Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2690662 defa)

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #420 : 25 Temmuz 2018, 19:14:52 »
Başkanın camiaye sesleniş konuşmasından sonra herkesin derdi basketbol şubesinin borcu oldu, sosyal medyada kapatılsın diyenler bile var ama kimse çapsız futbolcu bozuntularının kazandığı parayı ettirdikleri zararı düşünmüyor nedense dar beyinliler

Bunu düşünerek hocanın son iki yılı gibi geliyor diye yazdım zaten. Sanki basketbol şubesi kapatılsa futbol şubesi ihya olacak. Kafa, beyin, vizyon bu kadar işte...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #421 : 25 Temmuz 2018, 19:32:08 »
Buradaki futbolsever arkadaşları tenzih ederim fakat bizim memlekette durum şöyledir ;

ayak topu = ayak takımı

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #422 : 25 Temmuz 2018, 19:44:59 »
Bu koşullarda bu takıma hayvanlar gibi destek olmamız lazım, son 2 senemiz sanırım bu düzeyde, zevkimizi dibine kadar alalım.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #423 : 25 Temmuz 2018, 20:01:30 »
Futbolu sevelim sevmeyelim... Basketbol istediğimiz kadar spor anlayışımızın merkezinde olsun... Ki bu konuda beni tanıyanlar bilir; spor demek basketbol ve diğerleri demektir... Fakat bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülke gerçeklerini gözardı ederek söylenecek her şey, kendi kendimizi avutmak dışında bir işe yaramayacak... Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan futboldur. Futbolda başarısız olunduğu sürece, basketboldaki başarılar bile diğer kulüp taraftarlarının alay konusundan ibaret kalacaktır. Zaten senelerdir futbol takımına duyduğum öfkenin merkezinde de bunlar var: Onların laçkalığı sebebiyle diğer branşlardaki başarılar hak ettiği saygıyı görmüyor. Göğsümüzü gere gere şu branşta şunu, bu branşta filan kupayı kazandık diyemiyoruz. Biz diyoruz da... Önemini anlatamıyoruz. Bu sebeple futbol takımının en büyük zararlarından birisi, diğer şubelerin başarısına olmuştur. Onları gölgelemiştir.

Bundan tam üç sene önce bu forumda aşağıdaki yorumu yazmıştım ki, yeniden hatırlatmak istiyorum. Biraz uzun ama lütfen okuyun:

Obradovic tabii her türlü imkanı hak ediyor. Keza erkek basketbol takımı da... Aslında ülkemizin en çok rağbet gören ikinci sporu olarak erkek basketbol takımı bu yazacaklarımla en az ilgili olan şube... Üstelik de kulübün üzerinde sponsor nedeniyle en az mali külfete sahip olanı... Ama yukarıdaki Emre, Selçuk vs örnekleri hemen her şube, özellikle de sıfır gelirli olanlar için sık kullanıldığından bazı şeyleri bu vesileyle yazmak istiyorum. Aşağıya yazacaklarımı asıl diğer şubeler için yazmak lazımdı. Dediğim gibi en az dile getirileceği yer burası.

Hangi şubeye transfer söz konusu olsa hemen akla futbol şubesinden para kısmak vs geliyor. Böyle bir dünya yok. Futbol şubesi olmasa bu kulübün kapısına kilit vurulur. Doğrusu budur diye söylemiyorum; ülkemizin realitesi budur, Fenerbahçe'nin realitesi budur. Fenerbahçe Futbol Şubesi olmasaydı mesela en basitinden Ülker dahi bize sponsor olmaz, kendi kulübüyle devam ederdi. Bugün Grundig'de, Ülker'de Fenerbahçe'nin futboldan kaynaklı taraftar sayısı nedeniyle bazı şubelere sponsor olmaktadır. Evet, futbol takımında çok yanlış isimlere çok gereksiz paralar saçılmıştır ve halen de saçılmaktadır. Ama bunun karşılığı futboldan para kısmak değil, aynı paralarla doğru futbolcuları bulmak ve doğru kadrolar kurmaktır. Şu futbolcuyu yollayıp parasıyla erkek voleybolunu kurtaralım, bunun parası da kadın baskete gitsin, onu da şu veya bu branş için harcayalım? Eeee, 15 futbolcuyla sezonu götürürüz. Böyle bir dünya yok. Erkek basketbolun yine de harcanan paraya nispet devede kulak kalan gelirini bir yana bırakırsak bütün branşlar hele sponsorsuz olanları futbolun ekmeği ile besleniyor. Bu branşlar için cebinden para harcayan yöneticiler de, yönetime sadece ama sadece Fenerbahçe'nin futboldan kaynaklı prestiji için giriyor ve şubelerde görev alıyor. Fenerbahçe Futbolu olmasa Hakan Dinçay filan Fenerbahçe yöneticisi olur muydu sanıyorsunuz? Futbol takımı için alınan kombineler, futbol takımının yayın gelirleri, satılan futbolcu formalarının gelirleri vs... Şimdi futbolcular çıkıp dese ki, biz kazanıyoruz, bizim kazandırdıklarımız sıfır gelirli branşlarda heba ediliyor; kim ne diyebilir?

Yani "dünyanın en büyük spor kulübü" romantizmi güzel ama onun reel olabilmesi için her branşın kendi yağı ile kavrulabilmesi gerekir. Futbolun yağı ile kavrularak ancak dönemsel başarılar olur. Ve futbol kendi yağı ile yeterince branşı kavuruyor zaten; bir de futbol takımından para kısıp, oyuncu gönderip, onun geliriyle Birsel Vardarlı'yı, Arslan Ekşi'yi beslemeyi düşünen varsa hayal kırıklığı yaşar. Futbolda bütçe küçülmesi olamaz. Bu ülkemizin de, Fenerbahçe'nin de realitesidir. Beğenelim veya beğenmeyelim; gerçek bu.

Çevrimdışı babafingoFENER

• Üye
« Yanıtla #424 : 25 Temmuz 2018, 20:17:42 »
bu düzeyde son iki yılımız gibi bir karamsarlığa hiç gerek yok..en kötü halimizde bu bütçeleri ortaya koyabiliyoruz ve bu takım fenerbahçe tarihinin en başarılı takımı..eğer aziz yıldırım olsaydı kulübün başında bu tür düşüncelere hak verebilirdim ama ali koç'un bu takımın bütçesini düşüreceğini düşünmek falan bana imkansız geliyor..başkan kulübün borcunu doğru planlama ve doğru vizyon ile zaman içerisinde en alt düzeye getirecektir.bu kötü günleri  aşıcak güç bu külüpte mevcut çünkü artık branşların hemen hemen hepsinde işini düzgün yapan doğru insanlar olacak (örnek:obradoviç) ve baştada başkan gibi bir lider olacak..biz artık avrupanın elit takımlarından biriyiz ve burada olmaya devam edeceğiz..

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #425 : 25 Temmuz 2018, 20:26:08 »
Para konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan, her türlü aklama işini yapan CSKA Moskova'nın bu yaz yaptığı transferlere bakınca bizim Joffrey Lauvergne transferi Bill Russell'ın gençliğini ışınlayıp getirmek gibi duruyor. Şu tabloda çok büyük iş yaptık.
Bill Russel olmasa da Ewing diyelim biz gene. :D
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #426 : 25 Temmuz 2018, 20:35:47 »
Başkanın camiaye sesleniş konuşmasından sonra herkesin derdi basketbol şubesinin borcu oldu, sosyal medyada kapatılsın diyenler bile var ama kimse çapsız futbolcu bozuntularının kazandığı parayı ettirdikleri zararı düşünmüyor nedense dar beyinliler
Basketbol şubesi kapatılsın diyen kişi Fenerbahçeli değildir haindir, sinsidir, vicdansızdır. 6avatasaraylı olabilir
Son bir şarkı be...

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
    • @anadol_mert
« Yanıtla #427 : 25 Temmuz 2018, 20:54:44 »
bu düzeyde son iki yılımız gibi bir karamsarlığa hiç gerek yok..en kötü halimizde bu bütçeleri ortaya koyabiliyoruz ve bu takım fenerbahçe tarihinin en başarılı takımı..eğer aziz yıldırım olsaydı kulübün başında bu tür düşüncelere hak verebilirdim ama ali koç'un bu takımın bütçesini düşüreceğini düşünmek falan bana imkansız geliyor..başkan kulübün borcunu doğru planlama ve doğru vizyon ile zaman içerisinde en alt düzeye getirecektir.bu kötü günleri  aşıcak güç bu külüpte mevcut çünkü artık branşların hemen hemen hepsinde işini düzgün yapan doğru insanlar olacak (örnek:obradoviç) ve baştada başkan gibi bir lider olacak..biz artık avrupanın elit takımlarından biriyiz ve burada olmaya devam edeceğiz..
Öyle ama bu branş her sene zarar ediyor. Parlak bir gelecek için basketbol şubesinin gelirlerinin(Sponsorluklar vs.) arttırılıp her sene kar eden, kar edemiyorsa bile kendini döndürebilen(şu anki bütçeyi gelecek sezonlarda da sağlayabilmek) bir yapıda olmalıyız. Ali Koç bunun için çalışıyordur eminim. Ancak şu an ki görüntü devam ederse yönetim bütçeyi küçültmek zorunda kalabilir. Obra'da sonsuza kadar bu takımın başında kalmayacak. Şartlar böyle olursa Allah göstermesin, Efes'den daha kötü durumlara düşebiliriz. Eminim Obra olmadan da F4 yapabiliriz ancak bunun için en önemli etken yine bütçe olacak. Altyapının öneminden bahsetmiyorum ancak bir gerçek var ki EuroLeague seviyesinde oynayacak oyuncuyu altyapıdan yetiştirmek taşın suyunu çıkartmak gibi bir şey maalesef. 
Son bir şarkı be...

• Üye
« Yanıtla #428 : 25 Temmuz 2018, 21:10:24 »
Öyle ama bu branş her sene zarar ediyor. Parlak bir gelecek için basketbol şubesinin gelirlerinin(Sponsorluklar vs.) arttırılıp her sene kar eden, kar edemiyorsa bile kendini döndürebilen(şu anki bütçeyi gelecek sezonlarda da sağlayabilmek) bir yapıda olmalıyız. Ali Koç bunun için çalışıyordur eminim. Ancak şu an ki görüntü devam ederse yönetim bütçeyi küçültmek zorunda kalabilir. Obra'da sonsuza kadar bu takımın başında kalmayacak. Şartlar böyle olursa Allah göstermesin, Efes'den daha kötü durumlara düşebiliriz. Eminim Obra olmadan da F4 yapabiliriz ancak bunun için en önemli etken yine bütçe olacak. Altyapının öneminden bahsetmiyorum ancak bir gerçek var ki EuroLeague seviyesinde oynayacak oyuncuyu altyapıdan yetiştirmek taşın suyunu çıkartmak gibi bir şey maalesef.

ben ilerki senelerden çok daha umutluyum..başkan uzun vadeli bir sponsoru ve projeyi obranın önüne koyacaktır..bence buradaki asıl sıkıntı eurolegaue gibi bir organizasyonun kulüplere maddi anlamda katkı sağlayamaması..en son şampiyon olduğumuzda 1 milyon euro gibi bir rakam kazanmıştık..yıl boyunca kazandığımız toplam para 2 milyon euroya anca yaklaşmıştı..bu kadar çok izlenen bir organizasyonun gelirlerini mutlaka arttırmak gerekiyor..organizasyonu şampiyon bitirsen dahi bir veseliin bir senelik parasını çıkaramıyorsun..salon gelirleri var ama gelirleri olduğu kadar giderleri de fazla..yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen pozitif olmamız gerektiğini düşünüyorum..güzel günler önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir:)

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
    • @anadol_mert
« Yanıtla #429 : 25 Temmuz 2018, 21:58:51 »
ben ilerki senelerden çok daha umutluyum..başkan uzun vadeli bir sponsoru ve projeyi obranın önüne koyacaktır..bence buradaki asıl sıkıntı eurolegaue gibi bir organizasyonun kulüplere maddi anlamda katkı sağlayamaması..en son şampiyon olduğumuzda 1 milyon euro gibi bir rakam kazanmıştık..yıl boyunca kazandığımız toplam para 2 milyon euroya anca yaklaşmıştı..bu kadar çok izlenen bir organizasyonun gelirlerini mutlaka arttırmak gerekiyor..organizasyonu şampiyon bitirsen dahi bir veseliin bir senelik parasını çıkaramıyorsun..salon gelirleri var ama gelirleri olduğu kadar giderleri de fazla..yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen pozitif olmamız gerektiğini düşünüyorum..güzel günler önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir:)
Öyle tabi EL yönetimi üzerine düşen görevi yapmalı. Yayın geliri olarak bir para alıyormuyuz bilmiyorum zira Bartomeu 200 den fazla ülkeye maç yayınlıyoruz diyip duruyor. Bu yüzden katılım hakkı olarak CL'de ki gibi, her takıma en az 10ar milyon Euro para verilmeli. Playoff'a kalan takımların yayın gelirleri artmalı. Tabi para mevzusu bu topiğin konusu değil ama para işinin ucu eninde sonunda transferlere değiyor.
Son bir şarkı be...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #430 : 25 Temmuz 2018, 22:20:34 »

Futbol branşı özelinde önümüzdeki iki yıl içerisinde yaşanılacak olası bir başarısızlık durumunda Ali Koç başkan diye bağıran kitlenin büyük bir bölümünün kellesini isteyeceğinden şüphem yok, istersen 5 yıl üst üste euroleague şampiyonu ol. Umarım yanılıyorumdur ve umarım futbol takımı şampiyon olur ya da olamazsa da basketbol takımı gibi varını yoğunu sonuna kadar ortaya koyan bir karaktere bürünür...

• Üye
« Yanıtla #431 : 25 Temmuz 2018, 22:25:46 »
Öyle tabi EL yönetimi üzerine düşen görevi yapmalı. Yayın geliri olarak bir para alıyormuyuz bilmiyorum zira Bartomeu 200 den fazla ülkeye maç yayınlıyoruz diyip duruyor. Bu yüzden katılım hakkı olarak CL'de ki gibi, her takıma en az 10ar milyon Euro para verilmeli. Playoff'a kalan takımların yayın gelirleri artmalı. Tabi para mevzusu bu topiğin konusu değil ama para işinin ucu eninde sonunda transferlere değiyor.

inşallah ilerde bu pasta büyürde katılan takımlara daha fazla para dağıtılır..dediğiniz gibi bu da bütçeye olumlu yansır..

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #432 : 25 Temmuz 2018, 22:33:29 »
Bill Russel olmasa da Ewing diyelim biz gene. :D

Russell başardıkları ile tarihin en büyük birkaç oyuncusundan biridir. Amenna... Saygıda kusur etmem. Ama Ewing total yetenek olarak Russell'dan daha iyidir, daha yüksek bir potansiyeldir, daha uzun, daha kalın, daha güçlü, turnike atar gibi orta mesafe şutu sokan 2.16'lık bir canavardır. Russel geleceğine Ewing gelsin derim. Russell'ın şansı 60'larda oynaması, Ewing'in şanssızlığı 90'lara rastlamasıdır.

İnşallah iki metreyi geçen oyuncunun zor bulunduğu 60'ların 2:08'lik Russell'ı değil, yıldızlar kuşağının Ewing'i olur. :)
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2018, 22:34:55 Gönderen: Hakan Yaman »

• Üye
« Yanıtla #433 : 25 Temmuz 2018, 22:38:12 »
Futbol branşı özelinde önümüzdeki iki yıl içerisinde yaşanılacak olası bir başarısızlık durumunda Ali Koç başkan diye bağıran kitlenin büyük bir bölümünün kellesini isteyeceğinden şüphem yok, istersen 5 yıl üst üste euroleague şampiyonu ol. Umarım yanılıyorumdur ve umarım futbol takımı şampiyon olur ya da olamazsa da basketbol takımı gibi varını yoğunu sonuna kadar ortaya koyan bir karaktere bürünür...

futbolda ali koç'a biraz zaman tanımak lazım..dün başkanın açıklamalrından da görüleceği üzere külüp bitik durumda..gelirler 2023'lü yıllara kadar temlikli,arsalar ipotekli ve faiz sarmalı git gide büyüyor..ama ali bey'in mutlaka doğru bir plan ile bu döngüyü terse çevireceğinden şüphem yok..adamın elinde sihirli değnek yok ama vizyon sahibi,hırslı,planlı ve programlı bir insan..ben takımın başarılı olacağına inanıyorum bu sene..başarılıda olamayabilir ama dediğiniz gibi oyuncular baskette olduğu gibi sizinde dediğiniz gibi savaşan bir karakteri takıma yansıtacaktır..çünkü at sahibine göre kişner..ali bey-comoli-cocu-oyuncular...aynı obra-gerardini olayında olduğu gibi futbolda da o düzen kurulacaktır..bu kulüp aziz bey'in yıllardır çiftlik gibi  yönettiği herşeye sabır gösterirken bir zahmet ali beyede bir süre tanırlar diye düşünüyorum..

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #434 : 25 Temmuz 2018, 23:25:03 »
Russell başardıkları ile tarihin en büyük birkaç oyuncusundan biridir. Amenna... Saygıda kusur etmem. Ama Ewing total yetenek olarak Russell'dan daha iyidir, daha yüksek bir potansiyeldir, daha uzun, daha kalın, daha güçlü, turnike atar gibi orta mesafe şutu sokan 2.16'lık bir canavardır. Russel geleceğine Ewing gelsin derim. Russell'ın şansı 60'larda oynaması, Ewing'in şanssızlığı 90'lara rastlamasıdır.

İnşallah iki metreyi geçen oyuncunun zor bulunduğu 60'ların 2:08'lik Russell'ı değil, yıldızlar kuşağının Ewing'i olur. :)
Amin ;)
Kara deryalarda bir FENERsin!