Micic falan umrumda değil... Koç, Cenk Renda, Derya, UOS hepsini dinlediğimde takım kimyası adına soyunma odası tavırlarını, özel hayatından aile üyelerinin birbiriyle uyumuna kadar seçici davranıldığını görüyorum. Takım kimyasının ne kadar önemli olduğunu, sadece kazanmanın da yetmediği ve kazanırken oyuncuların bundan keyif almasının da önemli olduğunu da gördük. O yüzden başarıda istikrarı sağlamak adına kariyerli oyuncu transferlerini çok önemsemiyorum. Ekip ne derse o... Bence istikrarın hikayesi başarının mimarlarını korumakta, Zagars, Bango, Bonzie, Baldwin ve Onural gibi potansiyellerinin çok altında oyuncularımızı parlatmakta ve yeni Hall, McCollum'lar bulmakta yatıyor. Ayrıca Micic'in takım kimyasına zarar vereceğini öngörüyorum.
Ozellikle Hall, (ben dahil) gelince laf etmeyen olmadi. Ne isi var, aranan oyun kurucu bu mu, calathes niye gitti vs .... Ama kupayi getiren oyuncu oldu demek abarti olmaz.
Isimden daha cok boyle karakterli, ve ac oyunculari tercih etmek lazim.
Micic mesela buyuk oyuncu ve iyi bir karakter. Ama hala ac mi? o yuregi koyacak mi? Hoca ve ekip gorusmelerde karar verecektir tahminen.
Benim bu sene anladigim;
-Pierre yerine Jantunen geldi
-1 Guard bakiliyor. Shorts hedef, digerleri plase. (tahminen wilbekin ve zagars in durumlari da bu hamleye bagli)
-Tarik ve Hayes in kararina gore 2-3 numara bakilabilir
-Birch yerine bir 5 numara gerekiyor.
-Onuralp geliyor
-Omer Ege de bu sene sure almaya baslar gibi. (U18 turnuvasi onemli, universiteler aklini celebilir)
Sertac-Metecan da sanki miadini doldurdu. Bu sene icin olmasa bile artik degisimi dusunup, uzun turk oyuncu almak lazim. Ama kim olabilir bilemedim. Belki NCAA den samet, berke, cenker gibi bir isim getirilebilir. Genc ve gelisen oyuncu hepsi, bu takimda veteranlari boyle isimlerle desteklemek lazim. (hem maddi olarak daha iyi olur, hemde icinden patlama yapanlar olursa takima katki verir)