Benim yaş kuşağımda olanlar iyi hatırlar. Henry Turner bir maçta kötü bir şekilde sakatlanınca Ricky O'Neal Winslow'u transfer etmiştik yerine. Bizden sonra Telekomda falan oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Biz bu Winslow'u bir gecede Türk yapmıştık da kendisi Reşat Fırıncıoğlu gibi gârâbet örneği bir isim seçmişti

Isme bak abi, seçe seçe bu mi seçilir

Her neyse konu bu değil. Miami Heat'de oynayan 1996 doğumlu Justise Winslow bunun oğluymuş, ben yeni öğrendim. Çocuk fena da değil, gâyet atletik ve iyi savunması olan bir çocuk. Şimdi Ricky Türk vatandaşı olduğuna göre Justise de doğuştan Türk vatandaşı olmuyor mu? Çocuk yetenekli ama ABD Milli Takımı buna kalmaz, biz bu çocuğu Türk Millî Takımında oynatamaz mıyız? İlerde seviyesi düşse ve biz transfer etsek yerli oyuncu olarak oynatabiliriz değil mi? Hani bize gelmesi çok ütopik de federasyon bu çocuğu Türk Milli Takımına neden kazandırmaz kendisiyle görüşüp?
Yunanistan meselâ. İsrail/ABD/Yunanistan orijinli Tyler Dorsey'i anneannesi Yunan diye hemen Milli Takımına aldı iknâ ederek. Kezâ Kanada'da doğmuş büyümüş olan Naz Mitrou Long, annesi Kanadalı bir Rum diye Millî Takımlarında oynatacaklar. İtalya da Ryan Arcidiacano'yu Milli Takımına alıyor. Yâni adamlar en ufak şansı değerlendiriyor. Bizim federasyon da Justise ile görüşmeli, neticede o da bir Fırıncıoğlu

İlerde bu çocuğun yolu bize düşebilir böylece:)