Birincisi, voleybol spor dallari icinde, tam manasiyla takim oyunu olan dallardan biri. Yeon Koung Kim gibi dunyanin en iyi oyuncusu olarak kabul edilen birinin, gecen seneki Fenerbahce kadrosu ile ne kadar aciz duruma dustugunu gorduk? Fark yaratabildi mi? Belli bir raddeye kadar. Bence Brakocevic'e haksizlik yapiyorsun. Oynadigi takimlar, Italya, Cin ve Japonya'da o donem rakiplerinden kotu olan takimlardi. Brakocevic'ten mucize yaratmasini bekleyemeyiz.
Ikincisi, 24-25 yasinda Vakifbank ile Dunya ve Avrupa Sampiyonlugu kazanip, takimin bir numarali ismi olmus. Tekrar ediyorum, loser diyerekten 35 yasindaki bir oyuncudan bahsetmiyorsun
Daha cok genc. 22 yasindayken, Avrupa Sampiyonasi ve Dunya Grand Prix'de cok degerli madalya ve bireysel alanlarda birincilikler kazanmis. Simdi baktim, Cin'de oynarken takimin istatistik bazda rekorlarini alt ust etmis.
Ezcumle, loser oldugunu bahsettigim sebepler nedeniyle dusunmuyorum. Takimima gelmesini cani gonulden isterim.
Tekrar ediyorum, ben Vakıfbank'a gelene kadar gösterdiği performansa bakarak loser diyorum. Milli takım ile kulüp takımlarını ayırıyorum. Bence bir oyuncuyu değerlendirirken ayırmak zorundayız. Çünkü çok iyi bir oyuncu olabilir fakat ülkesinin kötü bir milli takımı vardır, başarı kazanamaz veya tam tersi.
Sırbistan'ın bu jenerasyonu zaten çok iyi. Sırbistan çok iyi diye de yermiyorum Brako'yu. Vakıfbank'a geldiyse zaten Milli takım performansı ile geldi. Kulüp bazında hiçbir numarası yoktu.
Vakıfbank'ta bu kadar iyi performans göstermesinin en temel sebeplerinden birisi buraya gelene kadar loser olması, başarıya aç olmasıdır. Sonra Giovanni'nin katkısı var. Bu ikisi birleşince şu andaki Brako'yu izliyorsunuz.
Geçen sene günde 2-3 saat ekstradan çalıştığını, gerektiğinde de tek başına çalıştığını söylüyorlardı. Akşam 9'da gidip salonu açtırıyormuş sırf servis çalışmak için. Bu kadar fazla potansiyeli olan bir oyuncu, üstüne birde bunları yapıyorsa bir zahmet loser olmayıversin.
Ben takımda görmek istemem. Hem sevmiyorum hem de bize gelirse eminim geçmişine döner, kaldığı yerden loserlığına devam eder.