Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3626809 defa)

usta_4700, Burak Benli, erhanay (+ 1 Gizli) ve 256 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #24870 : 07 Temmuz 2026, 09:13:22 »
Pana cedi'yi bırakma kararı almazsa cedi yi ordan çıkarmak çok zor. Bırakıcaklarsa Efes te kesin talip olur. Ergin'in yerine Obra nın koç olması ve Saras la aralarının iyi olduğu düşünülürse bizim faydamıza. Bi diğer gerçekse Efes'in bizden daha iyi bir maaş teklif edecek olması. Biz 2'den fazla bi maaş teklif etmeyiz diye düşünüyorum ama efes Larkin in maaşından çıkıldığı düşünülürse 2.5-3 verir rahat.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #24871 : 07 Temmuz 2026, 10:45:29 »
Kahreden haber geldi! Neyse, dönerse bize döneceğine inancım tam, yolu ve bahtı açık, şansı bol olsun. Cedi işinin oluru yok bana kalırsa, şutör bi kısa bulup 3 numarayı Onuralp ve THT ile yedekleyelim. Gelen parayı da kalite bi 4 numaraya gömelim lütfen.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #24872 : 07 Temmuz 2026, 11:55:08 »
Yağız bi daha tivit attı Cedi nin durumu takip ediliyor diye. Cedi nin durum belli olmadan hamle yapmayız o bölgeye.

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #24873 : 07 Temmuz 2026, 12:26:27 »
Yağız bi daha tivit attı Cedi nin durumu takip ediliyor diye. Cedi nin durum belli olmadan hamle yapmayız o bölgeye.

Yine bir nöbet çıktı başımıza
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #24874 : 07 Temmuz 2026, 16:21:01 »
Saras Jasikevičius – Cedi Osman Uyumu (9,5/10)

Bana göre Cedi Osman, Saras'ın sistemine en uygun kanat oyuncularından biri olabilir.

Saras'ın basketbolunda kanatlardan beklenen; topsuz hareketlilik, doğru zamanda kat etmek, savunma disiplini, doğru şut seçimi ve takım oyununa bağlılıktır. Cedi'nin en güçlü yönleri de tam olarak bunlar. Özellikle backdoor cut'ları, geçiş hücumundaki etkinliği ve yardım savunması, Saras'ın düzeninde önemli bir değer yaratabilir.

Savunmada ise Cedi'nin 2 ve 3 numaraları rahat savunabilmesi, gerektiğinde 4 numaraya karşı da ayakta kalabilmesi, Saras'ın agresif ve disiplinli savunma anlayışına uyum sağlamasını kolaylaştırabilir.

Tek soru işareti, Cedi'nin bire birden sürekli skor üreten bir kanat olmaması. Ancak Saras'ın hücum sistemi zaten izolasyondan çok set organizasyonu ve doğru karar üzerine kurulu olduğu için bu eksiğin etkisi sınırlı kalabilir.

Sonuç olarak Cedi, Saras'ın takımında muhtemelen ikinci veya üçüncü hücum opsiyonu olur; açık şutları değerlendiren, topsuz hareketleriyle savunmayı cezalandıran ve savunmada güven veren çok değerli bir tamamlayıcı oyuncu rolünü üstlenebilir. Kısacası bu birlikteliğin teknik uyumu bence oldukça yüksek olurdu.

Öte yandan bu role, yani tamamlayıcı oyuncu rolüne, bir takımın ayıracağı bütçeyle Fenerbahçe basketbol organizasyonunun ayıracağı bütçe arasında dağlar kadar fark olabileceğini sanıyorum. Biz bu role max 2,0 - 2,2 mio USD ayırırız sanıyorum. Ancak buna ek olarak yerli olmasının da bir artısı olması hasebiyle +500 K USD etkisini de hesaba katmak lazım. O halde 2,5 - 3,0 arası bir rakama kapısı çalınabilir.

Rakipler paralı, ama organizasyon olarak bizim kadar iyi değiller. Bakalım, sonucu göreceğiz...
PG Baldwin / SG Larkin / SG Tucker / SF-PF Key / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24875 : 07 Temmuz 2026, 17:32:00 »
cedi panadan 1.7 alıyor bildiğim kadarıyla.minumumda 700-800 buy out isterler.

bizim vereceğimiz maks kontratta 2 m olur. Cedide 3 e felan efese gider.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24876 : 07 Temmuz 2026, 17:46:52 »

Dpg ile Oly'e iki düşman taraf olarak fena bir ilişkimiz yok aslında. Dpg ikna edilebilirse maaş konusunda orta yol bulunur. Gelmesine yine ihtimal vermiyorum da bir acaba dedirtiyor

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24877 : 07 Temmuz 2026, 18:09:49 »
Tarık Biberovic, NBA’e gitmek için Fenerbahçe’den ayrılacağını kulübe bildirdi. (Marc Stein)

Mavericks, Biberovic ile ikinci yılı takım opsiyonlu olmak üzere 2 yıl/6 milyon dolarlık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Vergileri bize ödeyeceği bonservisi düşünce yok pahasına gidiyor ama nba işte ispatlarsa kendini kontratı kapar hayırlı olsun

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24878 : 07 Temmuz 2026, 18:22:37 »
Transferler açıklanmaya başlıyor. Nihayet. Heralde Torrest'ten başlarlar

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24879 : 07 Temmuz 2026, 18:23:34 »
Denkleme Hezonja yı da ekleyelim;

Bireysel yetenek açısından bakıldığında Mario Hezonja, Cedi Osman'dan daha üst düzey bir oyuncu gibi geliyor bana. Kendi skorunu yaratabilmesi, bire bir üretimi, fiziği ve hücum repertuvarı onu Avrupa'nın elit forvetlerinden biri yapıyor.

Ancak konu Saras'ın sistemi olduğunda tablo biraz değişiyor...

Saras'ın hücum anlayışı; doğru karar verme, topsuz hareket, savunma disiplini, ekstra pas ve sistem içinde doğru rol dağılımı üzerine kuruludur. Bu noktada Cedi'nin doğal oyun karakteri sisteme çok daha akıcı oturuyor. Cedi top istemeden de oyuna etki edebilen, boş alanları iyi kullanan, savunmada görev tanımına sadık kalan ve takım düzenini bozmayan bir profil çiziyor.

Hezonja ise daha fazla top isteyen, bire bir üzerinden ritim bulan ve zaman zaman hücumda özgürlük isteyen bir oyuncu. Bu özellikleri maç kazandırabilir; ancak sistem disiplini açısından koçun sürekli dengelemesi gereken bir yapı da oluşturabilir.

Savunmada ise iki oyuncu da değerli olsa da farklı şekillerde katkı verir. Hezonja fiziksel üstünlüğü sayesinde daha güçlü forvetlerle eşleşebilirken (Bazen bu konuda tembelliklerini de gördük), Cedi yardım savunması, rotasyon ve topsuz enerji konusunda daha istikrarlı bir görüntü sunuyor.

Saras sistemi açısından tercih seçimi yapacak olsak:

-Bireysel yetenek: Hezonja
-Kendi skorunu üretme: Hezonja
-Topsuz oyun: Cedi
-Savunma disiplini: Cedi (az farkla)
-Sistem sadakati: Cedi
-Geçiş hücumu: Cedi
-Fiziksel üstünlük: Hezonja
-Maç kazandıracak bireysel üretim: Hezonja
-Koçun sistemine doğal uyum: Cedi

Sonuç olarak, elinizde yıldız eksikliği varsa ve hücumda bireysel üretime ihtiyaç duyuyorsanız Hezonja daha değerli bir tercihtir. Ancak zaten kaliteli bir guard rotasyonuna ve oturmuş bir sisteme sahipseniz, Saras Jasikevičius'un basketbolunda Cedi Osman'ın sağlayacağı denge ve rol oyuncusu katkısı daha sürdürülebilir olabilir.

Kısacası bireysel üretim istiyorsak en iyi oyuncu Hezonja, fakat Saras'ın sistemine en doğal uyum sağlayan oyuncu Cedi Osman olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle tercih, takımın ihtiyaçlarına göre değişir; bireysel kalite ile sistem uyumu her zaman aynı oyuncuda buluşmayabilir.

Son olarak; Hezonjaya, "şu an ben geliyorum" dediğinde 3,5 Mio USD yi bayıla bayıla verecek takım/takımlar vardır. Biz mi?... Yakınında bile değiliz...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24880 : 07 Temmuz 2026, 18:24:44 »
Transferler açıklanmaya başlıyor. Nihayet. Heralde Torrest'ten başlarlar
"Contract extension" ile başlıyoruz... Melli, Baldwin, Melih...

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #24881 : 07 Temmuz 2026, 19:16:28 »
Cedi anadolu yakasına dahi geçemez olma o masum Cedi değil.Çok yanılltı.Soyunma odası karışır.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2026, 20:03:17 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #24882 : 07 Temmuz 2026, 19:50:33 »
friend-chip'in tüm yazdıklarının sonucunda ben de Cedi'ye ikna oldum. Hezonja ile yapılan kıyasta benim için en önemli madde ''koçun sistemine doğal uyum'' konusu. Cedi bu konuda Hezonja'ya göre çok fazla güven veriyor. Takım savunmasına katkı çok önemli bence, Cedi kesinlikle Hezonja'ya göre sağlam duruyor.

Bu arada, kimler kimler geldi bu takıma. Wilbo ile kavgalıydık, geldiğinde bağrımıza bastık direkt. Cedi ile hiçbir sorun yaşamayız, abartmayalım. Zâten oyuncu havuzu dar, paramız kısıtlı, Türk oyuncu olarak Tarık'ın boşluğunu Cedi ile doldurmak en mantıklı hareket.

Biz böyle konuşuyoruz da daha durun bakalım. Ortada fol var ama yumurta henüz yok.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2026, 19:50:59 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #24883 : 07 Temmuz 2026, 19:58:36 »
hezonja inanılmaz verimsiz bi oyuncu. düşünmeden, mesafe tanımadan kaldırıp şut atan ve mental olarak güven vermeyen bi profil. cedi bence hem daha komple hem de lafı uzatmadan daha iyi oyuncu.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #24884 : 07 Temmuz 2026, 20:04:25 »
Laptoplarda buton yok bazen dalıp büyük harfle yazıyoruz pardon.Konmaı bu arada.