Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3807430 defa)

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Av.Asım

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #25500 : 10 Ağustos 2026, 16:28:39 »
Maccabi Tel Aviv, Kime Ne Kadar Maaş Ödüyor?

Oyuncu   Yıllık Maaş
Daniel Theis   2,2 Milyon $  ;D
Yam Madar   2 Milyon $
Iffe Lundberg   1,8 Milyon $
Jaylen Hoard   1,8 Milyon $
Bonzie Colson   1,5 Milyon $
Oshae Brissett   1,5 Milyon $
Keaton Wallace   1,2 Milyon $
T.J. Leaf   1,1 Milyon $
Roman Sorkin   1,1 Milyon $
Jimmy Clark   1 Milyon $
John DiBartolomeo   600 Bin $
Gur Lavy   600 Bin $
Armando Bacot   500 Bin $
Will Rayman   400 Bin $
Amit Ebo   220 Bin $

34 yaşındaki Daniel Theis için aramızda para toplamak istesek minimum 2 yıl 4 milyon dolara ihtiyacımız varmış  ;D

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #25501 : 10 Ağustos 2026, 17:01:02 »
Ben hâlâ hayret ediyorum. Madar'ın 2 m aldığı bir dünyada THT 1,3 m alıyor:)

Eurohoops'tan herkesin transferlerine ve kadrosuna baktım da valla 4-5 takım dışında herkesin kadrosu çok güzel. Meselâ bi Zalgiris deplasmanı herkes için ölüm deplasmanı olacak.

En kapalı kutu takım Barca. Nerden nereye be Barcelona.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #25502 : 10 Ağustos 2026, 17:17:25 »
Bu yaz alt yaş gruplarında çok fazla turnuva oldu milli takımlarda. Çoğunun özetlerini izlemeye çalıştım, harika gençler var ve bizim takım tabii ki bu genç yıldız adaylarıyla ilgilenmiyor.

Şu an EuroBasket u16 turnuvası oynanıyor mesela. Saras'ın oğlu bizim altyapıda ama esas Saras'ın yeğeni var, Litvanya u16'da çocuk show yapıyor. Saras'ın bi telefonuyla bize gelir eminim, neticede çocuğun emmisi:) oyununa baktım da yeni bir Saras ya da Marcilionis geliyor. Niye düşünmüyoruz anlamıyorum. Ayrıca Ciunys diye bi sayı makinesi var, bana Macijauskas'ı hatirlattı. Niye çekmiyoruz bu çocukları altyapıya, niye böyle projelerimiz yok merak ediyorum. İspanyol takımları bayılıyor böyle oyunculara, kapıyorlar hemen. Çocuk NBA'e ya da NCAA'e kaçar mı diye hiç korkmuyorlar. Real, Baskonia, Barca vs.

u16'dan u21'e kadar 4 turnuva oldu bu yaz, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları. Özetleri hep izlemeye çalıştım, tüm maçlar FibaYoutube hesabında verildi. En az 10 yetenekli genç sayarım hâlâ aklımda. Sağlam sözleşmelerle 4-5 tânesini bağlayabilirdik ama yok öyle bir vizyonumuz. Büyük takımsak ki takımız, Real Madrid gibi davranıp bu projeleri yapmamız gerekli.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #25503 : 10 Ağustos 2026, 17:32:35 »
Bu yaz alt yaş gruplarında çok fazla turnuva oldu milli takımlarda. Çoğunun özetlerini izlemeye çalıştım, harika gençler var ve bizim takım tabii ki bu genç yıldız adaylarıyla ilgilenmiyor.

Şu an EuroBasket u16 turnuvası oynanıyor mesela. Saras'ın oğlu bizim altyapıda ama esas Saras'ın yeğeni var, Litvanya u16'da çocuk show yapıyor. Saras'ın bi telefonuyla bize gelir eminim, neticede çocuğun emmisi:) oyununa baktım da yeni bir Saras ya da Marcilionis geliyor. Niye düşünmüyoruz anlamıyorum. Ayrıca Ciunys diye bi sayı makinesi var, bana Macijauskas'ı hatirlattı. Niye çekmiyoruz bu çocukları altyapıya, niye böyle projelerimiz yok merak ediyorum. İspanyol takımları bayılıyor böyle oyunculara, kapıyorlar hemen. Çocuk NBA'e ya da NCAA'e kaçar mı diye hiç korkmuyorlar. Real, Baskonia, Barca vs.

u16'dan u21'e kadar 4 turnuva oldu bu yaz, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları. Özetleri hep izlemeye çalıştım, tüm maçlar FibaYoutube hesabında verildi. En az 10 yetenekli genç sayarım hâlâ aklımda. Sağlam sözleşmelerle 4-5 tânesini bağlayabilirdik ama yok öyle bir vizyonumuz. Büyük takımsak ki takımız, Real Madrid gibi davranıp bu projeleri yapmamız gerekli.
Ömer Ege Ziyaettinden sonra, bizim şube küstü o yaş kategorisine...
PG Baldwin / SG Larkin / SG-SF Tucker / SF-PF Shields / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / PF-C Melli
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı İspanyol Pickandrollu

• Üye
  • Yer: bursa
« Yanıtla #25504 : 10 Ağustos 2026, 19:22:46 »
Maccabi Tel Aviv, Kime Ne Kadar Maaş Ödüyor?

Oyuncu   Yıllık Maaş
Daniel Theis   2,2 Milyon $  ;D
Yam Madar   2 Milyon $
Iffe Lundberg   1,8 Milyon $
Jaylen Hoard   1,8 Milyon $
Bonzie Colson   1,5 Milyon $
Oshae Brissett   1,5 Milyon $
Keaton Wallace   1,2 Milyon $
T.J. Leaf   1,1 Milyon $
Roman Sorkin   1,1 Milyon $
Jimmy Clark   1 Milyon $
John DiBartolomeo   600 Bin $
Gur Lavy   600 Bin $
Armando Bacot   500 Bin $
Will Rayman   400 Bin $
Amit Ebo   220 Bin $

34 yaşındaki Daniel Theis için aramızda para toplamak istesek minimum 2 yıl 4 milyon dolara ihtiyacımız varmış  ;D

Ücret konusunda menajer ve müzakere faktörünün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Theis Madar ve Lundberg’in kontratları soygun resmen

Bunlara bakınca bizim kontratlar çok çok mantıklı geliyor.

Iffe parasına Shields ; Theis parasına Baldwin oynatıyoruz.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #25505 : 11 Ağustos 2026, 02:38:06 »

Su NCAA isi altyapilari bitirecek ... Senin dedigin gibi cok iyi oyuncular var ama, kimler gelisimi icin kalacak? Asil soru bu. Bizim THT ye 1.3 M verdigimiz yerde Samet NCAA den yillik 4.2 Milyon (vergiler sonrasi 2 nin uzerinde kaliyor oyuncuya) imaj haklari kontrati buldugu yerde nasil mucadele edeceksin?

Turkiyede kalsa Samet 300-500 arasi verirdin maksimum (ki o bile zor)

Altyapiya yatirimlari cok anlamsiz kiliyor bu. Sirplar, hirvatlar, vs ... bu konuda cok kamuoyu toplamaya calisti ama... bir cozum yok gibi su anda.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #25506 : 11 Ağustos 2026, 09:08:45 »
Su NCAA isi altyapilari bitirecek ... Senin dedigin gibi cok iyi oyuncular var ama, kimler gelisimi icin kalacak? Asil soru bu. Bizim THT ye 1.3 M verdigimiz yerde Samet NCAA den yillik 4.2 Milyon (vergiler sonrasi 2 nin uzerinde kaliyor oyuncuya) imaj haklari kontrati buldugu yerde nasil mucadele edeceksin?

Turkiyede kalsa Samet 300-500 arasi verirdin maksimum (ki o bile zor)

Altyapiya yatirimlari cok anlamsiz kiliyor bu. Sirplar, hirvatlar, vs ... bu konuda cok kamuoyu toplamaya calisti ama... bir cozum yok gibi su anda.
Bu konuda ikiye ayrılıyorum. Bir tarafım Fenerbahçe basketbolu için en iyisini istiyor. Diğer tarafım, basketbol oynayan çocuğumun geleceğini planlamam gerektiğini söylüyor... 

Meselenin en zor tarafı şu: Kulüp açısından bakınca NCAA düzeni altyapıya yatırımın geri dönüşünü ciddi biçimde sorgulatıyor. Ama oyuncu ve ailesi açısından bakınca da “neden gitmesin?” demek çok zor.

Samet örneğindeki gibi arada birkaç katlık ekonomik fark varsa, üstüne ABD’de eğitim, dil, farklı bir basketbol kültürü ve hayat tecrübesi ekleniyorsa, 18-19 yaşındaki oyuncuyu sadece “burada gelişirsin, ileride A takıma çıkarsın” vaadiyle tutmak giderek imkânsızlaşıyor. Üstelik mesele artık yalnızca en üst düzey NBA potansiyelleri de değil. NCAA’in parası, Avrupa’da iyi altyapı oyuncusu sayılabilecek çok daha geniş bir grubu çekebiliyor.

O yüzden altyapılar tamamen biter demem ama amaçları değişmek zorunda kalabilir. Fenerbahçe, Partizan, Mega, Zadar gibi yapıların “çocuğu 12-13 yaşında bulayım, yıllarca yatırım yapayım, 18-20 arasında A takımda karşılığını alayım” modeli çok daha riskli hale geliyor. Çünkü tam ürün vereceği yaşta NCAA gelip hem oyuncuya hem ailesine kulübün ekonomik olarak yarışamayacağı bir teklif yapabiliyor. Avrupa kulüplerinin yetiştirme tazminatı, sözleşme yapısı veya NCAA tarafında bir tür düzenleme olmadan bunu çözmeleri çok zor.

Ama iş kendi çocuğuna gelince perspektif gerçekten değişiyor. Ben de ebeveyn tarafından baktığımda, çocuk yeterince iyiyse ve önünde iyi bir Amerikan üniversitesinde okuyup üst düzey basketbol oynayabileceği, bunun yanında ciddi para kazanabileceği bir fırsat varsa, “Fenerbahçe'nin altyapı modeli zarar görmesin” diye çocuğun önünü kesmenin makul olduğunu düşünmüyorum.

Belki de temel çelişki bu: Avrupa basketbolu açısından kötü olabilecek bir sistem, Avrupalı genç oyuncu açısından son derece iyi bir sistem olabilir. Kulüplerin çözmesi gereken de oyuncunun gitmesini engellemekten ziyade, oyuncu giderken yetiştiren kulübün de sistemden bir şekilde pay almasını sağlayacak bir model bulmak.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #25507 : 11 Ağustos 2026, 10:17:12 »
Bu konuda ikiye ayrılıyorum. Bir tarafım Fenerbahçe basketbolu için en iyisini istiyor. Diğer tarafım, basketbol oynayan çocuğumun geleceğini planlamam gerektiğini söylüyor... 

Meselenin en zor tarafı şu: Kulüp açısından bakınca NCAA düzeni altyapıya yatırımın geri dönüşünü ciddi biçimde sorgulatıyor. Ama oyuncu ve ailesi açısından bakınca da “neden gitmesin?” demek çok zor.

Samet örneğindeki gibi arada birkaç katlık ekonomik fark varsa, üstüne ABD’de eğitim, dil, farklı bir basketbol kültürü ve hayat tecrübesi ekleniyorsa, 18-19 yaşındaki oyuncuyu sadece “burada gelişirsin, ileride A takıma çıkarsın” vaadiyle tutmak giderek imkânsızlaşıyor. Üstelik mesele artık yalnızca en üst düzey NBA potansiyelleri de değil. NCAA’in parası, Avrupa’da iyi altyapı oyuncusu sayılabilecek çok daha geniş bir grubu çekebiliyor.

O yüzden altyapılar tamamen biter demem ama amaçları değişmek zorunda kalabilir. Fenerbahçe, Partizan, Mega, Zadar gibi yapıların “çocuğu 12-13 yaşında bulayım, yıllarca yatırım yapayım, 18-20 arasında A takımda karşılığını alayım” modeli çok daha riskli hale geliyor. Çünkü tam ürün vereceği yaşta NCAA gelip hem oyuncuya hem ailesine kulübün ekonomik olarak yarışamayacağı bir teklif yapabiliyor. Avrupa kulüplerinin yetiştirme tazminatı, sözleşme yapısı veya NCAA tarafında bir tür düzenleme olmadan bunu çözmeleri çok zor.

Ama iş kendi çocuğuna gelince perspektif gerçekten değişiyor. Ben de ebeveyn tarafından baktığımda, çocuk yeterince iyiyse ve önünde iyi bir Amerikan üniversitesinde okuyup üst düzey basketbol oynayabileceği, bunun yanında ciddi para kazanabileceği bir fırsat varsa, “Fenerbahçe'nin altyapı modeli zarar görmesin” diye çocuğun önünü kesmenin makul olduğunu düşünmüyorum.

Belki de temel çelişki bu: Avrupa basketbolu açısından kötü olabilecek bir sistem, Avrupalı genç oyuncu açısından son derece iyi bir sistem olabilir. Kulüplerin çözmesi gereken de oyuncunun gitmesini engellemekten ziyade, oyuncu giderken yetiştiren kulübün de sistemden bir şekilde pay almasını sağlayacak bir model bulmak.
Cok haklisin iki ucu boklu degnek durumu var ....

Takimlar acisindan
Altyapida ki oyuncuya alinan bir forma meselesi degil ustelik bu.
Koclar, saglik giderleri ... fizyolojik takip ve programlar...
Kamplar, hatta ulustlar arasi gelisim kamplari vs...

Dogru duzgun bir altyapi icin senelik 150-200 bin USD yatirim yapmis oluyorsun. 4 sene bekliyorsun oyuncuyu, tam hadi yararlanacagim derken gidiyor.

Su anda 1 Milyon USD butceyle hayatta kalmaya calisan birinci lig takimlari var.
Bunu dusununce ... Neden? veya Nasil? yatirim yapsinlar? Haksiz bulamiyorum takim yonetimlerini.

Oyuncu acisindan
dedigin gibi hic iki yuzluluk yapmayayim bu konuda.. Bizde olsak gonderirdik...
Hem cocugum iyi para kazanacak. (belkide butun profesyonel hayatinda kazanamayacagi parayi kazanacak)
Hem Basketbol disinda bir olasiligi daha olacak hayatta.
Bir sekilde sakatlik vs olursa en azindan bir diplomasi olacak .. vs vs vs

Sonuc
Sonuc ne olur ....Bence altyapilar kapanacak...
Yada altyapilarin yerini parali basketbol okullari alacak... (yada menajerlerin basketbol okullarina gidecek oyuncular)
Avrupadan cikan oyuncu sayisi azalacak...
Avrupa basketbolu gerileyip Amerikali oyuncu sayisi artacak ... 

Cozum
Kesin olan tek sey bu buyuk bir problem. Avrupa basketbolu adina bir cozum bulmak lazim.
Bence avrupa ligleri ortak bir anlasma yapmali;
-Alyapi dan giden oyuncunun Avrupaya kendi takimina donme zorunlulugu
-yada bonservis zorunlulugu.... gibi

Yani yapacagi yatirimla kar etmese de, o yatirimi cikaracak bir girdi olmali....

yoksa zaten zor donen takim butcelerinden kim ne diye para ayirsin altyapilara. Bu avrupa nin ortak derdi. Beraber cozmesi lazim.
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2026, 10:22:37 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #25508 : 25 Ağustos 2026, 21:41:49 »
Yeni oyuncuları izlemeden tahmini bir güç sıralaması yapsak şu boşlukta:

1-Baldwin
2-Larkin
3-Tucker
4-Clyburn
5-Melli
6-Shilds
7-Forrest
8-Bingham
9-Key
10-Juzang
11-Onuralp
12-Silva
13-İgnas
14-Melih
15-Sertaç
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2026, 21:41:59 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #25509 : 25 Ağustos 2026, 22:32:39 »

1-Baldwin
2-Larkin
3-Tucker
4-Clyburn
5-Melli
6-Shilds
7-Forrest
8-Bingham
9-Key
10-Juzang
11-Onuralp
12-Silva
13-İgnas
14-Melih
15-Sertaç

Özellikle Futbolda her kamp dönemi medyada şişirme haberler olur, xxxx kampın yıldızı diye.

Bugun can işbakan da chris silva için benzer şeyleri söylemiş yayında, chris silvanın yaz tatilinden çok hazır ve etkileyici şekilde döndüğünden bahsetmiş. Bakalım ne kadar gerçek ne kadar değil sezon başlayınca görürüz.
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #25510 : 25 Ağustos 2026, 22:37:17 »
Özellikle Futbolda her kamp dönemi medyada şişirme haberler olur, xxxx kampın yıldızı diye.

Bugun can işbakan da chris silva için benzer şeyleri söylemiş yayında, chris silvanın yaz tatilinden çok hazır ve etkileyici şekilde döndüğünden bahsetmiş. Bakalım ne kadar gerçek ne kadar değil sezon başlayınca görürüz.
Silva için net bir fikrim oluşmadı, karakterli bir eleman, çıkış yapacağını düşünüyorum ben de. Takımdaki tek saf 5 olması da avantajı.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #25511 : 26 Ağustos 2026, 09:57:58 »

1-Baldwin
2-Larkin
3-Tucker
4-Clyburn
5-Melli
6-Shilds
7-Forrest
8-Bingham
9-Key
10-Juzang
11-Onuralp
12-Silva
13-İgnas
14-Melih
15-Sertaç
Saras sistemini, yaş faktörünü, savunma / hücum ratelerini de göz önüne alırsak, ben olsam böyle sıralardım;
1-Baldwin
2-Tucker
3-Shilds
4-Melli
5-Larkin
6-Forrest
7-Clyburn
8-Key
9-Bingham
10-Onuralp
11-Silva
12-İgnas
13-Juzang
14-Melih
15-Sertaç

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #25512 : 27 Ağustos 2026, 11:01:17 »
bu sene takımın nerede olacağına karar verecek oyuncular,
1 chris silva
2 marcus bingham
3 Johny Juzang
4 ignas sarginuas

bu oyuncular tavanını nereye çekecek, hangileri verim verecek, işte bizim bu seneki temel sorularımız. özellikle silva ve bingham dan verim almamız demek bizi başka noktalara götürür.

ben diğer tüm oyuncuların ne vereceğini yaklaşık tahmin edebililyorum. bilinen grubun dışında  forest ve key in takımın ana oyuncuları olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #25513 : 27 Ağustos 2026, 13:27:36 »
biz istediğimiz sürece bogdan mümkün değil başka yere gitmez.

aziz baba ve ömer onan ikna eder saras’ı.

13 numara da boş zaten.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2026, 13:28:08 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #25514 : 07 Eylül 2026, 21:01:46 »
Geçen seneki yerliler: Tarık-Onuralp-Metecan-Melih

Bu seneki yerliler: Larkin-Onuralp-Sertaç-Melih

Geçen seneki ekip Tarık faktörüyle daha iyi sanki. Larkin ortalama kaç dakika oynayacak, fiziksel durumu nasıl yönetilecek sezon içerisinde göreceğiz.

Bir tane daha eli ayağı düzgün yerli oyuncu iyi giderdi bu kadroya.