Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2690474 defa)

0 Üye ve 37 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #390 : 24 Temmuz 2018, 15:35:20 »
görüp görebilceğimiz şampiyonlukları anca bu kemik kadro ve hoca ile göreceğiz, dolayısıyla asla yeterli değil yaptığımız transferler.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #391 : 24 Temmuz 2018, 15:46:25 »
*Kadro "mis" gibi, başka giden olmaz herhalde! Gelene de gerek yok o halde. Bjelica yı çok yakıştırmıştık takıma ama lükse olan düşkünlüğümüzden olsa gerek :)

*Nunnaly nin gidişi, 2 yılda beklenen ve istenen sıçramayı yeterli düzeyde yapamamasından. Bu sene Guduricten bekliyeceğiz büyük adımlar. Ama onun +1 yıl daha toleransı olacaktır, gerek hoca kontenjanından gerekse yaşından dolayı.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2018, 15:52:31 Gönderen: friendchip »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #392 : 24 Temmuz 2018, 16:01:35 »
Final 4 için günlük performanslar söylemi içinde doğrular olduğu kadar yanlışlar da var. F4'a kalınca zar atılıp tutturan kazanmıyor. Tek maç üzerinden olduğu için sürprize açık olsa da elinizde gününde olduğunda maç kazandıran oyuncularınızın olması, bu oyuncuların gününde olma olasılığının da yüksek olması gerekiyor.

Son dönemde F4'larda en azıdan bizim adımıza pek sürpriz sonuçlar çıkmıyor. 4 kez F4 oynadık bunun 3 tanesinde final yaptık. İlk sene F4'daki tüm takımlardan gerideydik tecrübesiz ve pek çok defosu olan bir takımdık. Hem Real hem de Cska bizi geçti. İkinci senemizde bizden daha zayıf olan Baskonia'yı geçtik, bizden daha güçlü olan Cska'ya kaybettik. O sezon Udoh ve Bogdan henüz yıldız kalibresinde değillerdi. 3. sezonda Bogdan ve Udoh artık süper yıldız seviyesine eriştiğinde ve bizim de nihayet yıldız bir guardımız olunca tüm takımlardan güçlüydük ve fazla zorlanmadan kazandık. Bu sene ise Zalgiris'ten daha iyiydik, Real ise Lull'ün gelişi ile birlikte daha güçlü bir takım olmuştu ve bizi yendi. Diğer bir deyişle şimdiye kadar F4'da toplam 8 maç yaptık. Tamamını otoritelerce favori kim gösterilmişse o kazandı. Yani günlük performans diyip F4 gibi en önemli kısmı göz ardı etmek hatalı bir yaklaşım. F4 gibi bir organizasyonda sürükleyici guardımız olduğu anda turnuvanın favorisi olup kazanacağımızdan eminim ancak ne yazık ki bu profilde bir oyuncu olan Delaney yerine Sloukas'ın amerikalı versiyonunu aldık. Bunu Nunnaly yerine kaliteli bir ekleme ile avantaja çevirebiliriz, kadro F4 yapmak için yeterli ama şampiyonluk için bizi birinci aday yapmıyor.

• Ziyaretçi
« Yanıtla #393 : 24 Temmuz 2018, 16:26:24 »
ya hem doğru hem değil
cemal hoca senin dediğine göre de her sene CSka'nın şampiyon olması gerekiyor
ama olmuyor işte :)
günlük performanslar ile kastımız bu.
şu kesin biz f4ü sadece ve sadece hocanın sayesinde yapmıyoruz . bizler herkesi beğenmesek bile takım iyi isimlerden kurulu bunu kabul etmek lazım.
günlük ile kastım şuydu , REal Madrid maçını klişe tabir ile '' kısa oyuncularımız '' yüzünden mi kaybettik ? bunu iyi değerlendirmek lazım
istatisiklere bakalım
doncic Llull Kostas Wanameker
bizimkiler daha iyi oynamış ama böyle değil işte mevzu.
günlük ile kasıt nedir , Jan kötüydü mental olarak sıçtı batırdı ve biz REal Madrid maçını ana sebebi olarak uzunlarda Melli tek kaldığı ve riblarda iyi olamadığımız için kaybettik.
REal Maçını o Melli rib alsa ve maçı alsak ne konuşacaktık , kısalarımız süperdi o yüzden mi kazandık diyecektik ?

Cska o hayvan gibi kısa rotasyonu ile son 4 senedeki f4ünde sadece 2 final oynayıp tek kupa kazandı
o kupayı da bizi yenerek ama nasıl yenerek kazandı bunu da iyi irdelemek lazım . teodosiç de colo varken hakemin yavşak kararları olmasa belki kupa bizim olacaktı.

tabi ki basketbol iyi ve kaliteli oyuncular ile oynanıyor.
sorun şu ki Fenerbahçe taraftarı kendi oyuncularının değerini yabancılar kadar bilmiyor.
mevzu biraz da bu..

1996 senesinden beri F4 izliyorum.
bir çok sene favori olan takım kazanamadı. final4ların güzel olmasının da bir nebze sebebi bu.. seri halinde olsa herşey farklı olabilirdi

ona kalırsa 3 4 sene öncesine kadar herkesin itin götüne soktuğu looser diye dediği TEodosiç gelmedi ( ben hiç demedim her zaman çok iyi oyuncu olduğunu söylemişimdir ) diye ortalık yangın yeri
şimdi de Teodosiç gelse bu herif looser her sene f4 kaybediyor mu denilecekti..

taraftarlar olarak herkesin çok beğendiği beğenmediği oyuncular var ve belli kalıplar var. yapılan transferler bu oyuncular olmadığı zaman her sene yazın aynı gürültü kopuyor sonra mart nisan gibi ya biz yanılmışız şöyle böyle , şöyle olsa kupa alırdık böyle olsa 2. kupamız gelirdi vs deniliyor. ama önemli olan o takım f4e nasıl geliyor ne süreçten geçiyor orası işte işin en önemli noktası .. final maçları her zaman söyledim yine söylemeye devam edeceğizm % 25 koçluk gerisi günlük motivasyoın , şans vs performansa bakar. 22 senedir böyle oldu bundan sonra da değişeceğini çok zannetmiyorum

edit : misal oyun sıkışınca düzen dışı skor üretecek kısa.. ben bu tabirden çok sıkılıyorum. çok da bana klişe geliyor bana altı doldurulmadığı sürece ..

favori olmadığı halde kupa kazanan bir sürü takım sayarım isterseniz hepinize
çok eski geçmişe de gitmeye gerek yok bence.
2017 senesi kendi evimizde olmasaydı favori yine Cska gösterilecekti. çok iyi hatırlıyorum top8 pana ile eşleşince % 80 insanlar bu sene f4 gitti demişti unutmadık o günleri

geçen sene real ( favori Cska )
2012 olmypiakos ( favori cska )
2013 olmpyiakos ( favori cska )
2014 maccabi ( favori Cska )
2011 Panatinaikos ( f4 yapması bile büyük süprizdi.
2002 Panathiakos   favori kinder 
2007 Panathiakos - favoro cska
2009 Panatiakos - favori cska 

daha isterseniz sayarım..
çok da ilginç hadi belki 2009 için cska ile panatiakos eşit favori olmuş olabilir ..

« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2018, 16:30:31 Gönderen: Cem Ağrak »

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #394 : 24 Temmuz 2018, 16:46:19 »
Cska'da bir cenabetlik var, mental açıdan çok kolay kırılıyorlar ama ben oalya bizim açımızdan baktım. Biz 4 senede 8 F4 maçı yapmış, favori olduklarımızı kazanıp, underdog olduklarımızı kaybettik. Biz bu açıdan gayet istikrarlıyız :) Real finalini kaybetmemizin tek sebebi kısalar değil ama hep kadroda bir şeyleri eksik bırakmanın cezasını ödüyoruz.

Gevşeklik demiyim ama nasılsa F4 yaparız rahatlığı ile rehavete giriyoruz. Geçen sene transfer dönemininin sonlarında buradaki yetkili abilerden gelen haberlere göre ya Wanamaker ya hiç durumu gibi bir şey vardı. Ciddi ciddi istemeyenelr çıkmıştı, nba ile anlaşsa da rahatlasak diyenlar vardı. O Wanamaker olmasa Sinan + Guduric eklemesinin ne kadar yetersiz kalacağını görmüş olduk. Şimdi yine Wana + Nunnaly gidiyor yerine sadece Ennis alınmış, kadro yeterli muhabbetine giriliyor. Bu rahatlık açıkcası beni biraz kızdırıyor. Büyük fedakarlıklarla oluşturulan bu bütçenin bir iki şampiyonlukla daha taçlandırılmasını istiyorum kendi adıma.

2 sene önce şampiyon olduk, o şampiyon kadrodan Udoh + Antic gitti Melli + Lauvergne geldi. Kağıt üstünde ok kimsenin itirazı olmaz. Peki kısalarda durum nasıl, iki sene toplamında Bogdan + Nunnaly gitti, üstüne Dixon 2 sene yaşlandı;  Guduric + Ennis gelmiş oldu. Şimdi kim kısalarda zayıflamadığımızı iddia edebilir.  Biz Bogdan'ın ikinci senesinde bile guard bölgesinde kalite anlamında geride kalıyorduk. Bogdan süper yıldız seviyesine geldiğinde takımın nasıl tas tamam olduğu hepimizin hatırındadır. 30 m euro bütçeli takımın yumuşak karnı olmamalı. Cska da salaklık edip senelerdir uzunlarda zayıf kalıp cezasını çekiyor.

Belki ukalalık olacak ama F4 artık bizi kesmemeli. Nasıl ki Cska'ya F4 yeterli gelmiyor bize de gelmemeli. Onlar en büyük bütçeli takımsa biz de ilk 3'teyiz. 4 takım arasına kalmak zaten olması gereken diye yorumlamalıyız.Adımlarımızı hesaplarımızı şampiyonluk için atmalıyız. Günlük performans diye kestirip atılacak bir olay değil F4.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #395 : 24 Temmuz 2018, 16:57:30 »
Bu arada gereksiz bir bilgi vereyim :)

Euroligde şu an itibariyle kadrosunda kadrosunda en az amerikalı bulunduran takımız. Devşirme oyuncumuz Ali Muhammed takımdaki tek amerikalı.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #396 : 24 Temmuz 2018, 17:14:40 »
Cska'da bir cenabetlik var, mental açıdan çok kolay kırılıyorlar ama ben oalya bizim açımızdan baktım. Biz 4 senede 8 F4 maçı yapmış, favori olduklarımızı kazanıp, underdog olduklarımızı kaybettik. Biz bu açıdan gayet istikrarlıyız :) Real finalini kaybetmemizin tek sebebi kısalar değil ama hep kadroda bir şeyleri eksik bırakmanın cezasını ödüyoruz.

Gevşeklik demiyim ama nasılsa F4 yaparız rahatlığı ile rehavete giriyoruz. Geçen sene transfer dönemininin sonlarında buradaki yetkili abilerden gelen haberlere göre ya Wanamaker ya hiç durumu gibi bir şey vardı. Ciddi ciddi istemeyenelr çıkmıştı, nba ile anlaşsa da rahatlasak diyenlar vardı. O Wanamaker olmasa Sinan + Guduric eklemesinin ne kadar yetersiz kalacağını görmüş olduk. Şimdi yine Wana + Nunnaly gidiyor yerine sadece Ennis alınmış, kadro yeterli muhabbetine giriliyor. Bu rahatlık açıkcası beni biraz kızdırıyor. Büyük fedakarlıklarla oluşturulan bu bütçenin bir iki şampiyonlukla daha taçlandırılmasını istiyorum kendi adıma.

2 sene önce şampiyon olduk, o şampiyon kadrodan Udoh + Antic gitti Melli + Lauvergne geldi. Kağıt üstünde ok kimsenin itirazı olmaz. Peki kısalarda durum nasıl, iki sene toplamında Bogdan + Nunnaly gitti, üstüne Dixon 2 sene yaşlandı;  Guduric + Ennis gelmiş oldu. Şimdi kim kısalarda zayıflamadığımızı iddia edebilir.  Biz Bogdan'ın ikinci senesinde bile guard bölgesinde kalite anlamında geride kalıyorduk. Bogdan süper yıldız seviyesine geldiğinde takımın nasıl tas tamam olduğu hepimizin hatırındadır. 30 m euro bütçeli takımın yumuşak karnı olmamalı. Cska da salaklık edip senelerdir uzunlarda zayıf kalıp cezasını çekiyor.

Belki ukalalık olacak ama F4 artık bizi kesmemeli. Nasıl ki Cska'ya F4 yeterli gelmiyor bize de gelmemeli. Onlar en büyük bütçeli takımsa biz de ilk 3'teyiz. 4 takım arasına kalmak zaten olması gereken diye yorumlamalıyız.Adımlarımızı hesaplarımızı şampiyonluk için atmalıyız. Günlük performans diye kestirip atılacak bir olay değil F4.
Abi olaya çok ''fm ''mantığı gözüyle bakıyorsun ya 
dediğimi sende anlıyorsun ama anlamamazlıktan geliyorsun ( benim ilhana yaptığım durum :) )
sen bizim hocanın bizi f4 keser diye düşündüğüne inanıyor musun ?

mevzu basit bir temel sistem var bir temel prensip var ve teknik ekip ile hoca bu prensip doğrultusunda ilerliyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #397 : 24 Temmuz 2018, 17:16:52 »
Bu arada gereksiz bir bilgi vereyim :)

Euroligde şu an itibariyle kadrosunda kadrosunda en az amerikalı bulunduran takımız. Devşirme oyuncumuz Ali Muhammed takımdaki tek amerikalı.
harbiden doğru
3 tane amerikalı oyuncu gitti 1 tane kanadalı ve Fransız geldi.
:)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #398 : 24 Temmuz 2018, 18:10:19 »

geçen sene real ( favori Cska )
2012 olmypiakos ( favori cska )
2013 olmpyiakos ( favori cska )
2014 maccabi ( favori Cska )
2011 Panatinaikos ( f4 yapması bile büyük süprizdi.
2002 Panathiakos   favori kinder 
2007 Panathiakos - favoro cska
2009 Panatiakos - favori cska 

daha isterseniz sayarım..
çok da ilginç hadi belki 2009 için cska ile panatiakos eşit favori olmuş olabilir ..

Ağbi 2013 ve 2014'e ikinci favori olarak Real Madrid'i de say Maccabi ve Olympiakos'un şampiyonluklarının ne kadar beklenmedik olduğu çok daha net anlaşılır...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #399 : 24 Temmuz 2018, 20:01:26 »
Guduric1 + Nunnally + Wanamaker = Guduric2 + Ennis + Sinan

denklemi çalışırsa Lauvergne eklemesi ile geçen sezondan daha iyi takım haline gelmiş oluruz. Tabi eşitliğin sağlanmasında Sinan'ın katkısı sadece sıfırdan büyük olabilir.

Not: Melih etkisiz eleman olduğu için denklemin iki tarafına yazılma gereği duyulmamıştır.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #400 : 24 Temmuz 2018, 22:09:41 »
Sezonluk 30milyon $bütcemiz olduğunu varsayarsak gecen sezondan kalan hali hazırda 10milyon$ borcumuz varmış oyuncu ve şube çalışanlarına. ve ali koç bunun mahcubiyetini obradovice karsı yaşıyorum ama en kısa zamanda borcu kapatcaz dedi. Yani yeni sezona -10M $ ile başlıyoruz. O yüzden transfer beklentilerini düşük tutmak gerek. Takımı bi arada tutabildiğimize şükredelim. Resmen soyup soğana çevirmişler kulubu
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2018, 22:10:16 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #401 : 24 Temmuz 2018, 22:26:55 »
Helal olsun Obradovic'e! Kendisine, personele ve sporculara borcumuz olmasına rağmen takımı bir arada tutuyor. Başka koç olsaydı şimdiye kadar kaçıp, dava falan açmıştı kulübe. Çok büyük Adam çok. Şu ana kadar Lauvergne ve Ennis transferlerini yapabildiğimize şükretmek lazım. Kulübü bu hale getirenlere hakkımız helal değil.
Son bir şarkı be...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #402 : 24 Temmuz 2018, 23:27:55 »
Programı izleyenler umarım bu saatten sonra düzen dışı düzen içi zart zurt yok niye delaney o para vermedik gibi laflar etmezler
Şu şartlarda yapılacak tek şey eldekine sike sike sahip çıkmak
Ex başkan sağolsun topuğumuza kadar sikmiş

Çevrimdışı akıllıdeli

• Üye
  • Yer: ankara
« Yanıtla #403 : 24 Temmuz 2018, 23:48:33 »
Su anki durumdan anlaşılacağı takimi korumak icin yonetim elden geleni fedakarlik gostererek yapiyor... Biz de transfer beklemek yerine takima hertürlü destegi vermeliyiz

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #404 : 24 Temmuz 2018, 23:55:54 »
Felaket tellallığı yapmak istemem ama memleket ekonomisinin ve kulübün durumunu göz önünde bulundurduğumuzda Obradovic ile son iki yılımız gibi hissediyorum. Eksik, gedik, noksan, şu bu yok demeden tadını çıkarmalıyız ve tabiki destek  olmalıyız...