitti verimli olamadı)

Obradovcin bir hatası varsa 5-6 tane doğrusu vardır. Gözümüzdeki yeri değeri tartışılmaz sorgulanmaz. Ancak her yaptığı doğru hem planlaması tutacak diye bir durum yok. Mevcut guard rotasyonu da bizim kalibremizdekibir takım için istenilen seviyede değil, bunlar hoşnut olmayan kişilere Obradovic bu işi bilmiyor mu gibi sığ bir eleştiriyle cevap verilemez.

Kulubün mali durumundan hepimiz haberdarız ama bir tane 2-3 onayan delici oyuncu ile de bu klüp batmaz sonuçta. Harcanan bütçe çok büyük, bu kadar büyük bütçe harcayıp para yok diye 1 milyona bir oyuncu daha getirmeyip takımın bir yanını eksik bırakmak verimlilik açısından da mantıklı değil. 200 bin liralık arabaya 500 liralık park sensörü koymamaya benziyor bu.
Obradovic'in 5-6 doğrusuna karşılık 1 hatası olabilir, orada da biz mi devreye gireceğiz? Abi bu yaklaşım şuraya çıkıyor: Mükemmele olabildiğince yakın bir insan var ve biz bu insanın yaptığı ufak hataları düzeltecek, görecek seviyedeyiz. Maalesef ki esas böyle bir dünya yok. Bu adam elindeki imkanlar dahilinde en iyiyi her daim ortaya koyan bir adam. Herhangi bir tutuculuğu, muhafazakarlığı, şu kesin olmaz gibi bir tutumu da yok. Dolayısıyla transfer vs. üzerinden eleştirilebilecek bir adam değil, kusura bakmayın. Fazladan bütçe var ve transfer mi yapmıyor? Takımda eksik bir bölge var da bilerek mi düzeltmiyor? Teknik, taktik, mali, idari durumları biz ne kadar bilebiliriz? Kusura bakılmasın ama hariçten gazel okunuyor bu transfer muhabbetlerinde.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #590 : 06 Ağustos 2018, 01:27:32 »
kapatalım forumu, yöneticiler varken burda neyi tartışıoruz? :)
la şaka, kapamayın :D

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #591 : 06 Ağustos 2018, 09:45:24 »
Biz de Ennis transferini eleştirirken bizi eleştirenlere bir türlü şunu anlatamıyoruz,
Ennis transferini eleştirirken kimse koçu eleştirmeye ya da koça bok atmaya çalışmıyor.

O bölge Bogdan'dan önce en sıkıntılı bölgeydi
Bogdan gitti geçen sene, yine en zayıf karnımız, maalesef yine orası.
Teo, Doncic, Serrod ya da bu ayarda oyuncular gelmek istiyor, yönetimde parayı verecekte koçun ''Ben Ennis ile kumar oynayacağım'' mı diyecek??

Tabi ki hayır!!...

Para yetmedi, bütçe yetmedi, pahalı dersen bu eleştrilerin sahibi yönetim olur..

Futbolun hali ortada, en son 2011 de şampiyon olduk. Dolayısı ile futbolda sevinmeyi unuttuk..
Bu adam yüzümüzü güldüren, güven veren, kaliteli basketbol izleten, Fenerbahçe'ye bu güne kadar ki gelmiş en güzel şahıs.

Ali Koç'un gelmesiyle amatör branşlarda beklenti yüksekti..
Özellikle kadın voleybol ve kadın basketbolda büyük bütçeler olmadan şampiyon olunabiliyor.
Tüsiad başkanı yönetimimizde, bu amatör branşlara zengin Fenerbahçeli iş adamları bulmak onlar için zor olmasa gerek..
Daha önce M.A.A örneğinde olduğu gibi..

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2018, 09:45:55 Gönderen: sonkale1907 »
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #592 : 06 Ağustos 2018, 11:30:14 »
kapatalım forumu, yöneticiler varken burda neyi tartışıoruz? :)
la şaka, kapamayın :D
Vallah sataram köyü. 8)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #593 : 06 Ağustos 2018, 11:31:25 »
Biz de Ennis transferini eleştirirken bizi eleştirenlere bir türlü şunu anlatamıyoruz,
Ennis transferini eleştirirken kimse koçu eleştirmeye ya da koça bok atmaya çalışmıyor.

O bölge Bogdan'dan önce en sıkıntılı bölgeydi
Bogdan gitti geçen sene, yine en zayıf karnımız, maalesef yine orası.
Teo, Doncic, Serrod ya da bu ayarda oyuncular gelmek istiyor, yönetimde parayı verecekte koçun ''Ben Ennis ile kumar oynayacağım'' mı diyecek??

Tabi ki hayır!!...

Para yetmedi, bütçe yetmedi, pahalı dersen bu eleştrilerin sahibi yönetim olur..

Futbolun hali ortada, en son 2011 de şampiyon olduk. Dolayısı ile futbolda sevinmeyi unuttuk..
Bu adam yüzümüzü güldüren, güven veren, kaliteli basketbol izleten, Fenerbahçe'ye bu güne kadar ki gelmiş en güzel şahıs.

Ali Koç'un gelmesiyle amatör branşlarda beklenti yüksekti..
Özellikle kadın voleybol ve kadın basketbolda büyük bütçeler olmadan şampiyon olunabiliyor.
Tüsiad başkanı yönetimimizde, bu amatör branşlara zengin Fenerbahçeli iş adamları bulmak onlar için zor olmasa gerek..
Daha önce M.A.A örneğinde olduğu gibi..

Abi 2014 şampiyonluğunu neden yok saydın? :D

Çevrimdışı fingolfin

• Üye
  • Yer: Dubai
    • imremert
« Yanıtla #594 : 06 Ağustos 2018, 17:33:50 »
Bu sezonki transfer basligini takip etmek baya eglenceli oluyor, bilmiyorum kac kisi katilir ama soyle bir tespit yapmak istedim:

Sanirim Fenerbahce taraftari olarak hepimizin kronik bir rahatsizligi var. Obradovic oncesi basketbol doneminin, ya da genel olarak futbol takiminin yarattigi bir sikinti bu. Isler Gucler'de de cok yerinde bir testip yapmislardi:

https://www.youtube.com/watch?v=DlPNeTGuKS4&t=179s

Hakikaten yillardir ya iyi kadro kuramadik - ya da kurdugumuz kadrolarin basina iyi teknik direktorler / koclar getiremedik. Bunun ana sebebi de, genel olarak iyi bir yapilanmamiz ve GM kulturumuz olmamasindan kaynakliydi. Bu sorun Obradovic'in ikinci sezonunde Gherardinin gelmesiyle basketbol subesi icin kapandi (darisi yeni sistemle futbol subesinin basina). Sube dogru yapilanma ile hizla seviye atladi ama biz taraftarlar olarak bu kulture alismistik bir kere.

O yuzden kadroyu pozisyon pozisyon degerlendiriyor, her pozisyonunun en iyilerinin bizim takimda bulusmasini bekliyoruz. Cunku ancak o sekilde kafamiz rahat bir sekilde mac izleyebiliriz, yoksa hep bir acaba, hep bir surpriz olur mu sorusu olacak. 2-3 yil once forumda genel olarak "pass first" pg eksikligi olduguna dair bir konsensus vardi. Su an delici, kendi pozisyonunu yaratan bir 2 numara ariyoruz. Wannamaker'i begenmedik cok sogul geldi, Sloukas desen vasat, Vesely dengesiz, Kalinic faydasiz, Boby yasli, Datome savunmada yavas, Guduric tecrubesiz vs vs.

Demem o ki; yillardir yokluga, birseylerin ters gitmesine, son dakikada kacan sampiyonluklara, kuralarda ya en kuvvetli rakibi cekmeye - ya da en zayifi cekip sacma bir sekilde elenmeye, sampiyonluk sonrasi kovulan teknik direktorlere o kadar alismisiz ki. Su an basketbol subesinin durumunu kabbulenmekte zorluk cekiyoruz, hep bir eksik olsun, hep bir gedik olsun onu ariyoruz. Oysa pozisyondan bagimsiz baktigimizda, takim anlaminda Euroleague'in en iyi kadrosu biziz.

Eger basima birsey gelmeyecekse, ne Delaney'i severim ne Larkin'i. Milos transferi beni heyecanlandirmisti, olmayinca Ennis'e soyle bir baktim - is gorur dedim gectim. Larkin vs o paralara gelse, ben asil o zaman hayal kirikligina ugrardim.

Ikinci nokta da, Nunnaly konusundaki belirsizlik ciktigindan beri yerine transfer yapilmamasi gerektigini dusunuyorum. Olmayinca da acikcasi memnun oldum. Antreman vermek, ligde oynamak vs tabi ki onemli ama bir ust seviyeye cikmak icin kritik anlarda sure almak lazim. Egehan'in artik Euroleague'de almasi icin Nunnaly'nin gitmesi iyi oldu. Ha Egehan o seviyeye cikar - cikmaz o ayri bir konu, ama kalkip Nunnaly'nin yerine, ayni maas skalasinda alacagimiz adamdan da MVP performansi beklemeyecektik. Rol oyuncusu gonderip, yerine o sansi genc yerliye vermek (eger o isik varsa) bence dogur karar. Ahmet gecen sene o sicramayi yapti, bu sene de darisi Egehan'in basina.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #595 : 06 Ağustos 2018, 17:59:45 »

çok erken bitti lig :D

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #596 : 06 Ağustos 2018, 18:18:28 »
Rol oyuncusu gonderip, yerine o sansi genc yerliye vermek (eger o isik varsa) bence dogur karar. Ahmet gecen sene o sicramayi yapti, bu sene de darisi Egehan'in basina.

amin :D
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #597 : 06 Ağustos 2018, 18:28:10 »
Bu sezonki transfer basligini takip etmek baya eglenceli oluyor, bilmiyorum kac kisi katilir ama soyle bir tespit yapmak istedim:

Sanirim Fenerbahce taraftari olarak hepimizin kronik bir rahatsizligi var. Obradovic oncesi basketbol doneminin, ya da genel olarak futbol takiminin yarattigi bir sikinti bu. Isler Gucler'de de cok yerinde bir testip yapmislardi:

https://www.youtube.com/watch?v=DlPNeTGuKS4&t=179s

Hakikaten yillardir ya iyi kadro kuramadik - ya da kurdugumuz kadrolarin basina iyi teknik direktorler / koclar getiremedik. Bunun ana sebebi de, genel olarak iyi bir yapilanmamiz ve GM kulturumuz olmamasindan kaynakliydi. Bu sorun Obradovic'in ikinci sezonunde Gherardinin gelmesiyle basketbol subesi icin kapandi (darisi yeni sistemle futbol subesinin basina). Sube dogru yapilanma ile hizla seviye atladi ama biz taraftarlar olarak bu kulture alismistik bir kere.

O yuzden kadroyu pozisyon pozisyon degerlendiriyor, her pozisyonunun en iyilerinin bizim takimda bulusmasini bekliyoruz. Cunku ancak o sekilde kafamiz rahat bir sekilde mac izleyebiliriz, yoksa hep bir acaba, hep bir surpriz olur mu sorusu olacak. 2-3 yil once forumda genel olarak "pass first" pg eksikligi olduguna dair bir konsensus vardi. Su an delici, kendi pozisyonunu yaratan bir 2 numara ariyoruz. Wannamaker'i begenmedik cok sogul geldi, Sloukas desen vasat, Vesely dengesiz, Kalinic faydasiz, Boby yasli, Datome savunmada yavas, Guduric tecrubesiz vs vs.

Demem o ki; yillardir yokluga, birseylerin ters gitmesine, son dakikada kacan sampiyonluklara, kuralarda ya en kuvvetli rakibi cekmeye - ya da en zayifi cekip sacma bir sekilde elenmeye, sampiyonluk sonrasi kovulan teknik direktorlere o kadar alismisiz ki. Su an basketbol subesinin durumunu kabbulenmekte zorluk cekiyoruz, hep bir eksik olsun, hep bir gedik olsun onu ariyoruz. Oysa pozisyondan bagimsiz baktigimizda, takim anlaminda Euroleague'in en iyi kadrosu biziz.

Eger basima birsey gelmeyecekse, ne Delaney'i severim ne Larkin'i. Milos transferi beni heyecanlandirmisti, olmayinca Ennis'e soyle bir baktim - is gorur dedim gectim. Larkin vs o paralara gelse, ben asil o zaman hayal kirikligina ugrardim.

Ikinci nokta da, Nunnaly konusundaki belirsizlik ciktigindan beri yerine transfer yapilmamasi gerektigini dusunuyorum. Olmayinca da acikcasi memnun oldum. Antreman vermek, ligde oynamak vs tabi ki onemli ama bir ust seviyeye cikmak icin kritik anlarda sure almak lazim. Egehan'in artik Euroleague'de almasi icin Nunnaly'nin gitmesi iyi oldu. Ha Egehan o seviyeye cikar - cikmaz o ayri bir konu, ama kalkip Nunnaly'nin yerine, ayni maas skalasinda alacagimiz adamdan da MVP performansi beklemeyecektik. Rol oyuncusu gonderip, yerine o sansi genc yerliye vermek (eger o isik varsa) bence dogur karar. Ahmet gecen sene o sicramayi yapti, bu sene de darisi Egehan'in basina.

Doğrusu, derli toplu güzel anlatmışsınız, iyi bir özet olmuş son 3-5 yıldan günümüze... Bir de Lauvergne in gelişine bir iki anektot ekleseydiniz. Hatta Guduric in bu sene patlama yapması potansiyeline değinseydiniz tam da duvara asmalık olurdu.  8)

PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #599 : 07 Ağustos 2018, 00:21:47 »
Valla hocam Aziz yüzünden doya doya yaşayamadık ya ondandır 😊

Bir de o dönemden bu yana öyle berbat futbol oynuyoruz, öyle rezil transferler yapıyoruz ki bana sanki 20 yıldır şampiyon olamıyoruz hissini dibine kadar yaşatıyor .

Şu da var tabi ki; şu mavi gözlerim Mr. Kenan Sipahi Luka Zoric J. Thompson lara bile alıştı hatta Sloukas'a bile sempati duyar oldum ama Alex'siz Fenerbahçe'ye alışamadım 😕
FENERBAHÇE