Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2680786 defa)

agha ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #615 : 08 Ağustos 2018, 11:26:12 »
Nunnaly koçun elinde sadece 1 senede bu hale geldi. Bir kaç sene daha tedrisattan geçerse NBA bile yapabilir.
Bu sene Real maçından sonra yazmışım, 2 sene eğitim yetti Nunnaly'ye.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #616 : 08 Ağustos 2018, 15:02:20 »
İlk sezon 1.349.000 dolar. İkinci sezon 1.416.000 dolar karşılığı anlaşmış. Yüzde kırklık bir vergi ve menajer kesintisi düşülür ise bizden aldığına denk bir para geçecek eline. Baskonia ile anlaşsaydı bunun iki katı bir para geçebilirdi.

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #617 : 08 Ağustos 2018, 16:01:37 »
Cska Joel Bolomboy diye birini almış kaç yıldır Nba takip ederim ilk defa duydum bu ismi.Acaba Rus taraftarlar Cska'nın Joel Bolomboy transferinden sonra ne düşünüyorlar tanınan bir oyuncu transfer etmek varken tanınmamış birini aldıkları için yönetimlerine koça tepkilerini dile getiriyorlar mıdır.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #618 : 08 Ağustos 2018, 16:09:42 »
Her yıl takımımızdan 1-2 oyuncuyu NBA e göndermekten çok hoşnut olmasam da, mutluyum bu durumdan!
Bunun başlıca iki nedeni var;

1- Başarıya aç, hedefi yüksek ve potansiyelli her oyuncu, ücret beklentisinden gayrı, amaçları doğrultusunda Fenerbahçede aradığı
    zemini bulabileceğini görüyor. Buraya gelen adamlar para için değil, başarı için geliyorlar. Üstelik NBA e giden adamların geride
    bıraktıkları harika referanslar da var, yeni oyuncu getirilmesinde çok yardımcı oluyor bize. Buna ek olarak, takımda kalanlar için de
    harika birer örnek teşkil ediyorlar. "Çalışırsan sen de gidersin" önermesi, cezbedici oluyor.

2- Bizden giden oyuncu, düşünsenize; Realde, Panada, Olyde ya da CSKA da ve rakip olarak parkeye çıkıyor. Sabah akşam küfür
    kıyamet giderdi herhalde. Şu Nunnaly, beğenirsiniz beğenmezsiniz ama kasımda Real ile Ülker Arenaya çıksa, küfür ederken
    koparırız bir tarafımızı.

Hani bir laf vardır, "Benden uzak, Allaha yakın ol" diye! Hesap aynı; "Benden uzak olan, NBA e yakın olsun" başka ihsan istemez...
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #619 : 08 Ağustos 2018, 19:18:17 »
Ben de diyorum ki olumlu-olumsuz herkes eleştirilemez. Bazen, bazı şeylerde bunun kural olması lazım bence hatta.

Mesela MJ'e çıkıp da şöyle oynaması lazım denebilir miydi? Schumacher'e arabayı biraz da şöyle kullanmalı, Phelps'e şöyle de yüzsen daha iyi olur falan...

Çok açık yazayım senin, benim ne haddime yahu Obradovic'i eleştirmek? Kim olduğunuzu düşünüyorsunuz? Bu ülkedeki zihniyete göre her daim kazanırsan, belki, ancak o zaman eleştirilmeyebilirsin. O da belki... Çünkü o zaman da mesela, niye her maçı farklı kazanmadığın falan gibi eleştiriler gelir.

Bakın ülkede birçok kavram gibi eleştiri de içi boşaltılmış bir kavram. Bizim burada yaptığımız eylemlerin çoğu kendince yorumlamaktan ibaret. Eleştiri herhangi bir olgu için konunun uzmanı olmayı gerektiren bir kavramdır. Dolayısıyla da Obradovic'i ancak Obradovic eleştirir. Ki bence sağda solda yapıldığı iddia edilen eleştiriden(!) çok daha fazlasını o kendisine yapıyordur.

Adam Avrupa basketbolunun ilahı noktasında biz kadrodan dolayı eleştireceğiz. Hele hele!.. "Bu adam, kendi mentalitesine göre olabilecek en iyi kadroyu kurmuştur" dersem yanlış olur mu? Ve evet, öyleyse eleştirilecek bir husus var mı bunda?

Tabii ki eleştirmek isteyen eleştirsin...
Kara deryalarda bir FENERsin!

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #620 : 08 Ağustos 2018, 20:16:01 »
Cska Joel Bolomboy diye birini almış kaç yıldır Nba takip ederim ilk defa duydum bu ismi.Acaba Rus taraftarlar Cska'nın Joel Bolomboy transferinden sonra ne düşünüyorlar tanınan bir oyuncu transfer etmek varken tanınmamış birini aldıkları için yönetimlerine koça tepkilerini dile getiriyorlar mıdır.

Bolomboy Ukrayna pasaportuna sahip, pek garipsememişlerdir...

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #621 : 09 Ağustos 2018, 01:26:35 »
Obradoviç Üniversitesi... NBA garantili eğitim.

Yetiştirip sattığımız, para kazandığımız oyuncu yok, yetişip bizde kalan yok, alttan gelen yerli yok, PAO'da iskelet hep Yunan'dı, bizde kaporta bile değil, silecekler Türk, yağmur yağarsa kullanıyoruz. Parayla saadet kuracak durumda değiliz artık, Reis bence ondan biraz transferlerde farklı davranıyor. Egehan, Ahmet, Melih'in yanına 2-3 isim daha eklemeliyiz, ve bu isimler bunlardan da fazla katkı verebiliyor olmalı. 3 milyon ona 5 milyon buna yok artık.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #622 : 09 Ağustos 2018, 03:10:42 »
Ben de diyorum ki olumlu-olumsuz herkes eleştirilemez. Bazen, bazı şeylerde bunun kural olması lazım bence hatta.

Mesela MJ'e çıkıp da şöyle oynaması lazım denebilir miydi? Schumacher'e arabayı biraz da şöyle kullanmalı, Phelps'e şöyle de yüzsen daha iyi olur falan...

Çok açık yazayım senin, benim ne haddime yahu Obradovic'i eleştirmek? Kim olduğunuzu düşünüyorsunuz? Bu ülkedeki zihniyete göre her daim kazanırsan, belki, ancak o zaman eleştirilmeyebilirsin. O da belki... Çünkü o zaman da mesela, niye her maçı farklı kazanmadığın falan gibi eleştiriler gelir.

Bakın ülkede birçok kavram gibi eleştiri de içi boşaltılmış bir kavram. Bizim burada yaptığımız eylemlerin çoğu kendince yorumlamaktan ibaret. Eleştiri herhangi bir olgu için konunun uzmanı olmayı gerektiren bir kavramdır. Dolayısıyla da Obradovic'i ancak Obradovic eleştirir. Ki bence sağda solda yapıldığı iddia edilen eleştiriden(!) çok daha fazlasını o kendisine yapıyordur.

Adam Avrupa basketbolunun ilahı noktasında biz kadrodan dolayı eleştireceğiz. Hele hele!.. "Bu adam, kendi mentalitesine göre olabilecek en iyi kadroyu kurmuştur" dersem yanlış olur mu? Ve evet, öyleyse eleştirilecek bir husus var mı bunda?

Tabii ki eleştirmek isteyen eleştirsin...
Size katılmıyorum.Ben kimim ben bir FB taraftarıyım.Obradovic 4 Kupa da alsa elestirilebilir.ismail Senol cıkar,Avrupadaki gazeteciler,yorumcular cıkar,bizden basketbolu cok iyi bilen genc arkadaslar cıkar 4Kupa almıs ols dahi "kanatlarda sorun var, X oyuncu ile su duzen seneye sıkıntı olabilir oyuncu yavasladı yaslandı ya da fizigi yeterli degil denir.5 numara eksikligi ya da 1 numara eksikligi sorun olabilir denir vb" Neden elestirilemiyor ben anlamıyorum.Sahsım adına ben muthis anlarım iddiam yok ama surada bile cok iyi anlayan arkadaslar oyuncu tercihi,duzen vb elestirebilir.Obradovic elestirilemez benim kabul edecegim bir arguman degil...Ayrıca elestiri illa da olumsuz olmak zorunda degil 10 tane olumlu taraf dısında 2 tane o kisiye gore eksik olan yon elestirilebilir.

MJ Dunyanın en buyuk basketbolcusu olabilir.Ben MJ pek sevmem ama cıkıp kotuydu vs de kimse diyemez.Ama sunu diyebilirim ben Celticsliyim ama tarihte en sevdigim takım John Stockton,Jeff Hornacek,Karl Malone,Greg Ostertag lı Utah Jazz idi.Gece kalkar macları izlerdim 4 3 , 4 2 Chicago alırdı.Ama ben hep Stockton cuydum adam cıkar 23 asist yapardı hem Malone cuydum.

Schumacher surus yetenegi vs tartısılmaz demissin senini gorusundur.Ben dirket olmasa da endirekt olarak bazı seylere elestirim var.Senelerce F1 seyrettim hala da seyrederim.Schumacher Benetton da cok buyuk yetenek gostererek Ferrari ye gecti.Ferrari de bana gore hic etik olmayan adeta sike sayılabilecek takım emirleri vardı.Once Gerhard Berger sonra Eddy Erwine sonra Rubens Barrichello bu adamlar sadece Schumacher i desteklemek icin varlardı.Monza da 3 tur onde bile olsa Erwine adeta durup,yavaslayıp Schumi ye yol verecegini herkes bilirdi.Adamın hayatı boyle gecti.O donem Mika Hakkinen ile cok buyuk kapısmaları vardı.Yanlıs hatırlamıyorsam ona kasti vurmustu.Sonra bir yarıs hakemler aracını iktirerek calıstırmasına yardımcı olmustu.Schumi nin buyuk yetenegini,suruculugunu kimse inkar edemez.Ama takım emirleri olmasa birkac sampiyonluk ve yarıs eksik olabilirdi.

Sevmeyiz ama PAO Baskanı demis ki genel kanı var Ivkovic sıfırdan takım kurmada , Obradovic yıldızları yonetmede ustadır.Bu da bir elestiridir ve olumlu bir elestiridir.Ayrıca tabii ki kariyer baslarında PArtizan,Badalona gibi takımlarda dusuk butce ile calısmıstır ama sonrasında Pao Baskanı dedigi gibi Asla kucuk butcelerle calıstıgını gormedim diyor bu da bir durum tespitidir.

Benim anlayamadıgım nota Obradovic yerden yere vurulsun dedigim yok ama burada bile Basketboldan cok iyi anlayan 3-5 genc arkadas var ise Obradovic neden elestirilemez.
Saygılar

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #623 : 10 Ağustos 2018, 09:47:16 »

Adamın anası rus, büyük ihtimal yerli statüsünde oynayacak. Kraldan çok kralcılık yapmadan önce biraz araştırsanız fena olmayacak.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #624 : 10 Ağustos 2018, 10:04:18 »
Herkes eleştirilebilir, şu eleştirilemez bu eleştirilemez düşüncesi üçüncü dünya ülkelerine özgü olan tanrısallaştırma zihniyetinin tezahürüdür. Messi ve Ronaldo'da eleştirilebilir. Lebron da Jordan da. Obradovic de Popovic de eleştirilebilir.

Tabi eleştirinin bir düzeyi bir adabı olmalı. Veledin birisi kalkıp " Obradovic bu işten anlamıyor, basketbolu bilmiyor " derse def edin gitsin  ama hatalı bir takım kurgusu oluşturuldu eleştirisindene de kraldan çok kralcılık yapıp " Obradovic bu işi bilmiyor mu, ondan daha mı iyi biliyorsun " gibi sığ bir zihniyetle de cevap verilmesin lütfen. Dünyada her koç her oyuncu her işinde üstat olan kişi hata yapabilir.

Obradovicin de hatalı transferi var, Obradovic'in de hatalı takım kurgusuyla sezona başlamışlığı var. 3 sene önce oyun kurucusuz Gou ve Hickman ile sezona başlamak hataydı. Sezon ortası Zisis piyango gibi oldu takıma da ilaç gibi geldi. Takım sporlarında kurgusal hata da bireysel hata da en iyiler tarafından dahi yapılabiliyor.

Bütçe konusunda da bundan önce de bu paraları harcıyorduk deniyor ama hayır bu seviyede yüksek paralar harcamıyorduk. Salon yapımı nedeniyle Ülker önemli bir miktarı salona veriyordu. 30 m bütçemiz olsaydı Ukic ile Green ile Vidmar ile oynamazdık herhalde. Sadece bir sezon önce Pianigiani varken bu denli yüksek bütçe ile sezona girdik. Simone de bitik yıldızları toplayıp takımı batırdı resmen.

Açıkcası Obradovic'e sevgim saygım çok büyük, bu yıl F4 yapılmasa dahi ( yapacağımıza %100 inanıyorum) ben kendisine kötü söz söylemem. Ancak şunu da görmemiz lazım, bu bütçe ile F4 zaten olması gereken şeydir. En yüksek bütçeli 3 takımdan biriysen son 4 yapmak özel bir başarı kazanmak anlamına gelmiyor. Cska F4 yapınca özel bir başarı sayılıyor mu, biz de bütçe olarak onların bir miktar gerisindeyiz sadece. Real ile beraber ilk 3 takım içindeyiz. Euroligde rekabet düzeyi de eskisi kadar büyük boyutlarda değilken Sinea Oly Pao Baskonia hatta Barca eski bütçelerinde değilken, eski güçlerinde değilken olması gerekeni yapıyoruz. Bunu artık kabul etmemiz lazım.

Başarı kültürü olmayan takıma F4'u sıradan hale getiren reyize sevgimiz saygımız büyük. Asıl zor olanı yaptı artık işi daha kolay. 1 şampiyonluk daha istiyoruz.

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #625 : 10 Ağustos 2018, 11:05:18 »
Adamın anası rus, büyük ihtimal yerli statüsünde oynayacak. Kraldan çok kralcılık yapmadan önce biraz araştırsanız fena olmayacak.

pasaportu ukrayna ama. anası da doğu ukraynalı ruslardan anladığım kadarıyla. şu an işgal altındaki bölge.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #626 : 10 Ağustos 2018, 13:50:27 »
pasaportu ukrayna ama. anası da doğu ukraynalı ruslardan anladığım kadarıyla. şu an işgal altındaki bölge.

Rus pasaportu icin islemlere baslamislar, o is olmasa zaten almazlardi.

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #627 : 10 Ağustos 2018, 14:05:00 »
Dolar ve euro böyle devam ederse eğer sponsorda bulamazsak basketbol takımının bu yıl bu bütçelerle son yılı olur gibi, siz ne düşünüyorsunuz ???

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #628 : 10 Ağustos 2018, 14:35:57 »
Dolar ve euro böyle devam ederse eğer sponsorda bulamazsak basketbol takımının bu yıl bu bütçelerle son yılı olur gibi, siz ne düşünüyorsunuz ???
Dolar ve euro böyle gider ve hatta buna faizler, enflasyon, petrol gibi değişkenlerde eklenirse sadece basketbol değil bu ülke için birçok şeyin son günlerini yaşıyor oluruz.. Allah korusun
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #629 : 10 Ağustos 2018, 15:29:18 »
Dolar ve euro böyle gider ve hatta buna faizler, enflasyon, petrol gibi değişkenlerde eklenirse sadece basketbol değil bu ülke için birçok şeyin son günlerini yaşıyor oluruz.. Allah korusun

Böyle gitmez gidemez .... yoksa seneye basket takımının transferlerinden daha büyük problemlerimiz olur .... Yunanlılar a bakın, ki onlara avrupa destek oldu bir nebzede olsa ve iç politikada sorunları yoktu ... biz ????
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....