Bu sezonki transfer basligini takip etmek baya eglenceli oluyor, bilmiyorum kac kisi katilir ama soyle bir tespit yapmak istedim:
Sanirim Fenerbahce taraftari olarak hepimizin kronik bir rahatsizligi var. Obradovic oncesi basketbol doneminin, ya da genel olarak futbol takiminin yarattigi bir sikinti bu. Isler Gucler'de de cok yerinde bir testip yapmislardi:
https://www.youtube.com/watch?v=DlPNeTGuKS4&t=179sHakikaten yillardir ya iyi kadro kuramadik - ya da kurdugumuz kadrolarin basina iyi teknik direktorler / koclar getiremedik. Bunun ana sebebi de, genel olarak iyi bir yapilanmamiz ve GM kulturumuz olmamasindan kaynakliydi. Bu sorun Obradovic'in ikinci sezonunde Gherardinin gelmesiyle basketbol subesi icin kapandi (darisi yeni sistemle futbol subesinin basina). Sube dogru yapilanma ile hizla seviye atladi ama biz taraftarlar olarak bu kulture alismistik bir kere.
O yuzden kadroyu pozisyon pozisyon degerlendiriyor, her pozisyonunun en iyilerinin bizim takimda bulusmasini bekliyoruz. Cunku ancak o sekilde kafamiz rahat bir sekilde mac izleyebiliriz, yoksa hep bir acaba, hep bir surpriz olur mu sorusu olacak. 2-3 yil once forumda genel olarak "pass first" pg eksikligi olduguna dair bir konsensus vardi. Su an delici, kendi pozisyonunu yaratan bir 2 numara ariyoruz. Wannamaker'i begenmedik cok sogul geldi, Sloukas desen vasat, Vesely dengesiz, Kalinic faydasiz, Boby yasli, Datome savunmada yavas, Guduric tecrubesiz vs vs.
Demem o ki; yillardir yokluga, birseylerin ters gitmesine, son dakikada kacan sampiyonluklara, kuralarda ya en kuvvetli rakibi cekmeye - ya da en zayifi cekip sacma bir sekilde elenmeye, sampiyonluk sonrasi kovulan teknik direktorlere o kadar alismisiz ki. Su an basketbol subesinin durumunu kabbulenmekte zorluk cekiyoruz, hep bir eksik olsun, hep bir gedik olsun onu ariyoruz. Oysa pozisyondan bagimsiz baktigimizda, takim anlaminda Euroleague'in en iyi kadrosu biziz.
Eger basima birsey gelmeyecekse, ne Delaney'i severim ne Larkin'i. Milos transferi beni heyecanlandirmisti, olmayinca Ennis'e soyle bir baktim - is gorur dedim gectim. Larkin vs o paralara gelse, ben asil o zaman hayal kirikligina ugrardim.
Ikinci nokta da, Nunnaly konusundaki belirsizlik ciktigindan beri yerine transfer yapilmamasi gerektigini dusunuyorum. Olmayinca da acikcasi memnun oldum. Antreman vermek, ligde oynamak vs tabi ki onemli ama bir ust seviyeye cikmak icin kritik anlarda sure almak lazim. Egehan'in artik Euroleague'de almasi icin Nunnaly'nin gitmesi iyi oldu. Ha Egehan o seviyeye cikar - cikmaz o ayri bir konu, ama kalkip Nunnaly'nin yerine, ayni maas skalasinda alacagimiz adamdan da MVP performansi beklemeyecektik. Rol oyuncusu gonderip, yerine o sansi genc yerliye vermek (eger o isik varsa) bence dogur karar. Ahmet gecen sene o sicramayi yapti, bu sene de darisi Egehan'in basina.