Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2827966 defa)

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #990 : 14 Şubat 2019, 09:39:08 »
Olympiakos'un Briante Weber transferi için "denize düşen yılana sarılır"  deyimini kullanan Murat Murathanoğlu Fenerbahçe'nin olası bir Teodosic transferi için de "Fenerbahçe denize düşmedi ki" cümlesini kurdu. Tedosic eşinin ABD'de doğum yapmasını istiyormuş. Ayrıca sık sık nükseden bir sakatlığı söz konusu imiş. Burada bence tartışılması gereken Teodosic'in kumaşı ya da bireysel olarak yapabilecekleri değil. Şu saat itibariyle takım kimyasına ne kadar uyum sağlayabilir sorusuna cevap verilmeli diye düşünüyorum. Sene başında onun da müdahil olduğu bir plan ile başlarsın, eyvallah ama şu konumda büyük bir risk taşıyor bu hamle. He  önümüzdeki yıllar düşünülerek transfer edilsin deniliyor ise Obradovic istedikten sonra konuşmaya bile gerek yok bence ki şu an için gelsin dese de bir bildiği vardır heralde.  Murat Murathanoğlu nun yorumu için:

https://www.youtube.com/watch?v=XxHHI9hV50k&t=1s
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2019, 09:40:48 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #991 : 14 Şubat 2019, 10:14:41 »
Ben şahsen ekmeği yenmiş oyuncu istemiyorum. Bizim "prime time"ını bizde yaşayacak, aç oyuncuya ihtiyacımız var (bkz. Vesely). Bobby vs. istisnai durumlar, o her zaman aç.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #992 : 14 Şubat 2019, 10:56:31 »
Teodosiç'in eşi dün itibariyle doğum yaptı
şu saatten sonra Teodosiç'in bu saatte Avrupaya gelmesini kimse beklemesin
ne takımlar ne de onun için mantıklı bir zamanlama değil
tüm heves yaz sezonuna kalsın

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #993 : 14 Şubat 2019, 10:59:04 »
bu arada ben şahsen Teodosiç'i çok severim gelmesini de isterim
ama TEodosiç gelmesin diyen insanlara da şu aşamada tepki verilmesini ben anlamıyorum
FEnerbahçe olarak 4 5 sene önceli seviyede değiliz
taraftar da yapıyı takımı sonuçta görüyor ve onunla beraber yaşıyor
tabi ki kaliteli ve klas bir oyuncu neden gelmesin
ama Fenerbahçe taraftarı neden Teo'yu istemiyor yahu denilemez
5 sene önceki Fenerbahçe Teodosiç seviyesi şu aşamada tamamen terse döndü bunu kabul etmekte fayda var diye düşünüyoruım
o zamanlar Teodosiç'e çok ihtiyacımız vardı ama şu aşamada 5 sene önceki kadar ihtiyacımız yok
bu yüzden belli bir taraftar teodosiç istemiyorum diyebilir bunda hiç ama hiç şaşıracak bir durum yok

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #994 : 14 Şubat 2019, 12:45:46 »
Bende Teo' yu istemeyenlerdenim. Sebepleri, artıları eksileri uzun uzun tartışılmış. Hatta başıma bir şey gelmeyecekse Shvedi Teo' dan daha çok isterdim tuttuğum takımda.
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #995 : 14 Şubat 2019, 15:09:21 »
Bu senaryolarda bir tek efese gelmesi bana koyar....

Elinde fena sayılmayacak bütçe olup bir basketbol takımı ne kadar kötü yönetilir diye sorulsa verilecek cevabım ya Milano ya da Efes olurdu.
Efes şuan elinde herhalde 5 guard olmasına rağmen Teo için ciddi ciddi devreye giriyor.
Sonra gErgin Ataman büyük koç falan :)
...

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #996 : 14 Şubat 2019, 16:05:10 »
Koç. sakatlık ile bilgilerini aldıktan sonra teo dan vazgeçer, ben de istemiyorum zaten. ;Dayrıca bu sene olmasa bile aynı kadroyla sene ye zaten şampiyonuz. ha gelir koça yalvarır, köpeğen olam der, biz de sıkıntı çıkarmayız, o zaman. ;D
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2019, 16:05:31 Gönderen: constructor »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #997 : 14 Şubat 2019, 16:17:24 »
Bu sene olmasa niye diyoruz. Her sene finale çıkıp çıkıp kaybedelim o zaman. Sonra teo looser biz winner olalım. Bu klup basketbol şubelerinde toplam 7 final oynadı ve 1 şampiyonluğu var. Bunun adı nedir şimdi peki? Başarı mı, looserlik mı?

Teo avrupanın en iyi guardlarindan hatta dia ve spa sonrası en iyisi bence ve bu adamı istememek. Bunun mantığı falan yok. Şımarıklık. Biz olduk artık demek. Başka bişiy değil.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2019, 16:17:57 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #998 : 14 Şubat 2019, 19:14:37 »
Kısa rotasyonumuza bakın.

Önümüzdeki sezon kaç yaşlarında olacağını bir düşünün, Guduric'in sâdece 2 numara oynayabileceğini hesaplayın, Ennis'in sâdece sistem oyuncusu olduğunu  da hatırlayın ve 80 maçlık koskoca sezonda Allah korusun Sloukas sakatlanırsa ne olacağını düşünün.

Ve ortada Teodosic gibi bir adam var,  gücümüze güç katacak bir adamı istemiyoruz öyle mi? Bu konuda beni tek şey iknâ eder, o da Obra istemezse iknâ olurum. Bir bildiği, bir planı var derim.

Bunun hâricinde Teo gibi bir adamı istememek beni çok şaşırtıyor arkadaş, kimse kusura bakmasın.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #999 : 14 Şubat 2019, 20:27:59 »
Bokunu çıkarayım, şved mi teo mu?
Net şvedciyim :D

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #1000 : 15 Şubat 2019, 08:16:13 »
Vesely 3 yıl daha imzayı atmış. Hayırlı olsun.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1001 : 15 Şubat 2019, 08:59:59 »
Kısa rotasyonumuza bakın.

Önümüzdeki sezon kaç yaşlarında olacağını bir düşünün, Guduric'in sâdece 2 numara oynayabileceğini hesaplayın, Ennis'in sâdece sistem oyuncusu olduğunu  da hatırlayın ve 80 maçlık koskoca sezonda Allah korusun Sloukas sakatlanırsa ne olacağını düşünün.

Ve ortada Teodosic gibi bir adam var,  gücümüze güç katacak bir adamı istemiyoruz öyle mi? Bu konuda beni tek şey iknâ eder, o da Obra istemezse iknâ olurum. Bir bildiği, bir planı var derim.

Bunun hâricinde Teo gibi bir adamı istememek beni çok şaşırtıyor arkadaş, kimse kusura bakmasın.

Sloukas sakatlanırsa nolacak gibi hayali çıkarımlarla bir yere varamazsın da ben söyleyeyim sana cevabını Sloukas yokken gider Barca deplasmanında 15 sayı fark atar döneriz. İnanmıyorsun girersin euroligin sitesine bakarsın. Madem hayali sakatlık mevzusuna girdik Teodosic'in sakatlık riski çok daha fazla. Hatta şu anda ara ara nükseden bir sakatlığı var. Teo gelirse takımın merkezine oturacak ama sakatlık riski takımımızdaki her oyuncudan daha fazla. Buna ne diyeceksin.

Kısa rotasyonumuzda yaşı ilerlemiş bir tek Bobby var ki o da çevikliği üzerinden oyununu temellendirmediği için gelecek yıl büyük bir düşüş yaşamaz benzer performansı gösterir. Guduric ise üzerine koyarak daha iyi bir oyuncuya dönüşmesi çok daha yüksek ihtimal. Seneye Tyler dönecek veya bir takviye daha yapacağız. Yani "şu an 2 galibiyet farkla lider olan takımın" guard rotasyonu seneye daha iyi olacak. Seneye guard rotasyonunda çok büyük güç kaybedecekmişiz gibi manasız varsayımlarının hiç bir temeli yok. Wanamaker ayrıldığında kağıt üstünde guard rotasyonumuz zayıflamış olmalıydı peki öyle mi oldu.

Bizim takımın oyun anlayışını anlayamamışsınız. Vesely çok iyi oynadığı için takımın yıldızı Vesely gibi görünüyor ama bizim takımın yıldızı bençte dikilen kral ve onun oluşturduğu oyun setleri. Vesely hariç hiç bir oyuncumuz hiç bir istatistikte ilk beş sırada değil ama 8 oyununun maç mvp'si olduğu bir takımız biz. Yani takım oyunu oynuyoruz, pek çok silahımız var. Sloukas kötü günündeyse yeniliriz demeyiz biz, Teo saçmalarsa işimiz zor demeyi biz. Çünkü Melli çıkar alır maçı, yeri gelir Datome sanatını icra eder. Dixon yürek koyar, Kalinic sertlik yapar alırız biz maçı. Ruhsuz bir loser'ın insafına kalmış, inşallah F4'da sıçmaz diyeceğimiz bir takım istemiyorum ben. Bunu istememek de son derece normaldir. Takımı tanıyan pek çok insan da bunu düşünür.

Teodosic yalnızca güç katacak bir oyuncu değil, getirdiklerinin yanında götürdükleri da olacak. Bu götürdüğü şeylerin en önemlisi de takım halinde oynama ve hücumu herkes üzerinden kurabilme olacak. Şu anda euroligde tek başına maç alabilecek özel oyuncu yok. Lull sakatlandı, Doncic gitti, Spanoulis yaşlandı. De Colo ve Ser-Rod da pek o tip oyuncular değiller. Bu durumda en avantajlı takım çözülmesi, kitlenmesi en zor olan, farklı cevapları olan takım yani biziz. Teo da kritik anlarda sazı eline alabiliyor olsa tamam diycem de tam tersi sıçtığı anlarla meşhur. Ben şimdi bu oyuncuyu sadece çok yetenekli diye niye isteyeyim. Yetenek ile olsaydı son 10 senede 6-7 kez Cska şampiyonluğu izlerdik. 20 sayıdan finalde maç veren adam yetenekli olsa nolur, oyun kitlenince far tutulmuş tavşan gibi kaldıktan sonra o yeteneğinin turşusunu kurarız artık.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #1002 : 15 Şubat 2019, 09:24:47 »
Vesely 3 yıl daha imzayı atmış. Hayırlı olsun.
Boşverin şimdi Teo meo, işte güzel haber bu.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
« Yanıtla #1003 : 15 Şubat 2019, 09:25:23 »
+1

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1004 : 15 Şubat 2019, 10:00:31 »

Biraz daha boyut katayım. De Colo nun sözleşmesi de yanılmıyorsam 2019 da bitiyor. De colo mu, Shvet mi, Teo mu deseler, De Colo yu tercih ederim.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis