Geçen sezon brüt 500.000 usd'ye oynayıp sakatlığından dolayı kontrat bulamayan adama 1 yıllık sözleşme için 2.000.000 euro verdiysek bizden daha çok bu alışverişten oyuncunun kazançlı çıktığı aşikar... Sakatlığı ve savunma zaafiyetlerinden dolayı kimse 11. veya 12. oyuncu olarak dahi düşünmemiş. Etraflıca düşününce ortada sadece büyük risk barındıran bir zar görüyorum, ve verilen maaşı anlamsız buluyorum.
Kendrick Nunn geldiği sezondan önce NBA'den senelik brüt 5.250.000 usd kazanç sağlamış, NBA'de geldiği sezondan önce 70 maçta 13.8 dk ortalamayla 7.2 sayı, 1.8 ast, 1.7 reb istatistikleri, Nba kariyerinde ise 193 maçta 23 dk ortalamayla 12.1 sayı, 2.4 ast, 2.4 reb istatistikleri vardı. Pana'ya yıllık 2.5 milyon eurodan 2 yıllık sözleşmeye imza atmış.
Cedi Osman geldiği sezondan önce NBA'den senelik 6.718.842 usd kazanç sağlamış, NBA'de geldiği sezondan önce 73 maçta 17.6 dk ortalamayla 6.8 sayı, 1,7 ast, 2,3 reb istatistikleri, Nba kariyerinde 476 maçta 22 dk ortalamayla 9.2 sayı, 2 ast, 3 reb istatistikleri vardı. Pana'ya yıllık 2 milyon eurodan daha aşağıya imza atmış.
Evan Fournier geldiği sezondan önce NBA'den senelik brüt 18.000.000 usd kazanç sağlamış, NBA'de geldiği sezondan önce 32 maçta 6.9 sayı, 1.5 ast, 1.8 reb istatistikleri, Nba kariyerinde 704 maçta 27.7 dk ortalamayla 13.6 sayı, 2.5 ast, 2.7 reb istatistikleri vardı. Oly'ye yıllık 2.25 milyon eurodan 2 yıllık sözleşmeye imza atmış.
O yüzden Boston'ı bu paraya getirmek meziyet değil. NBA'e dönebilmek adına rehabilite olacak ve kariyerinin en büyük parasını kazanacak, tabiki gelir. Pana veya Oly yukarıda saydığım isimleri alırken hiç oyuncu NBA'den kontrat bulamazsa gelecek şeklinde haberler dahi hatırlamıyorum. Bir şekilde NBA ile aynı kazançları sunarak kendilerini cazip kılıyorlar. Valanciunas bile serbest kalabilse koşa koşa geliyordu. Meziyet, Richaun Holmes'i getirmekte veya Simone Fontecchio falan getirmekte...