Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Voleybol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2019165 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
Ynt: Fenerbahçe / Kadın Voleybol Transfer Dosyası
« Yanıtla #270 : 30 Ocak 2014, 15:05:39 »
Garay - Larson arasında kalsanız gerçekten Larson mu dersiniz ? Herkese soruyorum :D

kardeş benim mesajıma göre yazmışsın galiba. burada şunu tashih etmek isterim;

ben garayın yerine veya garay-larson arasından larson demek istemedim. garay kalsın ama giderse yerine mesela; larson gelirse hayır demem demek istemiştim.

ifade-i meram da eksiklik olmuş.
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #271 : 30 Ocak 2014, 15:07:29 »
Aneta ile ilgili söyleyeceklerim umarım yanlış anlaşılmaz ama onunla ilgili büyük algı sorunu var taraftarda. Hatta bunu Aziz Yıldırım'ın Aneta'ya sürekli kızar halinde de gördüm Vakıfbank maçında.
Aneta fizik yapısı gerçekten üst düzey voleybol için yeterli değil ALGISI oluşturuyor. Bunun yanında görüntüsü de sürekli "sıradan" oyuncu algısı oluşturuyor. Aneta daha iyi oynamalı mı evet o potansiyeli de var. Ama şuanki performansını Brako-Goncha-Hooker tarzında görünsütünde bir oyuncu gösterse herkes göklere çıkarmıştı.
Aneta Galatasaray maçında müthiş oynadı. Eczacı ve Vakıf maçlarında normal diyebileceğimiz bir performans sergiledi ama unutmamalı ki kritik anlarda etkili servisleriyle servis turları aldı. Bunun yanında kaprissiz ve takım oyuncusu.
Ha Aneta napsa beğenilmeyecek eminim çünkü herkeste o sıradan oyuncu fikri oluşmuş maalesef
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2014, 15:08:03 Gönderen: UniqueFB »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #272 : 30 Ocak 2014, 15:27:22 »
Eğer Aneta'yı geçen senenin kadrosunu düşünerek değerlendireceksek öpüp başımıza koyalım, sarıp sarmalayalım, nazara gelmesin. Ama 2 sene öncenin kadrosunu ve hedeflerini baz alarak değerlendirirsek elbette şampiyonlar ligi şampiyonluğu hedefinde bir takım için yetersiz.

Bu sezonu ister istemez geçen sene yaşanan kabustan ayrı düşünemediğim için Aneta bana cüssesine rağmen çok sevimli, oldukça cici ve sempatik geliyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #273 : 30 Ocak 2014, 15:28:11 »
Gamova ve Sheila henüz voleybol oynamayı bırakmadı dimi ? 8)

Çevrimdışı kraliçe77

• Üye
  • Yer: Kahramanmaraş/Göksun
« Yanıtla #274 : 30 Ocak 2014, 15:36:16 »

Gamova  eskisi gibideğil. Sheila'ya evet derim. :)
Hayatım FENERBAHÇE olmuş

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
« Yanıtla #275 : 30 Ocak 2014, 15:39:30 »

bunu ben anlayamadım. transfer içinse ben de sheila derim. ama dedim ya mesajı anlayamadım.
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #276 : 30 Ocak 2014, 16:02:49 »
mesajım tabiki İroni amaçlıdır.
günümüzde bayanlarda voleybol kalitesi diplerde geziyorken Gamova halen Gamova'dır.
üst düzey çaprazlar sayılırken he gamova ne de sheila sayılmamasını yadırgadım hemde çok yadırgadım
fenerbasket de 2 sene önce filan sohbet ederken sokolova'yı her zaman oyun tarzı ile Gamova'nın önünde görmüşümdür ve ondan daha çok sevmişimdir.   Sheila yı da oyunun diğer yönlerindeki avantajlarından dolayı yine Gamova'dan daha çok severim ama Hooker gibi oyuncular filan Gamova'nın tırnağı olamazlar . Eleştirirz ama Gamova 'yı da harcamayalım ,

Ayrıca eski günlerinde değil kısmında tam tersine Sheila eski günlerinde hiç değil aslında 3 4 senedir hiç değil ama halen bir marka tabiki
Gamova tabiki 34 yaşına geldi 25 yaşındaki gibi fit olmasını beklemek büyük hata olur ama bu sene kupayı çok istiyor ve inşallah Vakıfbank' a o tokadı atabilir ( vakıfbank kazanması hiç ama hiç iyi olmaz her ne kadar benim favorim olsalarda )

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #277 : 30 Ocak 2014, 16:04:53 »
Besim ;
hooker gonca brako dediğin isimler kaprissizmi zannediyorsun Allah aşklına
hooker dediğin oyuncunun yaptığı sorumsuzlukları biliyorsun zaten ,

ayrıca bana dünya üzerinde ''kapris''ten yoksun '' hanımefendi '' gösterebilir misin ?
yahu yaradan önce kapris olarak yaratıyor sonra detaylara giriyor :) :)

edit : bayan misafirlerimiz çullanabilirler bekliyorum ahahaha

Çevrimdışı Serdar Şirin

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • serdarrsirin
« Yanıtla #278 : 30 Ocak 2014, 16:10:17 »
Orta Thaisa yada Rasic
Pasör'e Antonijevic
Çapraz'a Yeliz Başa yada Neriman (Yabancı istiyorum dersen Goncharova)
Jordan Larson+KİM ile 6 senelik yeni bir sözleşme.

Amin.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2014, 16:11:00 Gönderen: Serdar Şirin »
Yılmayacak cesur çocukların sen asil kavgası.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #279 : 30 Ocak 2014, 16:25:12 »
Siz burada yazilan cogu seyi yanlis anladiniz bence.  Aneta kotu bir oyuncu degil.  Ancak, ayni oyunu Brakocevic, Goncharova veya Hooker gibi bir oyuncu oynamaz cunku bunlar Aneta'nin bir gomlek ustundeki oyunculardir.  Fiziksel goruntusunun bir onemi yok: aksine, vuruslarinin guclu olmasini sagladigini soylemis (dogru oldugunu sanmiyorum ya, neyse).  Burada, hemfikir olunan gorus: Aneta'nin hirsi ve oyun kalitesi bizi tatmin ediyor.  Cok iyi bir oyuncu.  Ancak gelecek sene Sampiyonlar Ligi'nde muhtemel basariyi arttirmak icin daha ust duzey alternatifler dusunulebilir.

Aslında yazdıklarımız arasında çok fark yok benim mesajımı bir kez daha okursan bu sefer anlarsın ne demek istediğimi. Veya açayım:
Ben diyorum ki genel olarak Aneta sıradan bir oyuncu algısı var. Burada yazılanlar dışında kendi yaşadıklarım gözlemlediklerimden yola çıkıyorum. Aneta first class bir PÇ değil tamam ama elinden gelenin en iyisini yapıyor. Şuan onun yaptıklarını Hooker veya Goncha yapsa herkes tamam budur diyecekti. Aneta iyi de oynasa o sıradan oyuncu algısını kolay değiştiremeyecek bunu söylüyorum.Gelecek sene şampiyonlar ligine bu kadroyla bile gitsek şampiyonlugun en büyük adayıyız. Aneta yeter de artar. Aneta Brakocevic Hooker gibi oynasa bile her maç en az %50 top öldürsün diyelim sıradan oyuncu algısı var maalesef. Bunu söylüyorum ok ?
Hooker Goncha çok kibirliler. En basitinden Kim'e gösterilen ilgi ve sevgiyi bile sorun haline getirirler. Yazın bu söylediğimi bir kenara. Fenerbahçe en büyük başarısını PÇ'siz kazandı. Bence buna çok takılmamak lazım. Kim ve Garay'a alternatif olabilecek bir smaçör dominant bir orta oyuncu bizim takım tamamdır.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #280 : 30 Ocak 2014, 16:29:16 »
Serdar bana kızma ama Yeliz'in nasıl beğeniyorsun yavrum
tamam sarışın belki de çekici bir hatun ama :)

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #281 : 30 Ocak 2014, 16:34:57 »

Ben genç Çinli oyuncuları beğeniyorum. Çin her yeni jenerasyonda iyi bir oyuncu çıkarıyor.

Zhu Ting ve U18 den orta oyuncu Xinyue Yuan bu şekilde giderlerse çok iyi olacaklar gibi.

Çin den transferin zor olduğunu bilerek söylüyorum. İmkan olsa da bu oyuncular transfer edilebilse keşke.

FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #282 : 30 Ocak 2014, 16:40:14 »
Kim i bir kenara bırakarak yazıyorum
birçoğumuzun bildiği gibi Uzak doğu nun voleybol anlayışı çok farklı orada özel olan oyuncular Avrupa'da fark yaratamıyorlar. Fark yaratmalarını da ben beklemiyorum zaten , Hadi Çin diğer komşu ülkelere göre ( japonya, kore , tayland vs ) daha fizikli oyunculardan kurulu ama yinede oyun anlayışlarının temelini hız oluşturuyor , tomkom takesihta gibi çok kaliteli pasörler Avrupa voleybolunda başarılı olma ihtimalleri bence yok , hele o fizikleri ile imkansız. 100 kere yazdık konuştuk voleybolun şekli değişiyor , daha yüksek daha mücadeleci bir oyun olma yoluna doğru gidiyor ,
en basit örnek Saori Kimura gibi japonya'nın efsane oyuncularından birisi bu ülkede hem hak ettiği değerli göremiyor hemde burada sıradanlaşıyor. o yüzden voleybol için yönümüzü batıya/kuzey doğru çevirmekten fayda var :)
Serkan'da buralarda olsa keşke iki kelime de o etse 8)
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2014, 16:40:28 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #283 : 30 Ocak 2014, 16:50:48 »

Ben de kalıplaşmış düşünce tarzını doğru bulmuyorum.

Uzak doğu voleybolu, burada yetişen oyuncular avrupa da başarılı olamaz gibi değerlendirmeler bana objektif gelmiyor.

Kolombiya nı voleybol da esamesi okunmuyor ama Montano çıkıyor. Kore den dünya voleybolunda söz sahibi olacak kimse yok derken Dünya nın en üst düzey smaçörü Kim oradan çıkabiliyor.

O yüzden her oyuncuya bu önyargı ile bakmak yerine oyuncunun oyununa bakmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca benim bahsettiğim Çinli oyuncuların fizik yönünden Batı/Kuzey bölgesi oyuncularından eksiği yok, belki de fazlası var.

O yüzden yineliyorum kalıplaşmış düşünce yapısından kurtulup oyuncu bazında değerlendirmeliyiz.

FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #284 : 30 Ocak 2014, 17:03:01 »
Ben de kalıplaşmış düşünce tarzını doğru bulmuyorum.

Uzak doğu voleybolu, burada yetişen oyuncular avrupa da başarılı olamaz gibi değerlendirmeler bana objektif gelmiyor.

Kolombiya nı voleybol da esamesi okunmuyor ama Montano çıkıyor. Kore den dünya voleybolunda söz sahibi olacak kimse yok derken Dünya nın en üst düzey smaçörü Kim oradan çıkabiliyor.

O yüzden her oyuncuya bu önyargı ile bakmak yerine oyuncunun oyununa bakmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca benim bahsettiğim Çinli oyuncuların fizik yönünden Batı/Kuzey bölgesi oyuncularından eksiği yok, belki de fazlası var.

O yüzden yineliyorum kalıplaşmış düşünce yapısından kurtulup oyuncu bazında değerlendirmeliyiz.

1-Kim istisna dedim ki zaten
2-Çin li oyuncularında komşu ülkere göre daha fizikli olduğunu da söyledim zaten
3-Montano çıktı demişsin  hadi onu da istisna  (aslında bir şey yaptığı yok Montano zaten dünkü çocuk değil 30 yaşında yıllarca yunanistanda filan oynadı normal bir çapraz )

temel düşünce yapısında haklısın aslında ,oyuncu bazında hareket etmek lazım ama voleybol sporu çok farklı bir spor  yetiştirilme tarzları , fiziksel yapıları,oyun anlayışları çok önemli bir hal alıyor, önümüzde bir sürü bununla ilgili örnek var
kalıplaşmış düşünce tarzı hoş birşey değil ama voleybol içinde belli başlı gerçekler var bunları görmezden gelemeyiz.