Kardeşim benim, konunun Saras'la doğrudan alakası yok. Kaldı ki yöneticin gidilen oyuncuyu bağladı da Saras mı hayır dedi? Bak yukarıda bir başka kardeşimiz Tarık'a dair yaptığın Saras sallamasının doğru olmadığını, iki koçun da çalıştığı sezonu göstererek çürütmüş. Elmayla armudu karıştırmayalım eleştirirken. Saras sayesinde geçen seneki güdüklükleri hasır altı oldu. Queta falan kovalarken getirdikleri ihtiyarlardan doğrusunu seçtiler, o da F4'da acayip oynadı. Saras'dan dolayı mı, Saras'a rağmen mi, soru bu.
Bunun dışında serzenişlerinin tamamına katılıyorum. Ben de istiyorum eskisi gibi Nisan'da elit topçu çözülsün (biz gene çok iyi değildik bu konuda ama trend öyleydi) fakat artık piyasada bir sürü babasız herkese aşırı para saçıyor, dolayısıyla bir aidiyet durumu yoksa Wade gibi, elit oyuncuyu makul paraya ikna edemiyorsun. Lakin yönetici becerisi de burada devreye giriyor. Bunları çözemiyorsan zaten senin yapacağın işi herhangi birisi de yapar.
diğer hususlarda keskin farklılıklarımız yok.
tarık için cevap vercem sadece.
itoudis’in ilk yılında tarık sadece 12 maç oynamış ve 122 dakika süre almış. maç başına 10 dakika oynamış.
itoudis’in 2. senesinde ise sakatlıkları olmuş fakat 13 maçın 7’sinde oynamış, 18 dakika süre almış.
şimdi bu adamı euroleague oyuncusu yapanın itoudis olmadığını söylersek ayıp olur.
elbette saras’ın katkısı çok büyük tarık’ın kariyerinde.
ama çocuğu euroleague oyuncusu yapan, rotasyonda ana unsur yapan itoudis.
saras da bunu devam ettirdi.
Fenerbahçe basketbol organizasyonunda soyunma odası uyumu, karakter ve roller dışındaki parasal konularda Saras ın tıpkı bir ZOC mantalitesinde olduğunu düşünüyorum. Bu işlere bulaşacak adam olmadığını, bu işlerde öne süreceği adamı (Derya Yannier) ekipte isteyerek çok net ortaya koydu. Bir adam en çok ben kazanmalıyım egosuyla geldiğinde, onun soyunma odasında elde edemeyeceği saygıyı değil Saras, Obra da veremez!
hocam bunlara katılıyorum.
ama benim sallama sebebim “takım içi dengeleri” bozacak oyuncuları alamayışımız değil.
aksine takım içi dengeleri bozacak oyuncuları aylarca kovalayışımıza kızıyorum.
neden alamıyoruz değil, neden alacağımız hayalini görüyoruz.
adı geçen her oyuncu için alamayız, hayal görüyorlar diyorum 2 senedir.