micic resmi olarak hapoel’e gittiğine göre yazıp yazıp sildiğim düşüncelerimi artık yazabilirim.
millet hayal görürken neler söylemişiz zamanında, buyrun hatırlayalım.
bu hayalperestler olmayacak hayallerin peşinden gidecekler, sonunda işi “saras istemedi” noktasına bağlayacaklar yine.
5 yaşında çocuk bunlardan daha gerçekçi yemin ederim. micic, exum hayalinden guduric’i kaçırdılar, jokubaitis de kaçarsa babayı aldık.
daha 6 ay önce kendisini yemeye çalışan 2 tane beceriksizi adamdan saydırdı saras,
ama halen keramet kendilerinde sanıyorlar belli ki.
işin acayip tarafı, şubeye yakın isimler de micic ile exum gazı veriyor millete.
sike sürülecek akıl yok yemin ederim bunlarda.
hayalle yaşayanı gerçeklerle bilmem ne yaptılar tekrar.
micic’e bizden daha fazla bütçe ayıran çıkmayacağını düşündüren ne peki sana? 
bu heriflerin yaptıkları, yapacaklarının teminatı.
poirier beklerken nebo ve diğer uzunlar kaçtı, poirier’i kaptırdılar.
sonra queta dite birini beklediler, o arada piyasada alacak uzun kalmadı.
sonra aylarca bruno fernando beklendi, uğruna adam almadılar ama onu da kaptırdılar.
micic uğruna guduric’i bıraktılar,
jokubaitis’in durumu netleşirse piyasada guard kalmıyor şu anda.
micic olmazsa babayı alıyoruz.
hayırlısı…
fenerbahçe’nin, büyük isimleri transfer etme noktasında rekabetçi olamayacağını idrak etsin artık herkes.
bizden daha yüksek bütçeli 10 tane takım var.
onların tercih etmediği oyunculardan kadro kurabiliriz sadece.
bu gerçeği anlayıp, haddimizi bilerek hareket etmezsek, çok üzülürüz.
vala ben ev almak isteyen kararsız müşterilerime hep şunu söylerim;
“beklentini karşılayan evi bulduysan alacaksın, belki daha iyisi denk gelir diye beklemeyeceksin.”
yetiştirdiğim gayrimenkul danışmanlarına da şunu söylerim hep,
“bugün alacağın 3 lira, 6 ay sonra alacağın 10 liradan daha büyük paradır. çünkü 6 ay sonra alacağının garantisi yoktur. komisyonda %2 diye diretme, tutturduğunu al”. 
hayata bakışım da bu olur çoğu zaman.
beklentini karşılayan, aradığına yakın bir şeyi bulduysan daha iyisini aramayacaksın artık.
derya ve ekibinin, hayallerinin peşinden gidip, gerçeklerin tokadını defalarca yemelerine rağmen hayal kurmaya devam etmelerini anlamıyorum haliyle.
baştaki beceriksizler o kadar sonradan görme ki, herkesin 3 yıllık garanti kontrat önerdiği adama 2+1 öneriyorlar, şampiyonluk ve %60 oynama şartı koyuyorlar 3. sene için?
mantıkları şu; biz şampiyon takımız, herkes bizde oynamak ister, herkes bizi tercih eder.
klasik türk tipi el siki görmeyip, kendikini piyade tüfeği sanma durumu.
senden daha çok parası olan da var, senden daha fazla başarısı olan da var, senden çok daha büyük tarihi olan da var, başarıyı senden daha fazla isteyen de var.
en güçlü sen değilsin, en büyük sen değilsin, en zengin sen değilsin, en cazip sen değilsin.
hedefler küçülüyor, kadro kalitesi küçülüyor, beklentiler küçülüyor.
bütçe artmış olabilir.
ama bütçeyi harcayacak adam yok ki.
haliyle bütçe de küçülecek işin sonunda.
ben bu seneyi çöpe attım.
transfer döneminden tek beklentim,
yarışmacı olma hayali görmek yerine,
gelecek yılların şampiyon takımının iskeletini oluşturmaları.
yarışmacı takım kuracak oyuncu yok artık piyasada.
ayakların yere basmazsa paran elinde kalır, harcayamazsın bile.
bütçe arttırdık dediğin ortamda bir bakmışsın bütçe düşürmüşsün.