...
-Olursa
-yaparsa
-ederse
Dostum bu takım sezona oyun kurucusuz girdi, bak oyun kurucusuz diyorum. Basketbolun en temel bölgesinde oynayacak oyuncusu olmadan başladı sezona. Eğer Wilbo sakatlanmasa Mays gelmeyecekti. Diyebilirsin ki Wilbo, Baldwin ve Gudu top getirirdi. Bunların hiçbiri oyun kurucu değil, oyun kuruculuk topu alıp rakip yarı sahaya getirmek de değil. Böyle bir şeye sebebiyet veren her kimse, elbette diyeceğiz ki takımdan gönderilsin, bundan daha doğal ne olabilir?
Bu takım sezona 5 numara olmadan girdi, bir de yetmezmiş gibi ''piyasada 5 numara vardı da biz mi almadık'' diyecek kadar aklımızla dalga geçmeye kalkıldı. 2 yıldır basketbol oynamayan, 36-37 yaşına gelmiş, 2 tur koşunca pili biten Marjanovic'i alıp performans beklersen, yine yıllardır NBA'de benchte oturan Birch ile F4 hedeflersen, ben de derim ki ''böyle takım mühendisliği olmaz, bırak git.'' nasıl ki başarı geldiğinde tebrik edip sırtımıza alıyorsak, başarısızlıkta da tabii ki kelle isteyeceğiz.
Başarı kriteri F4'tür, ligde de şampiyonluktur. Fenerbahçe kalibresi için bunun aşağısı başarısızlıktır. Tehlike bağıra bağıra gelirken hiçbir şey yokmuş gibi susup izlemek de taraftarlık değil benim gözümde.
Pierre varken Colson'ı almak ve Pierre ile yolları ayırmamak, Calathes'in yerine mayıs ayından beri kimseyi almamak, Papa ve Motley'yi yollayıp gerçek bir dominant 5 getirmemek... Şimdi bunları yapmayıp başarı bekleyenler mi takıma ihanet ediyor, yoksa bu hatâları dile getirip yanlışa imza atanların kellesini isteyenlerden birisi olarak ben mi ihânet etmiş oluyorum?
Bak elâlemin elinde Sloukas ve Grant varken Lorenzo'yu getiriyor, Walkup ve Goss varken Vildoza yapıyor, elâlem Lessort'a sâhipken Ömer Faruk'u çekiyor. Niye acaba değil mi?
Adamlar doğruyu yaparken, biz yanlışları dile getirince ve kelle isteyince ihânet mi etmiş oluyoruz?
1 ve 5 alınmazsa F8 yapamayız iddiam vardı, sâdece Mays geldi. F4 yapamayız bu kadroyla, iddiamın arkasındayım. Baba bir 5 numara gelmedikçe başarı yalan olur, görmeyip inat etmek de hadi ihânet demeyeyim, gaflettir.