Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3687278 defa)

BenFener46, eyb12 ve 49 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #25395 : 27 Temmuz 2026, 14:34:12 »
Transferlerin çoğu net, bilinen-tanınan, ne alacağımızı bildiğimiz isimler olunca; Arada alınan potansiyel transferleri ve veteranlar kimsenin gözüne batmıyor, hatta taraftarı mutlu ediyor bile olabilir.

Sinan çok güzel anlatmış. Genelde beklenenden daha uzun bir hazırlık periyodu geçirecek olmamız muazzam. Aynı zamanda sistemi tanıyanlar ile yenilerin adaptasyonu için bu süre, aslında yıl sonu hedefinin keskinliği ve ocak ayı tahminleri için de referans alınabilecek.

Her sene Şubat-Martı hedef koyardım. Bu sene Ocak-Şubat dönemini gözüme kestirdim. Her ne kadar transferlerin önemli bir bölümü Saran yönetimince yapılmış olsa da, Aziz Yıldırım yönetiminin transfer politikasının kısa vadede başarı olduğu, erkek basketbol şubesinin son dönemki seçimlerinden belli.

Burada sadece tek bir handikap var. Oyuncu yönetimi! Eğer yolda lastik patlarsa, bu genç! delikanlılar başaramayacaklarını hissedelerse, maalesef kartları yeniden dağıtmaya Saras dominasyonu bile yetmeyebilir. Ama yine de içinize su serpeyim, takımdaki bir kaç tutkal oyuncuya çok güveniyorum. Onları da ilerleyen zamanda, "TUTKAL" başlığıyla alıntılayarak kendimce anlatmaya çalışırım.

Şimdiden iyi seyirler...
PG Baldwin / SG Larkin / SG Tucker / SF Shields / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #25396 : 27 Temmuz 2026, 14:40:29 »
Dire 11 yabancı + Larkin'le başlıyoruz. Hocam ligde çevirip çevirip oynatır inşallah da yüklenme olmaz.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #25397 : 27 Temmuz 2026, 16:04:10 »
Ben de geçen seneye göre daha iyi olduğumuzu düşünenlerdenim.

De Colo- Larkin değişikliği zaten kıyaslanamaz. Geçen yılki Nando'ya göre Larkin fersah fersah önde. (Sakatlık problemi olmayacağı varsayımı ile)

Hall - Forest. Forest, geçen yılki Hall'dan iyi olacağı aşikar.

Tarık - Shields. Tamam Tarık Avrupa'nın hatırı sayılı şutörlerinden birisi olmuştu ama zaman zaman konsantrasyon kaybı ile basit ve gereksiz hataları da yok değildi. Gerek şutörlük, gerek oyun katkısı ile Shields'ın Tarık'ın önünde olacağını düşünüyorum.

Jantunen - Cluyburn. Her ne kadar transferi pek içime sinmese de Cluyburn, Jantunen'den her halukarda iyidir. Burada da artı yazar.

Birch - Key, Khem Birch, 2.06 boy, 106 kg / Braxton Key 2.03 boy 102 kg. Burada da daha genç ve sağlıklı olan  Key'in hem savunma hem hücumda artı yazacağını düşünüyorum.

Zagars - Sargiunas. Zagars'ı ne Avrupa'da ne ligde göremediğimiz için Sargiunas hiç süre almasa bile yine eksi yazmaz.

Bacot - Bingham. Bacot'da aynı Zagars gibi varlığı ile yokluğu belli değildi. Bingham kötü çıksa bile kaybedeceğimiz fazla bir şey yok ama söylenenlere göre Bingham'ın faydalı olma ihtimali yüksek.

Kısacası nereden baksanız kağıt üzerinde geçen yla göre daha derli toplu bir takım olduk.

Niye fersah fersah önde abi? Neye göre önde? Geçen seneye göre diyorsun, geçen sene Larkin tüm yıl yattı. İstatistiklerde de öyle fersah fersah önde falan değil. Adam Fener'e geldikten sonra biçilen role göre ortalaması biraz düştü ki Asvel ortalamasına göre De Colo 13.6 Larkin 15.2
Ezbere yorum yapıyoruz. Haa bana da sorsan Larkin'i tercih ederim şu an ama arkadaş Polyana'yı bile çatlatacak bir kıyas yapınca ben de tam tersini yazdım.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25398 : 27 Temmuz 2026, 16:15:44 »
Fenerbahçe'nin gelecek sezonki maaş bütçesi belli oldu.

Sarı lacivertlilerin, geçen sezonkiyle benzer bir bütçeyle hareket ederek oyuncularına yaklaşık 17 milyon euro maaş ödemesi bekleniyor.

(Donatas Urbonas / BasketNews)

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #25399 : 27 Temmuz 2026, 16:17:41 »
Niye fersah fersah önde abi? Neye göre önde? Geçen seneye göre diyorsun, geçen sene Larkin tüm yıl yattı. İstatistiklerde de öyle fersah fersah önde falan değil. Adam Fener'e geldikten sonra biçilen role göre ortalaması biraz düştü ki Asvel ortalamasına göre De Colo 13.6 Larkin 15.2
Ezbere yorum yapıyoruz. Haa bana da sorsan Larkin'i tercih ederim şu an ama arkadaş Polyana'yı bile çatlatacak bir kıyas yapınca ben de tam tersini yazdım.

Geçen yıla göre derken Larkin'in geçen yılki performansından değil Nando'nun performansından bahsediyorum. Evet geçen yıl Larkin bir şey oynamadı ama sakattı. Fersah fersah önde derken sağlıklı bir Larkin'den bahsediyorum ki bunu da parantez içerisinde yazdım zaten. Seneye Nando ve Larkin (sağlıklı olmak koşulu ile) oynasa Larkin'in fersah fersah önde olacağını düşünüyorum.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #25400 : 27 Temmuz 2026, 16:39:06 »
Objektf olarak yazacak olursam

Hall ? Forrest
De Colo < Larkin
Zagars ? Sargiunas
Boston ? Juzang
Tarık = Shields
Colson < Clyburn
Jantunen ? Key
Birch ? Bingham
Metecan = Sertaç

? işareti olanlar tamamen takım içinde alacakları role göre şekillenecek. Asla büyük yada küçük yorumu yapamam zira görmek lazım. Sargiunas, Bingham ve Juzang'ın isimlerini ben hayatımda ilk defa duyuyorum. Büyük küçük yorumu yapanların da saygıyla önünde eğiliyorum. Bango ve Bacot'ı değerlendirmeye bile almam.

Çevrimiçi eyb12

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25401 : 27 Temmuz 2026, 16:53:11 »
Ekim ayına kadar bu elemanı bekleyeceğimiz konuşuluyor
https://youtu.be/zoLcP0JIClI?si=y4LcqNzlJZ0LozKJ
Pete Nance
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2026, 16:53:54 Gönderen: eyb12 »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25402 : 27 Temmuz 2026, 16:58:16 »
Objektf olarak yazacak olursam

Hall ? Forrest
De Colo < Larkin
Zagars ? Sargiunas
Boston ? Juzang
Tarık = Shields
Colson < Clyburn
Jantunen ? Key
Birch ? Bingham
Metecan = Sertaç

? işareti olanlar tamamen takım içinde alacakları role göre şekillenecek. Asla büyük yada küçük yorumu yapamam zira görmek lazım. Sargiunas, Bingham ve Juzang'ın isimlerini ben hayatımda ilk defa duyuyorum. Büyük küçük yorumu yapanların da saygıyla önünde eğiliyorum. Bango ve Bacot'ı değerlendirmeye bile almam.
Soru işareti koyduğun kısımlarda tahminde bulundum sadece ben de yorumlardan, rakamlardan.
Hall, Zagars, Boston, Jantunen, Birch, Metecan hiçbirini zaten sen de beğenmiyorsun, neden bu kadar Polyanacılık olarak nitelendirdin anlamadım.

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #25403 : 27 Temmuz 2026, 17:05:24 »

Sarı lacivertlilerin, geçen sezonkiyle benzer bir bütçeyle hareket ederek oyuncularına yaklaşık 17 milyon euro maaş ödemesi bekleniyor.

Kimleri kimleri almamıza rağmen oyuncu bütçesi sadece 17m. Yani pananın 3 oyuncusuna verdiği para. Şu şubenin yönetimini nasıl takdir edeceğimi şaşırdım artık. 

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #25404 : 27 Temmuz 2026, 17:12:52 »
Soru işareti koyduğun kısımlarda tahminde bulundum sadece ben de yorumlardan, rakamlardan.
Hall, Zagars, Boston, Jantunen, Birch, Metecan hiçbirini zaten sen de beğenmiyorsun, neden bu kadar Polyanacılık olarak nitelendirdin anlamadım.
Gelenlerin de bunlardan ne farkı olduğunu bilmeden tamamına daha iyi demenden ötürü. Tanımış olsaydın bir derece ama rakamlar bir şey ifade etmiyor bence. Larkin, Shavon ve Clyburn hariç hepsi kapalı kutu bence.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25405 : 27 Temmuz 2026, 17:13:44 »
Kafamda 2 farklı senaryo vardı:

Melli'yi 5 e kaydırıp şutu ve savunması iyi 4 numara almak

Melli'yi 4 numarada tutup iyi bir çember koruyucu ve switch yapabilen 5 numara almak.

Buradaki karar 4 numara almak sanırsam, ama bu transfer sezon içine bırakıldı gibi gözüküyor. Umuyorum Silva ve Bingham beklentileri karşılar yoksa tüm yük Melli ve Key'e kalacak.

Bunun haricinde sağlam şutör eksiği de vardı bence ve kısa forvet alarak kapattık bunu. İnşallah Juzang'in eksi yönleri artı yönlerinin önüne geçmez ve büyük katkı alırız. Bu hamleyi Larkin'in Eurolig'deki süresinden kısıp Shields'a daha çok top vermek ve forveti de Juzang ile tamamlamak olarak düşünebiliriz.

Yerli noktasında Sertaç, Melih ve Larkin'in yaşlarını düşünürsek eksik kaldık bence. Onuralp ile birlikte 4 yerli ediyor. Geçen sene de 4 tü ama oyuncular daha gençti. Orta yollu iş görecek yerli takviyesi yapılabilir.
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2026, 17:15:23 Gönderen: Kubilay Can »

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #25406 : 27 Temmuz 2026, 17:15:10 »

sercanın geçenki haberinden sonra uos kankasına çıtlamış gerçeği.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #25407 : 27 Temmuz 2026, 17:40:12 »
sercanın geçenki haberinden sonra uos kankasına çıtlamış gerçeği.

Benim tahminim 17 den biraz fazladır maaş bütçemiz şuan. 1-2 oyuncu hariç benim bildiğim maaş dağılımımız şöyle:

Larkin 2.5
Baldwin 2.5
Forrest 1.5
Sargiunas 0.4
Emre 0.3(tahmini yazdım)
Tht 1.3
Melih 0.4
Onuralp 1
Shields 1.8
Clyburn 1
Juzang ???(henuz bilgim yok ama 800-900k vardır tahminim)
Melli 1.4
Key 1.1
Bingham 0.8
Silva 0.7
Sertaç 0.4

Juzang hariç 17 milyon civarı maaş bütçemiz, juzangla birlikte 18 civarı olacak. Ama sezon içi dönemi için bütçe ayırdığımız istediğimiz özelliklerde bi oyuncu cıkarsa onu almak için girişimde bulunacağımız söyleniyor. Bence kişisel tahminim hezonja-tarık-diallo-lyles bu 4 lüden en az 1-2 si kışın boşa düşecek. Başka boşa çıkacak fırsatlarda muhakkak olacaktır.

Sakatlık sağlık durumlarından başımız ağrımazsa bence 1 uzun eklemesi yapıcaz sezon içinde. Silva ve binghamın yapabileceklerine göre belki direk 5no özellikli biri belki de daha 4no profilli biri.

Kısalarda sağlık problemi yaşamadığımızı varsayıyorum. Elbette ufak tefek 2-3 haftalık sakatlıklar eksikler olacaktır ama birkaç aylık ciddi kayıplar yaşamayız umarım
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #25408 : 27 Temmuz 2026, 18:25:12 »
Benim tahminim 17 den biraz fazladır maaş bütçemiz şuan. 1-2 oyuncu hariç benim bildiğim maaş dağılımımız şöyle:

Larkin 2.5
Baldwin 2.5
Forrest 1.5
Sargiunas 0.4
Emre 0.3(tahmini yazdım)
Tht 1.3
Melih 0.4
Onuralp 1
Shields 1.8
Clyburn 1
Juzang ???(henuz bilgim yok ama 800-900k vardır tahminim)
Melli 1.4
Key 1.1
Bingham 0.8
Silva 0.7
Sertaç 0.4

Juzang hariç 17 milyon civarı maaş bütçemiz, juzangla birlikte 18 civarı olacak. Ama sezon içi dönemi için bütçe ayırdığımız istediğimiz özelliklerde bi oyuncu cıkarsa onu almak için girişimde bulunacağımız söyleniyor. Bence kişisel tahminim hezonja-tarık-diallo-lyles bu 4 lüden en az 1-2 si kışın boşa düşecek. Başka boşa çıkacak fırsatlarda muhakkak olacaktır.

Sakatlık sağlık durumlarından başımız ağrımazsa bence 1 uzun eklemesi yapıcaz sezon içinde. Silva ve binghamın yapabileceklerine göre belki direk 5no özellikli biri belki de daha 4no profilli biri.

Kısalarda sağlık problemi yaşamadığımızı varsayıyorum. Elbette ufak tefek 2-3 haftalık sakatlıklar eksikler olacaktır ama birkaç aylık ciddi kayıplar yaşamayız umarım

Juzang 600 bin civarı maaş alacakmış yıllık. Yine bedavadan biraz ucuza oyuncu almış derya bey :) 17.5 falan gibi bi maaş bütçesi oluyor o zaman, urbonasın dediğine benzer
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2026, 18:28:05 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #25409 : 27 Temmuz 2026, 18:27:42 »
Juzang 600 bin civarı maaş alacakmış yıllık. Yine bedavadan biraz ucuza oyuncu almış derya bey
500k usd yazmış calzoni de