Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2596330 defa)

0 Üye ve 45 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #20145 : 18 Ocak 2025, 12:21:06 »
konuyu biraz değiştirelim. fenerbahçe nin oyununda gard ne kadar önemli, forvet ne kadar önemli. saras kesinlikle uzuna dayanmayan bir sistemle oynuyor. elinde qeita veya fernando olsa nasıl oynanırdı oyun bilmiyorum ama fenerbahçe de sizce efesin şampiyon olduğu sene gibi gardların üzerine mi? kurulu, yoksa madridin şampiyon olduğu sene kısmen forvetlerin üzerine mi? kurulu . ne dersiniz?

Hayes ve Biberovic'in her attığını sokması üzerine kurulu. Bu olduğu zaman dünyanın en iyi takımı.

Ciddi cevap vermek gerekirse cidden bir forvet takımıyız.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2025, 12:21:47 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #20146 : 18 Ocak 2025, 12:35:08 »
Maç sonu yayınında Niko Albayrak ve Anıl Uysal, Avrupa'da oynayan bir uzunla ilgilendiğimizi söyledi ama netleşmediği için isim vermediler. Sanırım Bruno defterini kapatıp McCollum'da olduğu gibi ne vereceği belli olmayan NBA yerine Avrupa tecrübesi olan bir uzun arayışına gideceğiz.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #20147 : 18 Ocak 2025, 13:34:16 »
konuyu biraz değiştirelim. fenerbahçe nin oyununda gard ne kadar önemli, forvet ne kadar önemli. saras kesinlikle uzuna dayanmayan bir sistemle oynuyor. elinde qeita veya fernando olsa nasıl oynanırdı oyun bilmiyorum ama fenerbahçe de sizce efesin şampiyon olduğu sene gibi gardların üzerine mi? kurulu, yoksa madridin şampiyon olduğu sene kısmen forvetlerin üzerine mi? kurulu . ne dersiniz?
forvet rotasyonumuzun ligin en iyilerinden biri olduğu açık. bence de forvetler üstüne kurulu bir takımız diyebiliriz. ama kısa önemine gelince de şöyle iki durum var;

nba’de geçen sezonun şampiyonu boston da forvetler üzerine yıllar öncesinden takımını kurmuş hatta bunun için kyrieyi de yollamış bi takım. ama tatum ve brown topu elinde tutup kendi pozisyonlarını yaratabilen oyuncular. real madrid’e gelince de sezonun en önemli bölümünde hezonja, musa, deck gibi oyuncuların yerine llul ve rodriguez ön plandaydaydı. çünkü musa dışında post up dışında kendine kolay pozisyon hazırlayabilen oyuncular değiller. kendilerine uygun pozisyonun kısalar tarafından hazırlanması gereken oyuncular. böyle oyuncular da playoff ve final four’da kısalara göre çok daha rahat etkisiz hale getirilebiliyor.

mesela olympiakos da öyle. son 3 sezonun en istikrarlı takımı belki de ama en verimli oyuncuları peters, vezenkov gibi kendilerine pozisyon hazırlanması gereken forvetler. bize bakınca da tarık, hayes, colson hatta pierre bu oyuncuların hiçbiri topu yere vurup kendi şutunu yaratacak oyuncular değiller. tarık potansiyel olarak bunu yapabilir belki ama onun da topla geçirdiği zaman ne kadar artarsa hata oranı da o kadar artıyor. o yüzden bu forvetlere o topu geçirmemize izin vermediklerinde kendi işini görecek kısalar da şart bize. geçen yıl final four’da da calathes ve wilbekin çok kötü maçlar çıkardığı için son çeyrekte maçı kaybetmiştik.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #20148 : 18 Ocak 2025, 14:37:09 »
forvet rotasyonumuzun ligin en iyilerinden biri olduğu açık. bence de forvetler üstüne kurulu bir takımız diyebiliriz. ama kısa önemine gelince de şöyle iki durum var;

nba’de geçen sezonun şampiyonu boston da forvetler üzerine yıllar öncesinden takımını kurmuş hatta bunun için kyrieyi de yollamış bi takım. ama tatum ve brown topu elinde tutup kendi pozisyonlarını yaratabilen oyuncular. real madrid’e gelince de sezonun en önemli bölümünde hezonja, musa, deck gibi oyuncuların yerine llul ve rodriguez ön plandaydaydı. çünkü musa dışında post up dışında kendine kolay pozisyon hazırlayabilen oyuncular değiller. kendilerine uygun pozisyonun kısalar tarafından hazırlanması gereken oyuncular. böyle oyuncular da playoff ve final four’da kısalara göre çok daha rahat etkisiz hale getirilebiliyor.

mesela olympiakos da öyle. son 3 sezonun en istikrarlı takımı belki de ama en verimli oyuncuları peters, vezenkov gibi kendilerine pozisyon hazırlanması gereken forvetler. bize bakınca da tarık, hayes, colson hatta pierre bu oyuncuların hiçbiri topu yere vurup kendi şutunu yaratacak oyuncular değiller. tarık potansiyel olarak bunu yapabilir belki ama onun da topla geçirdiği zaman ne kadar artarsa hata oranı da o kadar artıyor. o yüzden bu forvetlere o topu geçirmemize izin vermediklerinde kendi işini görecek kısalar da şart bize. geçen yıl final four’da da calathes ve wilbekin çok kötü maçlar çıkardığı için son çeyrekte maçı kaybetmiştik.
tespitlere kesinlikle katılıyorum. biz görüntüde forvet takımıyız ama forvetler kendi başına bir anlam ifade etmiyor. erick gelmeden önce gardlarımız sadece marko ve hall kalınca ciddi anlamda bocaladık. ancak erick ile zagars takıma katılınca işler değişti. forvetler çok rahat oynamaya başladı. takımda sağlıklı mutlaka 4 gard olması lazım. şimdilik mays hariç. bunlardan birisi mutlaka zagars olmalı, çünkü gerçek bir numara sadece o var. o zaman bizim oyunumuz değişiyor. daha anlamlı hale geliyor. doğan görünmlü şahin gibi forvet görünümlü gard takımıyız dersek daha net tanımlamış oluruz.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #20149 : 18 Ocak 2025, 20:32:17 »
Melli kadar anlam yüklenen başka bir oyuncu görmedim, tüm oyuncular eleştiriliyor, Melli paşam 5 sayı ortalaması ile oynasa  bile hiç göze batmıyor hep görünmeyen gizli işler yapıyor.

Asla kabûl etmem bunu. Bak bakalım koca kıtada Melli kadar kısa karşısında başarılı kalabilen kaç oyuncu var.

Sâdece bu değil tabii. Melli'nin basketbol zekâsı çok yüksek. En doğru zamanda en doğru yere nasıl yardıma gittiğine bi bak, savunmada nasıl durduğuna, neler yaptığına.

Ayrıca Melli saha görüşü yüksek, pasör bi uzun. Benim Saras'a kızma nedenlerimden birisi bu işte. Parkede Melli'yi ikinci bir oyun kurucu olarak hiç kullanmadı. Oysa Melli'yi çekeceksin post bölgesine ve her hücumda top mutlaka Melli'nin eline değecek. Biz napıyoruz? En fazla 2 pas ve hemen şut. Saras dua etsin Avrupa'nın en yüksek yüzdeli üçlük kullanan ve %47 ile atan Nigel ile bu alanda %44 ile 3.sırada bulunan Biberovic bizde. Düşün ki bu ikisi Obst'tan daha yüksek yüzdeye sâhip. Bu ikisi iyi atar, Gudu da gününde olursa maçları kazanıyoruz.

Oysa Melli'nin yapabileceği servisleri kullanmak bir kez bile Saras Efendi'nin aklına gelmiyor. Uzundan kısaya asisti en az Vesely kadar iyi yapar Melli meselâ. 5 sayı ortalamasına takmışsın kafayı, sanki basketbol bireysel istatistik oyunuymus gibi. Melli'ye top kullanmasi için ne kadar fırsat geliyor bi düşün.

Ayrıca ne zaman dedik ki Melli Avrupa'nın en skorer uzunlarından birisi diye. Sikma çok mu skorerdi meselâ?

İstersen Melli'yi verip D.Booker'ı geri alalım, ne de olsa 15 sayı ortalaması var. Bak bakalım Booker ile savunmada nasıl delik deşik olacaksın.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #20150 : 19 Ocak 2025, 09:22:55 »
İyi yaptığı şeyler elbette vardır ama totalde vasat bir oyuncu, Guduric, Motley falan ondan çok daha yetenekli çok daha faydalı oyuncu ama bir ton eleştiri alıyor, yeri geliyor Nigel bile eleştiriliyor ama düz topçu Melli için  nerdeyse sıfır eleştiri, enteresan geliyor.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #20151 : 19 Ocak 2025, 10:19:45 »
İyi yaptığı şeyler elbette vardır ama totalde vasat bir oyuncu, Guduric, Motley falan ondan çok daha yetenekli çok daha faydalı oyuncu ama bir ton eleştiri alıyor, yeri geliyor Nigel bile eleştiriliyor ama düz topçu Melli için  nerdeyse sıfır eleştiri, enteresan geliyor.

Ben de katılmıyorum, oynadığı süre içinde +- durumuna bakmak lazım kötü oynadığı bir kaç maç var ama skor yapmasa da savunmaya enerji verdiği çok maç gördüm, bu arada kötü oynayinca da harbi kötü oynuyor nigel gibi değil, bildiğin amatör oyuncuya dönüşüyor balans ayarı bozuk
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2025, 10:22:32 Gönderen: Civa »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #20152 : 19 Ocak 2025, 12:03:28 »
Bu konu her aktif olduğunda bir heyecanla giriyorum ama maalesef beklediğim haberleri göremiyorum.  Ben de konunun devamı ile ilgili yorum yapacak olursam; Melli, her takımda bulunması gereken bir oyuncu. Ama ilk opsiyon yerine güne ve ihtiyaca göre değerlendirilmesi gereken bir isim.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #20153 : 19 Ocak 2025, 15:48:48 »
Melli’yi bizim şampiyonluk kadromuzdaki Antiç gibi düşünmek lazım. Tecrübeli ne yaptığını bilen takımın abisi. Maalesef düzgün bir uzun almadığımız için olması gerekenden daha fazla oynuyor.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20154 : 21 Ocak 2025, 08:20:09 »
jilson bango diye birini istediğimizi yazmış ispanyollar.

zaragoza’da 14.4 sayı, 5.3 ribaund ortalaması varmış.

videolarında gördüğüm çok atletik, pnr üzeri iyi devriliyor, iyi bitirici.

savunması nasıl, oyun konsantrasyonu nasıl görünmüyor tabi videolarda.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #20155 : 21 Ocak 2025, 09:06:40 »
Bruno olmayınca yine angola üretimli yan sanayi üretimine mi gitmiş olduk şimdi :) brunonun nazı bitmediği için bi süredir avrupadan bir uzunu takip ettiğimiz söyleniyodu, acaba bu arkadaş mı o uzun?
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı agha

• Üye
« Yanıtla #20156 : 21 Ocak 2025, 09:16:04 »
Akşam pazarına çıktık yine.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #20157 : 21 Ocak 2025, 09:24:47 »
Arkadaşın ismini ilk kez duydum ve biraz internette geziniyim dedim kim bu diye, dün pao da ömer sakatlanınca birçok pao taraftarı bangoyu almalıyız kaçırmamalıyız falan yazmış kendi sayfalarında, twitter hesaplarına, forumlarında vs.
Zaragozayı takip edecek kadar basketbolun içindeler mi tabi bilinmez :)
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2025, 09:41:19 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #20158 : 21 Ocak 2025, 10:07:33 »
Avrupada yüzde 78, ligde ise yüzde 68 ile oynuyor 15 sayı ortalamayla. İnşallah alırız.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #20159 : 21 Ocak 2025, 11:40:21 »
Acele etmeyelim. Sezonun bitimine az kaldı. Sezon bitsin bir çok yeni fırsat çıkar önümüze.