Yazdıklarınız ciddi mi bilmiyorum ama şayet ciddi ise nasıl böyle bir hisse kapıldınız anlayamadım. Şu ana kadar gelen ve gidenleri karşılaştırınca kimi değiştirmediniz mesela? Belki bir Calathes ve Motley diyebilirsiniz ama unutmayalım ki henüz transfer sonlanmadı. Muhtemelen 2 veya 3 tane daha yeni isim gelecek.
Kötümser veya iyimser olmak için son kadroya artı maçlar başladığında takımın görüntüsüne bakmak lazım.
kağıt üzerinde kurulan kadrodan beklenti oluşturmak için, maçlar başladığında takımın görüntüsüne bakmaya pek ihtiyaç duymayacak kadar yakından takip ettiğimi düşünüyorum avrupa basketbolunu son 25-30 senedir falan.
elbette tahminlerle beklenti oluşturduğumuz için yanılma payımız mevcut ama kendi adıma geçmiş sezonlardaki beklentilerimde çok fazla sapma olmadığını söylemem mümkün.
5 tane play-off seviyesinde oyuncumuz var şu an: guduric, wilbekin, baldwin, colson, hayes.
hall, tarık ve melli play-off seviyesinde oyuncular değil.
zagars, pierre ve sertaç ise euroleague seviyesinde oyuncular değil.
gelecek uzun piyango olacak, nba’den ya tutarsa transferi olacak ki muhtemelen tutmayacak da zaten.
en azından udoh dışında tutan transfer olmadı daha önce.
1 ve 5 numarası olmayan kadro kuruldu.
4 ve 5 numara yedekleri pierre ile melli hem undersized, hem yetersiz.
oyun kurucu pozisyonunda guduric, wilbekin ikilisiyle istikrarlı basketbol oynanmaz, kırılma anlarında sakin kalınmaz, baskı altında doğru tercihler yapılmaz, zor rakiplere karşı oyun kontrol edilmez.
işin savunma kısmında, eldeki uzunlarla çember savunamaz.
her rakibe karşı defolu uzun rotasyonu.
şapkadan tavşan çıkmaz uzun transferinde.
ciddi buyout ödemedikçe ya da çok acayip biri boşa düşmedikçe, gelecek uzun euroleague seviyesinde biri olmayacaktır.
ömer, azubuike, metu gibi piyangolar gelecektir.
bu kadronun barcelona, real, olympiacos, panathinaikos, monaco’dan maç alması kanımca imkansız.
kanımca 34 değil, 24 maçlık sezona başlıyoruz.
15-17 civarı galibiyetle bitiririz normal sezonu.
he, guduric 2 seviye birden atlayıp yıldız guard performansı verir,
uzun piyangosundan büyük ikramiye vurur,
o zaman farklı konuşabiliriz.
aksi halde son derece istikrarsız ve akılsız bir takım oluruz.